Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    19-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scootytocht Noord Brabant
    hallo luitjes,

    zoals belooft het reisverslag van afgelopen week naar Brabant en een klein stukje Zeeland.

    Dag 1:

    Om half 9 ben ik opgestaan, ontbeten etc. Om 10.15 zijn we vertrokken, we zijn Otto en ik, hij heeft mij nl weggebracht, omdat we dat konden combineren met een bezoek aan een goede kennis, die ik via de mail ontmoet heb en nog nooit gezien had. Hij woont in Veldhoven bij Eindhoven. Daar werden we hartelijk ontvangen en getrakteerd om een uitgebreide lunch. Meteen kennis gemaakt met zijn kleinkinderen, die de tuin gingen doen.
    Tegen 13.15 zijn we weer verder gegaan, naar mijn startpunt Hilvarenbeek, waar we tegen 2 uur aankwamen, uiteraard even afscheid genomen en toen vertrokken. Het weer was goed en heb een mooie tocht gemaakt, met veel bos en wat me opviel dat er heel veel lupinen bloeide. Ook heb ik daar speciale rolstoelpaden gezien, dat vond ik uiteraard een goed iets. Zo kun je met een rolstoel ook genieten van een bos.
    Tegen 3 uur eerste pauze gehad in het Leybos, had al een mooi kasteel gezien en een andere scootyrijder getroffen, die ook vele kilometers rijdt met zijn scooty.
    De 2e stop was ca 5 uur in het Ulvenhoutse bos en van daaruit naar mijn bb gereden in Bavel. Leuke mensen , ik had een apart woongedeelte met douche en wc en bij het kennismaken vroeg ze of ik al gegeten had en of ik mee wilde eten. ja dus na wat aarzelen ja gezegd en heb dus heerlijk gegeten met sla uit eigen tuin, want ze had een hele grote tuin met moestuin, gras, vijver en heel veel bloemen, echt jammer dat de foto's op de één of andere manier gewist zijn.
    Na het eten nog even lekker in de tuin gezeten. Heb vandaag 38 km gereden en buiten het slapen geen cent uitgegeven. Ik zeg altijd als je het een beetje uitkient en geluk hebt hoeft een vakantie niet duur te zijn, die kun je net zo duur maken als je zelf wilt. Ik heb de 1e dag altijd genoeg proviand mee, omdat je soms wel eens hebt dat de horeca dicht zitten of er niet is en dan is het wel handig als je wat broodjes etc achter de hand hebt, maar vandaag was het dus niet nodig

    dag 2 donderdag 27 juni:

    Om 8 uur ging de wekker, want mijn bb wilde graag dat ik om 9 uur ontbeet, dat is aan de ene kant wel erg vroeg voor mij, maar aan de andere kant heb je dan ook weer een hele dag om te genieten. Dus om half 10 vertrokken.
    Ik had dus nog broodjes over en heb heerlijk in het zonnetje geluncht aan het Aa, een riviertje bij Rijsbergen en de koeien hadden echt een blik van jeetje wat doet die nu hier bij ons. Maar na 5 minuten hadden ze het voor gezien en gingen weer hun eigen gang.
    Omdat mijn zwager deze dag geopereerd werd heb ik bij een leuk Mariakapelletje in het bos een kaarsje voor hem aangestoken.
    Tegen 14 uur kwam in op een kruispunt bij Schijf en heb daar op een terrasje gezeten, kopje choco met een Schijffs turfje gegeten, een soort peperkoek. De zon scheen op mijn bolletje, ondanks dat ze voor vandaag en de komende dagen niet echt superweer voorspelt hadden, maar jullie kennen ondertussen mijn spreekwoord, als engelen op reis gaan lacht de hemel. het is dan wel geen stralende zon, maar hij is er en het was de hele reis droog op 1 buitje waar ik geschuild heb bij een eetcafeetje, waarover later meer. Het grote voordeel is dat je dan vaak de bossen voor je alleen hebt, is het mooi weer dan stappen vele anderen op de fiets en geniet je dus anders van een tocht., al is het maar dat je dan rekening met anderen moet houden.
    Tegen half 4 was ik in Roosendaal, maar omdat ik iets teveel kilometers had gereden heb ik mijn scooty gestald bij een informatiebord en heb voor de laatste kilometers een taxi gebeld. Want Roosendaal is een grote stad en ik moest ook nog langs 2 scholen en zag het niet echt zitten om ergens vast te komen zitten en dan de honende jeugd over me heen te krijgen. Dus heel verstandig geweest.
    Ook dit bb was erg gezellig, echte Brabantse mensen, een 70 + echtpaar dat ging voor gezelligheid en ook hier vroegen ze of ik mee wilde eten en dat heb ik dus ook gedaan, een heerlijke broodmaaltijd. De dame was een echte creatieveling, op het moment dat ik er kwam waren ze armbandjes aan het maken van een reepje vilt met allerlei knoopjes versierd, erg origineel, overigens zag ik ze later ook in een winkeltje in Hoogerheide. Maar ze maakte ook andere leuke dingen, bv kettingen van papier, echt heel apart, heb me dus getrakteerd op 2 kettingen en een armband. We hebben tot half 8 gekeuveld en toen vond ik het echt tijd om naar bed te gaan. Vandaag 42 km gereden.

    dag 3 vrijdag 28 juni:

    Om half 9 gezellig ontbeten, vandaag weer iets vroeger, want mijn bb mensen hadden een afspraak, dus vandaar vroeg uit de veren. Het had die nacht pijpenstelen geregend, maar gelukkig toen ik vertrok was het droog weer.
    Deze route vond ik de minste van de 4 qua natuur en route, veel weilanden en hele stukken die langs de gewone weg gingen waar auto's af en aan reden. het begin was overigens wel heel mooi, langs oude knotwilgen etc.
    Toen er een buitje regen kwam kon ik schuilen in Huijbergen, daar heb ik genoten van Vlaamse friet, kroketje en vooraf een kopje kippensoep. met een kop thee was ik 13 euro kwijt.
    Om 2 uur was ik in Hoogerheide, dat was ruim op tijd, want ik kon pas om 5 uur op mijn slaapadres terecht, omdat zij aan het verhuizen waren. Dus heb ik eerst eens het centrum bekeken, even in de kerk geweest om een kaarsje aan te steken. Daar hadden ze een hele goede oplossing gevonden voor de tegenwoordige diefstallen. In het voorportaal hadden ze een ruimte gecreëerd waar je kon zitten en dus evt een kaarsje aan kon steken. Om de kerk tocht te kunnen bekijken van binnen, hadden ze een glazen wand gemaakt en daar zat dus een deur in waar de kerkgangers met een mis doorheen konden. Dus zo hadden hun de boel veilig opgeborgen en wij als toeristen konden de kerk van binnen bekijken.
    Hoogerheide heeft een leuk winkelcentrum, heb een paar dingetjes gekocht en ben toen op een terrasje gaan zitten, heerlijke kersenvlaai genuttigd en een paar kopjes thee, ben niet iemand die alleen voor een kopje thee uren op een terras gaat zitten, ondanks dat er bijna niemand op het terras zat..
    Ook hier bij de bb werd ik weer hartelijk ontvangen, weer over van alles en niets gebabbeld en daarna lekker geslapen. Vandaag 37 km gereden.

    Dag 4 zaterdag 29 juni:

    Ook hier weer om half 9 ontbeten, er bleek nog een dame in de bb geslapen te hebben en we hebben dus amen wat ervaringen uitgewisseld, zij reed mijn route andersom. Ook vannacht had het weer pijpenstelen geregend, maar toen we vertrokken was het opnieuw droog en het weer werd alleen maar beter en beter. het begin had ik een klein beetje verkeerd gereden, maar dat was niet erg, want het was een mooie route, ik kon zelfs Antwerpen zien, althans de schoorstenen en de pluimen die eruit kwamen.
    Daarna ben ik Zeeland ingetrokken, om ca 12 uur heb bij Bath gepicknickt bij het water, ik had geluk want er vaarde net een hele grote tanker voorbij en daarnaast zag je een aak od, het leek net Goliath en de reus, zie foto's. Tegen 14 uur pauze bij de vuurtoren od van Waarde, bijna bij het eindpunt. Ben een kleine 4 uur in Zeeland geweest en heb welgeteld 7 fietsers, een ligfiets en 2 auto's tegen gekomen, wat een weelde, echt blijkbaar een stukje waar weinig mensen vertoeven.
    In Waarde was geen geen café od. dus werd ik door 2 lieftallige dametjes verwezen naar de plaatselijke buurtsuper. Nee er was hier geen horeca in de buurt, maar hij kon met alle plezier een kopje thee zetten, er stond een stoel buiten en ik kon ook rustig een krant pakken, dan kon ik met plezier dat uurtje op de taxi wachten. Waar krijg je heden ten dage nog zo'n service! Dus mochten jullie in de buurt van Waarde komen, bezoek supermarkt Verburg aan de Koningsweg. heb uiteraard ook wat gekocht, een pak Zeeuws speculaas en een lekker ijsje, zo verdiende hij ook een klein beetje aan mij. Wat me trouwens opviel dat in dat uur er bijna alleen maar mannen in de super kwamen, dus of de vrouwen waren in huis aan het kuisen voor de zondag of de mannen verveelden zich. De eigenaar was een heerlijke praotebuul, dat kon ik wel merken, hij vertelde mij oa dat hij de super nog maar een paar maanden had, dat hij aan het nieuw bouwen was en dat hij er ook voor de toeristen iets aantrekkelijks van maken wilde. Kijk een man met initiatieven.
    heb vandaag 35 km gefietst en in totaal dus een kleine 150 km gereden.
    Om kwart voor 5 kwam de taxi en tegen half 8 was ik weer thuis en werd ik warm ontvangen door Otto en mama. Dit was weer een hele leuke toch om op terug te kijken. Als alles meezit, dan hoop ik in september mijn laatste tocht voor dit jaar te rijden in Zeeland. Maar dan moet het wel echt goed weer zijn, anders is de zeewind te koud. We zullen zien........

    Helaas kon dit niet doorgaan, ivm een onverwachte oogoperatie


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    23-06-2014
    hallo Lientje
    Jeetje wat een grote tocht heb je gemaakt. Zo te lezen heb je leuke mensen ontmoet. De weer goden waren je ook goed van zin s'nachts regen en overdag zonneschijn. groetjes Lia.

    23-06-2014 om 16:25 geschreven door lia




    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!