Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    19-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scootytocht Groningen Drenthe

    Hallo luitjes,

    eindelijk is het dan bijna zo ver, nog één nachtje slapen en dan gaat het gebeuren. Na maanden van voorbereiden komt het dan echt in zicht en ik heb er echt zin in. Maar zoals ik altijd zeg de reis begint al met de voorbereidingen en daar heb ik al van genoten. Wat heb ik dan allemaal gedaan. Ben begonnen met slaapadressen te zoeken, eerst via de site van het Pieterpad. Daar las ik dat je lid kon worden van vrienden op de fiets en dat je dan voor €19.00 per nacht kon overnachten incl ontbijt. Dus toen dat boekje afgewacht en met dit boekje in de hand de lijst verder afgemaakt.
    Daarna heb ik hetzelfde gedaan met dingen opzoeken die ik graag zien wil, lang leve google, want je kunt per plaats een heleboel leuke dingen vinden. Zo begin ik morgen als het goed is bij de zeehondencrèche in Pieterburen.
    Daarna heb ik het boekje besteld van het Pieterpad en wel deel 1 tot aan Vorden, of ik dat in één keer haal zullen we zien. Daarvan heb ik eerst de route overgeschreven en waar nodig een alternatieve route opgezocht, want ja mijn scooty kan nu eenmaal niet over een hek klimmen of trap lopen..... De volgende stap was de route op de pc te krijgen door het over te typen, want mijn handschrift is zonder leesbril niet meer te lezen en aangezien ik niet bij elk kruispunt van bril wil veranderen, heb ik het op de pc gezet in grote letters en vandaag afgedrukt.

    Toen dat eenmaal klaar was en ik een gelukje met het geld kreeg kon ik echt concreet plannen maken. Het klinkt vreemd, maar ik had altijd de 21e juni in gedachten, deels omdat het dan nog geen vakantie is en ik hoopte dat niet alle bb's dan bezet zou zijn en deels omdat ik het een mooie datum vind, het begin van de zomer. Dus mijn ouders ingelicht dat ik dit graag wilde doen, Otto wist het uiteraard al veel langer. Ze vinden het aan de ene kant goed dat ik het doe, een uitdaging, maar ze houden ook wel een beetje hun hoofd vast of het allemaal wel goed gaat. maar zelf heb ik er alle vertrouwen in.

    vandaag dus een aantal bb's vastgelegd, de koffers gepakt, scooty ingeladen en in de bus gestopt en nu dus bijna aan het aftellen. Hieronder kun je zien hoe ik op vakantie ga. Voorin komen nog 2 tassen met allerhande spulletjes

    Morgenvroeg gaan we dan naar Pieterburen en dan hoop ik dat ik jullie het vervolg kan schrijven.

    Reisverslag deel 2 de dag van vertrek

    Na een onrustige nacht, het kind in mij werd wakker en ik was een beetje gespannen om wat er te gebeuren stond. Om 8 uur nog even het nieuws geluisterd en toen opgestaan. Wilde bij mama een eitje eten, maar die had een leuke verrassing, ze had de ontbijttafel gedekt en konden we dus aanschuiven en nog even gezellig samen over van alles en nog wat gebabbeld en ook het onderwerp voetbal werd zelfs besproken.
    Daarna nog alles even gedubbelcheckt en toen ging het om half tien gebeuren.

    De autoreis verliep voorspoedig en tegen half één kwamen we in Pieterburen aan. Daar werden we aangenaam verrast, wat een mooie accommodatie, een complete woning. Ik weet nu dat dit vroeger een broodfabriek was en dat 2 dames dit omgetoverd hebben tot een pension met diverse kamers, lees appartementen. Het terras biedt uitzicht op een vijver en iets verder zelfs een kanaaltje, een ander terrasje zit je heerlijk in het zonnetje. Eigenlijk zou ik in huis moeten slapen, maar de dames vonden het praktischer voor mij om in het appartementje te slapen,  hier is echt alles ruim, kun je dus ook met een rolstoel in. Normaal kost dit appartement 45 euro, maar ik krijg hem dus voor 20 euro, aardig hè?

    Afijn na afscheid te hebben genomen van Otto heb ik eerst scooty uitgepakt en even gerust. Daarna ben ik naar de zeehondencrèche geweest, dat zijn mijn buren. Je kon niet echt veel zeehonden zien, maar een paar heb ik er toch gezien, mocht zelfs met scooty naar binnen. Na een half uurtje had ik het daar wel gezien, dus ging ik verder op onderzoek uit, we hadden een leuke hond gezien, een buldog, weet nu dat ze Bella heet. Nu ze was mooi van lelijkheid, vandaar waarschijnlijk haar naam. Kwam met de eigenaar in gesprek en vroeg hem hoe lang de weg naar zee was,  die was volgens hem 3 km, maar hij wist een mooi fietspad, die ik beslist moest rijden. Dat heb ik dus gedaan en ik voelde me echt één met de natuur, een echte Remi, Hele velden met spelt, een soort graan en geen mens te zien, het pad kwam eerst bij een binnendijk en nog een stuk verder kwam hij uit op de waddenzee, het was even spannend of ik de bult op kon met scooty, maar dat lukte gelukkig en het uitzicht was geweldig!, zee en kwelders en heel veel wind, ik kon er echt uitwaaien en zag met mijn speciale brilletje zelfs een schip varen, heb hem gefotografeerd, maar ik denk dat je hem niet kunt zien, we zullen het afwachten.
    Daarna weer naar het pension en op het terrasje buiten in de zon zitten lezen. Tegen half zes kwam de bazin me welkom heten en ik vroeg of ze iets leuks wist om te eten, nu ze zei ga maar naar het appeltje. Dus ik daarheen en dat bleek een omgebouwd schip te zijn, heb heerlijk gegeten, runderstoofpotje en aardbeienijs met gele watermeloen heel apart, voor 20 euro. Ik had van mama en Gerard een leuk extra zakcentje gekregen, dus heb ik mezelf de eerste dag getrakteerd.
    Dat was de eerste dag, nu als ze allemaal zo zijn dan teken ik er voor. Ga nu lekker slapen, om negen uur is het alweer ontbijten.

    reisverslag deel 3 de eerste echte etappe

    Om half 8 werd ik gewekt door 2 hanen en een heerlijk zonnetje. Aangekleed en de spullen weer ingepakt. Toen heerlijk ontbeten, speltbroodjes met geitenkaas, nagelhout en verse aardbeien uit eigen tuin. De bazin bleek ook nog jarig te zijn, dus netjes gefeliciteerd.
    Om half tien kon ik de reis beginnen, ben eerst naar Eenrum geweest, daar hadden ze een kleine arboretum, bomentuin met heel veel rododendrons, maar die waren helaas al uitgebloeid. heb daar heerlijk even op een bankje gezeten en toog toen verder richting Winsum, wat een erg mooi plaatsje is, oud en veel bruggetjes en water. Omdat ik daar veel te vroeg was, ben ik eerst naar de VVV gegaan en heb een wandelroute gevonden. nadat ik eerst mijn buikje had getrakteerd op een milkshake, ben ik die route gaan rijden, 2 molens tegen gekomen, 2 kerken, door een appelboomgaard gereden etc. Tegen 3 uur zat de tocht erop en was ik een beetje moe. Ik zou eigenlijk om 4 uur bij het adres zijn, maar heb de gok gewaagd om eerder aan te komen. Werd daar hartelijk ontvangen met een welkomstdrankje, Zanddoornsap en een schaaltje met een soort hausmacher, maar dan veel pittiger.
    Omdat ik mijn stickje niet bij me had, heb ik een nieuwe gekocht in Winsum, maar helaas ik kon hem niet aan de praat krijgen, vandaar ook dat jullie het verslag in één keer krijgen. Nu is het 8 uur, ga lekker genieten van een broodje tartaar, dat ik bij de spar gekocht heb en dan lekker slapen.

    reisverslag deel 4 etappe 2

    Na een echt vorstelijk ontbijt, dat bestond uit 8 soorten brood, 4 soorten kaas, 4 soorten beleg, een gekookt ei, eigen gemaakte jam, appel-perenstroop en honing, yoghurt met 2 soorten muesli en een bakje vers gesneden  fruit, ging ik om half 10 weer op pad.

    Ik heb vandaag een beetje gesmokkeld, ik zag een beetje tegen de stad Groningen op en heb dus besloten om me met de Valys te laten brengen op een punt net buiten de stad, waar het Pieterpad verder liep. Dus om half elf zat ik in de taxi. De chauffeur, een aardige man, had het pieterpad zelf ook gelopen en hij wist een mooi punt waar hij me af kon zetten en dat was dus ook zo. Ik heb hem een kleine fooi gegeven en hem bedankt voor de goede service, zijn reactie daarop was "ach wandelaars onder elkaar hé."
    De route van vandaag was mooi, eerst een kronkelende weg langs het Willemskanaal, toen overgestoken richting Haren, daar zag ik, dankzij, mijn brilletje, een ooievaar op  het nest zitten, toen een mooi bos en tegen half 2 bereikte ik mijn slaapplaats.
    Het is een soort schoolgebouw van vroeger waar leerlingen sliepen of zo, de kamertjes zijn vrij klein en sober ingericht, het doet me denken aan de nonnetjes van vroeger die ook van die kleine ruimtes hadden om in retraite te gaan.
    Na kennis gemaakt te hebben met de bazin, zei ze, je hebt wel wat pech met het weer gehad hé. Waarop ik zei nee hoor, ik heb net een paar drup gehad, nu, zei ze, hier hebben we flinke exemplaren gehad. het rook er heerlijk naar gebak en kaneel, dus vroeg ik bent u aan het bakken, ja, zei ze, het is hier vrijdag bakdag en ik ben appeltaart aan het bakken. Dus zei ik nu daar lust ik wel een stukje van als u die verkoopt, dus zat ik even later achter een kop thee en vers appelgebak met slagroom.
    daarna wilde ik puzzelen, maar in de zon vielen mijn ogen dicht, dus heb ik lekker even een dutje gedaan op bed.
    Vanavond heb ik appelpannenkoek gegeten en dat voor  4 euro waar vind je dat nog?
    Nu ga ik nog even puzzelen en dan lekker slapen

    reisverslag deel 5 3e etappe

    vanmorgen na een goed ontbijt vertrokken richting zuid laren, in Zuid Laren stond een poffertjeskraam, dus je raadt het al ik kon het niet laten en heb genoten van een heerlijke kop warme choco en een portie poffertjes.
    Daarna toog ik Drenthe in en ging ik oa over de Drentse hei en voelde ik me opnieuw Remi, echt geweldig, omgeven door mooie natuur met schapen, veel paarden en nog veel meer vogels voelde ik me de koning te rijk. Omdat ik een brug niet over kon, moest ik een andere route kiezen en dat was helemaal niet erg,want die was ook erg mooi. Tegen 3 uur arriveerde ik in Rolde. Heb eerst even rosbief gehaald bij de supermarkt en een wc opgezocht. Omdat ik niet voor 5 uur bij de bb terecht kon heb ik een zonnig plekje opgezocht waar ik me nestelde en een tijdschrift ging lezen. Op een gegeven moment kwam er een man naar mij toe en vroeg of hij kon helpen met iets. Nee hoor, zit alleen wat uit te rusten. kwam met de man aan de praat en hij vertelde me dat hij huisarts was en het leuk vond om met andere mensen te praten en hij vond mijn verhaal heel bijzonder. Dat merk ik overigens bij meer mensen die ik spreek. Zelf vind ik het gewoon heel erg leuk om te doen. Ook de gesprekjes die je onderweg met sommige hebt is erg leuk. Overigens ook vandaag geen pieterpatters gezien, of ze vinden het weer niet mooi genoeg of ze vertrekken veel eerder dan ik en zijn dan een eind voor, maar mensen doen hem ook omgekeerd, nu ja, ik vind het goed zo, lekker rustig.
    Om 5 uur ging ik naar mijn slaapadres en kreeg ik een kop thee met een koekje en werd ik rondgeleid. Deze keer slaap ik bij iemand in huis, tot nu toe had ik nog altijd een apart gedeelte, maar dat maakt het er niet minder op. Het is een aardige oudere dame, die weduwe is. Ze had vroeger met haar man een pensionboerderij, maar na de dood van haar man werd het haar te groot en nu heeft ze dus een bb. Ze vertelde dat het haar op de been hield en dat ze zo altijd onder de mensen was, de ene week wat meer dan de andere keer. Ze kan 4 personen herbergen en  ze heeft voornamelijk Pieterpatters.
    nu ga ik zo slapen, volgens mijn hospita zijn de weerberichten niet goed, jammer.

    reisverslag deel 6 etappe 4

    vanmorgen toen ik om kwart voor negen op stond, jaja ik  mocht uitslapen, regende het gestaag en helaas is dat de hele dag zo gebleven. ik wilde me eerst met de taxi naar de volgende slaapplaats laten brengen, maar ik wilde ook eigenlijk graag de hunebedden zien die ik zou tegenkomen. Ook was mama heel bemoedigend dat het tegen 12 uur over zou zijn, dus de stoute schoenen aan gedaan en met regenjas en al vertrokken. Maar helaas de paden naar de hunebedden waren te drassig en ik durfde er niet door heen te gaan, dus heb ik een alternatief pad gekozen en wel via Grolloo, het was ook ditmaal en hele mooie weg, alleen die regen die was stik vervelend en bleef vervelend. Onderweg kwam ik bij een tankstation met een lieve dame aan de kassa, kreeg een bekertje chocomelk voor niets en kon naar de wc, dat was in Gieten. Uiteindelijk kwam ik koud en nat aan in Schoonloo en ging ik naar restaurant Hegeman, aardige lui daar. Bestelde een kop soep en een kop chocomelk en vroeg of ik zo lang mocht wachten, ik kon nl pas rond 5 uur bij mijn slaapadres terecht. Nu dat mocht. Nadat ik naar de wc was geweest zag ik mensen een uitsmijter eten, nu daar had ik ook wel zin in. Ik had hem goed en wel besteld, toen ik een wel heel bekende auto zag, ik dacht hé, zie ik dat goed? Ja hoor, mama en Gerard kwamen me opzoeken en heel eerlijk ik vond het geweldig, na een natte dag was het een heerlijke verrassing. Ze hebben wat gegeten en zijn een kleine 2 uur geweest. Het laatste uur heb ik even tv gekeken en toen om 5 uur kon ik bij mijn slaapadres terecht.
    Het is een groot tuinhuisje met douche en wc, maar de service is in verhouding met de prijs te duur, ik moest nl 31 euro betalen, waarbij je dus zelf je ei moet koken, thee moet zetten en 2 soorten brood krijgt en wat kaas en verder jam uit een kuipje. Dus heel eerlijk dat valt een beetje tegen.
    afijn ik heb me eerst heerlijk gedoucht en een kopje cup a soup van de spar gedronken en nu ga ik zo lekker slapen, een enerverende, maar toch ondanks alles een hele leuke dag.

    reisverslag deel 7 etappe 5

    vanmorgen heb ik heel erg getwijfeld, stop ik of ga ik door, er was nl weer een hoosbui. maar de radio weerman beloofde dat de zon zich zou laten zien en dat er een kans op een bui was. dus toch weer de stoute schoenen aangedaan en vertrokken en daar ben ik nu blij mee. Ik heb wel het bos gemeden want dat was veel te drassig. heb toen een mooie weg naar Schoonloo en later naar noord Sleen en Sleen gezocht. geluncht bij een manege met cafetaria. tegen 2 uur was ik in Sleen, kreeg een kopje thee van de VVV en heb een dorpswandeling gekocht. Sleen heeft wel een beetje weg van Orvelte, allerlei oude stadsboerderijen, gebouwen en heel veel bomen.
    om 5 uur kon ik bij mijn slaapplaats terecht en werd ik ontvangen met koffie en kruidkoek. Heb nog wat administratie gedaan en ga zo lekker slapen, ben voor het eerst echt moe en denk zelfs dat morgen de laatste etappe is, maar we zullen zien

    reisverslag deel 8 etappe 6

    vanmorgen een goed maar afgemeten ontbijt gehad, daar zit toch echt een boel verschil in, bij de ene kreeg ik een uitgebreid ontbijt en bij een zelfs een vorstelijk ontbijt en hier kreeg ik dus een afgemeten ontbijt, daarmee bedoel ik 1 plaatje kaas, 2 plaatjes worst etc, zij waren ook de enige die een euro extra rekende voor het laden van de scooty.

    Afijn na het ontbijt afscheid genomen en de reis vervolgd. richting Coevorden. Onderweg kwam ik een boerencamping tegen die een bord aan de straat had verse koffie en appelgebak, dus daar even aangegaan en even warm geworden. want hoewel het weer in het oosten en zuiden goed was, was het bij mij kil en grijs. Heb daar met mama gebeld en gekeken wat de weerberichten waren, die waren opnieuw niet denderend, dus hebben we samen besloten dat dit de laatste etappe zou worden. Heb toen ook meteen de taxi besteld voor het geval ik me zou bedenken, bovendien moet je die ruim van te voren bestellen.
    na dat gedaan te hebben toog ik weer verder en tegen half 1 was ik bij Dalerveen, daar zou ik links moeten gaan om bij mijn slaapplaats te komen, maar ik kon pas om 4 uur daar terecht. dus heb ik een extra rondje er aan geplakt en dat was leuk.
    tegen 2 uur was ik op plek, heb even gekeken waar ik wezen moest en ben toen naar het volgende dorpje gereden Nieuw Amsterdam, heb daar eerst wat gegeten en toen even in het dorp boodschappen gedaan, vreemde verhouding aan winkels hebben ze daar 2 bakkers, 2 drogisten, blokker en HEMA en zowel ALDI als de Lidl en verder nog 3 kledingwinkels, dat dat uit kan op zo´n klein dorp is onbegrijpelijk en dan moet je weten dat Coevorden 15 km verderop is. Afijn ik heb mezelf getrakteerd op een puddingbroodje die ik zo op ga eten en voor mama en Gerard een echte Drentse kruidkoek.
    Daarna ben ik naar mijn slaapplaats gegaan en dat was een erg leuke ontmoeting, het was een man alleen die het leuk vond om een praatje te maken, hij was niet de domste want hij was computerprogrammeur geweest en had veel avonturierbloed in zich. Hij had voor Gerard ook leuk speelgoed, een oude mustang, een Mercedes uit Amerika, een vrachtwagen omgebouwd als camper etc. na een gezellige babbel en de administratie gingen we weer uit elkaar en schrijf ik nu dit verslag.
    Ik heb 171 km gereden, best veel in 6 dagen en met slapen er bij 250 euro uitgegeven en dat in 7 dagen, heb ik me toch aardig gehad, als je bedenkt dat slapen per nacht 20 euro was incl toeristenbelasting, op eentje na die een tientje duurder was
    Morgen ga ik dan naar huis en dat is aan de ene kant natuurlijk jammer, maar aan de andere kant ook niet, ik verlang naar mijn eigen bedje, maar de warme kachel en mama en Gerard, Otto zie ik pas zaterdag, want die is met Russen op pad en vermaakt zich ook prima.
    Ik had me voor de tijd een paar doelen gesteld, het pieterpad een stuk rijden, genieten van alles om me heen, kijken waar mijn grens ligt en foto´s maken en al die doelstellingen heb ik gehaald en ik ben trots dat me dat allemaal gelukt is.

    reisverslag deel 9 laatste dag

    Ik kon vandaag uitslapen tot 9 uur, wat een luxe na de afgelopen dagen. Na een goed ontbijt met eigen gebakken brood, heb ik voor de laatste keer mijn spullen ingepakt en scooty vol gepakt. Om kwart over elf kwam de taxi voorrijden en had ik een leuk gesprek met de chauffeur en de medepassagier. Van de laatste kreeg ik zelfs een complimentje, ik had een goed karakter en kon heel enthousiast vertellen over mijn avonturen, ja dat streelde mijn leeuwenhart natuurlijk weer.
    Tegen één uur was ik weer thuis en heb ik met mama nog even gezellig geluncht en na gekletst en toen was voor mij de vakantie weer op.
    Ik heb het ontzettend leuk gehad en het smaakt echt naar meer, al doe ik de volgende keer een hele andere route, bv Zeeland of Brabant lijkt me ook wel wat. We zullen zien wat het wordt en wanneer. Voorlopig ga ik lekker genieten van de rust en waarschijnlijk het mooie weer.
    Ik heb ook een aantal foto's gemaakt, maar daar neem ik even de tijd voor als ze op het web staan, dan zal ik jullie een seintje geven.


     

    19-06-2014 om 16:18 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:reisverslagen
    >> Reageer (0)
    18-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de eerste aardbeien

    Met trots laat ik u mijn 1e zelfgekweekte aardbeien zien. Ik ben vorig jaar langzaam aan begonnen met wat zaden te kweken en ik vond het zo leuk dat ik het dit jaar wat uitgebreider gedaan heb. Omdat ik niet zo lang gebukt kan staan, heb ik alles in emmers en bakken, dat scheelt een boel werk. Ik krijg van "experts"  altijd opmerkingen dat het zo niet kan, maar ik heb het bewezen. Ik heb boontjes, courgettes, kruiden, rabarber etc etc en dus aardbeien.





    18-06-2014 om 18:51 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (6)
    17-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op stap met Hansje

    Welkom op mijn blog, waarin ik zo vaak mogelijk mijn avonturen met u wil delen, het zal niet elke dag lukken, gezien mijn lichaam niet altijd bereid is om avonturen te beleven, maar kom regelmatig langs, ik probeer zoveel mogelijk om elke dag iets te schrijven over mijn belevenissen. Rode draad zal mijn avonturen met Scooty en Hansje zijn. Scooty is mijn scootmobiel en Hansje is mijn kleine invalidewagentje. Waarover later meer. Ik ben dit blog begonnen omdat ik enthousiaste reacties krijg van familie en vrienden die mijn eerdere reisverslagen gelezen hebben en ik hoop dat ook u gecharmeerd bent van mijn avonturen. Mijn doel is 2erlei, 1 mijn lezers laten zien hoe mooi Nederland is en dat je niet altijd naar het buitenland hoeft. Het andere doel is om mensen, die net als ik een beperking hebben, te enthousiasmeren om ook met een scootmobiel of andere hulpmiddel leuke tochtjes te maken, onder het mom als er een schaap over de dam is volgen er meer. We hoeven nl niet achter de geraniums te zitten, dat kan altijd nog wel.Tot zover mijn inleiding.

    HANSJE:

    Mag ik u even voorstellen dit is Hansje,


    Om een idee te krijgen van zijn grootte heb ik de foto toegevoegd, waar hij op de aanhanger staat.

    Ik heb hem Hansje gedoopt om 2 redenen, a is hij een tweedehansje en b ben ik helemaal gek van kevers en die noem ik altijd gekscherend Hansje Pansje kevertje, dus de naam was vrij snel gemaakt. Is hij geen schatje?

    TOCHT MET HANSJE NAAR AALTEN



    Vanmiddag heb ik een tocht gemaakt naar Mientje, een vriendin, in Aalten, een tocht van 22 km. het was een tocht van ca een uur. Onderweg kwam ik langs het  AVOG Crashnuseum. De Achterhoek kent meerdere oorlogsmusea, maar zover ik weet is er maar 1 crashmuseum. Dit is een museum waar van alles te zien is over de vliegtuigcrashes die in de Achterhoek plaats gevonden hebben. Het is een erg interessant museum, waar ze echt alles hebben bewaard die gevonden zijn, tot lucifershouders toe. Het is een absolute aanrader. Helaas is het alleen de 1e zondag van de maand open. Wilt u meer lezen kijk dan op www.avog.nl 


    Ook kwam ik langs de Engelse schans en wijndomein Besselinkschans. De 1e is landelijk vooral bekend vanwege de Zwarte Cross, die hier elk jaar gehouden wordt eind juli. Maar In Groenlo en omstreken is het vooral de geschiedenis die belangrijk is. Frederik Hendrik heeft de Spanjaarden bevochten en eens in de 2 jaar wordt dit in Groenlo herdacht met de Vestingdagen, waar oa deze strijd wordt nagespeeld door reënactors en er is een jaarmarkt in middeleeuwse stijl. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt, omdat ik de drukte liever ontloop.

    In de Achterhoek vliegen wijnboeren als paddestoelen uit de grond, de Besselinkschans is er 1 van en heeft al een prijs van de beste wijn gewonnen.

    Verder kwam ik door Vragender, het is eingelijk een buurtschap van Lichtenvoorde, maar wel met een karakterisitiek leuk dorpsgezicht.

    Bij Mientje was het gezellig. Ze heeft een prachtig tuin, die wil ik u niet onthouden, dit is echt een voorbeeld hoe je een mooie tuin midden in een woonwijk kunt creeéren. Ik vond vooral de "sneeuwballen" erg mooi

     















    17-06-2014 om 00:00 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!