Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmarkt




    Kerstmarkt
    koud

    en veel volk,

     veel te veel volk, bijna géén parking te vinden
     en volk... niet te doen.
    Schuifelen door een echte mensenzee met koude tenen
    warm appelsap met kaneel.
     Kraampjes, kraampjes, kraampjes
    met allerlei prulletjes
     van houten beeldjes tot wollen sokken.
    De keuze
    kopen of niet?
    Echte nougat van Mmmmontélimar
     de geur van warme wijn
     en van smoutebollen.
    Koude vingers
    het reuze REUZENrad.
     Ballonnen,
    mensen in alle kleuren
     en in alle talen
    en in alle formaten.

    Lichtjes, héél veel lichtjes.
     Pakjes, kerstgeschenkjes
     en volk, volk,
     veel te veel volk
    op de kerstmarkt in Valkenburg.

    17-12-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    16-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom toch?



    Jullie hebben het zeker gehoord of gelezen .. dat zinloos geweld in een basisschool in Newtown de Verenigde Staten .... Een doodgewone schooldag tot plots de nachtmerrie begon!
    Je kan het als het zoveelste bericht klasseren of meevoelen met een dorp dat er de dag na de feiten nog steeds verdwaasd en ontredderd bijligt.
    In een periode van het jaar waar alles draait rond " peins en vrede" spatten alle dromen van zovelen door de waanzin van die éne enkeling uiteen. Gruwel , ongeloof, angst geen woorden kunnen vertellen wat daar in dat dorp moet leven.  Wat bezielt een jonge gast van 20 om zomaar - zonder scrupules - een school binnen te stappen nadat hij zijn moeder reeds had doodgeschoten om dan in één salvo 20 kinderen tussen 5 à 10 j en 7 volwassenen dood te schieten?  Juist omda
    t de meerderheid van de slachtoffers kinderen zijn, raakt het ons zo. 20 jonge kinderen die nog een gans leven voor zich hadden... wat een drama voor die families die nooit meer hun kinderen kunnen vasthouden en zeggen dat ze van hen houden.. wat een leegte in het hart van velen.
    Die schietpartijen zijn stilaan " zo gewoon" geworden dat we bijna een perfect scenario hebben om de volgende dagen samen te vatten. Eerst gaat men op zoek naar een antwoord op de vraag waarom dit kon gebeuren. Mogelijk krijgt die vraag nooit een antwoord en dan gaat men speculeren over wie, wat en hoe en men zal mogelijke motieven vinden maar op de vraag waarom iemand op een vrijdagmorgen een lagere school binnenstapt en in het wilde weg begint te schieten, dat kan je proberen uit te leggen, maar nooit begrijpen. Velen stellen zich dan ook terecht de vraag: " Waar gaat het in deze wereld naartoe?"
    Psychologen en anderen zullen wel weer met een mogelijke verklaring van waanzin of frustratie of een ander banaal excuus afkomen maar de vraag is... waarom neemt het massageweld zo toe? Na eerdere zinloze massamoorden is dit toch wel een dieptepunt.
    Het debat over voor - of tegen wapenbezit zal wel weer hoog oplaaien maar zoals zo vaak overschreeuwd worden door de groep voorstanders van wapenbezit die gesteund door de grondwet die het recht op wapenbezit vastlegde, zich sterk voelen. Intussen zal men weer vergeten dat mensen dood schieten een stuk gemakkelijker is als er wapens in handbereik zijn! Wie denkt dat het bezit van wapens de beste manier is om de onveiligheid te bestrijden, kan niet naast die gebeurtenis kijken .. een stadje waar het altijd veilig had moeten zijn!
    Maar, na een tijdje zal het wel weer stil worden rond dit debat tot de hele cyclus bij een volgende schietpartij weer kan herbeginnen!

    Het wordt dringend tijd dat onze wereldleiders die nu allemaal geschokt reageren, snel maatregelen treffen om in de toekomst dergelijke  moordpartijen proberen te voorkomen! De vraag is alleen maar of daar voldoende draagvlak en politieke moed voor is?

    16-12-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    15-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaarslicht en verre herinneringen
    Nu ik toch bezig ben met herinneringen op te halen....

    De decembermaand is de maand bij uitstek om overal kaarsjes aan te steken en zo een romantische sfeer te creëren . Bij al dat kaarslicht gaan mijn gedachten wel eens terug naar mijn tienerjaren en die weekends bij het licht van een .....draagbare radio!

    Ik zat nog op kostschool en was enkel om de maand met het weekend thuis. Mijn ouders vonden dat ik op een redelijke tijd naar bed moest en uiteraard vond ik die tijd niet redelijk, maar dat terzijde.
    Omdat mijn zus 6 jaar ouder is, had ik op die avonden vaak " vrij spel" en dan zette ik soms zachtjes haar transistor radiootje aan. Vanuit mijn warm bed lag ik dan met dat radiootje, met een grote ronde schijf waarop je de zender kon kiezen weg te dromen. Ik schoof mijn kussen naar het speakertje toe en schreef bij het licht van het toestelletje in mijn dagboek want als tiener, met hartverscheurende belevenissen, hield je uiteraard een dagboek bij. Ondertussen luisterde ik naar
    Radio Veronica, de echte muziekzender die vanaf het schip op de Noordzee muziek uitstuurde en door de politiek en media: piratenzender werd genoemd. ( Tiens, we hadden het gisteren op de blogbijeenkomst nog over die zender!!)
    Er was een programma ( ik ben de naam vergeten) dat laat begon maar de moeite waard was. Met zwoele stem werden gedichten van luisteraars voorgelezen die deze in hun diepste "liefdes"- wanhoop hadden toegestuurd. Soms eindigde zo'n gedicht met een gebroken stem, waarna uiteraard de tranen bijna op mijn kussen dropen. Och wat een leed, och wat zielig, het was meer dan een tienerhart kon verdragen en zeker een tienerhart dat onder een streng kostschool regime gevangen zat. Natuurlijk hadden wij ook "papieren" liefdes of van die filmsterren waar je over droomde en die nog noooooooit van jou gehoord hadden.  Die gedichten pasten feilloos bij die gevoelens.
    Na die tienertijd verdween het programma uit mijn belangstelling en als ik het nog eens een keertje hoorde, dan gingen mijn haren overeind staan van narigheid. Bah, wat een blikkentrommel lyriek maar toen als tiener raakte het mij wel.
    Ach ja, die tienerjaren, tegenwoordig steevast de pubertijd genoemd, maar ik vind tienerjaren leuker klinken. De zwijmelende tijd, die zo kort duurt, waar je -als ze goed waren- je leven lang met een glimlach naar terugkijkt met of zonder kaarslicht.
     

    15-12-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    14-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waren de winters vroeger strenger?

    "De tijd van toen… herinneringen ..." rinkelt dat een belletje?

    Als ik ’s morgens in de badkamer duik en daar op een koude winterdag zoals vandaag de heerlijke warmte voel dan gaan mijn gedachten terug naar de tijd toen we als kind beneden kwamen op zo'n koude wintermorgen. Meestal brandde de kachel dan al ” vollen bak” om de ijzige koude te verjagen. Het was ons ma die altijd als eerste beneden kwam en voor warmte zorgde! Dat was elke wintermorgen een hele job. Eerst de as uit de kachelpot schudden en een overvolle asbak buiten dragen. Meestal werd de kachel ’s avonds nog eens volgepropt zodat hij zachtjes kon smeulen om zo tegen de morgen de ergste koude buiten te houden. Maar een zeldzame keer hoorde ik ma sakkeren wanneer de stoof in de nacht “ met het eten in de mond was doodgegaan “ zoals ze zo plastisch kon zeggen. Het was dan een hele job om dat ding weer aan de praat te krijgen  voor haar “ bende” nederdaalde.
    Wij hadden geen badkamer - toch niet toen ik nog kind was - en moesten ons beneden in de keuken wassen. Meestal had ons ma ’s avonds al een emmer water binnen gezet zodat ons een ijskoud wasje bespaard werd … Wat een verschil met de knusse warmte van een badkamer van nu waar warm water op elk moment zo vanzelfsprekend lijkt!

    Het zijn niet alleen de warmwaterkruiken of in handdoeken gewikkelde strijkijzers in bed of de prachtige ijsbloemen op de ramen die me doen terugdenken aan toen, ik denk ook nog aan de schapenvellen die bij de ergste koude op het bed lagen. We stonden er niet bij stil maar dat was een echte luxe en logisch dat ons ma er zuinig mee omsprong!
    In de school stonden onze natte schoenen rond de roodgebrande potkachels. Het was pas enkele jaren later dat we daar voor het eerst de radiator ontdekten lang voor die thuis geïnstalleerd werd.
    Op school was in de winter de "melkbedeling" een ramp : bevroren melk in glazen flesjes! Om die te ontdooien, werden ze op die radiators in de klas gezet. Als het dan speeltijd was in de voormiddag, was de melk heel dikwijls nog niet helemaal ontdooid. Gekoeld was die dus wel, maar lekker ? Ma breidde voor ons ook een "lange broek". Die moest dan gedragen worden onder een rokje of een jurkje, het was voor een meisje schandalig die zo te dragen. Als ik nu onze kleinkinderen in wintertenue naar school zie vertrekken dan konden wij daar alleen maar van dromen zelfs al gebruikten we dagelijks de “ benenwagen”!!
    En toch... we hebben het overleefd, houden er zelfs unieke herinneringen aan over waar onze kinderen nooit van zullen dromen.
    Wat een rijk verleden …als ik denk aan die warmte binnen 's avonds toen het buiten vroor dat het kraakte, samen met de voeten op de Leuvense stoof ons ma kousen aan het stoppen en wij chocomelk drinkend en met een boek op de schoot of luisterend naar één of ander radioprogramma of bij de muziek van bijna kapotgespeelde LPs... terwijl een lekkere hutsepot stond te pruttelen, of bij de geur van sokken en schoenen die rond de kachel aan het drogen waren en je neus “prikkelde”….…Dat stond voor een thuis, een plek waar je je geborgen voelde en waar samen zitten op een winteravond meer was dan TV kijken in “ splendid isolation”!
    Of ik nu terug wil naar die tijd van toen?
    Neen, ik neem die wel mee als een nostalgische herinnering. Geef me maar het gemak en comfort van vandaag voor dat thuisgevoel zal ik wel proberen te zorgen
    !

    14-12-2012 om 00:23 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    12-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de vorst zich aanmeldt...
    December brengt ook dit jaar de vriesman mee alleen wordt die nu meer buiten gesloten dan vroeger. Toen was het zo dat hij op een wintermorgen op het raam van mijn slaapkamer een mooi winterlandschap tekende. In samenwerking met de condensatie had hij schone witte sterren en strepen op het raam gezet. Toen ik uit mijn bed sprong liet hij mij voelen dat het menens was want mijn voeten stonden dan te trappelen op de koude ondergrond. Dat was altijd even aanpassen na de heerlijke warmte van mijn bed. Het duurde altijd even voor ik naar buiten staarde om de schoonheid van het vrieslandschap te bewonderen.

    Ja, het heeft iets speciaals als plots alles wit geverfd is. Tussen de graspluimen zie ik een vergeten spinnenweb volledig wit. Daar waar de spin haar verblijfplaats zoveel mogelijk verborgen hield, zijn de fijne draadjes  aangedikt met witte parels. Prachtig hoe de architectuur van zo een klein beestje zo in de schijnwerpers komt te staan van een rood opkomende winterse zon. Wanneer ik dan even diep uitadem, zie ik mijn adem als een warme wolk mijn mond verlaten.
    Vroeger, voor ik naar school vertrok, kon ik genieten  van alles wat de vriesman getekend had in de nacht. De velden waren volledig wit gekleurd en af en toe zag ik een paar bruine klompen aarde steken waar het oneffen lag. Een zwarte merel liep er soms te paraderen met zijn schone donkere frak aan alsof hij de laatste nieuwe wintermode kwam tonen. Toen ik te dicht in zijn buurt kwam, steeg hij dan met enkele vleugelslagen op en liet zich zweven tot aan het volgende veld. In de schijn van de
    winterse zonnestralen was hij een prachtig contrast. Druppels lagen als parels op de bladeren en ondiepe plassen waren omgetoverd tot spiegels.

    Zoals in de tijd toen ik nog een speels kind was, zo zet ik ook nu mijn voet op het zwakke ijs van een plas om te zien hoe hard het gevroren heeft. Blijkbaar niet veel in verhouding met al dat wit want mijn voet schiet door het pelletje ijs. Daar ligt de ijsspiegel nu gebroken zoals ik die ook brak in mijn kinderjaren. Sommige waren niet te breken als het hard gevroren had! Soms stonden we er met vrienden op te springen of gooiden we er stenen op. Niet dat we de natuurspiegels wilden breken, maar het hoorde nu eenmaal bij het opgroeien van al dat jong geweld in de winterperiode 

    Het is eigenaardig hoe de eerste vrieskoude mij al die details voor ogen brengt. . Misschien omdat alles plots een andere aanblik krijgt en de mens de overstap moet maken van seizoen naar seizoen. De schouwen spuwen hier en daar weer hun rook naar buiten en witte of grijze slierten tekenen zich grillig tegen een blauwe hemel. Je kunt zelfs ruiken waar er hout  gebrand wordt en dat heeft zo zijn charmes.

    Vandaag kijkt onze jeugd vaak niet meer op bij de pracht van  winterlandschappen omdat  hun duimen zich opwarmen op de toetsen van het computerklavier of de afstandsbediening. Maar  ik…ik breng nog steeds mijn handen voor mijn mond om ze warm te blazen. Ik stamp met mijn voeten op de grond en ik sla mijn armen als vleugels om mijn lijf alsof ik zelf boven het winterlandschap zou willen vliegen. Boven mij tekent ondertussen een vliegtuig geruisloos witte strepen die na enige tijd vervagen. Waarschijnlijk is het op weg naar warmere oorden ver van de wit gevroren landschappen van ons Kempisch dorp.
    Ik kan het niet nalaten om te wandelen en terug thuis stap ik nog even op het witte gazon waar het kille gras onder mijn zolen kraakt en waar elke afdruk een verhaal is. Achter mij liggen mijn donkergroene afdrukken en zoals in mijn kinderjaren verander ik soms van richting om een gazontekening te maken en waan ik mij een artiest. Straks ontdooit het landschap en zal ook mijn schilderij verdwenen zijn.

    De duisternis valt in, het belooft weer een koude nacht te worden. Binnen zorgt de kerstversiering voor een gezellige warmte en buiten heeft mijn lieve slaapgenoot - op vraag van de buren - ook voor dat tikje sfeer gezorgd. Sommigen laten zelfs de rolluiken langer opgetrokken om mee te genieten..


    Bij schemerlicht: je ziet nog de mast waarin lichtjes zijn opgetrokken

     



    Eenmaal volledig donker komt de ster meer tot haar recht!




    12-12-2012 om 14:30 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    11-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even ontspannen
    Ik hoop dat de niet West Vlamingen ook " ontspannen"!!

    De Paus komt op bezoek naar België. Wanneer hij van het vliegtuig stapt, staan  koning Albert en koningin Paola klaar om hem te verwelkomen.
    De Paus geeft de koning een handdruk en aan de koningin ook en knijpt in haar rechter borst.
    Allebei geven ze geen reactie.
    Na wat rondleidingen in Brussel, Gent, West -Vlaanderen, Oostende, is het afscheid nabij.
    Weer staan ze aan de luchthaven en wensen ze de Paus een goeie terugreis.
    Albert krijgt een hand, Paola krijgt een hand en nu knijpt de Paus in haar rechter borst.
    Albert kan er niet meer tegen en vraagt aan de Paus waarom hij dat doet?
    De Paus antwoordt:
    " Een vriend van mij woont in West - Vlaanderen en zegt altijd:
    "Er is een tiet van komen en een tiet van gaan."

    11-12-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (8)
    10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multitaskend




    Klinkt het volgende bekend?
     
    Zodra de wekker afloopt, wipt ze uit bed en start ze de dag met een douche en een kort ontbijt terwijl ze voor de lunchpakketten van de kinderen zorgt. Enkele dagen per week rijdt ze dan naar haar werk nadat ze de kinderen op school afgezet heeft. De dagen dat ze niet moet werken, vliegt ze thuis in de was, de strijk en de schoonmaak.  Soms werkt ze daarvoor door tot in de late uurtjes, maar dat deert haar niet. Tussendoor doet ze haar boodschappen, bezoekt en ontvangt ze vrienden en richt ze haar huis knus in. Dagelijks begeleidt ze de kinderen met hun huiswerk terwijl ze in haar kookpotten roert en een heerlijke maaltijd ineen flanst. Soms is het een beetje puzzelen, maar toch slaagt ze erin dagelijks om met het hele gezin of toch op zijn minst de kinderen samen te eten. Ze fungeert regelmatig als taxi om haar  kroost naar feestjes, kine, tekenschool, zwemmen, tennis, dansles, logopedie, de jeugdbeweging,… te brengen.  In het weekend vertoeft ze graag samen met haar gezin thuis of op uitstap.. Daarenboven is ze ook nog eens verpleegster, schilder die de kamer van de kids een nieuw tintje geeft, echtgenote, is ze er als één van haar dierbaren een luisterend oor nodig heeft .. en nog zoveel meer. Haar programma zit behoorlijk vol.
    Een multitaskende vrouw?
    D
    an heb ik het over de dochter en de schoondochter.
    De traditie wordt in stand gehouden!

    10-12-2012 om 07:37 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hey, did you happen to see the most beautiful ...... nature …?
    Ik hoorde daar juist de variant op de radio en ik had de titel voor mijn logje gevonden!!

    Geen blogmeeting deze week, daar zorgde “ Koning Winter” voor! Maar binnen blijven als de natuur zoveel moois te bieden heeft, was geen alternatief dus haalde ik de “ benenwagen” van stal en met mijn cameraatje in aanslag ging ik op pad. Er zit misschien wel wat sleet op dat wagentje na 67 j maar toch was het niet binnen te houden!
    Als ik denk aan diegenen die dit jaar gegaan zijn - jonger dan ikzelf - dan moet ik naar buiten om te genieten van zoveel pracht en van die unieke wereld waar we maar zo kort in leven…Ik wil voelen dat ik leef en dat met volle teugen inademen. Alleen….dat maagdelijk wit maakt een mens zo kwetsbaar, het is zoals het leven.. je grijpt het vast maar het glijdt zo door je vingers….

    Dat is een deel van de " oogst van vandaag" overgoten met een vleugje poëzie!





    Ik zou wel schilder willen zijn om dit gebrek aan kleur op linnen te bewaren.



    De bomen houden zich behoedzaam stil.
    Niet het minste takgetril.
    't Kristallen kunstwerk breekt
    de klank van mijn schreden
    die zich in de sneeuw versteken.





    Een ruisend beekje, zeer rustiek, lieflijk en poëtisch ...




      
    Waar men gaat langs Vlaamse wegen
     komt met sneeuwruimers tegen...






    In de stille Kempen...
    Witte pracht in poeder vacht
    betovering na één winternacht
    !

     



     

    Met een beetje fantasie ....
    Je ziet toch ook die door de sneeuw gemaakte sneeuwman?

    Wat futuristisch misschien maar who cares?


     

    08-12-2012 om 00:55 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier verspreekwoorden
    Wat schud ik vandaag uit mijn mouw?
    Bij gebrek aan iets anders en omdat ik niets in mijn schoentje vond, zoek ik mijn troost bij verspreekwoorden tussen pot en pint:


    Al het goede komt uit de tap.
    Alcohol in de wonden strooien.
    Alle wegen leiden naar de kroeg.
    Alleen voor bier komt de aap uit m'n mouw.
    Als het bier is in de man, bestellen we nog een kan.
    Als je hoort hoe het klokje thuis tikt, zit je niet in het café.
    Als ma van huis is, komt het bier op tafel.
    Als twee zuiplappen vechten om een pint, gaat de derde ermee heen.
    Beter 1 biertje in je hand, dan tien op de grond.
    Bier goed, al goed.
    Bier om bier, malt om malt.
    Bier verzoet de arbeid.
    Dat is geen zuivere pils.
    De beste zuiplappen zitten thuis.
    De glazen horen klinken, maar niet weten waar de tap is.
    De kater in de put vinden.
    De kogel is door de kroeg.
    De kroegbaas heeft voor elk wat pils.
    De pils aan Maarten geven.
    De pils uit de tap kijken.
    Doe mij nog maar zo'n blonde jongen.
    Een biertje maakt nog geen dronkenschap.
    Een ezel drinkt niet twee keer van dezelfde malt.
    Een goed café om de hoek, is beter dan een verre brouwerij.
    Een pilsje in de kraag vatten.
    Eens gedronken blijft gedronken.
    Eigen tap, is goud waard.
    Er zit een addertje onder mijn glas.
    Geen bier zonder schuim.
    Goede wijn is nog geen bier.
    Het bier bij de buren is altijd koeler.

    Proost!

    07-12-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (6)
    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Winter of is het de prins?




    Zo was het hier op maandagmorgen...en als we de weerman mogen geloven wordt het vrijdag weer zo en dat juist op onze maandelijkse samenkomst. Als dat maar geen stokken in de wielen steekt!!

    Koning Winter heeft zichzelf weer eens onuitgenodigd aangekondigd. Ik vraag me af waarom alleen dat seizoen een titel krijgt en waarom dan nog een adellijke titel? Woont het misschien in een kasteel? Is er een bepaald protocol om er mee om te gaan, of heeft het te maken met de kracht van de vrieskou, wind, regen en sneeuw?
    Stilaan moeten we toch alweer weerstand
    bieden als we de deur naar buiten openduwen. Muts, sjaal en handschoenen liggen weer klaar in de buurt van de wollen laarzen en dito mantels. De lichten in huis gaan halverwege de namiddag aan, gordijnen schuiven even snel weer dicht als we ze ’s ochtends hebben opengedaan. Zo lijkt het althans. Het is weer aanpassen aan het weer, aan het grijs en aan het wit, aan rode neuzen en de condens van de eigen adem, aan loopneuzen,hoestbuien en verkleumde tenen.
    Buiten en binnen kunnen niet meer verschillend zijn dan tijdens de laatste en eerste maanden van een jaar. Binnenskamers gebeurt altijd iets magisch op het moment dat we de buitenwereld wegsteken.  De aanmaakhoutjes liggen bij de lucifers en het terras ligt overstelpt met houtblokken. Ik ga voor onze houtkachel op mijn hurken zitten en doe de nodige hocus pocus om het binnen de kortste keren te doen branden. Ik blijf het geweldig vinden om het perfecte torentje van houtjes en blok te maken en enkele ogenblikken later de eerste warmtestralen al te voelen. Ik vind het nog geweldiger om dan in de zetel ernaast te zitten. Snoeiheet wordt het daar, maar je krijgt er mij met geen stokken uit, behalve met houten stokken, waarmee ik het vuur gaande moet houden.  Om het helemaal af te maken, staat in de keuken een brood te bakken waarvan de geur zich vermengt met die van het hout. Ik steek kaarsjes aan op de salontafel, ik doe mijn warme pyjama aan, schuifel rond in mijn pantoffels. De winter is terug gearriveerd. Het enige seizoen dat een titel kreeg. Misschien omdat alleen de winter in staat is om van een eenvoudig lichtje een huizenhoge vlam van gezelligheid te maken.
    Zolang de winter maar niet al te ongenadig is of al te lang duurt zodat de koning tijdig het land kan verlaten om plaats te maken voor het elfje van de lente, kunnen we er ons mee verzoenen, toch?

    06-12-2012 om 00:29 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    05-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anonimiteit



    Pesten, we werden er de laatste tijd op een dramatische manier mee geconfronteerd. Soms zijn die pestkoppen bekend soms handelen ze vanuit de anonimiteit! De media geeft hen daartoe de perfecte kans om zich voor te doen zoals men maar wil zonder noodzakelijk zichzelf bloot te  geven. Vandaar mijn vraag:
    Zijn mensen wel altijd wie we denken dat ze zijn?

    Het is iets waar ik al vaker over nadacht: geven mensen op sociale netwerken een beeld van zichzelf zoals ze zijn of zoals ze willen zijn?

    Ik denk dat het een tweestrijd is. Mensen zullen online onder hun eigen naam nooit alles zeggen wat ze zouden willen zeggen, omdat men niet weet wie dat wel en niet onder ogen zal krijgen. Anderzijds vertelt men ook in het echte leven vaak niet alles wat er in het hoofd speelt.
    Op zich zou je het zo kunnen zien dat mensen op het internet toch meer durven omdat ze het niet tegen één levensechte persoon moeten zeggen. Dan heb je echter nog het chatmedium, wat je daar typt kan je meestal ook niet terughalen. Maar daar kan je vaak nog wegkomen met het excuus dat het niet zo grof bedoeld was of iets dergelijks.
    In de realiteit is dit een stuk moeilijker want je ziet aan de gedragingen van iemand wel of het al dan niet gemeend is.

    Wat dan met al die mensen die in de anonimiteit duiken?
    Je vindt het overal terug: anonieme reacties op nieuwswebsites, anonieme accounts op Twitter, anonieme getuigenissen in magazines en ga zo maar door. Het zijn vaak zo’n mensen die zeggen wat anderen enkel denken. Het zet vaak een kettingreactie in gang waardoor men meer voor zijn mening uitkomt ‘omdat er toch al één iemand de aanzet heeft gegeven’.
    Het is natuurlijk ook wel veel eenvoudiger, om een individu met de grond gelijk te maken vanuit een ‘veilige’ anonieme positie.
    De vraag is dan of er in zo’n voorval ook daadwerkelijk iemand wint? Voor het opstrijken van het bijhorende krediet wordt het niet gedaan, want onbekend is onbemind. Het beledigde individu zal zich eerder bepeinzen door wie zij/hij werd verweten in plaats van na te denken over de verwijten op zich. Die worden achteraf toch weggelachen onder het mom van "het zal wel één of andere infantiele zot zijn die niets beters te doen had!".

    En toch blijft men die onbekendheid opzoeken, al heb ik eerder zoiets van "als ik het niet ook onder mijn eigen naam zou kunnen, dan liever niet".
    Anonimiteit is zelden eeuwigdurend en wanneer het uitkomt zit je daar dan wel met al die mensen met blauwe schenen of pijnlijke tenen.. .

    05-12-2012 om 00:29 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de winter nu echt begonnen?

    Optimist


    t

    04-12-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom sinterklaasje...
    Het was het weekend van de goedheilige man. De magie is ze al een jaar kwijt geraakt ons oudste kleindochtertje, toch blijft de aantrekking. Drie dagen na elkaar was er een feestje ter ere van hem met als hoogtepunt zondag toen hij zijn geschenken in huis gelegd had! Die man is dan ook al zo oud dat zijn leeftijd niet meer in één dag kan  gevierd worden.
    We zaten op zaterdag dan ook massaal samen in de turnzaal van de school. Stoelen in militaire orde naast elkaar, waarbij je jezelf in het gelid moest plooien om te kunnen plaatsnemen. De weeë geur van turnpantoffels en zweet was nog vaag waarneembaar, de klimrekken als stille getuigen (en voor sommigen misschien marteltuigen) tegen de muur. Ouders, grootouders en andere gewillige slachtoffers lieten de eerste rijen open en  wachtten, wachtten op ongeduldige, gillende, enthousiaste kinderen en op de gekende man met de lange witte baard. Fototoestellen werden in de aanslag gehouden, de gangen naast de stoelen werden gebarricadeerd door overenthousiaste mensen die niets wilden missen. Dan ging het licht letterlijk uit, knalde een kinderliedje uit de boxen, honderden kinderen hielden hun adem in. Hij was er! Hij was er!
    Hij nam plaats op een speciale stoel en klas na klas toonde een dansje. Zij zit in het derde leerjaar waardoor we langer moesten wachten. De kindjes in het publiek wipten op en neer als zat er een springveer in hun beentjes. Ouders en grootouders glommen van trots. Iederéén veerde wel eens een keertje recht, naargelang het voorgestelde klasje. Kinderliedjes vloeiden naadloos aan elkaar en bleven in het oor hangen.
    Eindelijk mochten zij en haar klasgenootjes hun ding doen. De eerste tonen van het liedje vulden de turnzaal, geen kinderliedje maar een  opzwepend Latijns-Amerikaanse nummer!
    Mijn wenkbrauwen vlogen half de hoogte in. Dansen ze hier op voor die goede, ouwe man? Zal hij dat wel te boven komen?
    Ze danste onze schat, zoals ze altijd danst, vol overtuiging en overgave. Ik keek even op van haar heupbewegingen. Waar had ze dat geleerd?  Ik wist niet goed of ik trots moest zijn dat ze zo goed kan dansen of dat ik me zorgen moest maken dat ze –  acht jaar oud – danst als een volbloed Zuid Amerikaanse maar met een kinderlijke elegantie....
    Dan ging het licht terug aan. De ouders, grootouders en andere sympathisanten kregen een tasje koffie aangeboden, allicht om een paar zaken door te spoelen.
    Het was het laatste jaar dat ze er bij hoorde bij dat feest voor die goedheilige man. Gelukkig maar, want ik lig ongetwijfeld volgend jaar nog steeds als een vis op het droge naar adem te happen als ik aan haar bewegingen denk.

    03-12-2012 om 00:51 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegende schotels!

    Een man stelt op de markt, vragen voor een enquête :
    - "Geloof je in vliegende schotels"?, is de eerste vraag
    - "Ja zeker wel", is het antwoord van een man .
    - "Heeft u er ooit een gezien"?, vraagt de enquêteur .
    - "Na mijn echtscheiding niet meer" zegt de man.



    02-12-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (6)
    01-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarmee ik niets bedoel!
    Drie mannen waren aan het wandelen toen ze plots een wilde rivier op hun pad tegenkwamen. Ze moesten aan de overkant zien te raken maar ze hadden geen idee hoe ze dat zouden doen.
    - " God geef me de kracht om deze rivier over te steken", bad de eerste.
    Terstond gaf God hem grote armen en sterke benen en hij slaagde erin om in 2 uur tijd de rivier over te steken, maar hij ging ook een paar keer bijna kopje-onder.

    Toen hij dat zag, bad de tweede man ook tot God:
    - "God, geef mij de kracht en de middelen om deze rivier over te steken".
    Terstond gad God hem een roeiboot en zo slaagde hij erin om de rivier over te steken in één uur tijd. Een paar keer nochtans was hij bijna kopje-onder gegaan.

    Toen de derde man zag hoe het de andere twee verging, bad hij ook tot God:
    -" God, geef me de kracht, de middelen en... het inzicht om deze rivier over te steken."
    Terstond veranderde God hem in een vrouw,die keek naar de kaart, wandelde 500 meter verder en stak daar de brug over!



    01-12-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (3)
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over meningen of geen mening.

    Gisteren nog eens een goeie gedachtenwisseling gehad met een goeie bekende en dat bracht mij bij dit logje.

    Meningen, ze zijn de basis van ons “zijn”. Onze mening, de mening van onze ouders, onze kinderen, vrienden, kennissen, … al die meningen hebben een invloed op onze ontwikkeling en maken ons tot wie we zijn. Alles wat men ziet, hoort, voelt en ruikt wordt door elkeen van ons op een andere manier geïnterpreteerd en in onze grijze massa opgeslagen. Op zich is dat niet zo erg. Wel belangrijk is op wat men zijn menig baseert en vooral hoe men zijn mening uit.

    Ik ben daar meestal (ik geef toe, niet altijd) redelijk voorzichtig mee, omdat ik van mening ben (ah – hier komt mijn eerste mening) dat men over voldoende argumenten moet beschikken al kan het soms gebeuren dat je verschillende meningen hebt over één en hetzelfde thema, naargelang de context of de situatie. Klinkt dit nu niet een beetje schizofreen ? Ik denk het niet,  je hebt mensen met een eerlijke mening en je hebt mensen met een “ik-weet-het-gewoon-beter”-mening. Er is een verschil tussen een mening hebben en jouw visie opdringen.

    Neem nu Godsdienst, bijvoorbeeld. Het kan heel goed zijn dat jij in God iemand ziet die aan jouw kant staat die naar jouw mening het beste van alles is en wat dat K monster betreft dat hij daar een plan mee heeft....
    Het is oké als jij denkt dat dokters overbodig zijn omdat  God die grote K wel zal genezen als hij vindt dat het moet. Maar het is even oké dat ik eerder geloof in dokters en medicijnen .
    Het is oké als je denkt dat God je de weg wijst. Maar het is ook oké dat ik iets meer vertrouwen heb in onze TomTom om me de weg te wijzen. Zeg niet tegen me dat ik nu een plaatsje in de hel aan het reserveren ben, waar de duivel me dagelijks zal doen schrikken. Ik ga ook niet zeggen dat jij een plaatsje in het gekkenhuis aan het reserveren bent. Jij gelooft in God en het ware pad en het licht en dat is mooi. Ik geloof in het leven, de wetenschap en het lot en dat is minstens even eerlijk, of niet?

    Je mag drie maal raden waarover die gedachtenwisseling gisteren ging!!!

    30-11-2012 om 01:06 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de mist

    De auto's rijden met een slakkengangetje voort door de dichte mist een automobilist neemt het zekere voor het onzekere en rijdt heel voorzichtig achter zijn voorganger aan. Vaag ziet hij de achterlichten nog net opgloeien in de dichte mist. Plotseling trapt de bestuurder van de voorste auto op zijn rem de bestuurder van de tweede auto maakt een noodstop, hij springt uit zijn auto en vraagt aan de andere:
    "Bent u wel goed bij u hoofd om zo plotseling te remmen?"
    De voorste bestuurder blijft heel kalm en zegt:
    "Ik weet niet of het je opvalt maar je staat hier wel in mijn garage !"




    29-11-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (6)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zie ginds komt de stoomboot....



    Wij kunnen er grappen over maken maar voor de" gelovige" kinderen is hij nog steeds magie niettegenstaande...

    Onze wereld is al oud, maar hoe alles de laatste jaren veranderd is... Neem nu de Sint. De brave man is vorige week weer toegekomen per stoomboot uit Spanje. Maar in de supermarkten was hij er al een tijdje . Hoe moet dat toch met onze jongsten met al die Sinten?
    Niet echt verstandig en zo zal het geheim van de Sint niet lang overeind blijven want tegenwoordig heeft elk kind op zijn minst een te hoge IQ of ADHD. In het eerste geval zien ze op maandag in de krant dat de Sint de zaterdag aankwam in Antwerpen én ergens in Nederland, telkens op hetzelfde uur. In het tweede geval is het nog duidelijker: dan holt de kleine aanhoudend van de TV in de living naar die in de keuken of naar die op zijn slaapkamer en ziet de Sint op twee minuten tijd aankomen zowel in Antwerpen, Nederland als Duitsland. Geef toe, niet abnormaal dat daar vragen over gesteld worden.

    Met het kruis op de mijter kon indertijd veel
    verklaard worden: de man was heilig en dan kan zowat alles om nog maar over volgend reëel tafereeltje te zwijgen.
    Op zaterdag wordt ons glutenkindje naar de dansles gebracht  en onderweg ziet ze de Sint ergens uit een huis naar buiten komen en in een auto stappen, waar natuurlijk geen stoom uitkomt (wel veel CO2, maar dat is een andere kwestie). Na de dansles snel even "de supermarkt " binnen, waar de Sint ook aanwezig was. Na de middag gaat het dan richting "'t stad" om wat te shoppen, waar ze de Sint minstens drie keer tegenkomen. Op de terugweg nog snel eens de Carrefour binnen omdat ze iets vergeten waren en ja hoor: de Sint is daar ook! 
    Omdat de Sint al met de boot is aangekomen, mag  verondersteld worden dat hij snel bekomen is van zijn reis per stoomboot, maar het blijft een straffe toer om overal op te duiken waar je zelf opduikt en onderweg nog telkens de tijd gevonden te hebben om van kapsel, baard, kledij en bril te veranderen.. Ik zou in dat kinderhoofdje willen kijken!

    Neen, dan waren wij vroeger beter af. Dat was de échte magie van de Sint: wij kregen hem niet te zien. Nooit ! We wisten dat hij was toegekomen per stoomboot, omdat het ons verteld werd. We wisten dat hij 's nachts over ons dak had gelopen, omdat er 's morgens (heel af en toe) iets in ons schoentje lag. Maar hem zien ?  Neen, de man opereerde voornamelijk in het donker. Nooit zaten wij overdag zenuwachtig te hopen dat er plots ergens een deur zou open gaan en dat er koekjes naar binnen zouden gesmeten worden. Nooit. Maar zodra het donker werd, wisten we dat zoiets op elk moment kon gebeuren. Dát was de magie van de Sint: hij was er, maar je zag hem nergens of nooit. De brave man was uitsluitend 's nachts actief. Behalve die ene keer, toen ik de slaap niet kon vatten en totaal onverwacht in de week vóór 6 december 's avonds rond een uur of tien in de woonkamer opdook, waar mijn ma een rieten poppenwagentje aan het opsmukken was met zelfgemaakte dekentjes en een mooi stoffen kapje. Toen besefte ik het niet, nu wel: ik héb de Sint dus écht aan het werk gezien. Hoeveel kunnen er dát zeggen ?

    Dat rieten poppenwagentje heeft nog steeds succes bij onze kleindochtertjes.. alleen is het stofje al wel een paar keer vervangen!




    28-11-2012 om 00:55 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij een beauty queen?

    Of voor de heren bezoekers ... een Mister Belgium?

    Onlangs had ik een oud foto-album in handen en kon ik nog eens zien hoe mijn kort, donker jongenskopje met ouder worden veranderde in donkere Pipi Langkous vlechtjes.
    Die strikjes waren het enige dat ik toeliet om iets " meisjesachtigs" van dat kopje te maken. Het heeft een tijd geduurd voor uiterlijkheden een belangrijker plaats vonden in mijn wereldje. Tsja dat kostschoolgedoe zal ook niet stimulerend gewerkt hebben, vrees ik!
    Ons ma die er elke dag tip top uitzag als kapster, heeft vaak gezucht maar het is uiteindelijk toch nog goed gekomen, vind ik !
    Als ik de kleindochtertjes bekijk dan zijn ze stuk voor stuk 4  Beauty queentjes in spe. Al weet de ene al stukken beter dan de andere wat ze wel dan niet wil dragen, alle 4 zijn ze niet weg te slaan uit de badkamer als oma hier en daar met een paar lepe trukjes , de werkelijkheid probeert te forceren en willen ze ook wel eens een kleurtje op de lippen of een nagellak uitproberen!

    Maar zelfs na al die jaren heb ik nog steeds geen strak dagelijks beauty ritueel. Make-up draag ik alleen maar met mate als we naar feestjes gaan of op dagen dat ik mezelf niet zo geslaagd  vind. Ja, die dagen heb ik, niet vaak ,maar ze zijn er. Dan denk ik dat een likje verf wat aan die flop kan doen al heeft dat gevoel meestal niets met uiterlijkheden te maken maar eerder een niet goed in je vel zitten!

    Het enige wat ik misschien wel meegekregen heb, is het belang van een mooi kapsel, daar kan ik wat meer tijd in steken. Ik vind die mooie smokey eyes-look ook oké maar ik vrees dat ik daar de verkeerde ogen voor heb. Ik krijg er zombie ogen mee. Leuk voor Halloween, minder voor feestjes. Als ik dan al eens make-up gebruik, beperkt zich dat tot een streepje eye-liner, wat mascara, wat blush en soms een streepje glitterliner op mijn bovenste ooglid. Dat laatste vooral omdat ik dan een luide “ooooooh oma, wat ben je moooooi!” krijg van mijn kleindochtertjes.  Dat ego, weet je wel!!

    Mijn morgenritueel begint bij het opstaan, naar de keuken gaan voor een kopje thee een stukje fruit en cornflakes met platte kaas! Intussen lees ik het sportgedeelte van de gazet en daarna slenter ik even naar de pc. Pas dan geraak ik " opgewarmd en  aanspreekbaar. Dan switch ik naar de dag routine of als de kleinkinderen er zijn de oma-mode zoals eten klaarzetten, kleren klaarleggen, kinderen wakker maken, kinderen laten eten, ja voor sommigen onder jullie niet onbekend!. Geen tijd voor beauty en ontspanning dan. Samen poetsen we dan de tanden (een goed voorbeeld geven, daar heb ik altijd tijd voor). Daarna waag ik me aan een douche. Ik zou graag willen vertellen dat ik daar zo ondersta als die vrouw in de herbal dinges reclame, maar nee hoor ik doe het met een eenvoudige shampoo en douche gel.  Na de douche wordt er gesmeerd uit een potteke dagcrème en dat zal het zo wel zijn.

    Zit er een beautyqueen in mij? Ik weet het niet. Als je beauty associeert met veel fond de teint, dan zie ik dat voor mezelf niet zitten. Geef mij maar à la naturel voor een " naturelle" dag.
    En vraag me nu niet waarom ik hierover begon... ik zou het begot niet meer weten!!
    Wat ik wel weet is dat vandaag ons glutenkindje de rij van verjaardagen deze maand afsluit door 5 kaarsjes uit te blazen.


    Proficiat kleine kapoen of zoals elke oma zegt: onze beauty queen!!

    26-11-2012 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    24-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Versprekingen

    We gaan er met verkrachte eenden tegenaan.
    Daar krijg je stierballen van.
    Eindelijk werd een tipje van de kuier opgelicht.
    Hij werd aan de ogen geopereerd van kakkerlak.

    Ze konden elkaar niet luchten ze waren aarsvijanden.
    De pastoor beklemtoonde in zijn holibi de verdraagzaamheid onder de mensen.
    Zij hebben een huis van een kast.
    Je imiteert me mateloos.
    Sorry, neemt u mij niet dadelijk.
    De zanger kreeg een staande ovulatie.
    Iemand dood maken met een blije mus.
    Niet zo hard van de toren springen.
    Eindelijk vielen hem de schelpen van de ogen.
    Dit steekt er met kop en schotel bovenuit.
    Aha, daar komt de kat uit de zak.

    Sorry lieve bezoeker, maar heb ik jou van je abrikoos gebracht?


    24-11-2012 om 13:13 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (9)







    Laatste commentaren
  • Dag Nancy wat een weer regen en veel wind hier (Roosje)
        op Historisch!
  • CLUB (Martin)
        op Historisch!
  • Regengroetjes op vrijdag !!! Maak er toch een gezellige dag van !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Historisch!
  • Het was gezellig op je blogje Natoken (sylvain)
        op Historisch!
  • fijne nieuwe dag ! (meeuw)
        op Historisch!
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op Historisch!
  • Dag Nancy (Roosje)
        op Genieten van creatievelingen
  • Keramiek (Martin)
        op Genieten van creatievelingen
  • Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!! (Jos Vande Ghinste)
        op Genieten van creatievelingen
  • fijne dag Nancy ! (meeuw)
        op Genieten van creatievelingen
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!