Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    04-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Murphy

    Als het kan mislopen en het moet dan loopt het ook fout!

    Gisteren wilde ik brood bakken in mijn combi microgolfoven maar dat ding heeft de pijp aan Maarten gegeven ,allé het hete lucht gedeelte, de microwave werkt nog... Omdat het toestel toch al wat jaren  oud is, besloten we een nieuw aan te schaffen maar owee, die inbouwdinges kosten ook al een fortuin! Maar ja, ik kan dat echt niet missen dus zullen we de riem waar wat aanspannen hé ..

    Maar daar stopt het niet bij...

    Voor mijn Kerst (2014) kreeg ik van de zoon een koffiezetapparaat. Ik blij natuurlijk en wilde het de volgende dag meteen uitproberen .. Maar helaas ,drie werf helaas ik liet de glazen pot vallen en dat ding was al stuk voor ik het geprobeerd had. Ik wist in welke winkel hij het gekocht had en omdat ik niet graag vertelde dat mijn cadeau al stuk was, ging ik een nieuwe pot bestellen maar kreeg als antwoord dat ik beter een volledig nieuw apparaat bestelde want dat het verschil maar 10 euro was!! Ik kon mijn oren niet geloven maar ja, bestelde dan maar een identiek nieuw koffiezetapparaat. Dat gebruikte ik tot deze week maar stelde nu  opeens vast dan er een barst in de glazen pot was al lekt die nog niet.. Omdat ik de één of andere dag toch prijs zal hebben, stapte ik vandaag de winkel binnen en bestelde een nieuw koffiezetapparaat maar nu met een unox koffiekan, die kon in ieder geval niet meer breken, dacht ik!

    Ja Jan en jij gelooft dat...!!

    Thuis gekomen wilde ik het toestel uitproberen, dus haalde het uit de doos  maar het klemde nogal in de kartonnen verpakking die errond was . Dus trok Biebie uit alle macht aan de plastiek zak waar dat ding in zit en hoera er kwam beweging in ..Maar dat was te vroeg victorie gekraaid, de zak met alles er in vloog met een ruk omhoog , de unox kan die niet in zak verpakt was, vloog omhoog en op de grond en wat dacht je .. precies op het kunststoffen handvat en lap .. ik zag de stukken in het rond vliegen. Mijn koffiezet is al goed voor de recyclage  nog voor ik het aangesloten heb! Als het ergens gedonderd heeft deze namiddag dan vrees ik dat het van hier kwam want ik heb toch even heel luid gekafferd op mezelf en op alles en iedereen...

    Het toestel is wel in garantie maar dat geldt natuurlijk niet voor dit geval. Ik heb dus iets met nieuwe koffiezetaparaten . Maar al met al zit ik dus nog  steeds met een gebarsten kan en een spiksplinternieuw apparaat dat alleen nog voor de vuilbak goed is want een andere kan bestellen is hetzelfde verhaal als mijn vorig set! Schandalig gewoon!!

    Nu heb ik gezworen dat ik een volgend apparaat niet als eerste gebruik maar aan T overlaat , pas als het de koffiedoop gehad heeft , zal ik het onder handen nemen...

    04-05-2016 om 16:56 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    03-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg nu zelf .. toch een hele verbetering hé?
    Zo was het anno 1951
    Image and video hosting by TinyPic
    Zo is het anno 2016


    Image and video hosting by TinyPic
    Zeg nu zelf... toch stukken beter niet?

    03-05-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    02-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertederende onschuld

    Mijmerend bij vandaag...
    Het zou een regenachtige dag worden, dachten we nog vorige week. Niets was minder waar, de zon scheen. Het was wel niet bloedheet, maar geen druppel nat.

    Zit ik daar in de kerk te kijken naar onze jongste schat. Héél ingetogen kon ik haar niet direct noemen zij zou wel voor de eerste keer een hostie "gaan eten", maar daar stopte het bij haar wel mee. Toen het haar beurt was om een tekstje voor te lezen, zat ik daar natuurlijk weer te slikken. Op zo’n moment kreeg ik het even moeilijk omdat de andere oma  er niet meer bij was….. Maar toch vlug die gedachte weggedrukt, want voor die mijmeringen was ik niet gekomen.

     Ik zie haar staan, stralend van onschuld. Haar blonde haren werden - voor deze gelegenheid - heerlijk, speels gekapt en ze heeft een lach op haar gezichtje waardoor Hij, diegene waar het vandaag allemaal om draait, al haar kattenkwaad en andere ‘zondekes’ op slag vergeeft. Daar ben ik wel zeker van! Ze is zo mooi in haar prachtige kleedje en met die ogen vol verwondering om al die aandacht die ze vandaag krijgt, lijkt ze nu op een prinsesje, ons prinsesje.

    Op een dag als vandaag besef ik hoe gelukkig ik kan zijn om dingen, gebeurtenissen waar anderen misschien klakkeloos aan voorbij gaan. Nooit heb ik vermoed, toen ik zelf nog zo klein en onschuldig was, dat ik ooit een oma zou worden die stapelzot zou zijn van haar kleinkindjes. Als in een droom danste ik door het leven, soms met wervelende pasjes en in een short als de dagen zonnig waren, maar af en toe brachten slecht nieuws me ook wel eens aan ’t wankelen. Maar dit geluk is sprankelend, fris en zo vol energie, dat er bergen kunnen worden verzet. Zie haar daar nu staan en … zie mij nu hier zitten, stràlend.

    Onlangs had ik nog een ‘serieus’ gesprek met mijn ‘kleine’ meid, of mag ik haar nu niet zo meer noemen? Ze vertrouwde  me toe dat ze onlangs een hostie had gekregen van mijnheer pastoor. Na mijn vraag hoe deze smaakte, antwoordde ze ‘een beetje als karton en zou dat glutenvrij zijn oma’? Lekker leek zij deze niet te vinden! Na mijn ‘deskundig advies’ dat de èchte hostie bij haar communie zelf veel beter zou smaken dan die proef-hostie, bleef zij vol verwachting uitzien naar de grote dag en het bewijs!

    En wat blijkt nu: oma had gelijk! Een beetje toch, want over de smaak valt, volgens haar, te redetwisten, maar in haar stralende kijkers zie ik nu de euforie en het geluk om deze grote belevenis.En .. de hostie was glutenvrij.. speciaal vor haar hadden ze ervoor gezorgd!

    Na de mis komt ze op me toegelopen en als ik haar in mijn armen sluit en haar gelukwens, voel ik weer die liefde tussen ons. Mijn kleine, grote meid. Mijn betwetertje en snedig mondje, mijn heerlijke spring-in-’t veld en grapjas, mijn knuffeltje: ik zie je zo graag.

    Als we na de mis naar hun huis gaan om een vervolg te breien aan deze mooie dag streel ik haar haren en trek haar even dicht tegen me aan. Heel even. Dan deel ik haar weer met al die anderen, al diegenen die haar ook zo graag zien. Ik ben immers niet alleen! Soms hebben wij die tijd-tussen-ons-tweetjes echt nodig.

    Ik hoop dat het zo mag blijven, ook al weet ik dat dit niet kan. Want zij  gaat later haar eigen weg. Zo hoort het ook! Al mag het, wat mij betreft, toch nog even duren …

    Lieve Kitiara en alle andere communicantjes of kindjes die hun communiefeest vieren: ik wens jullie een hele dikke proficiat en ongelooflijk veel geluk in jullie prille leven!

    Onze schat
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Broer en zus genieten van vandaag
    Image and video hosting by TinyPic

    02-05-2016 om 00:16 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag de grote dag voor onze schat

    Als jullie dit lezen dan zijn we ons aan het klaar maken voor de dag van ons communicantje of zijn we al aan de viering bezig...JIj was een dag te vroeg Myette met jouw reactie

    Die van hierboven is zeker een " sos" want hoe vaak is het al niet dat na een slechte periode 1 mei toch nog meevalt qua weer? Hewel dat zou dus ook vandaag zo kunnen zijn en je hoort me niet klagen 

    Ik laat jullie wel weten hoe het verlopen is!

    01-05-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    29-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de kersenboom

    De natuur loopt wel wat achter met dit weer, maar dit vond ik toch toepasselijk . Lees je met mij mee?

    Als je in april gaat kijken,
    wat er in het bos gebeurt ,
     hoe de grond zich aan jouw voeten,
     als een schilderijtje kleurt ,
     hoe de bosviooltjes bloeien ,
    kijk dan ook eens gauw naar boven,
    of de kersenboom er staat !

    Witte bloesem teer en zacht,
    sierlijk op hun lange stelen,
     hebben al zo lang gewacht,
    om met jou te kunnen spelen.


    En in mei dan heerlijk snoepen
    kersen hangen aan je oor
     ook de vogeltjes gaan zingen,
     en ook snoepen tussendoor.


     Het voorjaar met zijn zachte dagen,
     geven jouw een goed gevoel,
    Want die prilheid en die schoonheid....
    wat er in dat bos gebeurt,
    is gewoon een wereldwonder,
    dat elk jaar opnieuw gebeurt!

    En nu maar hopen dat dit wonder zich inderdaad stilaan voltrekt!

    29-04-2016 om 07:51 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (14)
    28-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doe ik op een regendag in april?

    Zoals de weergoden de laatste dagen bezig zijn zo moet het toch niet te lang meer duren. Al een paar dagen krijgen we hier afwisselend hagel, sneeuwregen met tussendoor een streepje zon en om het af te maken een paar donderslagen… en dat allemaal bij zo’n 7,5 gr. Moet er nog zand zijn?

    Mijn pceeke heeft dan ook overuren gedraaid de laatste dagen. Een paar mails moesten dringend beantwoord worden, daarnaast heb ik even geskypet met Spanje en werd ik jaloers van hun zon, ik heb ook geblogd en op FB een paar dingen gepost . Tussendoor heb ik ook spelletjes gespeeld, chainz is momenteel mijn topper.. houdt mij alert en opmerkzaam .

    Zoals het echte optimisten past, probeerde we onze dagelijkse wandeling te maken tussen de buien door maar we maakten nogal snel een demi tour want amper een kwartier bleef het droog...

    Maar ik was ook productief want heb soep gemaakt, een eigen pizza in mekaar gestoken en die is stukken hartiger, knapperig en smakelijker dan één uit de supermarkt. Daarnaast ook 2 glutenvrije broden gebakken voor ons glutenkindje... Ik heb er al aan gedacht om als grap zondag voor haar communie nog eens een supergroot brood te bakken en dat met een strik errond af te geven als cadeau... Ben benieuwd naar haar reactie!!.. IK vertel het wel .

    Wat heb ik nog gedaan? In de krant van de dag alle puzzels en kruiswoordraadsels opgelost dat houdt mij grijze massa aan het werk.. en het TV boekje van deze week eens doorgebladerd en natuurlijk de kruiswoordraadsels opgelost.

    Als ik het zo bekijk dan was het precies toch een goed gevulde dag... ’s Avonds wilde ik TV kijken maar het trok weer op niets dus heb ik nog maar verder geblogd en patience gespeeld ...Het leven van een gepensioneerde kan toch druk zijn hé ?

    28-04-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    26-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een belofte aan mezelf

    Bij zo'n weer kan je niet veel meer dan binnen blijven en eventueel op je PC de tijd doden en zo waarom ook niet?

    Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik aardiger ben voor mezelf en minder kritisch. Ik ben mijn eigen vriendin geworden. Ik heb al te veel dierbare vrienden deze wereld zien verlaten, te vroeg voordat zij konden begrijpen hoe groot de vrijheid is met het ouder worden.

    Wiens zaak is het als ik ervoor kies om te lezen of om te computeren tot 04:00 uur in de morgen, of te slapen tot 's 12.00 uur ’s middags ( niet dat ik me daar al aan bezondig want ik ben geen langslaper) ?

    Wie kan er iets tegen in brengen als ik dans  met mezelf op die prachtige muziek van de 60 & 70 ’s en 80’s en als ik op hetzelfde moment zou willen huilen zal ik dat ook doen.

    Ik mag op het strand lopen in een badpak dat strak is gespannen over mijn lichaam of vol overgave in de golven pletsen als ik daarvoor kies, ondanks de medelijdende blikken van de jetset. Ook zij zullen er ooit oud uitzien.

    Ik weet dat ik af en toe vergeetachtig zal worden ben maar gelukkig herinner ik me nog steeds de belangrijkste dingen van mijn leven.

    Zeker, door de jaren heen, is mijn hart wel eens gebroken. Hoe kan je hart niet breken, als je een geliefde verliest, of wanneer een kind lijdt, of zelfs als iemand 's geliefde huisdier wordt aangereden door een auto? Maar, gebroken harten geven ons kracht begrip en mededogen.

    Ik ben gezegend want ik mag lang genoeg leven om mijn haar grijs te zien worden en te zien dat mijn lachen voor altijd zal worden geëtst in de groeven op mijn gezicht. Zo velen hebben nooit gelachen en zo velen zijn gestorven voordat hun haar zilver kon worden.

    Als je ouder wordt kan het je steeds minder schelen wat andere mensen van je denken. Ik twijfel niet meer aan mezelf. Ik heb zelfs het recht verdiend om het fout te hebben. Ik hou van de persoon die ik ben geworden.

    Ik zal niet eeuwig voortleven, maar in de tijd die me nog gegund is, zal ik proberen er het maximum uit te halen en zo weinig mogelijk tijd verspillen met klagen over wat had kunnen zijn, of mij zorgen te maken over wat er nog zal komen. En ik zal ieder dag een dessert eten. (als ik daar tenminste lust toe heb) ...

    En dat allemaal schoot door mijn hoofd terwijl ik ongestoord genoot van een namiddag met mijn pc op een koude , natte dag in april.

    26-04-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    24-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentebuien

    Vergeet wat ik in mijn vorig logje zei over de lente en de wolken....Alsof we er nog niet genoeg van kregen , "verwennen" ze ons hierboven met nog wat aprilse grillen. Voor mij hoeft het niet al ligt de gazon wel te slurpen van het hemelvocht terwijl de planten hun blaadjes wassen met het frisse verkwikkende water. Het gras ( of wat op gras moet gelijken!!) beloont mij reeds met een felle donkergroene kleur en de prille uitlopertjes van de tuinplanten staan rechtop die lentebuien te trotseren. Het egaal grijze uitspansel en de gestaag neervallende druppels laten mij vermoeden dat dit weertje wel de hele dag zal aanhouden. Ik vind wel een goed boek of een gezellige film om de dag mee door te komen. En er is natuurlijk nog altijd de koers en het voetbal al wil ik over dat laatste niet teveel zeggen want mijn club is aan het kwakkelen!! Correctie gisterenavond hebben ze toch al wat rechtgezet, nu niog zo verder gaan tot het einde!!

    Over een paar dagen schijnt misschien opnieuw de zon. Het is tenslotte nog nooit 'blijven' regenen. Optimist tot in de kist zeggen ze dan!! 

    24-04-2016 om 08:49 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    22-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van de aarde

    Vandaag is de dag van de Aarde (Engels: Earth Day) een jaarlijks terugkerend evenement op 22 april dat plaatsvindt in alle landen.

    De dag heeft als doelstelling mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop. Op deze dag wordt op positieve wijze aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Bezinning en plezier staan hierbij voorop.

    In de Verenigde Staten van Amerika is de Dag van de Aarde (International Earth Day) sinds 1970 een populair fenomeen. Ook in Frankrijk is de Dag van de Aarde al langer ingeburgerd. Sinds 2004 krijgt deze dag ook in Nederland steeds meer bekendheid.

    Spijtig dat er bij ons zo weinig aandacht gegeven wordt aan deze dag want de aarde zou ons allemaal moeten aanbelangen

    Image and video hosting by TinyPic

    22-04-2016 om 18:59 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    21-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Profiteren mensen

    Als we de weersvoorspellingen mogen geloven dan is het na vandaag weer voor een week gedaan dus zullen we er maar van profiteren zeker? Ik duim in ieder geval dat mei beter wordt want de 1e en 7e hebben we hier cummunicantjes!!  Zouden eieren brengen naar de Klarissen nog helpen? Alleen weet ik niet waar die nog te vinden zijn!!

    Image and video hosting by TinyPic

    21-04-2016 om 09:56 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    19-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herken je dat nog?
    Image and video hosting by TinyPic

    Ik geloof niet dat onze kinderen weten wat een schortje is.

    Het voornaamste gebruik van oma's schortje was om haar jurk te beschermen omdat ze er maar een paar had.

    Maar ook omdat het makkelijker was om een schortje te wassen in plaats van een jurk.

    Ze gebruikte het schortje ook als pannenlappen om de pannen van de kachel of uit de oven te halen..het diende ook om de tranen en vuile neus van de kinderen af te vegen.. En als ze de eieren uit het kippenhok ging halen, was het schortje ook heel handig om de eieren te dragen.

    Als er visite kwam konden haar verlegen kinderen onder haar schortje schuilen. En als het koud was kon ze haar armen er indraaien en opwarmen.

    Het was ook heel geschikt om de menige zweetdruppeltjes af te vegen als ze gebukt stond over de kachel met koken.

    Hout voor de kachel werd ook in het schortje binnen gebracht.

    Uit de tuin droeg ze allerhande soorten groente naar binnen en als de erwten gedopt waren gingen de schillen in het schortje.

    In de herfst werd het schortje gebruikt om de appels op te rapen die onder de bomen lagen.

    Als oma onverwachts visite aan zag komen je stond er van te kijken hoeveel meubeltjes dat ouwe schortje nog kon stoffen in een paar seconden.

    Als het eten klaar was, ging ze naar buiten en zwaaide met haar schortje, dan wist iedereen dat het tijd was om binnen te komen.

    Het zal nog lang duren voordat iemand uitgevonden heeft wat voor zoveel doelen gebruikt kan worden zoals het schortje!

    In deze tijd zouden wij er gek van worden te weten hoeveel bacteriën er in dat schortje zaten .. Toch heb ik er nooit wat aan overgehouden……..of toch ??????? Liefde

    19-04-2016 om 11:44 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    17-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentekriebelingen of wat?

    Ik las bij Myette dat ze de winterspullen vervangen heeft door zomerse hebbedingetjes. Dat uitmesten van de winterkast heb ik gedaan toen we thuiskwamen en elke keer " probeer" ik spullen die toch een jaar lang niet buiten gekomen zijn weg te doen maar lastig dat het is, maar ik zal toch eens van mijn hart een steen moeten maken en spullenhulp sponseren!

    Maar dat is voor de dagen dat we niet buiten kunnen want ik profiteer elk moment van het beetje zon dat we krijgen om de bloementuin optimaal te maken en daar ben ik al behoorlijk in geslaagd al zeg ik het zelf! Hier binnen heb ik ook al heel wat planten verpot of gesplitst zodanig dat ik bijna niet meer weet waar ik al die potten moet zetten....Ik kan dan ook van geen enkel stekje of plantje scheiden, nog zo iets!! Eén voordeel, de buren profiteren van mijn " ga en vermenigvuldig" drang en krijgen zo ook kleur in hun woonkamer.

    Elk jaar betrap ik er mijn op dat die weken zon in de wintermaanden toch voor extra energie zorgen want eenmaal thuis “vlieg” ik er letterlijk in zowel binnen als buiten … ben benieuwd hoe lang die opstoot zal duren..

    17-04-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    15-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit

      Het woordenspel van een ander, daar kan ik van genieten....zeker na zo'n drukke dag als vandaag..

    Ik was moe.
     Ik kon geen letter meer zien.
     Ik wilde ook geen letter meer zien.
    Ik wilde alleen nog maar slapen, ergens achteraf,
     onder een lege hemel
    en in warm en ongeletterd gras.

     En de z dan?
     Welke z?
     De z van zuiver, zinderend , zoen.

    Ik zuchtte, ik was zo moe....
     Maar iemand draaide zich naar mij toe
    en gaf mij een zuivere, een zinderende, een letterlijke zoen.

    Toon Hellegen ( uit"... m n o p q ..")

    15-04-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (9)
    13-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het wordt nu toch stilaan lente


    Wij kregen al onze portie zon de voorbije maanden maar de achterblijvers hier in ons Belgielandeke kijken er toch stilaan naar uit en volgens mij is die echte lente nu ook aan het komen.

    Was het een paar weken  geleden nog muisstil vroeg in de morgen, nu hoor je alweer voorzichtig een paar vogelliedjes. Steeds meer voorjaarsbloemen staan te bloeien en de tuinen krijgen stilaan terug kleur. Het zou toch wel erg prettig zijn, als we dit jaar een lekker voorjaar kregen. Dat ze de wolken nu eens lekker op slot houden, goed voor de natuur en goed voor de mens, want van al die regen en somber weer, word je chagrijnig.
    Dus blogvrienden, diegene van jullie die erg goed zijn in dansen begin vast de zonnedans te oefenen. Ik ben helaas niet zo'n danswonder, dus ik blijf maar zitten, anders krijgen we donder en bliksem.

    Fijne dag, lieve blogvrienden

    13-04-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    11-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Subliem...

    Ik kreeg gisteren een PPs door en vond die zo prachtig dat ik hem vertaald hier neeschrijf!

    Ik zal doorgaan met te beminnen zelfs als anderen zich wentelen in de haat.

    Ik zal doorgaan met te geloven zelfs als de wereld haar hoop verliest.

    Ik zal doorgaan met opbouwen zelfs als anderen verwoesten.

    Ik zal doogaan met te spreken over vrede zelfs temidden van de oorlog.

    Ik zal doogaan met licht te geven zelfs in het midden van de duisternis.

    Ik zal doogaan met te zaaien zelfs als anderen weigeren om te oogsten.

    Ik zal doogaan met roepen zelfs als anderen zwijgen.

    En ik zal een glimlach toveren op de betraande gezichten.

    Ik zal verlichting brengen als men enkel nog de pijn ziet.

    Ik zal een reden tot vreugde geven zelfs daar waar er enkel nog droefheid is.

    Ik zal diegenen die besloten hebben om stil te staan uitnodigen om te stappen .

    Ik zal een schouder geven aan zij die zich uitgeput voelen.

    Want in het midden van de verlatenheid zal er altijd een kind zijn dat naar ons kijkt vol hoop en wachtend op een teken van onszelf en zelfs als we in het midden van de kwelling zitten zal de zon ergens opgaan en ergens in het midden van de woestijn zal er steeds een plant groeien.

    Maar als je op een dag ziet dat ik niet meer stap, niet meer lach en zwijg, kom dan dichterbij , geef me een kus en hou me even vast of geef me een glimlach. Dat zal volstaan want misschien was ik dat allemaal vergeten omdat het leven me even verpletterd heeft of me op een moment overrompeld heeft. Enkel een gebaar van jou zal me naar mijn weg terugbrengen, vergeet dat nooit!

    Er zal altijd een vogel zijn die zingt , een kind dat lacht of een vlinder die ons zijn schoonheid cadeau doet!

    11-04-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    09-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor mijn trouwe bezoekers

    Geniet van de eerste zonnestralen zolang het duurt lieve mensen.

    Image and video hosting by TinyPic

    09-04-2016 om 15:47 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    06-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug de draad opgenomen...

    Het weer mag dan nog wat tegenwerken .. al de rest loopt weer mooi in het ritme van de dag .. Van de paar betere dagen heb ik geprofiteerd om de bloementuin onder handen te nemen en het meeste onkruid eruit te halen.. Ik ben content en stilaan begint er hier en daar al wat kleur te komen in de tuin.

    Mijn kruidenhoekje moest ook dringend ververst of vervangen worden.. wat bij deze ook gebeurd is..

    Ik had geen zin om de zomerkledij die ik meehad op reis weg te hangen dus .. heb ik de winterkleren vervangen door lichtere spulletjes + een paar nieuwe outfittjes want volgende maand hebben we een Eerste Communicant en een Plechtige Communicant en oma wil er ook goed bij lopen !! De winterschoenen staan weer een jaar achter slot en hun plaats is ingenomen door lichtere schoenen...

    Wat heb ik nog gedaan?

    Een nieuwe identiteitskaart en rijbewijs aangevraagd. Het eerste vervalt volgende maand en het tweede willen we vervangen door een internationaal rijbewijs want Frankrijk en Spanje durven al eens moeilijk doen als ze geen rijbewijs op pasformaat voor de neus krijgen ...Omdat we beiden aan nieuwe toe waren verschoot ik toch even van de prijs.. 2x15  euro voor de pas en 2x 20 euro voor het rijbewijs...zo'n slordige 70 euro en over 10 jaar mag alles opnieuw gedaan worden . Maar dat zijn zorgen voor later al komt dit later steeds vlugger naarmate je ouder wordt!!

    Straks komt de kastenmaker de maat nemen voor een nieuw TV kastje dat beter zal passen bij de andere meubelen ... en dan kan ik hier binnen ook aan de opkuis beginnen!

    Gisteren ben ik dan ook nog eens voor een jaarlijks bezoekje geweest bij de tandarts en kreeg een retourtje voor volgend jaar! Ik dus blij dat mijn eigen " bijtertjes " het nog steeds goed doen!

    De jaarlijkse afspraak bij de gynaecologe ligt ook al vast ..

    Vandaag met mijn voeten laten spelen ( letterlijk) en die voelen ook weer goed aan...Voor volgende week staat een afspraak bij de schoonheidsspecialiste voor mijn smoeleke (snorretje+ wenkbrouwen) en mijn kleurtje van het Zuiden rondt het geheel af dus ben ik stilaan weer klaar voor de komende zomer.

    Voilà  jullie weten nu waarom ik voorlopig nog niet teveel tijd had om te bloggen.

    06-04-2016 om 21:37 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    03-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentekuis

    Stofbeurt en grote kuis..

    Ik ben weer aan het stoffen toe:

    het moment waarop ik mijn huis mag aaien,

    overal het stof mag wegstrelen.

    Ook dat is het leven voelen:

    in mijn vingertoppen koesteren

    waar ik mee leef.

    In mijn hand voelen

    wat ik liefheb…

    03-04-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (17)
    01-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 April , kikker in de bil..
    Image and video hosting by TinyPic

    Watch your back. Voor u het weet hangt er vandaag een aprilvis aan uw rug. Maar welke flauwe plezante heeft 1 april uitgevonden en waar komt de aprilvis vandaan? 

    Een moeilijke vraag, zo blijkt. 1 april wordt zowat overal ter wereld 'gevierd'.

    In Duitsland heet die dag 'narrendag', in Amerika noemen ze het 'April Fools' Day' en de Russen hebben het over de 'Dag van de Dommerik'. En om die 'dommerik', daar was het hem in den beginne om te doen.

    Vroeger was degene die voor gek werd gezet iemand die net in dienst was getreden als knecht of als dienstmeisje. Ook de immigrant die pas in het dorp was aangekomen, de lichtgelovige, de ongelukkige sul op de boerderij of de meest simpele jongen uit de klas was de pineut.

    Maar wie 1 april uitvond en wanneer, dat is niet bekend. Het bestaat al sinds de Germanen. Ook de oorsprong van de aprilvis is onduidelijk.

    In oude Vlaams-folkloristische tijdschriften vond men toch een verklaring: Men vroeg degene die men wilde sarren, om voor de maaltijd van de dag een aprilvis te gaan halen, een vis die in april geboren was. Maar op 1 april kan je moeilijk een aprilvis al vangen, het beestje is amper 1 dag oud en nauwelijks te vinden. Daarenboven is het natuurlijk moeilijk om de leeftijd van een vis te bepalen.

    Maar waarom juist 1 april en niet 1 mei of 1 juni?

    In vroegere jaartellingen zou 1 april de begindatum van het jaar geweest zijn. Na de invoering van de Gregoriaanse kalender in 1582 werd het jaarbegin opgeschoven naar 1 januari. Dat zou voor verwarring hebben gezorgd.

    Maar ook dat is onzeker. Het kan ook wijzen op een Germaans gebruik waarbij de nieuwe lente werd begroet en de koude winter met al zijn narigheden werd verbannen. Vandaar dat de volksgewoonte om op 1 april iemand te foppen door hem weg te zenden voor een onmogelijke boodschap, verband kan hebben met het wegjagen van de winter.

    01-04-2016 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    30-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een grapje en een bedenking...

    U bent een heel vrome man, zegt Marie tegen haar buurman. Ik ben altijd ontroerd als ik u ’s morgens bij het verlaten van uw huis een kruis zie slaan.

    U vergist zich , mevrouw, ik controleer gewoon even of mijn pet goed staat, of ik mijn broek dichtgeknoopt heb en of ik mijn portemonnee en mijn sleutels bij me heb.

    Een grapje maar ik herinner me nog de tijd dat een kruisteken een dagelijkse gewoonte was! Ons ma zou nooit een vers brood beginnen zonder er met haar mes op de onderkant een kruisteken op te maken. Als het donderde en bliksemde dan maakten we een kruisteken als het te hevig werd. Wij gingen nooit slapen zonder een kruisje te vragen aan onze ouders en ’s morgens was dat ook het eerste toen we opstonden: ma een kruisje, pa een kruisje en dan kregen we er eentje op het voorhoofd…Bij velen werd er een kruisteken gemaakt voor het eten en als de pastoor ten lande met zijn misdienaar te voet naar een stervende kwam om de laatste sacramenten toe te dienen, dan stopten we toen ze voorbijkwamen om te knielen en een kruisteken te maken .. en zo kan ik door gaan …

    Wat ik hier beschrijf is amper 60 /65j geleden ,mijn kindertijd waar godsdienst nog een stuk van het dagelijks leven bepaalde… Ook wij werden - als je het zo beschouwd - geïndoctrineerd , wij leefden ook volgens de wetten van de Kerk en de pastoor… ook wij maakten fouten in naam van de godsdienst alleen was het voor Jan modaal minder een reden voor gewelddadigheid …

    Intussen is er zoveel veranderd in de Kerk , haakten zovelen af om verschillende redenen …gooien we stenen naar andersdenkenden hoewel de meesten van ons zelfs niet meer Rooms zijn … heeft de onverdraagzaamheid , onverschilligheid en geweld de plaats ingenomen van geloof en religie… Pleit ik nu om terug te keren naar vroeger? Neen, je kan nooit terug, je moet mee met de stroom van het leven , van de geschiedenis, maar je kan wel de waarden van het verleden proberen te behouden en niet het kind met het badwater weggooien…

    Het maakt een mens sprakeloos als je ziet hoe mensen de dag van vandaag soms met elkaar omgaan alsof leven geen enkele waarde meer heeft…alsof het verleden totaal zinloos was … Ik wil daar niet aan meedoen.. het leven is te mooi als je het met beide handen grijpt niettegenstaande de obstakels en moeilijkheden… We leven maar eens waarom het dan voor iedereen vergallen?

    Daarom volgende spreuk

    Image and video hosting by TinyPic<

    30-03-2016 om 10:52 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)







    Laatste commentaren
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Heel jammr voor al die fruitbloesems! (Martin)
        op
  • Aangename midweek wens ik jou lieve Nancy.... (Rebecca)
        op
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op
  • Hallo lieve Natoken fijne avond gewenst xxx (Lenie)
        op Yes..
  • Groetjes van mij (annie)
        op Yes..
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!