Inhoud blog
  • Afscheidnemen van Johnny
  • Geldstroom naar Wallonië Studie tegengehouden !
  • Hallucinante snel-belg-wet
  • Vlaams Belang ontgoocheld over houding burgemeesters in BHV
  • Minderjarige kickbokser in Vilvoorde slaat agenten in elkaar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Toujour André
    Ik ben een man en woon in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams Brabant) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: tennis voetbal en schaken.
    In ben de trotse vader van Christophe, Nathalie, Caroline en Pauline. Ik heb een vaste relatie met de liefste Martine die bestaat. Ik ben gemeenteraadslid voor Vlaams Belang en zet mij in voor Vlaamse belangen, normen en waarden. Recht door zee !
    Nieuws VRT NWS
  • Kan voorzitter Eva De Bleeker de vernieuwing brengen waar de Open VLD nood aan heeft? "Dit is het begin van een lange tocht door de woestijn"
  • Tiental gewonden door omgewaaide springkastelen en rondvliegende voorwerpen in Nieuwpoort
  • Bart De Wever na mislukte formatiepoging: "Dit is zonder meer grootste politieke ontgoocheling uit mijn leven"
  • Brand uitgebroken op stuurloze tanker met 150.000 ton olie op Rode Zee, EU waarschuwt voor milieuramp
  • Overvolle kerk neemt afscheid van 'grande dame' van Gents volkstoneel Yvonne Delcour
  • Vliegverbod en geen gsm's: begrafenis van acteur Alain Delon op zijn landgoed in intieme kring
  • Gerecht in Italië opent onderzoek naar doodslag door nalatigheid na zinken van luxejacht
  • Eva De Bleeker verkozen tot nieuwe voorzitter van Open VLD
  • Arbeider valt 5 meter diep in smalle put op werf in Anderlecht
  • Explosie aan synagoge in Zuid-Frankrijk: "Duidelijk criminele daad"
    Inhoud blog
  • Afscheidnemen van Johnny
  • Geldstroom naar Wallonië Studie tegengehouden !
  • Hallucinante snel-belg-wet
  • Vlaams Belang ontgoocheld over houding burgemeesters in BHV
  • Minderjarige kickbokser in Vilvoorde slaat agenten in elkaar
    Laatste commentaren
  • Ferragamo Belt (Katina)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Kyrie Basketball Shoe (Kim)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Basketball Jerseys (Katherine)
        op "Uitkeringsfraude loopt in tientallen miljoenen"
  • Clarks Shoes For Women (Bynoe)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Adidas Sneakers (William)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Vlaanderen Vrouwen Vrienden Veiligheid Vertrouwen Eerst
    Toujour André
    Fiere Vlaamse Leeuw
    26-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lijn telt fors meer incidenten op de autobussen

    De Lijn telt fors meer incidenten

    MECHELEN - In de eerste negen maanden van dit jaar zijn 1.281 incidenten geteld. Aan de hand van deze meting zal De Lijn de 'moeilijke' buurten en haltes detecteren. De eerste drie kwartalen van dit jaar werden er 1.281 incidenten vastgesteld op en rond bussen en trams van De Lijn. Dat zijn de eerste bevindingen van de veiligheidsmonitor die De Lijn heeft opgesteld. Het is een wetenschappelijk onderbouwd instrument om op een objectieve(re) manier met het fenomeen onveiligheid om te gaan.

    Verbale agressie en beledigingen komen het vaakst voor. Fysieke agressie komt voor in een vijfde van de gevallen. Vrijdag en de avondspits blijken respectievelijk de moeilijkste dag en het moeilijkste tijdstip. In net iets meer dan de helft van de gevallen zijn er jongeren onder de achttien bij betrokken.

    In de provincie Antwerpen werden de meeste incidenten geregistreerd (296), gevolgd door West-Vlaanderen (280), Vlaams-Brabant en Brussel (279), Limburg (226) en Oost-Vlaanderen (200). De meest voorkomende aanleiding voor een incident is de verkeerssituatie: een voorrangskwestie of het blokkeren van de weg.

    Met een veiligheidsmonitor kent De Lijn zijn haltes een risicocijfer toe. In januari wordt de lijst 'hotspots' publiek gemaakt. Een delicate oefening.

    Het opstellen van een veiligheidsmonitor was een van de zestien elementen uit het actieplan Veilig op Weg dat in juli 2006 uit de startblokken ging. Er is lang en hard aan gewerkt, maar nu ligt het instrument er. De Lijn stelt het vandaag voor op een congres met vakbonden, lokale besturen, politie en justitie.

    De monitor heeft twee bedoelingen. Om te beginnen moet hij het aantal feiten beter meten. Daartoe werden de bronnen uitgebreid. Er zijn er nu negen. Behalve de meldingsfiches agressie tegen de chauffeurs komen daar nog verslagen van controleurs, spotters, dispatchers bij. Ook gegevens van reizigers worden meegenomen. De Lijn heeft de politie gevraagd om informatie uit pv's te mogen inkijken als ze op openbaar vervoer slaan. Omgekeerd zijn de resultaten van De Lijn bruikbaar voor de politie.

    Ten tweede moet de monitor ertoe leiden dat de mensen en middelen die voor veiligheid instaan, beter ingezet worden. Het gaat dan om de 813 bussen en trams met camera's, de controleurs of de Lijn-spotters. Daartoe worden de 'gebieden met verhoogde concentratie van incidenten' of hotspots in kaart gebracht.

    Om een hotspot te bepalen wordt rekening gehouden met het aantal feiten, het aandeel ernstige feiten (met 'beleidsfocus', heet dat), de verhouding van de criminaliteit in de buurt tot die van de provincie en de mate van sociale achterstelling in een buurt.

    Ook het tijdstip speelt mee om een hotspot af te bakenen. Het kan best dat een halte aan een recreatiedomein een gevoelig punt is op een warme zomerdag, maar dat er de rest van het jaar geen vuiltje aan de lucht is. Geen enkele halte is dag en nacht hot.

    De hotspots worden in drie groepen ingedeeld. Voor de eerste groep volstaan tijdelijke maatregelen van De Lijn zelf. In de tweede groep is er permanente aandacht nodig. Daar zal er met organisaties uit de omgeving (scholen, verenigingen, organisatoren van evenementen) contact gezocht worden. In de derde en 'heetste' groep is er behalve eigen inspanningen nog hulp nodig van de politie en van buurtwerkers.

    'We zullen de lijst met de hotspots publiek maken', belooft de directeur-generaal van De Lijn, Ingrid Lieten. 'We weten dat dat delicaat ligt. Deze informatie zal onvermijdelijk door populisten misbruikt worden. Het ligt niet in onze bedoeling om buurten te stigmatiseren, maar we mogen onze kop niet in het zand steken.'

    De monitor zal ook een trendanalyse mogelijk maken over langere periodes. Het wordt mogelijk om één fenomeen - pakweg graffiti of gauwdiefstallen - eruit te lichten voor verder onderzoek. De resultaten van de monitor zullen driemaandelijks besproken worden met de vakbonden, de lokale besturen en de politie. Samen zal besproken worden hoe de middelen het best worden ingezet.

    Antwerpen koploper inzake agressie op bussen...

    De provincie Antwerpen spant de kroon met 296 incidenten. Verbale agressie en beledigingen komen het meest voor, in één van de vijf gevallen ging het om fysieke agressie. Vrijdag is de moeilijkste dag en de avondspits het moeilijkste tijdstip. In iets meer dan de helft van de gevallen is er een rol weggelegd voor jongeren onder de achttien jaar. De aanleiding voor de gevallen van agressie is meestal een verkeerssituatie, namelijk een voorrangskwestie of het blokkeren van de weg.

    Antwerpen spant zoals gezegd de kroon gevolgd door West-Vlaanderen (280), Vlaams-Brabant en Brussel (279), Limburg (226) en Oost-Vlaanderen (200).

    Hot Spots

    De cijfers zijn moeilijk te vergelijken met voorgaande jaren want de 'veiligheidsmonitor', die sinds begin dit jaar operationeel is, registreert heel wat meer gevallen dan vroeger. De veiligheids monitor past in een actieplan dat in 2006 werd opgezet na het incident op een Antwerpse bus, waarbij de treinbestuurder Guido Demoor overleed na een dispuut met jonge allochtone reizigers.

    In 2007 werden door het personeel 832 gevallen van agressie gemeld. Het nieuwe cijfer ligt een stuk hoger, maar nu worden ook informatie van klanten, camerabeelden en politie-informatie verwerkt. Aan de hand van de veiligheidsmonitor zal De Lijn de meest problematische haltes in kaart brengen.

    Voor deze 'hot spots' worden dan extra controleurs en spotters voorzien en eventueel politieversterking. Dat zal vanaf januari gebeuren, wanneer de testfase van de veiligheidsmonitor ten einde loopt.

    Het Vlaams Belang vraagt al jaren naar acties op De Lijn, voor meer veiligheid en controles in samenwerking met de politie !

    De bussen rijden vaak met vertragingen, de directie is nog trager van begrip.

    Bij De Lijn hebben ze al statistieken ! Tijd voor actie zeker ? Of moet het geheel nog gedurende maanden eerst geëvalueerd worden ?!

    26-11-2008 om 09:38 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie sluit nog maar eens bel- en nachtwinkels na enkele controles

    Bij een zoveelste controleactie in bel- en nachtwinkels in de Brusselse agglomeratie, Kortrijk, Gent, Menen en Luik zijn vrijdagnamiddag en -avond elf zaken gesloten en verzegeld. In totaal werden zestig zaken gecontroleerd, waarvan een twintigtal in Brussel, zeven in Luik, een tiental in Gent, een tiental in Kortrijk en zes in Menen.

    Aan de actie namen politieagenten deel uit vijf Brusselse politiezones en de politiezones Kortrijk, Menen en Luik en agenten van de federale politie. Daarnaast namen ook ambtenaren van de Dienst Vreemdelingenzaken aan de actie deel, evenals de betrokken parketten en Arbeidsauditoraten, de Dienst controle en bemiddeling van de FOD Economische Zaken, verschillende diensten die actief zijn op het gebied van sociale wetgeving en de Opsporingsdiensten van de FOD Financiën.


    De politie controleerde de identiteit van 130 mensen. Twaalf verbleven illegaal in het land. Zij zijn administratief aangehouden. Twee andere mensen werden gerechtelijk aangehouden wegens drugsdelicten en zwartwerk. Eén persoon werd door de politie gezocht.

    Er zijn in totaal 30 processen-verbaal opgesteld wegens inbreuken op de sociale wetgeving. De controleurs van de FOD Financiën stelden daarnaast nog 58 processen-verbaal op. De controleurs van de FOD Economie stelden 15 keer proces verbaal op.

     

    "De resultaten zijn bemoedigend", zegt commissaris Christophe Dekens.

     

    "Maar er gebeuren nog altijd veel inbreuken op de sociale en financiële wetgeving. We zullen dus controleacties moeten blijven voeren."

    Het ging om de zoveelste “Operatie TamTam” sinds 2004.

     

    Deze acties zijn een initiatief van Bernard Clerfayt, de staatssecretaris bevoegd voor de strijd tegen de fiscale fraude. Ze hebben in totaal al bijna 100 miljoen euro opgebracht voor de staatskas, zegt Clerfayt.

    De ontdoken BTW en belastingen worden natuurlijk maar gedeeltelijk gerecupereerd ! De boetes worden amper betaald... wegens “geen geld” en het volgende faillissement.

     

    Dat deze acties moeten volgehouden worden blijkt nog maar eens uit de resultaten. Deze winkels zijn vaak een zwart circuit van goederen, een bron van zwart inkomen, ontduiking van BTW, belastingen en sociale lasten, waar alleen enkelingen veel geld mee verdienen. Bovendien vormen zij ook nog eens een gevaar voor de volksgezondheid omdat daar vaak bedorven voedsel met verlopen versheiddatum worden verkocht. Vaak je kan je er ook exotisch vlees kopen, wat illegaal is.  

     

    De belwinkels zijn vaak ook een centrum voor illegale tewerkstelling, vindt je er mensen zonder papieren, onderweg naar een ander land en verblijven zij hier tijdelijk of maar even. Ze worden vaak opgepakt en moeten dan het land verlaten… Maar daar komt nooit iets van.  Even later verdwijnen ze gewoon terug in de illegaliteit.

     

    Het blijft dweilen met de kraan open, maar er moet enkel nog veel harder en veel meer opgetreden worden. Er moet korte metten mee gemaakt worden en grote kuis gehouden worden. Opgeruimd staat toch nog altijd netjes.

     

     

    26-11-2008 om 09:29 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Megamoskee voor 10.000 moslims in Molenbeek ?

    Megamoskee voor 10 000 moslims in Molenbeek ?!


    Sinds enkele dagen gonst het van de geruchten dat er in Molenbeek een megamoskee zou komen voor 10.000 moslims ! Naar verluid zouden er zelfs in Brussel pamfletten circuleren die oproepen om de bouw van een megamoskee in Molenbeek financieel te steunen, zo stond het toch vermeld in Het Laatste Nieuws van14 november. Het nieuwe islamitische gebedshuis zou vier minaretten tellen, minstens vier verdiepingen hoog zijn en plaats moeten bieden aan niet minder dan 10.000 moslims. De megamoskee is volgens de initiatiefnemer, ene Al Khalil, nodig omdat het aantal moskeegangers jaar na jaar toeneemt...

     

    We hebben weinig redenen om aan zijn woorden te twijfelen. Brussel is in veel wijken helemaal niet meer Brussels... Een handvol gemeenten is nog amper te herkennen zoals vroeger. Het straatbeeld lijkt niet meer op wat het ooit was : de winkelstraat werd een casbah. Het bruisende gezellige terras werd een plaats van fluisterende kaarters en dominospelers met een verschraalde thee. De neonlichtreclames maakten plaats voor schotelantennes.  

    Het is niet echt verrassend te noemen dat de grootste moskee van het land – en meteen van het Europese continent – zijn deuren opent in Molenbeek, de Brusselse gemeente waar PS-potentaat Phillippe Moureaux reeds jaren de plak zwaait. De voorbije jaren hebben de islamosocialisten van de PS geen moeite onverlet gelaten om het hun nieuwe kiespubliek naar de zin te maken. Dat bleef heus niet beperkt tot het klassieke knuffelbeleid, waarbij subsidies voor integratie worden doorgesluisd naar organisaties die precies het omgekeerde beogen, of tot een voorkeursbehandeling van allochtonen in allerhande tewerkstellingsprojecten.

     

    Zo bijvoorbeeld meldden politiemensen dat hen vanwege de gemeentelijke overheid duidelijk wordt gemaakt dat patrouilleren in bepaalde wijken ‘niet opportuun’ is. De agenten wordt ook gesommeerd om tijdens de ramadan niet op straat te eten, te drinken of te kauwen. Ook van de (andere) autochtone inwoners van Molenbeek wordt verwacht dat ze zich aanpassen aan de wensen en gebruiken van de ‘nieuwkomers’. Zo wordt tijdens de ramadan het historische centrum van de gemeente afgesloten voor het verkeer en vraagt het PS-bestuur de ‘inboorlingen’ vriendelijk om de betreffende buurt(en) te mijden.

    Hind Fraihi, de jonge en moedige undercoverjournaliste die gedurende twee maanden onderzoek deed in hartje Molenbeek, overdreef niet toen zij (in HLN, 15.03.2008) stelde dat vele moslims Molenbeek niet meer beschouwen “als België maar als een islamenclave, waar zij de plak zwaaien als in een islamstaat en waar Belgen niet welkom zijn.”

    Vertwijfeld vroeg ze zich daarbij nog af hoe het mogelijk is “dat de Belgische politiek het zover heeft laten komen.” Ze is de enige niet.

    Johan Verminnen bezong zo graag zijn vrolijke bruisende stad... het wordt stilaan een treurmars.

    26-11-2008 om 09:06 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang spoort illegalen aan vrijwillig te ver

    Filip Dewinter en de voorstelling van de nieuwe campagne.

    Illegalen die in ons land verblijven, moeten door informatie aangespoord worden vrijwillig terug te keren naar hun thuisland. Dat is de kernboodschap van een campagne die Vlaams Belang vandaag voorstelde in Antwerpen en die later ook in Gent, Brussel en Mechelen wordt gevoerd. De partij roept ook een "Illegalofoon" in het leven, een nummer waarop illegalen van mensen van Vlaams Belang informatie kunnen krijgen over een vrijwillige terugkeer.

    Illegalofoon
    De partij lanceert een folder met informatie over de te volgen procedures wanneer illegalen ons land zelf willen verlaten. Voorts komt er een brochure waarin de partij de nadelen van de illegaliteit op een rijtje zet om mensen te ontraden langer in België te blijven.

    De opvallendste schakel in de campagne is echter de "Illegalofoon". "Het wordt geen kliklijn voor mensen die illegalen willen aangeven", zegt partijboegbeeld Filip Dewinter. "We willen met onze telefoondienst gewoon correcte informatie verspreiden over de wettelijke mogelijkheden voor een terugkeer naar het land van herkomst. Die zijn er maar ze worden door de overheid niet enoeg gepromoot".

    Steun van Afrikaanse organisatie
    Vlaams Belang krijgt voor deze campagne de steun van de Afrikaanse organisatie ALCEC uit Kameroen. Volgens hun voorzitter Emile Bomba kunnen asielzoekers hun land een dienst bewijzen als ze terugkeren en in hun geboorteland gaan werken om de plaatstelijke ontwikkeling te bevorderen.

    Acties
    Volgens Vlaams Belang zijn er in België ongeveer 110.000 illegalen, met Antwerpen als belangrijkste verblijfplaats met rond de 35.000 afgewezen asielzoekers. De partij vindt dat aantal veel te hoog en vraagt aan de federale en de Vlaamse regering om werk te maken van kortere asielaanvraagprocedures en een efficiënter uitwijzingsbeleid.

    Ze zal actie voeren in wijken waar veel illegalen wonen, en houdt vanavond een manifestatie in de stragisch gelegen Permeke-bibliotheek aan het Antwerpse De Coninckplein. Dat initiatief werd door sp.a-gemeenteraadslid in Antwerpen Frank Hosteaux al afgedaan als schandalig. Hij eiste dat het schepencollege de activiteit verbood, maar hoogstwaarschijnlijk zonder resultaat.


    Vlaams Belang voert deze actie niet alleen, maar doet het in samenwerking met een afrikaanse organisatie uit Kameroen. Misschien maar best ook : zo kan het niet beschouwd worden als plat populistisch of racistisch. Ze werken er samen, hand in hand... iets andere tactiek, maar voor een humaan terugkeer beleid met de nodige steun om een nieuw leven op te bouwen. Wanneer volgt onze regering ?

    26-11-2008 om 08:52 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gebeurd !

    Frank Vanhecke niet langer parlementair onschendbaar

     

    Frank Vanhecke is zijn parlementaire onschendbaarheid kwijt. Dat besliste het Europees Parlement. De oud-voorzitter van Vlaams Belang kan nu vervolgd worden inzake de pamfletten die werden verspreid en zouden indruisen tegen de antiracismewet.

     

    De vraag tot opheffing van de parlementaire onschendbaarheid komt er na een klacht tegen een lokaal blad van het Vlaams Belang in Sint-Niklaas. Frank Vanhecke was als partijvoorzitter ook verantwoordelijke uitgever van het blad. In het blaadje werd de schuld voor vandalenstreken op een kerkhof in de schoenen geschoven van een groepje jonge allochtonen. Achteraf bleek dat niet te kloppen. Vanhecke zal voor de rechtbank van Dendermonde moeten verschijnen.

     

    Geen debat

    Op 3 november besliste de bevoegde commissie van het Europees parlement al om de opheffing van de onschendbaarheid van Frank Vanhecke te vragen. In een brief aan de parlementsvoorzitter had Vanhecke uitdrukkelijk om een voorafgaandelijk debat gevraagd, maar dat werd niet toegestaan. Volgens Vanhecke heeft het parlement nu moeten stemmen zonder de argumenten van de verdediging te hebben gehoord.

     

    Het volgens het reglement voorziene debat is volgens de Vlaams Belanger "op de uitdrukkelijke vraag van de christen-democraten, de liberale en socialistische fractie afgevoerd".

     

    Afrekening ?!

    Vlaams Belang-voorzitter trad na de beslissing van 3 november Frank Vanhecke al bij. Hij ziet in de opheffing van de onschendbaarheid een poging om zijn partij te treffen. "Hoewel de auteur van het artikeltje bekend is, willen het parket en de minister van Justitie niet de auteur, maar wel de verantwoordelijke uitgever vervolgen, om daarmee het Vlaams Belang te treffen."

     

    Opheffing onschendbaarheid Vanhecke een feit

     

    18.11.2008 13.14u - Vanmiddag vond in het Europees Parlement de definitieve stemming plaats over de opheffing van de onschendbaarheid van Europarlementslid en voormalig Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke. Eerder had de bevoegde commissie van het Europees Parlement – waar bij de verdediging van Vanhecke slechts 7 van de 28 leden present waren – al geadviseerd om de onschendbaarheid op te heffen.

     

    Zoals dus te verwachten was, besliste het Europees Parlement om de onschendbaarheid van Vanhecke op te heffen, zodat de voormalige Vlaams Belang-voorzitter vervolgd kan worden op basis van een klacht die werd ingediend door Freddy Willockx (SP.a) en gesteund door Jo Vandeurzen (CD&V). Die beslissing kwam er zonder kennis te hebben genomen van de argumenten van de verdediging, aangezien het debat in de algemene zitting van het Europees Parlement op aandringen van christendemocraten, socialisten en liberalen te elfder ure was geschrapt.

     

    Vanhecke zal nu worden vervolgd voor een futiliteit, met name een tekst in een plaatselijk partijkrantje over een geval van vandalisme waarvan de burgemeester ontkende dat de daders allochtonen waren. Frank Vanhecke liet onmiddellijk een rechtzetting verschijnen, hoewel hijzelf op geen enkele wijze persoonlijk betrokken was bij het schrijven van de gewraakte tekst.

     

    Volgens de Belgische Grondwet mag een verantwoordelijke uitgever niet worden vervolgd wanneer de auteur van een artikel bekend is, en dat is hier ontegensprekelijk het geval: de eigenlijke auteur – een lokale mandataris uit Sint-Niklaas – heeft zich spontaan bij het parket gemeld.

     

    Het Vlaams Belang betreurt dan ook dat het Europees Parlement zich mee schuldig maakt aan een politieke lynchpartij à la belge. Dat Frank Vanhecke voor een dossier van honderden bladzijden slechts 20 minuten kreeg om zich te verdedigen – voor exact 7 van de 785 Europarlementsleden – is grotesk.

     

    Het spreekt voor zich dat onze partij niet zal wachten op een eventuele veroordeling van Frank Vanhecke door de Belgische rechtbank, maar de strijd nu reeds ook op het politieke front zal voeren: bij de verkiezingen van juni 2009 zal aan de Vlaamse kiezers worden gevraagd een signaal te geven voor vrije meningsuiting en tegen de vrijheidsdodende wetten in dit land.

    26-11-2008 om 08:46 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guido Naets nam verdediging op voor Frank Vanhecke

    Pleidooi Guido Naets over opheffing parlementaire onschendbaarheid Frank Vanhecke voor de Juridische Commissie van het EP, maandag 8 september 2008

     

    Mijnheer de voorzitter,

     

    Ik ben niet gekomen om Frank Vanhecke te begraven, te verdedigen of van iets vrij te pleiten. Ik sta hier om het Europees Parlement te verdedigen, opdat het zich niet zou laten verleiden tot het opheffen van de onschendbaarheid van Frank Vanhecke. Sta mij toe dit in 7 punten te ontwikkelen.

     

    1° Ik heb dit Parlement meer dan 50 jaar van nabij gevolgd en met grote toewijding gediend: eerst 4 jaar als medewerker van de studiedienst van de Belgische christendemocraten, dan 18 jaar als Europacorrespondent o.m. voor Duitse en Nederlandse media en voor de Vlaamse openbare radio en televisie, dan 15 jaar als directeur-perschef van dit Parlement zelf. In deze laatste hoedanigheid was het mijn taak, het Parlement en zijn leden te beschermen tegen allerhande aanvallen. Ik grijp graag de kans aan om die taak, die ik van 1980 tot 1995 fervent verdedigde, vandaag voort te zetten.

     

    2° Kringen die België te allen prijze willen behouden - zoals ze zelf zeggen ook met onwettige middelen - willen dit Parlement doen opdraven in een lynchpartij op de voorzitter van een partij die België ziet als een “mislukte staat”, een failed state, die zij democratisch en vreedzaam wil opsplitsen in een onafhankelijk Vlaanderen en Wallonië in Europa. Hier wordt onterecht misbruik gemaakt van het gemakkelijkste voorwendsel – neen, geen verkiezingsbedrog, corruptie, smeergeld, of pedofilie, maar de meest abjecte van alle misdaden: racisme. Mijnheer de Voorzitter, in de bijna 30 jaar dat ik Frank Vanhecke ken, sinds hij hier assistent werd van Karel Dillen, heb ik hem nooit op enige vorm van racisme kunnen betrappen.

     

    3° Niemand mag zich achter een parlementair mandaat verschuilen om misdrijven toe te dekken of te ontsnappen aan rechtsvervolging. Maar ik heb de indruk dat men Vanhecke niet wil vervolgen voor een of ander misdrijf maar om wie hij IS; precies wat Hannah Arendt bestempelde als totalitarisme. De

    nationaalsocialisten gingen zo tewerk, Stalin liquideerde op dezelfde wijze al zijn tegenstanders.

     

    Vanhecke wordt vervolgd omdat hij symbool staat voor een partij die België wil opdoeken, zoals Cato in Rome elke toespraak voor de Senaat besloot met de woorden “ceterum censeo Carthaginem esse delendam”. Ook een andere Vlaamse partijvoorzitter, Bart De Wever wiens partij kartel vormt met de

    Vlaamse christendemocraten wordt om dezelfde reden verguisd en ook de voorzitter van die andere radicaal-Vlaamse Partij Lijst Dedecker wordt er om belaagd. Wie opkomt voor Vlaamse en Waalse

    onafhankelijkheid, mag zich aan de ergste represailles verwachten.

     

    4° Aanklagers in deze zaak zijn totalitair denkende en handelende figuren, die zichzelf kwalificeren als horende tot “democratische partijen”, tja, zoals de DDR zich vroeger “democratisch” noemde. Dit Parlement zou zich eigenlijk eens moeten buigen over de praktijken die tegen deze partijen worden gebruikt : doodsbedreigingen aan het adres van gekozenen, intimidaties van leden en sympathisanten, het gewelddadig arresteren van verkozenen hier voor dit Parlement bij de vredelievende herdenking van Nine Eleven, de sociale en politieke uitsluiting, het uit de vakbond zetten van leden van het Vlaams Belang – en dat wil in België wat zeggen want werklozensteun wordt door de vakbonden uitbetaald, die er een bonus van 160 miljoen EURO per jaar voor ontvangen.

     

    De zaak tegen Vanhecke is overigens aangebracht door een man, Freddy Willockx, ooit ook Europarlementslid, vandaag burgemeester van Sint Niklaa s, die 14 jaar geleden bekende dat hij 5 miljoen Agustasmeergeld had aanvaard, het omkoopschandaal met helikopters waardoor Willy Claes ontslag moest nemen als NAVO-secretaris-generaal.

     

    5° Het totalitaire blijkt uit het feit dat de opheffing van de onschendbaarheid werd gevraagd precies 2 dagen nadat Frank Vanhecke na 12 jaar voorzitterschap de fakkel aan zijn opvolger had doorgegeven – een voorzitter in functie aanpakken vond men blijkbaar net iets te gewaagd.

     

    De willekeur blijkt hieruit dat U dit dossier bij hoogdringendheid moet behandelen, terwijl vandaag bij de Brusselse politierechtbank alleen al 47.000 inbreuken op vervolging wachten wegens allerlei geweldplegingen en zware verkeersovertredingen als dronkenschap achter het stuur. Het totalitaire blijkt uit het feit dat het Belgische apparaat een tot Belg genaturaliseerde Marokkaanse terrorist genaamd Bellirasj gedurende tientallen jaren ongemoeid moorden liet plegen, terwijl de Marokkaanse diensten hem en andere terroristen wél konden klissen, en buiten wapenopslagplaatsen ook nog ontdekten dat Bellirasj al jaren op de payroll stond van de Belgische staatsveiligheid!

     

    6° In het licht hiervan ben ik als Belg gegeneerd dat dit Parlement en deze Commissie in spoed is opgetrommeld voor één zin in een persbericht uit een plaatselijk krantje uit 2005 dat ernstige grafschendingen in Sint Niklaas toeschreef aan allochtone jongeren. Eén zin die na enkele dagen werd rechtgezet door een nieuw bulletin in alle brievenbussen van de stad omdat inderdaad niet met naam en toenaam kon bewezen worden dat het ging om allochtone jongeren. Het waren immers minderjarigen en dan kan de politie de identiteit niet vrijgeven! Volgens de Belgische Grondwet mocht Frank Vanhecke als juridisch “verantwoordelijke uitgever” trouwens niet worden vervolgd omdat de schrijver van het bewuste stukje, een plaatselijke gekozene, zichzelf vrijwillig had aangemeld. Maar zoals U allicht weet is de grondwet in België allang een vodje papier. Men wou trouwens niet de schrijver doen veroordelen maar Vanhecke pakken. Hannah Arendt had het me lede ogen beschreven.

     

    7° De Belgische politieke toestand is meer dan ooit een wespennest en wie hier als buitenlanders in gaat roeren, weet niet wat hem te wachten staat. Als de Juridische Commissie de deur zou openzetten voor vervolging door het Belgische gerecht, van één van de meest uitgesproken voorstanders van Vlaamse

    onafhankelijkheid, zijn de kwalijke gevolgen voor het aanzien van het Parlement en voor de weerslag op de publieke opinie, negen maanden voor de Europese verkiezingen niet te overzien.

     

    Om al deze redenen smeek ik het Europees Parlement, te beginnen deze Commissie, zich niet medeplichtig te maken aan een politieke lynchpartij en een poging tot karaktermoord op een radicaal Vlaamse partij met zg. racisme als goedkoop voorwendsel. België staat vandaag voor eenvan de grootste uitdagingen sinds het zich in 1830 van Nederland afscheurde; het zou bijzonder onverstandig zijn als het Parlement in die komende onderhandelingen partij zou kiezen. Mijnheer de Voorzitter, ik zei het al, ik hield dit pleidooi niet voor Frank Vanhecke maar voor het Parlement zelf, dat al genoeg door het slijk wordt gehaald.

     

    Brussel, 8 september 2008 guido.naets@telenet.be

     

    Verdediging Vanhecke zelfs geen interesse

     

    11.11.2008 12.15u - In een opmerkelijk pleidooi had Guido Naets, voormalig VRT-journalist en ex-perswoordvoerder van het Europees parlement, enkele maanden geleden de verdediging van Frank Vanhecke op zich genomen. “In de bijna 30 jaar dat ik Frank Vanhecke ken, sinds hij hier assistent werd van Karel Dillen, heb ik hem nooit op enige vorm van racisme kunnen betrappen,” zei Guido Naets toen. “Vanhecke wordt vervolgd omdat hij symbool staat voor een partij die België wil opdoeken, zoals Cato in Rome elke toespraak voor de Senaat besloot met de woorden “ceterum censeo Carthaginem esse delendam”. (...) Om al deze redenen smeek ik het Europees Parlement, te beginnen deze Commissie, zich niet medeplichtig te maken aan een politieke lynchpartij en een poging tot karaktermoord op een radicaal Vlaamse partij waarbij zogenaamd racisme een goedkoop voorwendsel is. België staat vandaag voor een van de grootste uitdagingen sinds het zich in 1830 van Nederland afscheurde; het zou bijzonder onverstandig zijn als het Parlement in die communautaire onderhandelingen partij zou kiezen.”

     

    Intussen is duidelijk geworden dat Vanheckes onschendbaarheid op 18 november hoogstwaarschijnlijk zal worden opgeheven, zodat het gerecht hem kan vervolgen op basis van de racismewet. In ’t Pallieterke (5.11.2008) merkt Guido Naets op dat het ontwerpverslag van de bevoegde commissie “met verdachte ijver in de media (werd) gecolporteerd, van zodra het uit de drukkerij kwam”. Naets: “Toen ik in de besloten zitting van de Commissie Juridische Zaken in het Nederlands mijn pleidooi hield, waren een half dozijn leden van die Commissie present, die de vertaling hoorden van de tolken. De afwezigen hebben echter geen kennis gehad van mijn aanklacht tegen het totalitarisme, hoewel ik de rapporteur had gesuggereerd een vertaling van mijn twee velletjes te vragen. De 200 pagina’s van het parketdossier werden echter wel in 23 andere EU-landen vertaald!”

     

    Ook over de Duitse christendemocraat Lehne, die als verslaggever van de commissie het advies gaf om de onschendbaarheid op te heffen, heeft Guido Naets zo zijn mening. “Ik had Herr Lehne aangeboden hem nader te briefen over de zaak, maar hij was blijkbaar verplicht Vanhecke te doen hangen, want hij heeft nooit gereageerd op mijn mail. Als het ontwerpverslag Lehne maandag e.k. in de Parlementscommissie en in een van de volgende zittingen door de plenaire vergadering wordt goedgekeurd, voltrekt zich precies waar ik die parlementsleden voor gewaarschuwd had: dat het Europees Parlement zich halsoverkop schuldig maakt aan een politieke lynchpartij.”

    Als zelfs een ex-journalist van de "rode vrt" het opneemt voor Frank Vanhecke dan schelt er toch wel ergens iets... of niet soms ?!

    26-11-2008 om 08:43 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succesvolle jaarmarkt

                                              
    AFDELING SINT-PIETERS-LEEUW  

     

     

     

    Verslag van de Vlaams Belang jeneverstand op de Jaarmarkt 11 november 2008.

     

    Beste bestuursleden, sympathisanten,

     

    Ik wil iedereen bedanken voor de tomeloze inzet van dinsdag, van de aanwezige bestuursleden op onze stand van het Vlaams Belang tijdens de jaarmarkt van 11 november, editie 2008. Ook een dankwoord voor de zeer goede medewerking door de secretariaten van Lennik en Vilvoorde voor de logistiek : de tenten en al het promotiemateriaal.

     

    Om zes uur 's morgens waren de eerste militanten al zeer vroeg op post : Eliane, Albert, Jozef, Pol, Ronny en Willy. Plezant is wel iets anders dan van zo vroeg in een gure wind en gietende regen op een jaarmarkt te gaan staan. De eerste tent stond zeer snel recht door de nodige ervaring, om toch enige beschutting te vinden. Veel mocht het niet baten door de aanstormende wind en de striemende slagregen. Een poging om de iets lichtere partytent ook te plaatsen hebben we wijselijk afgeblazen of moet ik zeggen weggeblazen met de wind ?

     

    Enkelen onder ons hadden al water in de schoenen, doorweekte kousen en waren druipnat tot kniehoogte. Intussen zochten ze hun heil in de wagens met draaiende motor en ventilator op maximum, om toch een beetje te kunnen drogen en op te warmen. Om 9 uur werden de laatste zware regenwolken verdreven en kwam plots de zon te voorschijn. Vele gezichten klaarden eveneens op, want het pessimisme had al vroeg toegeslagen, omdat de weergoden ons eerst niet zo goed gezind waren. Rond 7u30 ging de wind iets minder hard tekeer en viel de regen niet meer met bakken uit de hemelsluizen.

     

    Vóór 10 uur waren er al de eerste bezoekers op de jaarmarkt de standjes aan het afdweilen  en ging op onze stand de eerste fles jenever al open voor de eerste klant... een flinke zeventiger wou zijn dagelijks “witteke” al achter de kiezen. Het was een startschot dat kon tellen, dat hoopgevend was voor de rest van de dag.

     

    Amper een uurtje later was het voor vele bezoekers tijd voor het aperitief en werden de smaakpapillen al op de proef gesteld. Citroen, appel, meloen, bosbes, vanille en choclade - het maakte eigenlijk niet zoveel uit - gingen vlot op de volle jeneverplanken. Je kreeg er een elfde gratis bij en bovenop nog eens een gratis Vlaamse Leeuwenvlag ! Een promotie die werkte als geen andere ! Intussen waren Hilde en Roger de stand komen versterken en die vier handen konden we best gebruiken.

     

    De stand stond in het teken van de koopkracht : jenevers aan 1 euro ! Waar kan je dat nog vinden ?! Voor de stand werden ook honderden penningen voor de winkelkarretjes uitgedeeld met de boodschap : Vlaams Belang doet iets aan de koopkracht, gebruik en herbruik dit gele stukje plastiek, het spaart een euro uit... De kleine hangertjes voor de ritssluiting - zelfs geschikt voor de GSM - gingen vlot van de hand. De gele stylo's lagen ook goed in de markt, want twee volle dozen werden er uitgedeeld.

     

    Een plotse regenbui  van een kwartiertje joeg iedereen rond 15 uur een café in of onder een overdekking aan een stand. Het was een kwartiertje welgekomen rustpauze voor een broodje bakworst met veel mosterd en een kopje koffie van Eliane.

     

    Een paar gesprekken aan de stand waren zelf vrij geanimeerd. Zo ontmoette ik een paar ingeweken "Brusseleirs" waarvan er achteraf nog één zelfs een medestudent bleek te zijn. Het ging over BHV - of wat dacht je - de harde standpunten van Vlaams Belang over veiligheid, integratie, Vlaams karakter van onze gemeente enz...

     

    Uiteindelijk kreeg ik ze zover dat ze mij gelijk gaven over een groot aantal punten, maar dat het voor hen toch moeilijk afstand nemen is van Brussel. Ik stelde hen gerust dat Brussel bij Vlaanderen hoort en dat Vlaams Belang Brussel zeker niet gaat loslaten, daar goede oplossingen en alternatieven kon voor bieden.

    Uiteindelijk vroegen ze zelf een adreskaartje en een brochure. Ze kregen van mij het boekje over "30 jaar Vlaams Blok - Belang" over onze echte geschiedenis, samen met een paar andere folders. Een mooi voorbeeld van "de kracht van een overtuiging en van onze mening".

     

    De verkoop ging een hele tijd vlot door tot 16u30 en de allerlaatste fles jenever open ging ! Alle 50 flessen waren soldaat gemaakt ! Zelfs de grootste optimist had daar niet in geloofd. Bijna iedereen bleef zelfs tot het laatste moment om de tent toe te plooien en de stand op te ruimen. We hebben de wagens weer volgeladen. Doodmoe na meer dan 12 uur werken, maar tevreden en voldaan, reden we langs de landelijke sluipweg, door de invallende duisternis naar huis. 

     

     

    26-11-2008 om 08:31 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging Leeuwse jaarmarkt dinsdag 11 november 2008.

    Beste Vlaamse vrienden

    Ik heb de eer en het genoegen u te mogen uitnodigen voor een bezoekje aan onze promotiestand op de jaarmarkt van 11 november 2008. Naar jaarlijkse gewoonte hebben wij een standplaats op de traditionele jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw aan de Rink, links van de hoofdingang van de kerk.

     

    Dit jaar hebben wij weer gekozen voor de succesformule met een Vlaamse jeneverstand, waar u van een lekkere Vlaamse jenever zal kunnen genieten aan de zeer democratische prijs van amper 1 euro. U kan ook met vrienden komen en een plankje kopen voor slechts 10 euro met de formule 10 + 1 gratis en bovenop nog een gratis vlag met de “Vlaamse Leeuw” !

     

    Onze afdeling heeft dit jaar zelfs een grotere standplaats voorzien om alle sympathisanten van het Vlaams Belang iets meer ruimte te kunnen bieden voor een babbel aan onze vaak druk bezochte stand.

     

    De verschillende gemeenteraadsleden zullen aanwezig zijn op de stand. Wij verwachten eveneens een paar regionale mandatarissen die een bezoekje zullen brengen.

     

    De nieuwe campagne van het Vlaams Belang ging van start op het congres in Gent :

     

    “Stop het geknoei. Vlaanderen op eigen kracht.”  

     

    Ik heb voor iedere bezoeker aan onze stand nog een attentie klaar liggen.

     

     

    In de hoop u daar te mogen begroeten, teken ik,

     

    met vriendelijke Vlaamse groeten.

     

     

    André Toujour

     

     

    Voorzitter afdeling Sint-Pieters-Leeuw

     

    Gemeenteraadslid

     

    GSM                 475/49.44.73

     

    E-mail              andretoujour@hotmail.com

    10-11-2008 om 00:18 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse krant schrijft (vals) verhaal aangevallen meisje.

    Een veertienjarig meisje uit Kapelle-op-den-Bos zou bewerkt zijn met een breekmes omdat ze Franstalig is. De lokale politie is een onderzoek gestart.


    'Zij spreekt Frans in Vlaanderen: 38 steken met een breekmes.' Zo stond het vrijdag in grote letters op de eerste pagina van de waalse krant La Dernière Heure. Een foto van de veertienjarige Sara met een bekraste arm moest het grote bewijs leveren. Volgens de krant is het meisje, dat tweetalig is maar van Franstalige afkomst, in Kapelle-op-den-Bos na de schooluren op straat aangevallen door een bende jongeren omdat ze Frans praatte.

    'Een meisje van school dat niet kon verdragen dat ik met mijn vriendinnen Frans spreek, riep me bij zich. Toen nam ze haar gsm en stuurde een sms-bericht. Enkele seconden later stonden haar vrienden rond mij', zegt ze in de krant. Omdat het meisje zich bedreigd voelde, haalde ze naar eigen zeggen een breekmes uit haar boekentas, maar liet het vallen. Haar belagers zouden het mes opgeraapt hebben en het gebruikt hebben om haar 38 maal in de linkervoorarm te kerven.

    'Ze hielden me vast, ik wou me verzetten. Ik voelde het branden op mijn armen, ik huilde', getuigt het meisje. Toen de moeder van het meisje naar de schooldirecteur en de politie stapte, zou ze bij geen van beiden steun hebben gekregen. Integendeel, het meisje zelf zou naar huis zijn gestuurd.

    Dat zou dan een van de weinige keren zijn dat de communautaire twisten in ons land daadwerkelijk uitdraaien op etnisch geïnspireerd geweld. De vraag is alleen of het verhaal helemaal klopt. De krant geeft alleen de versie van de familie weer en laat andere betrokkenen niet rechtstreeks aan het woord.

    Directeur Daniël Verelst van het Sint-Godelieve-Instituut in Kapelle-op-den-Bos zou eerder tegenover de ouders hebben laten verstaan dat hij vermoedt dat het om een geval van zelfverminking gaat, maar dat wil hij nu niet meer herhalen.

    'Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) onderzoekt deze zaak en in het belang van het onderzoek doe ik hierover geen uitspraken', zegt hij. 'Gezien de tegenstrijdige verklaringen omtrent de exacte feiten, wacht de directie de resultaten van het onderzoek door de lokale politie af vooraleer verklaringen af te leggen.'

    Het Brusselse parket was vrijdag niet op de hoogte van het incident, evenmin als hoofdcommissaris-korpschef François Van der Jeught van de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise. De lokale politie van Kapelle-op-den-Bos verkoos niet te reageren.

    La Dernière Heure blijft achter het verhaal staan en schermt met een medisch attest waaruit moet blijken dat de schrammen het gevolg zijn van agressie, en dus niet zelf aangebracht kunnen zijn.

    Los van de feiten valt het op dat de krant wel meer sterke verhalen brengt die de 'Vlaamse agressie' moeten illustreren. Begin deze week werd nog een priester in Sint-Genesius-Rode opgevoerd die weigerde een begrafenismis in het Nederlands en het Frans op te dragen.

    Even voordien was er het hilarische verhaal van een inwoner van Ukkel die het aan de stok heeft met zijn gps-toestel omdat het alleen Nederlands spreekt. 'Non aux gps flamingants' luidde de welluidende titel boven het artikel.
     

     

    Haatpropaganda


    05.11.2008 17.39u - Op Een veertienjarig Franstalig meisje zou in Kapelle-op-den-Bos bij de schoolpoort zijn opgewacht door een groep Vlaamse scholieren, die haar met een breekmes bewerkten omdat zij Frans sprak. Zij zou achtendertig steekwonden hebben opgelopen. De titel ernaast besloeg bijna een halve bladzijde: “Elle parle français en Flandre: 38 coups de cutter.” (‘Zij sprak Frans in Vlaanderen: 38 messteken’).


    Nog een geluk dat Vlaams Belang niet werd gelinkt aan deze aanval.
     

    Als een bende allochtone jongeren zo’n misdaad pleegt, dan haalt dat natuurlijk nooit de voorpagina’s, maar dit keer waren de zogezegde daders Vlamingen, dus dat paste heel goed in de permanente haatcampagne die de Franstalige media al jaren tegen Vlaanderen voeren. Die hetze draait altijd rond dezelfde beschuldigingen en insinuaties. Als men de Franstalige en de Brusselse kranten moet geloven, dan zijn de Vlamingen bijna allemaal extreem-rechts, onverdraagzaam, racistisch en ondemocratisch.

    Helaas voor de Franstalige pers gingen de Vlaamse meisjes vrijuit want uit het onderzoek van de politie bleek al snel dat de hele zaak verzonnen was. Het meisje had inderdaad ruzie gehad met klasgenoten, maar niemand had haar mishandeld of met een breekmes gestoken. Haar snijwonden zouden mogelijk het gevolg zijn van zelfverminking.

    Het foutieve artikel in de krant is een voorbeeld van anti-Vlaams racisme, want de etnische Vlaamse achtergrond van de vermeende daderessen was in dit geval van het grootste belang. Op basis van racisme kan je gemakkelijk iemand laten vervolgen... Vlaams Belang weet er alles van.

    Wij vragen ons dan ook af of Justitieminister Vandeurzen (CD&V) het gerecht nu ook zal vragen de vervolging te starten tegen de verantwoordelijke uitgever van de Franstalige krant. Immers: Vandeurzen heeft toegelaten dat er - wegens een aantal woorden in een plaatselijk blaadje in Sint-Niklaas - huiszoekingen werden verricht, computers in beslag werden genomen, vervolging werd geëist en zelfs de opheffing van de onschendbaarheid van Frank Vanhecke werd gevraagd.

     

    Het spreekt voor zich dat onze partij minister Vandeurzen hierover zal interpelleren. En aangezien het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (GGKR) de Sint-Niklase ‘racismeklacht’ in 2005 enthousiast ondersteunde, zal Frank Vanhecke ook bij het Centrum aangifte doen tegen het anti-Vlaams racisme van de waalse krant.

    10-11-2008 om 00:14 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke verliest waarschijnlijk parlementaire onschendbaarheid

    Frank Vanhecke is parlementaire onschendbaarheid zo goed als kwijt

    De weg ligt open naar een vervolging van voormalig Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke wegens racisme.


    Europees parlementslid Frank Vanhecke van Vlaams Belang dreigt over een week zijn parlementaire onschendbaarheid kwijt te spelen. De eerste belangrijke stap in die richting is gezet door de commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement. Die keurde het ontwerpbesluit daarvoor nodig goed. Het dossier verhuist nu naar de plenaire vergadering, waar het op 17 november wordt voorgesteld en op 18 november gestemd.

    De vraag om Frank Vanheckes onschendbaarheid op te heffen, kwam van minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V). Het parket van Dendermonde wil hem vervolgen voor inbreuken op de antiracismewet voor een feit uit 2005. Als Vlaams Belang-voorzitter was Vanhecke toen verantwoordelijk uitgever van een lokaal blad in Sint-Niklaas, waarin eerst allochtone jongeren ten onrechte beschuldigd werden van grafschennis. Het was burgemeester Freddy Willockx (SP.A) die de klacht indiende. Achteraf kon dat niet bewezen worden omdat het ging over minderjarige daders en kon de identiteit niet achterhaald worden.

    Vanhecke was toen verantwoordelijk uitgever van een paar honderd blaadjes. Het gaat bovendien om een artikeltje van amper dertig lijnen waarvan de auteur bekend is. Ik heb nadien ook verontschuldigingen laten bussen in Sint-Niklaas. Dit is een zuivere politieke afrekening.'

    Vanhecke zag de bui al een tijdje hangen. Hij voelde zich al langer de gebeten hond en hij zal boeten en bloeden. Hij zal hangen en gelyncht worden...

    'Als de minister van Justitie van een land vraagt om je onschendbaarheid op te heffen, heb je geen schijn van kans. Het is absurd en lachwekkend dossier.

    Ook huidig Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers zit op die lijn. 'Dit is bevestiging van het politieke klimaat: een lynchpartij. Zelfs een kleine veroordeling wegens racisme kan leiden tot verlies van politieke rechten en tot onverkiesbaarheid van Frank.'

    De argumentatie van het Europees parlement slaat volgens Valkeniers nergens op.

     

    'Verantwoordelijk uitgever zijn van een blad behoort niet tot de taken van een Europees parlementslid, zegt men. Maar in 2007 genoot een Europarlementslid van Turkse afkomst wel onschendbaarheid, hoewel het door werd gezocht voor betrokkenheid bij een ontvoering. Behoort dat dan wel tot het takenpakket misschien?'

    Praktische problemen zien ze bij Vlaams Belang nog niet meteen opduiken. 'Het moet eerst nog tot een vervolging komen', zegt Valkeniers. 'En komt er een veroordeling in eerste aanleg, dan gaan we in beroep en daarna trekken we desnoods naar het Hof van Cassatie.'

    Voor de verkiezingen van juni 2009 verwacht Valkeniers nog geen problemen. 'Frank is onze lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. Punt.' 'Nu is er inderdaad nog geen probleem', zegt Vanhecke. 'Maar bij een uiteindelijke veroordeling zou Vlaams Belang wel in een moeilijke situatie terechtkomen. De partij zou dan afstand moeten nemen van haar vroegere voorzitter.'

    09-11-2008 om 23:45 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen op eigen kracht !

    Congres ‘Vlaanderen op eigen kracht’

    Op 2 november hield het Vlaams Belang vandaag in het ICC in Gent zijn congres ‘Vlaanderen op eigen kracht’. Het was het startschot voor de verkiezingen van juni 2009.

     

    In de vier werkgroepen ‘Staatrechtelijke aspecten van het einde van België’, ‘Financieel-economische vraagstukken in het licht van onafhankelijkheid’, ‘Bestuurlijk-administratieve vraagstukken, inclusief de casus Brussel’ en ‘Diplomatieke voorbereiding van de internationale gemeenschap op een nieuwe staat’ bereidden de kaderleden van het Vlaams Belang deze voormiddag het congres voor. De werkgroepen zijn zopas afgelopen. Om 14.00u begint het eigenlijke congres met onder meer een panelgesprek, de toespraken van de kopstukken en een slottoespraak van nationaal Bruno Valkeniers.

    13u45 honderden leden staan aan de trappen aan te schuiven om de zaal binnen te mogen. De zaal zal eens te meer te klein blijken. Tientallen leden vinden geen zitplaats meer en moeten tevreden zijn met een staanplaats in de gangen of erger nog…  ze kunnen niet meer binnen.


    14u20 De persconferentie waar congresvoorzitter Karim Van Overmeire, voorzitter Bruno Valkeniers en Filip Dewinter het congres voor de pers toelichtten is zopas afgelopen. Met een kleine twintig minuten vertraging kan het congres nu eindelijk van start gaan.

    14u30 Terwijl er nog steeds mensen in de tot de nok gevulde congreszaal binnenstromen, opent congresvoorzitter Karim Van Overmeire het congres. Een aanzienlijke groep mensen ziet zich genoodzaakt om het congres op de trappen van de zaal te volgen. In een gesmaakte toespraak veegt Karim Van Overmeire de vloer aan met de courante vooroordelen tegen Vlaamse onafhankelijkheid.

    15u00 Na de openingstoespraak volgt er nu een panelgesprek met Linda Vissers, Filip Dewinter, Joris Van Hauthem, Karim Van Overmeire en Frank Vanhecke. Het publiek krijgt de kans om de diverse provinciale lijsttrekkers vragen te stellen over de visie van het Vlaams Belang over Vlaamse onafhankelijkheid.

    15u45 Een verrassing wanneer ex-BRT journalist Marc Platel de congresgangers toespreekt. Hij neemt daarbij de ondermeer Vlaamsgezindheid van de CD&V op de korrel. Het publiek apprecieert duidelijk de met gevoel voor humor gebrachte toespraak.

    16u30 Slotspreker op dit congres is vanzelfsprekend Bruno Valkeniers. Hij begint ostentatief met een “wit blad”. Voor een enthousiaste menigte rekent de nationale voorzitter af met de beloftes van de CD&V en Yves Leterme.

     

    Onliner van de Dag : “Leterme zijn woord is nog minder waard dan een aandeel van Fortis !”

     

    Congres ‘Vlaanderen op eigen kracht’


    02.11.2008 17.17u - Onder het motto ‘Vlaanderen op eigen kracht’ hield het Vlaams Belang vanmiddag in Gent een onafhankelijkheidscongres. Het congres vormde het hoogtepunt van de recente Vlaams Belang-campagne waarmee onze partij zich profileert als dé locomotief naar Vlaamse vrijheid.

    In de voormiddag bogen vier werkgroepen zich over de technische aspecten van de Belgische boedelscheiding: staatsrechtelijke aspecten, financieel-economische vraagstukken, bestuurlijk administratieve opdrachten en de diplomatieke voorbereiding van de internationale gemeenschap op de Vlaamse staat. Over deze onderwerpen gingen de kaderleden in debat met externe experts.

    “Niet manipuleerbaar”

    Bij aanvang van de plenaire zitting bracht congresvoorzitter Karim Van Overmeire voor de zeer talrijk opgekomen aanwezigen verslag uit van de verschillende werkgroepen. Na een panelgesprek met de overige lijsttrekkers voor 2009 – Filip Dewinter, Frank Vanhecke, Linda Vissers en Joris Van Hauthem – en een opgemerkte passage van oud-journalist Marc Platel, was het de beurt aan partijvoorzitter Bruno Valkeniers.

     

    In zijn slottoespraak ging de Vlaams Belang-voorzitter dieper in op de politieke actualiteit en de politieke lynchpartij van het Belgische gerecht tegen Frank Vanhecke. Voor Valkeniers bewijst het dat het establishment en sommige media maar al te goed beseffen dat het Vlaams Belang, in tegenstelling tot andere ‘oppositiepartijen’, niet manipuleerbaar is.

    “Er is meer dan ooit nood aan een partij die aan de spits staat van de strijd tegen de criminaliteit en de vervreemding,” zo luidde het. “In dit land is er maar één partij die aan de kant staat van de kleine man en vrouw die hun sociale woning niet meer durven te verlaten uit schrik voor Marokkaanse hangjongeren. Er is maar één partij die aan de kant staat van de Vlamingen die op tram en bus geïntimideerd worden door steeds opnieuw vrijgelaten geboefte. Die partij dat zijn wij, dat is het Vlaams Belang!”

    09-11-2008 om 23:33 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalig meisje verzon verhaal Vlaams racisme verhaal

    Een veertienjarig meisje uit Kapelle-op-den-Bos zou bewerkt zijn met een breekmes omdat ze Franstalig is. De lokale politie is een onderzoek gestart.


    'Zij spreekt Frans in Vlaanderen: 38 steken met een breekmes.'

    Zo stond het vrijdag in grote letters op de eerste pagina van de Waalse krant La Dernière Heure. Volgens de krant is het meisje in Kapelle-op-den-Bos na de schooluren op straat aangevallen door een bende Vlaamse jongeren omdat ze Frans praatte.


    'Een meisje van school dat niet kon verdragen dat ik met mijn vriendinnen Frans spreek, riep me bij zich. Toen nam ze haar gsm en stuurde een sms-bericht. Enkele seconden later stonden haar vrienden rond mij', zegt ze in de krant. Omdat het meisje zich bedreigd voelde, haalde ze naar eigen zeggen een breekmes uit haar boekentas, maar liet het vallen. Haar belagers zouden het mes opgeraapt hebben en het gebruikt hebben om haar 38 maal in de linkervoorarm te kerven.

    'Ze hielden me vast, ik wou me verzetten. Ik voelde het branden op mijn armen, ik huilde', getuigt het meisje. Toen de moeder van het meisje naar de schooldirecteur en de politie stapte, zou ze bij geen van beiden steun hebben gekregen. Integendeel, het meisje zelf zou naar huis zijn gestuurd.

    Dat zou dan een van de weinige keren zijn dat de communautaire twisten in ons land daadwerkelijk uitdraaien op etnisch geïnspireerd geweld. De vraag is alleen of het verhaal helemaal klopt. De krant geeft alleen de versie van de familie weer en laat andere betrokkenen niet rechtstreeks aan het woord.

    Directeur Daniël Verelst van het Sint-Godelieve-Instituut in Kapelle-op-den-Bos zou eerder tegenover de ouders hebben laten verstaan dat hij vermoedt dat het om een geval van zelfverminking gaat, maar dat wil hij nu niet meer herhalen.

    'Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) onderzoekt deze zaak en in het belang van het onderzoek doe ik hierover geen uitspraken', zegt hij. 'Gezien de tegenstrijdige verklaringen omtrent de exacte feiten, wacht de directie de resultaten van het onderzoek door de lokale politie af vooraleer verklaringen af te leggen.'

    Het Brusselse parket was vrijdag niet op de hoogte van het incident, evenmin als hoofdcommissaris-korpschef François Van der Jeught van de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise. De lokale politie van Kapelle-op-den-Bos verkoos niet te reageren.

    De krant La Dernière Heure blijft achter het verhaal staan en schermt met een medisch attest waaruit moet blijken dat de schrammen het gevolg zijn van agressie, en dus niet zelf aangebracht kunnen zijn.

    Los van de feiten valt het op dat de krant wel meer sterke verhalen brengt die de 'Vlaamse agressie' moeten illustreren. Begin deze week werd nog een priester in Sint-Genesius-Rode opgevoerd die weigerde een begrafenismis in het Nederlands en het Frans op te dragen.

    Even voordien was er het hilarische verhaal van een inwoner van Ukkel die het aan de stok heeft met zijn gps-toestel omdat het alleen Nederlands spreekt. 'Non aux gps flamingants' luidde de welluidende titel boven het artikel.

     

    Haatpropaganda.


    05.11.2008 17.39u - Een veertienjarig Franstalig meisje zou in Kapelle-op-den-Bos bij de schoolpoort zijn opgewacht door een groep Vlaamse scholieren, die haar met een breekmes bewerkten omdat zij Frans sprak. Zij zou achtendertig steekwonden hebben opgelopen. De titel ernaast besloeg bijna een halve bladzijde: “Elle parle français en Flandre: 38 coups de cutter.” (‘Zij sprak Frans in Vlaanderen: 38 messteken’). Het sensationele artikel stond in een waalse krant La Dernière Heure.

     

    Als een bende allochtone jongeren zo’n misdaad pleegt, dan haalt dat natuurlijk nooit de voorpagina’s, maar dit keer waren de zogezegde daders Vlamingen, dus dat paste heel goed in de permanente haatcampagne die de Franstalige media al jaren tegen Vlaanderen voeren. Die hetze draait altijd rond dezelfde beschuldigingen en insinuaties. Als men de Franstalige en de Brusselse kranten moet geloven, dan zijn de Vlamingen bijna allemaal extreem-rechts, onverdraagzaam, racistisch en ondemocratisch.

    Helaas voor de Franstalige pers… Uit het onderzoek van de politie bleek al snel dat de hele zaak verzonnen was. Het meisje had inderdaad ruzie gehad met klasgenoten, maar niemand had haar mishandeld of met een breekmes gestoken. Haar snijwonden zouden mogelijk het gevolg zijn van zelfverminking.

    Het foutieve artikel in de krant is een voorbeeld van anti-Vlaams racisme, want de etnische Vlaamse achtergrond van de vermeende ‘daders’ is volgens La Dernière Heure van doorslaggevend belang. Wij vragen ons dan ook af of Justitieminister Vandeurzen (CD&V) het gerecht nu ook zal vragen de vervolging te starten tegen de verantwoordelijke uitgever van de Franstalige krant. Immers: Vandeurzen heeft toegelaten dat er - wegens een aantal woorden in een plaatselijk blaadje in Sint-Niklaas - huiszoekingen werden verricht, computers in beslag werden genomen, vervolging werd geëist en zelfs de opheffing van de onschendbaarheid van Frank Vanhecke werd gevraagd.

     

    Het spreekt voor zich dat onze partij minister Vandeurzen hierover zal interpelleren. En aangezien het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (GGKR) de Sint-Niklase ‘racismeklacht’ in 2005 enthousiast ondersteunde, zal Frank Vanhecke ook bij het Centrum aangifte doen tegen het anti-Vlaams racisme van La Dernière Heure.

    09-11-2008 om 00:00 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote problemen bij Financiën

    "Geen BTW-controle meer in Aalst"

    Er gebeurt geen controle meer op de BTW in Aalst, wegens geen personeel. Dat zegt Marc Nijs, secretaris bij ACV Openbare Diensten. Ondernemingen die BTW kunnen recupereren, worden normaal hierop gecontroleerd. Zeker als dit om grote bedragen gaat. In Aalst gebeurt dit niet meer. Er is geen controlerend personeel meer op de dienst, aldus de vakbondsman. De eventueel te veel gestorte BTW wordt bijgevolg zonder controle teruggestort.

    Personeelstekort
    Dat de fiscale administraties kampen met een gebrek aan personeel is volgens Nijs niet nieuw. "Maar nu is de toestand zo ernstig, dat men het niet meer kan camoufleren. In grote regio's zoals Antwerpen kon men het personeelsgebrek nog wegsteken door twee diensten samen te voegen. Maar in een buitendienst als Aalst kan dit niet". Maar ook in grote regio's is de situatie schrijnend. Volgens Nijs zijn er in het Antwerpse havengebied 2 controle-ambtenaren. Die staan in voor al de bedrijven in de haven, met wereldspelers als BASF en Bayer.

    Bedrijven op de hoogte
    Het gebrek aan controle heeft een kostprijs. Nijs kan hier geen cijfer op plakken, maar de kost is volgens hem gigantisch. "Je merkt aan de aangiftebedragen dat de bedrijven weten dat er minder wordt gecontroleerd. De buitendiensten ondervinden dat zelfstandigen en bedrijven de laatste jaren systematisch minder en minder beginnen aan te geven omdat ze weten dat ze toch niet kunnen worden gecontroleerd", luidt het.

    Geen controles meer bouwdossiers
    Nog volgens de vakbond zou op heel veel plaatsen geen controle meer gebeuren van bouwdossiers. Door ambtenaren niet meer te vervangen, schiet men in zijn eigen been, aldus ACV Openbare Diensten. Volgens de vakbond loopt het bij Financiën in de eerste plaats mis door de gebrekkige organisatie, maar is er ook dringend bijkomend personeel nodig. "Wanneer het zo erg is, ga het personeelsbestand toch niet nog meer laten inkrimpen", aldus Nijs over de besparingsplannen van de overheid bij de ambtenaren. (belga/vsv)

    Informatisering fiscus catastrofe

    BRUSSEL - Regeringsspecialisten beginnen te vrezen dat de informatisering van Financiën er zo erg aan toe is, dat alleen van nul herbeginnen nog kan helpen.

    De informatisering van het ministerie van Financiën dreigt een even groot debacle te worden als de Feniks-operatie bij Justitie. Die vrees groeide bij regeringstechnici in de interkabinettenwerkgroep waar Financiën dinsdag de stand van zaken van de informatisering moest brengen.

    De Feniks-operatie voor de informatisering van Justitie en van de rechtbanken moest in 2007, na honderden miljoenen investeringen, worden afgeblazen wegens totaal mislukt. Minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V) moest begin dit jaar een nieuw project - Cheops - opstarten, dat van nul herbegint.

    Eén beeld uit de lichtshow die de vertegenwoordigers van Financiën toonden op de interkabinettenwerkgroep, deed de deur dicht: die waarin toegegeven werd dat 31 procent van de deelprojecten geannuleerd werd zonder resultaat (maar wel na veel kosten), dat 52,7 procent van de projecten nog doorliep maar dat die intussen gemiddeld al 189 procent (dubbel zoveel dus) van het geraamd bedrag hadden gekost, en dat de opgeleverde projecten gemiddeld 42 procent realiseerden van wat verwacht was.

    Eerder hadden de toelichters van Financiën toegegeven dat de realisatie van het centrale Stimer-project - dat moet zorgen dat de gegevens van de diverse afdelingen gekoppeld worden, en daar draaide het eigenlijk allemaal om - intussen al verschoven is naar 2010 à 2011.

    De uitleg werd onder anderen gegeven door Jean-Claude Laes, de ontslagen secretaris-generaal van Financiën die blijkbaar door minister van Financiën Didier Reynders (MR) is heropgevist.

    In de vergadering leefde het vermoeden dat de zaken rooskleuriger werden voorgesteld dan ze zijn. Er is een pak vragen geformuleerd waarop op 3 november geantwoord moet worden.

    De gelijkenissen met het andere groot debacle zijn groot. Te groot aangepakt en bovenaan begonnen in plaats van onderaan, zijn de twee meest vermelde fouten. De fiscus ontwierp een gesofistikeerd centraal systeem, maar vergat dat heel wat basisprogramma's nog geschreven zijn in Cobol, de computertaal van de jaren zeventig.

    Bij de fiscus was gisteren ook weinig kritiek te horen op een artikel in Knack, dat eveneens de informatisering op de korrel nam. Die zou sinds 2003 al 700 miljoen euro gekost hebben en ook nauwelijks iets opgebracht hebben.

    Projecten waarvoor al betaald is, worden opnieuw op de agenda gezet en er wordt opnieuw voor betaald, meldde Knack. Het weekblad meldde ook dat Oeso-landen weigeren nog aan fiscale gegevensuitwisseling te doen met België. Ons land levert die landen alleen papieren gegevens, waarmee zij al lang niets meer kunnen doen, en de Belgische fiscus kan niets aanvangen met de elektronische gegevens die de andere landen doorsturen: die worden dan uitgeprint in Brussel en op papier doorgestuurd naar de regionale kantoren, die geen volk meer hebben om ze met de hand te verwerken.

    'Er is ongetwijfeld een probleem bij Financiën'

     

    De onvrede over de gang van zaken bij de fiscus groeit. Ook bij CD&V-staatssecretaris Carl Devlies. Carl Devlies maakte tijdens de vorige regeerperiode als kamerlid faam met gefundeerde kritiek over wantoestanden bij de fiscus. Als staatssecretaris bevoegd voor de Coördinatie van de fraudebestrijding werkte hij de voorbije maanden in de luwte.

     

    Devlies staat niet bekend als een politicus die collega's in de media tackelt, maar wat de CD&V'er vandaag bij de overheidsdienst Financiën ziet, stemt hem niet echt gelukkig. 'Ik kan alleen maar vaststellen dat wat we vanuit de oppositie hebben aangeklaagd, ook werkelijkheid is. Voor de strijd tegen de fiscale en sociale fraude is het natuurlijk heel belangrijk dat Financiën over een efficiënt informaticasysteem kan beschikken', klinkt het.

    'Er is ongetwijfeld een probleem bij Financiën', zegt Devlies. Hij wijst er ook op dat er nog altijd niemand is die de overheidsdienst met meer dan 30.000 ambtenaren leidt. De benoeming van topambtenaar Jean-Claude Laes, de gewezen kabinetschef van MR-vicepremier Didier Reynders, werd vorig jaar door de Raad van State vernietigd. Selor, het selectiebureau van de overheid, vond in mei geen geschikte kandidaat om hem op te volgen.


    'Ik vind dat de prioriteit zou moeten zijn dat er eindelijk iemand aan de top wordt aangesteld die de zaken in handen neemt', benadrukt Devlies. 'Ik hoop dan ook dat de opvolging van Laes zo snel mogelijk geregeld wordt. Maar dat is de verantwoordelijkheid van de minister van Financiën. Ik kan er alleen maar op aandringen.'

    Goed werkende informatica is een van de sleutelelementen in de plannen van de staatssecretaris. Vandaag wisselen de verschillende departementen van Financiën weinig gegevens met elkaar uit. Devlies wil zoveel mogelijk databanken aan elkaar koppelen.

    Minister van Financiën Reynders kreeg gisteren in de Kamer trouwens verschillende vragen over de toestand van de informatica bij Financiën. Reynders bleef erg op de vlakte en wees erop dat er al een hele weg is afgelegd sinds hij bijna tien jaar geleden minister van Financiën werd. 'Er waren toen zelfs geen pc's. Alle notariële akten moesten met de hand overgeschreven worden bij gebrek aan een kopieermachine. Nu heeft iedereen een computer en kunnen alle belastingsplichtigen hun aangifte via Tax-on-web online indienen.' De oppositie was niet onder de indruk van Reynders' antwoord. 'Een pc hebben is lang niet genoeg.'


    Interview  CARL DEVLIES WIL FISCALE EN SOCIALE FRAUDE LANGER VERVOLGEN

    Fiscale en sociale fraude zal niet langer na vijf, maar na zeven jaar verjaren. Het is een van de maatregelen van staatssecretaris Carl Devlies (CD&V) die tientallen miljoenen moet opbrengen. Carl Devlies, de staatssecretaris voor de Coördinatie van de Fraudebestrijding liet de voorbije maanden weinig van zich horen. Er werd een College opgericht met topambtenaren en speurders die betrokken zijn bij de strijd tegen de fiscale en sociale fraude. Boven dat College staat een Ministerieel Comité dat gisteren bijeenkwam.

    Veel plannen, colleges, comités... maar wat levert dat concreet op?

    'Ik weet dat mensen graag snel resultaten willen zien. Wie in de diepte wil werken, heeft echter tijd nodig. Voor sommige projecten is dat een jaar, voor andere twee of drie jaar. Maar wees gerust, de strijd tegen de fraude zal resultaten opleveren.'

    Kan u daar een cijfer op plakken?

    'Tegen het einde van deze legislatuur moet de strijd 1 miljard euro kunnen opleveren. Dat klinkt misschien indrukwekkend, maar ik vind het even belangrijk dat de verschillende overheidsdiensten die rond fraudebestrijding werken, elkaar in het nieuwe college ontmoeten. Iedereen wil dat de overheid efficiënt werkt. Dat kan alleen als de scheidingsmuren tussen de administraties voor een deel wegvallen. Ik ben heel tevreden dat er heel wat belangstelling is van de ambtenaren om mee te werken. We zouden die stap ook moeten zetten in de politiek. Ministers en hun kabinetten spelen vaak te veel in hun eigen hoekje. Misschien zouden ze iets meer oog moeten hebben voor het geheel.'

    Hoe gaat u aan 1 miljard komen?

    'Er zijn enkele punctuele maatregelen. Neem bijvoorbeeld de verjaringstermijnen. In de fiscaliteit bedraagt die vandaag drie jaar. Behalve als er sprake is van fraude, dan wordt hij verlengd tot vijf jaar. Er is nu afgesproken die verjaringstermijn op te trekken tot zeven jaar. Dat moet in 2009 ongeveer 60 miljoen euro opleveren. Tegelijk wordt ook de verjaringstermijn voor sociale fraude op zeven jaar gebracht. Wat goed is voor 3,6 miljoen. Heel belangrijk wordt ook de uitwisseling van gegevens tussen verschillende overheidsdiensten. Bijvoorbeeld tussen de RVA en de diensten die uitkeringen betalen. Op die manier kan preventief worden ingegrepen om te vermijden dat iemand tegelijk een uitkering en een inkomen ontvangt. Dat moet de schatkist bijna achttien miljoen opleveren.'

    Dan moeten er wel gegevens beschikbaar zijn. Bij Financiën loopt het alvast grondig mis met de informatica.

    'Voor de strijd tegen fraude is het natuurlijk heel belangrijk dat de fiscus over een efficiënt informaticasysteem beschikt. Er is ongetwijfeld een probleem bij Financiën. Ik kan alleen maar vaststellen dat de problemen die we vanuit de oppositie hebben aangeklaagd ook werkelijkheid zijn. Ik hoop ook dat de opvolging van Jean-Claude Laes zo snel mogelijk geregeld wordt. Het zou een prioriteit moeten zijn dat er eindelijk iemand aan de top wordt aangesteld die de zaken in handen neemt. Maar dat is de verantwoordelijkheid van de minister van Financiën. Ik kan er alleen maar op aandringen.'

    Op het einde van de vorige legislatuur stemde CD&V tegen een tekst die de gegevensuitwisseling mogelijk zou maken. Waarom?

    'Die tekst stond niet op punt. Er werd onvoldoende rekening gehouden met de bescherming van het privéleven. Nu is er afgesproken dat er binnen de privacycommissie een sectoraal comité komt dat de regels vastlegt. Er moet een onafhankelijke instantie komen waar de burger klacht kan indienen. Het sectoraal comité moet ook kunnen beslissen welke overheidsadministraties welke informatie kunnen uitwisselen.'

    Fiscus en gerecht?

    'Vandaag kan een belastingambtenaar alleen als getuige gehoord worden door het gerecht. Als hij onregelmatigheden vaststelt, moet dat via de gewestelijke directeur aan justitie worden gemeld. Ik vraag mij af of dat allemaal niet te complex is. Waarom kan de ambtenaar niet zelf, zonder filter, zaken aan Justitie doorspelen? Ik wil dan ook het charter van de belastingplichtige in die richting aanpassen. Er moeten natuurlijk duidelijke richtlijnen zijn voor de ambtenaren.'

    Hoe zit het met de fiscale vereenvoudiging?

    'We hebben in het college een gesprek gehad met Leuvense professor over de complexiteit van de regelgeving. Dat is strikt genomen onze bevoegdheid niet, maar het is duidelijk dat doorzichtige, eenvoudigere fiscale regels zich opdringen. Reynders heeft al laten weten dat hij zal bekijken wat er kan gebeuren. Dat kan bijvoorbeeld een commissie zijn met enkele professoren, specialisten en mensen uit de administratie.'

     

    Fiasco bij Financiën


    23.10.2008 15.48u - Iedereen herinnert zich nog wel de ‘rekenfout’ van 800 miljoen euro die de belastingdiensten van Didier Reynders (MR) in 2006 maakten. Twee jaar later lijkt er nog niets veranderd bij de overheidsdienst Financiën. “Informatisering fiscus catastrofe” bloklettert De Standaard vandaag op zijn voorpagina. De krant bericht over een vergadering waar de stand van zaken betreffende de informatisering van Financiën werd toegelicht. Uit het verslag van de kabinetten bleek dat die informatisering compleet vierkant draait. Verschillende (peperdure) deelprojecten werden ondertussen alweer afgevoerd. Een gekend voorbeeld uit 2007 is het zogenaamde Feniks-project dat na honderden miljoenen investeringen gewoon werd afgeblazen. Het huidige debacle is minstens even groot dan dat van 2006 en 2007, zo blijkt ook uit een artikel dat Knack deze week (22.10.2009) publiceert.

    Knack meldt dat de informatisering van Financiën sinds 2003 ruim 700 miljoen euro heeft gekost. Sterker nog: uit een intern rapport blijkt dat ook de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) de fiscale gegevens van België niet meer vertrouwt. “De Oeso-landen zullen de Belgische gegevens die hen op papier worden aangeleverd, niet langer controleren. Bovendien wensen ze zelf geen gegevens meer uit te wisselen met België,” zo luidt het rapport. Of hoe dit land ook internationaal compleet voor aap staat. Aan wat is het fiasco bij Financiën te wijten? Volgens journalist Guy Tegenbos (De Standaard) is de huidige chaos het gevolg van de politiek benoemde kopstukken die elkaar voortdurend stokken in de wielen steken. “De minister die al negen jaar heerst over dit departement en dit alles zag en liet gebeuren, is Didier Reynders. Zijn verantwoordelijkheid is verpletterend.” In een vorig oppositieleven hadden de kopstukken van CD&V Reynders nog de slechtste minister van Financiën ooit genoemd. Vandaag is de MR-voorzitter nog steeds vicepremier in de regering-Leterme.

     

     

    Aanwervingen bij financiën zijn vriendjespolitiek.

    De aanwerving van contractuele ambtenaren bij de fiscus is gebaseerd op een systeem van dienstbetoon en vriendjespolitiek. Aan Vlaamse kant komt het gros van de nieuwe contractuelen uit Aalst en omstreken, het electorale wingewest van Anne-Marie Verdoodt, Open VLD-schepen in Aalst en kabinetsmedewerkster van Didier Reynders (MR). Dat schrijft de krant De Morgen dinsdag.

     

    Anne-Marie Verdoodt, een vaste waarde op het kabinet-Reynders, heeft al jaren carte blanche als het om de aanwerving van Nederlandstalige contractuelen gaat. Hoewel zoiets eigenlijk door de administratie zelf zou moeten gebeuren, in functie van de behoeften, is het wel degelijk het kabinet dat de lijsten met namen van aan te werven personeel doorgeeft aan de fiscus, zo getuigen diverse, onafhankelijke bronnen bij Financiën.

    Reynders weigert volgens de krant de cijfers over de regionale spreiding van de contractuele ambtenaren vrij te geven, maar insiders zijn formeel: die komen grosso modo uit twee streken. Aalst, en Reynders’ eigen Luik. Een topman van Financiën zegt het zo: 'Iedereen kent Anne-Marie. Het is een politiek gegeven dat de contractuele ambtenaren uit de streek van de minister of zijn medewerkers komen. Maar ik denk niet dat dat bij andere partijen of op andere departementen anders is.'

    Pittig detail: wie Verdoodt passeert om een job bij Financiën te krijgen, wordt vriendelijk maar met aandrang verzocht om zich aan te sluiten bij de liberale vakbond VSOA, waar haar echtgenoot, Chris Machiels, een hoge functie heeft. Het VSOA ontkent de aantijgingen.

     

    Vriendendiensten


    Normaal gezien gebeurt de aanwerving van contractuelen bij de fiscus door de administratie zelf. Maar in praktijk heeft het kabinet van minister Reynders die bevoegdheid naar zich toe getrokken. Daar wordt een lijstje opgesteld van de mensen die door de fiscus mogen worden aangeworven. Dat gebeurt niet in functie van de capaciteiten van de kandidaten of de personeelsbehoeften van de fiscale diensten. Het belangrijkste criterium is dienstbetoon.

    Zoals alles in België, is dat min of meer communautair verdeeld: aan Franstalige kant werft minister Reynders vooral contractuelen aan uit zijn thuisbasis Luik en aan Vlaamse kant doet zijn kabinetsmedewerkster Anne-Marie Verdoodt hetzelfde in Aalst, waar zij schepen is voor Open VLD. Een hooggeplaatste ambtenaar vatte dat kernachtig als volgt samen: “Als ik op mijn vorige dienst iemand nodig had, belde ik naar Anne-Marie. Alleen op die manier konden we iemand rekruteren en we wisten op voorhand dat die van Aalst zou komen.”

     

    Verdoodt en haar partij passeren daarbij twee keer langs de kassa: zij kan scoren door aan dienstbetoon te doen, en tegelijk worden die kersverse contractuelen discreet maar dringend aangespoord lid te worden van de liberale vakbond VSOA, het Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt, waar haar echtgenoot Chris Machiels een topfunctie bekleedt. En uit pure dankbaarheid moeten die contractuelen dan niet zelden nog opdraven om hand- en spandiensten te verlenen op Verdoodts eetfestijnen en verkiezingscampagnes.

     

    Anne-Marie Verdoodt was niet beschikbaar voor commentaar en minister Reynders weigerde cijfers vrij te geven over de regionale spreiding van die contractuele aanwervingen. Dat is altijd een aanwijzing dat politici iets te verbergen hebben.

    Dit schandaal heeft ook een grappig kantje. Hoewel zeer veel contractuele medewerkers van de fiscus dus uit Aalst en omgeving komen, worden er in die streek zeer weinig btw-controles uitgevoerd bij gebrek aan personeel.

    28-10-2008 om 23:15 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen leeftijdsgrens voor jeugdcriminelen meer

    "Geen leeftijdsgrens voor jeugdcriminelen meer"

    Britt Vreysen


    27 OKTOBER 2008 - De jeugdrechters moeten alle minderjarige veelplegers naar de volwassenenrechter kunnen sturen, niet alleen die van boven de zestien jaar. De leeftijdsgrens voor uithandengeving moet weg uit de wet op de jeugdbescherming.


    De wet op de gemeentelijke administratieve sancties zou best verdwijnen, zeker voor minderjarigen. En ook de bilocatiewet, waarbij kinderen van gescheiden ouders de ene week bij de vader en de andere bij de moeder logeren, functioneert niet.


    Dat zijn enkele van de stellingen van de Antwerpse advocate Britt Vreysen, die ze ontwikkelde in een nieuw boek dat klaar en helder de wet op de jeugdbescherming uitlegt.


    De advocate Britt Vreysen schreef zopas een heel bevattelijk boek over de wet op de jeugdbescherming. Niet alleen de criminele jongeren en de minderjarigen in gevaar komen uitvoerig aan bod, maar ook de financiële regeling bij misdrijven van kinderen en de overlastboetes worden behandeld. Het boek is onmisbaar voor wie wil weten hoe de wet in elkaar zit. Tegelijkertijd gaat het heikele discussiepunten, zoals de criminaliteit van allochtone jongeren, niet uit de weg. Het boek werd vorige week voorgesteld in het vredegerecht van Ekeren. Het werd daar ingeleid door de Antwerpse jeugdmagistraat Bart De Smet.

    Vreysen wil de leeftijdsgrens om bepaalde criminele minderjarigen naar de rechter voor volwassenen te sturen (nu: 16 jaar) afschaffen, want door het huidige systeem blijven bepaalde geweldenaars straffeloos. Vreysen volgt daarin Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld).


    Volgens haar kan de jeugdrechter zelf wel zien of iemand inzicht heeft in wat hij deed. Tijdens de voorstelling van het boek hekelde de Antwerpse jeugdmagistraat Bart De Smet het gemis aan logica in de wetten voor minderjarigen van boven de 16 jaar. "Voor gewone criminele feiten wordt zo'n minderjarige verondersteld schuldonbekwaam te zijn, maar voor verkeersmisdrijven niet. Voor een diefstal met geweld kan hij dus van de jeugdrechter een berisping krijgen, maar voor onverzekerd rijden met zijn brommertje krijgt hij allicht een zware boete van de politierechter."


    Vreysen zelf meent dat de nieuwe wet van 2006 van minister Onkelinx de mogelijkheden van de jeugdrechter al te zeer beknot. "Eerst moet hij bemiddelen, dan huisarrest opleggen, hij kan niet meer zelf beslissen wat echt nodig is", zo luidt het. Voor Vreysen moet de jeugdrechter - zoals vroeger - meer mogelijkheden krijgen om de maatregel of straf op te leggen die hem gepast lijkt.

    Vreysen, die ook criminologe en plaatsvervangend vrederechter in Ekeren is, is heel sceptisch over de bewering van het Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek dat de jeugdcriminaliteit niet stijgt. Volgens haar gebeurt dat wel degelijk en worden de daders jonger en driester.


    Jeugdrechters moeten in haar visie veelplegers met 20 diefstallen of geweldsfeiten op hun kerfstok kunnen straffen, omdat voor die groep de beschermingsfilosofie van de wet heeft gefaald. Ze wijst terzake op de problematiek van Oost-Europese bendes, die een heel speciale aanpak vergen, gezien hun gewelddadigheid en gezien hun werkwijze, waarbij meerderjarigen minderjarigen inschakelen om geweld te plegen.

    Uit onderzoek blijkt volgens Vreysen dat de criminele minderjarigen zelf pleiten voor een hardere aanpak van de misdaad, omdat de huidige manier van werken door hen niet ernstig wordt genomen. Jeugdmagistraat Bart De Smet verheugde zich over een recent standpunt van de Antwerpse Unie van Moskeeën, die voor een hardere aanpak van criminele minderjarigen gewonnen is, maar hij waarschuwde er voor om alle criminaliteit cultureel te willen verklaren. "Culturele omstandigheden zijn geen verzachtende omstandigheden, er is maar één strafrecht en dat geldt voor iedereen".


    Maar Vreysen sprak zich ook uit tegen boot camps, waar Lijst Dedecker voorstander van is, en ook tegen het Clinton-systeem van "Three strikes and you're out", waarbij iemand die voor de derde keer wordt veroordeeld voor een misdrijf automatisch levenslang krijgt. "Je kan iemand niet tot zijn pensioen opsluiten voor een misdrijf dat hij als jongere heeft gepleegd", zo stelt ze.

    De advocate wil de beschermingsfilosofie van de wet op de jeugdbescherming behouden, omdat meer dan de helft van de cliënteel van de jeugdrechters kinderen zijn die helemaal niets misdeden, maar possen, kinderen in een problematische opvoedingssituatie, die slachtoffer zijn van huishoudelijk geweld of echtscheidingen.


    "Die groep moet zeker geholpen worden, maar ook voor hen is er te weinig plaats. Dat geldt uiteraard nog sterker voor de criminele minderjarigen. Als men meer geld zou steken in het jeugdrecht, dan zou men zoveel geld niet nodig hebben voor het strafrecht", zo stelt ze.

    Vreysen spreekt zich in het boek ook uit tegen de wet op de gemeentelijke administratieve sancties omdat een parallel vervolgingscircuit ontstaat waarin ambtenaren, zonder scholing in het (jeugd)recht, optreden. Voor jongeren komt daar nog eens bij dat de overlastboetes die worden opgelegd niet bekend zijn bij het parket, wat de vorming van een dossier bemoeilijkt.

    Vreysen is ook tegen de bilocatiewet. Die wet maakt het mogelijk dat jongeren van gescheiden ouders de ene week bij de vader en de volgende week bij de moeder verblijven. "Ik ben tegen dat gesleur met kinderen. Soms hebben kinderen dan twee kleuterscholen: de ene week leren ze een liedje in kleuterschool A, maar de volgende week kunnen ze niet mee optreden want dan zitten ze in kleuterschool B en daar kunnen ze niet volgen want ze waren er de week voordien niet. Ik zou hier een gedragsstoornis van krijgen, kinderen moeten een vaste thuis hebben", zo zegde Vreysen bij de voorstelling in Ekeren.


    VREYSEN, BRITT, Over de schreef.

    Jeugdrecht en de aanpak van probleemjongeren, Standaard, 2008, 358 blz., 22,50 euro

    28-10-2008 om 23:14 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen weggedrukt op arbeidsmarkt ! 200.000 buitenlanders vonden hier wel werk !

    Schokkend misschien, maar de realiteit in de Standaard !

    200 000 jobs gaan naar buitenlanders

    BRUSSEL - Dit jaar zijn al ruim 200.000 buitenlanders naar ons land gekomen om te werken. Zwartwerkers zijn daarbij niet meegeteld.


    Volgens de federale regering-Leterme is er een actieve politiek van economische migratie nodig om het tekort aan kandidaat-werkenden op de Belgische arbeidsmarkt weg te werken. Dat staat in het regeerakkoord. De komst van nieuwe werknemers uit andere EU-landen en van buiten Europa moet de knelpuntberoepen helpen invullen.

    Maar in realiteit bestaat er nu al een zeer grote instroom van buitenlandse arbeidskrachten. Dat blijkt uit de meest recente cijfers over het toegekende aantal arbeidskaarten aan buitenlanders en uit de databank Limosa, waar bedrijven moeten melden hoeveel (vanuit het buitenland) gedetacheerde werknemers ze in dienst hebben. SP.A-kamerlid Hans Bonte kreeg de cijfers in handen. 'Zelfs zonder de zwarte migratiestromen gaat het om indrukwekkende aantallen. Economische migratie naar België is geen toekomstbeeld, maar dagelijkse realiteit', aldus Bonte.

    Het aantal uitgereikte arbeidskaarten is de voorbije jaren spectaculair gestegen. Tot in 2003 ging het om nauwelijks 6.000 vergunningen per jaar. Drie jaar geleden, in 2005, waren het er al 39.000. Vorig jaar werd een piek gehaald van 65.000, waarvan bijna 44.000 in Vlaanderen.

    Dit jaar gaan nieuwe records gehaald worden. In de eerste negen maanden van 2008 werden al 56.335 arbeidskaarten aan buitenlanders uitgereikt, waarvan 41.625 in Vlaanderen. Dat zijn er 6.260 per maand, of 15 procent meer dan het maandgemiddelde uit 2007.

    Voor de grote meerderheid (64 procent) gaat het in Vlaanderen om seizoenarbeiders in de land- en tuinbouw. De anderen komen vooral terecht in de bouw (bijna 10 procent), de transport- en de voedingsnijverheid. Meer dan de helft (in Vlaanderen 26.788) is afkomstig uit de nieuwe EU-landen, zeg maar uit Polen.

    Daarnaast hebben de Belgische bedrijven in de eerste negen maanden van dit jaar al 145.834 'gedetacheerde' buitenlanders in dienst gehad en werden bij de overheidsdienst Limosa 12.392 (vanuit het buitenland) gedetacheerde zelfstandigen aangemeld. Daarbij gaat het evenzeer om inwoners uit de buurlanden (Nederland, Frankrijk en Duitsland) als om personen uit Polen, Roemenië of Portugal (met vooral genaturaliseerde Brazilianen).

    Volgens Hans Bonte is niet alleen de omvang van de economische migratie van belang, maar ook de kwaliteit van de tewerkstelling. 'Rapporten van de inspectiediensten tonen aan dat in 60 procent van de 1.750 bedrijven die in 2007 en 2008 gecontroleerd werden op hun buitenlandse werknemers, sprake is van kleine of grote sociale fraude.'

    Bij specifieke controles door de sociale-inspectiediensten blijken zes bedrijven op de tien niet in orde met hun buitenlandse werknemers.


    SP.A-kamerlid Hans Bonte kon de meest recente rapporten inkijken van de sociale-inspectiediensten die in ons land belast zijn met de controle op de tewerkstelling van buitenlandse werknemers.

    'De verslagen van die inspectiediensten geven de geheimen prijs achter de almaar groeiende instroom van economische migranten. Ze tonen aan dat de bestaande economische migratie meer problemen geeft dan dat ze er oplost. Ze werkt concurrentievervalsend tegenover 'eerlijke' bedrijven die alle sociale, fiscale en arbeidswetgeving correct toepassen. Door een gebrek aan toezicht -te weinig inspecteurs, te weinig juridische armslag, geen Europese coördinatie-- werken veel van die nieuwkomers in onaanvaardbare omstandigheden.'

    Van januari 2007 tot en met september 2008 werden 1.750 bedrijven met buitenlandse werknemers specifiek gecontroleerd. De inspectiediensten keken daarbij vooral naar de tewerkstelling van werknemers uit de nieuwe EU-landen, zoals Polen. Bij die controles waren ruim 18.000 werknemers betrokken. Voor 12.200 van die gecontroleerde werknemers, of 67procent, werden 'maatregelen' genomen, gaande van een waarschuwing (ruim 1.000) over regularisatie (bijna 5.000) tot proces-verbaal (ruim 6.000). Van de 1.750 gecontroleerde bedrijven kon men voor 720 gevallen (40procent) zeggen dat er niks aan de hand was. Voor de overige 60procent was er dus telkens wél iets aan de hand. 'Hier gaat het dan nog om bedrijven die hun buitenlandse arbeidskrachten officieel hebben aangemeld', zegt Bonte. 'Wie weet hoeveel tienduizenden zwartwerkers en hun werkgevers aan elke controle ontsnappen?'
    De inspectiediensten botsen op een brede waaier aan inbreuken op de sociale wetgeving. Hun verslagen reveleren tegelijk de onmacht van de controleurs om hier een einde aan te maken. Bij wijze van voorbeeld twee praktijkgevallen:

    Een Belgische zaakvoerder richt met een Spaans-Belgische collega enkele (fictieve) vennootschappen op in Spanje, en later in Portugal. De bouwondernemingen werken verspreid over Vlaanderen in onderaanneming voor een firma met net dezelfde zaakvoerders. Er wordt telkens een beroep gedaan op 70 à 80Portugese bouwvakkers, maar officieel is er bijna geen personeel in dienst. De bedrijven werden al driemaal geverbaliseerd voor zaterdagwerk, het niet uitbetalen van het juiste loon en het niet uitbetalen van overuren. Maar de Belgische inspectiediensten vangen telkens bot bij hun Spaanse collega's met vragen tot informatie over de bedrijven en hun gedetacheerde werknemers. De Portugese overheid heeft wel al laten weten de betrokken Portugese firma 'niet voorkomt in het databestand'.

    Twee aannemers uit Doornik geven een tiental Roemeense arbeiders de opdracht om asbestafval op een bouwplaats in Anderlecht te verwijderen. Een veiligheidsagent op een naburige werf ziet de arbeiders het bouwmateriaal in containers stoppen en slaat alarm. Het bouwmateriaal bevatte duidelijk asbest en de arbeiders droegen noch beschermende kledij noch een zuurstofmasker. Uit het verhoor van de betrokken arbeiders bleek dat zij niet op de hoogte waren van de aard van het materiaal. Zo kon het gevaarlijke goedje (4ton) weggehaald worden zonder te moeten investeren in dure, verplichte beschermingskledij. 

    'Een vergelijkende studie door het advocatenkantoor Laga heeft aangetoond dat België, en meer specifiek Vlaanderen, een zeer liberale regeling aanbiedt voor buitenlandse werknemers. Terwijl bijvoorbeeld een hooggeschoolde Amerikaan in Frankrijk, Duitsland of Nederland pas een arbeidsvergunning kan krijgen als hij minstens 60.000 euro bruto per jaar verdient, komt hij in België al in aanmerking voor een arbeidskaart met een jaarsalaris van 33.677 euro.'


    Open grenzen in mei 2009

    Binnen de Europese Unie geldt in principe het vrij verkeer van werknemers. Maar bij de toetreding van de tien nieuwe EU-landen, in 2004, en nadien met Roemenië en Bulgarije (in 2007), werd een overgangsregeling ingevoerd. Daardoor hebben inwoners uit bijvoorbeeld Polen of Letland toch nog een arbeidsvergunning nodig om in ons land te komen werken.

     

    Sinds 2006 is de aanvraagprocedure wel versoepeld, om de invulling van knelpuntberoepen mogelijk te maken. Die overgangsregeling loopt in mei 2009 af. Dan staan de grenzen van onze arbeidsmarkt in principe open voor alle Europeanen, zoals dat bijvoorbeeld al jaren het geval is in Groot-Brittannië. De regering-Leterme zou in extremis nog een verlenging tot 2010 kunnen doorvoeren, maar zo'n beslissing zou niet erg consistent zijn met de passage in de regeerverklaring waarin voor een actieve politiek van economische migratie wordt gepleit.

    De instroom van 'buitenlandse' werknemers, nu al goed voor meer dan 200.000 jobs per jaar, zal dus nog toenemen.

    26-10-2008 om 16:50 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwse Bergensesteenweg der traagheid. Busbaan blijft ergeren

    “De Bergensesteenweg der traagheid” 

     

    De dagelijkse ergernis en stress door busbaan richting Brussel

    Dagelijks ergeren zich honderden automobilisten in de files aan de busbaan langs de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw tijdens de spitsuren richting Brussel. Van vóór zeven uur ‘s morgens staan ze in de file aan te schuiven om voorbij amper vier verkeerlichten tot aan de Brusselse Ring te geraken. Voor de amper 1,5 kilometer heb je vaak een half uur nodig en soms nog meer !  Onvoorstelbaar in een economie waar ‘time is money” meer dan ooit een heikel punt is.

    De auto’s staan vaak al stil in de file van vóór de bocht net voorbij Colruyt  ! Aan een slakkengangetje gaat het verder tot aan de eerste verkeerslichten met de Van Cotthemstraat en Koning Albertlaan-Ghijsstraat. Hier zou er moeten ingeschoven worden of zou er moeten geritst worden, met de nodige hoffelijkheid en kalmte… maar vaak staan de ongeduldige chauffeurs dan al 10 minuten aan te schuiven. Van uit de Albertlaan en de Ghijsstraat wordt er dan al maar de busbaan gebruikt om een beetje verder een poging te ondernemen om toch nog op het enige rijvak terecht te komen.

     

    Maar “oh néé… néé gij niet hé” ! “Achter mij blijven jij, wat denk je wel…” Denk maar aan de sketch van Geert Hoste en de affiches over hoffelijkheid in het verkeer.

     

    De eerste gedwongen “misbruikers” van de busbaan kunnen en mogen er niet meer tussen ! Ondanks wanhopige pogingen blijven ze dralen op de busbaan langs de Bergensesteenweg richting grootwarenhuis Carrefour. In de drukke ochtendspits komen chauffeurs dan toch in de verleiding om via de busbaan te gaan “tanken bij Shell of “vroege inkopen” te gaan doen in de supermarkt.

     

    Maar voor ze zover zijn waakt onze politie…  Die slingeren de verkeershooligans zonder medelijden op de bon. Bij regelmaat van de klok schreef de politie een pak boetes uit van 50 euro voor het rijden op die vervloekte busbaan. Daar blijft het niet bij. Intussen beginnen chauffeurs te bellen in die files naar werkgevers of mensen met wie ze een afspraak hadden met de nodige excuses voor het te laat te zijn en vragen om enig geduld, gezien de files waarin ze vast zitten. Gevolg ? Nog eens prijs met een boete van 100 euro wegens het niet “handsfree” bellen !

     

    Andere ongeduldige automobilisten zoeken een uitweg uitweg en maken dan maar gefrustreerd rechtsomkeer… Oeps over de witte lijn en ja… nog eens prijs voor 150 euro ! Je moet die dag al flink overuren gaan presteren of je zakencijfer flink gaan opdrijven om de boetes te kunnen betalen.

     

    Alsof het niet genoeg is staat je auto nodeloos benzine of diesel te verbruiken, zit je constant de ontkoppeling te verslijten voor een paar meter winst in de rush naar de volgende verkeerslichten, verpest  je de goede lucht en spuwt je uitlaat kilo’s CO de ochtendspits in, zit je de Kyoto-norm naar beneden te halen en zit je intussen al 20 minuten te foeteren en te sakkeren achter het stuur.

     

    Gelukkig kom je dan aan het tweede verkeerlicht… Aan Carrefour komen er gelukkiglijk ’s morgens geen wagens van de parking van het warenhuis afgereden en moeten enkel chauffeurs uit de St-Stevensstraat zich tussen de opschuivende massa wringen terwijl ze radeloos het kruispunt blokkeren. Voor zij die rustig zouden kunnen doorrijden richting Halle zonder busbaan verloopt het ook daar niet naar wens. Ook die chauffeurs worden gepest en krijgen hun deel van de “steenweg der traagheid”.  Na wat getoeter en gebarentaal kunnen ze dan toch nog door.

     

    Zo komen we tergend langzaam aan het derde verkeerslicht, meter per meter, bumper aan bumper. Maar plots zie je die infiltranten komend van de Brusselbaan. Die willen er ook nog eens tussenkruipen. Groen ! Oranje en rood ! “Een vloek en je bent geen meter opgeschoven wegens de slechte synchronisatie van de verkeerslichten even verderop aan de vervloekte boosdoener van het dagelijkse verkeersinfarct : de Ikeawinkel, die gelukkig ook nog dicht is ?!

     

    Na nog een kwartiertje sta je eindelijk voor de viaduct van de Ring, eindelijk… ruim 40 minuten later !

    Daar kan je dan de ring op in een volgende file zeker ? De radio geeft dan net vertraagd verkeer aan tussen Dilbeek en Groot-bijgaarden en de aansluiting met de Ring, dan van Zelllik tot Strombeek…  om moedeloos van te worden. De depressie dreigt.


    De eindeloze files op de steenweg der traagheid gaan de hele dag door hoor ! Het is voor veel weggebruikers een dagelijkse lijdensweg, de tergende traagheid, een marteling voor elke pk onder je motorkap die zich moet inhouden om voluit te gaan.

     

    De gehele godganse dag van vóór 7 uur tot bijna 19 uur, is het stapvoets aanschuiven richting Brusselse Ring naar een oprit in Anderlecht. Verwonderlijk is wel dat er aan de andere kant richting Halle er op de Bergensesteenweg bijna nooit een file staat en er wel vlot verkeer is…  

    Het zal er niet op verbeteren !

     

    Sinds de opening van de Ikeawinkel in Anderlecht is de doorstroming van het verkeer langs de N6 er niet op verbeterd. Het wordt er zeker niet beter op in de nabije toekomst want eind dit jaar gaat de Ikeawinkel in Ternat eind 2008 definitief dicht ! Heel wat klanten uit ruime omgeveing van Ternat zullen hun toevlucht zoeken in de vestiging in Anderlecht. De vestiging in Ternat wordt vervangen door een gloednieuwe en nog grotere vestiging aan Flanders Expo in Gent. Op promotiedagen van Ikea ontstonden er regelmatig een lange files zelfs tot op de E 40 wat tot gevaarlijke situaties heeft geleid.

     

    Is er een oplossing voor het probleem van de busbaan en de “steenweg der traagheid”?

     

    Neen !

     

    Het openbaar vervoer moet en zal gepromoot worden ! De bus van de Lijn moet en zal snel doorkunnen ! Intussen blijft de chauffeur in de hopeloze lange file staan. Hij kan er niet aan ontsnappen, ook niet aan de boetes indien hij het geduld verliest en één foutje maakt.

     

    Ja ! Die busbaan gewoon weer afschaffen !

     

    Ja ! Iedereen vlotter laten doorrijden !

     

    Ja ! We moeten er iets aan doen !

     

     

    En misschien die vervloekte verkeerslichten eens synchroniseren door ze op elkaar afstemmen om vlotter verkeer ? Maar dat zou misschien iets teveel gevraagd zijn aan de ingenieurs van die vermaarde - of moet ik zeggen - “beruchte” studiebureau’s. Nochtans zitten er veel mogelijkheden in, want een recente studie toont aan dat veel files ontstaan door verkeerd afgestelde verkeerslichten, door gebrek aan synchronisatie ervan. Die files kosten de bedrijven miljoenen euro’s, het zou een ernstige besparing kunnen zijn.

     

    Files vermijden als het kan en een alternatief vinden doet elke chauffeur. Files voorkomen is een kunst en een sport geworden. Iedereen wordt er dagelijks mee geconfronteerd en is er mee bezig.

     

    Maar wie heeft daarvoor tijd en goesting om daar over te debatteren od door te bomen of te brainstormen ? Iemand ambitie of iemand vrijwilliger ? Denk er eens over na, morgen als je in die file staat en mail mij uw voorstel(len). Samen kunnen we er misschien iets aan doen !

     

     

    26-10-2008 om 16:41 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rotterdam heeft de primeur !

    ALLOCHTONE BURGEMEESTER VANDAAG ROTTERDAM, MORGEN ANTWERPEN, BRUSSEL OF GENT?

    De burgemeester van àlle Rotterdammers?
    “Als burgemeester van alle Rotterdammers moet hij ook trachten de bindende figuur te zijn voor de boze achterban van Leefbaar Rotterdam te worden.” Redactioneel commentaar NRC Handelsblad. “Ondanks de kwaliteiten die de PvdA’er ongetwijfeld heeft, lijkt het er toch op dat Aboutaleb als hijgerige carrièrepoliticus alleen maar uit was op één van de belangrijkste banen in het publieke bestuur.” Redactioneel commentaar in De Telegraaf

    Vervreemding lijkt onomkeerbaar
    “Er is een heel grote groep Rotterdammers die zich in de eigen stad langzamerhand ontheemd voelt. Dat is onze achterban. Die mensen zien dat de straten worden beheerst door Marokkaans en Antilliaans tuig. Door nu een Marokkaanse burgemeester aan te stellen, wordt dat gevoel alleen maar groter. Ook omdat de Marokkaanse mentaliteit er een is van eigen volk eerst.” Ronald Serensen, fractieleider Leefbaar Rotterdam

    Geert Wilders: “Rabat aan de Maas”
    “De heer Aboutaleb kan beter burgemeester worden van Rabat in Marokko in plaats van Rotterdam. Met hem als burgervader is Rotterdam Rabat aan de Maas. Een Marokkaan als burgemeester van de tweede stad in Nederland is net zo gek als een Nederlander als burgemeester van Mekka.”

    Filip Dewinter: allochtone machtsovername
    “Dat een Marokkaan burgemeester van Rotterdam kan worden, is symbolisch geen goede zaak. Ik ken de man persoonlijk niet, ik weet wel dat hij een kordaat beleid qua inburgering genegen is, maar daar gaat het niet om. Dit is een voorafspiegeling van wat komen gaat. Dit symboliseert de machtsovername van de allochtone gemeenschap, de toenemende islamisering van de grote steden en zal ongetwijfeld leiden tot een versterking van het gevoel dat zij de baas zijn.” FDW in De Standaard, 18.10.08

    19-10-2008 om 22:49 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren en geweld.

    Verdachten slaan agent in ziekenhuis in Vorst

    Drie jonge mannen hebben gisteravond bij een politiecontrole een agent van de zone Brussel-Zuid het ziekenhuis in geslagen. De man is enkele dagen werkonbekwaam, maar slaagde er samen met zijn collega toch in het drietal in te rekenen. De drie worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

    Het drietal zat in een wagen op het parkeerterrein van een supermarkt. Voorbijgangers vonden hun aanwezigheid verdacht en verwittigden de politie. Toen een patrouille van twee agenten ter plaatse kwam, zagen die donkere handschoenen en een hamer in de wagen liggen.

    De agenten probeerden daarop de drie in te rekenen maar die lieten dat niet zomaar gebeuren en gingen de agenten te lijf. Een van de agenten kreeg zware klappen en is enkele dagen werkonbekwaam. (belga/bdr)

    Jongeren maken amok in centrum Luik

    Een bende van een twintigtal jongeren, voornamelijk minderjarigen, heeft in de voorbije nacht voor incidenten gezorgd in het centrum van Luik. Dat heeft het parket van Luik gemeld. Voorbijgangers werden bedreigd en beledigd door de jongeren. Ze vielen ook een zeventienjarige aan. Het slachtoffer werd bedreigd, kreeg vuistslagen en moest zijn gsm afgeven. De daders sloegen vervolgens op de vlucht, maar konden door de politie opgepakt worden.

    Een van de opgepakte verdachten bleek in het bezit van de gsm van het slachtoffer en een boksbeugel. De minderjarige is vandaag ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. De andere verdachten zijn vrijgelaten. (belga/lb)

    Nieuw ‘busincident’ in Antwerpen

    Een buschauffeur van De Lijn werd aangevallen door twee ‘jongeren’. De reden? De twee allochtonen die hun bus hadden gemist, wilden alsnog instappen toen de bus even verderop halt moest maken aan het rode licht. Iets wat volgens de strikte richtlijnen van De Lijn absoluut verboden is. Toen de chauffeur dan ook weigerde de deuren te openen, duwden de ‘jongeren’ het raampje open en trakteerden ze de chauffeur op een flink pak slaag. Het slachtoffer verloor het bewustzijn en werd met een hersenschudding in het ziekenhuis opgenomen.

    Het recente ‘busincident’ is dan ook al lang geen alleenstaand geval meer. Herinner u hoe eerder dit jaar een agent op de bus in elkaar werd geslagen nadat hij was tussenbeide gekomen toen allochtone jongeren ruzie zochten met een jong koppel. Guido Demoor had anderhalf jaar daarvoor, op dezelfde plaats, minder geluk. Weet u overigens nog wat er met de twee moordenaars van Demoor gebeurde? De meerderjarige Redouan S. kreeg slechts twee jaar met uitstel, wat betekent dat hij – op een korte voorhechtenis na – gewoon niet heeft vastgezeten. Op die manier wordt natuurlijk een sfeer van straffeloosheid gecreëerd, met alle gevolgen van dien.

    Weer maar relativeren zeker ?

    Het zijn maar weer een paar incidenten op een paar dagen tijd, telkens met "jongeren". Die jongeren gebruiken steeds meer geweld en niet individueel. Liefst met een paar maten, samen sterk weet je wel...

    Angstvallig zoals we de pers wel kennen staan er geen namen bij, geen initialen, zeker geen andere informatie die zou kunnen veronderstellen dat het blonde Denen gaat. Natuurlijk hebben de journalisten ook niet alle informatie doorgekregen, maar dat zijn maar details.

    19-10-2008 om 22:47 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haider verongelukt
    Zwaar verlies voor Europese rechtse stroming.

    De extreem-rechtse Oostenrijkse politicus Jörg Haider (58) is vrijdagnacht verongelukt. De populist uit Karinthië raakte bij een inhaalmanoeuvre in de buurt van Klagenfurt van de weg, waarna zijn auto over kop ging. Hoewel hij zijn autogordel om had, liep Haider zware hoofd- en borstletsels op. Hij overleed op de plaats van het ongeluk.

    Haider verongelukte nadat hij een bijeenkomst in Velden had gewoond. Hij was op weg naar huis. Een familiedrama een zijn vrouw, zijn twee dochters en zijn moeder, met wie hij dit weekeinde haar 90e verjaardag zou vieren.

    1999 en FPÖ het succesjaar

    Onder Haiders leiding behaalde de extreem-rechtse partij FPÖ in de landelijke parlementsverkiezingen in 1999 27 procent van de stemmen. Toen de FPÖ daardoor in de regering kwam, kondigde de Europese Unie diplomatieke en politieke sancties af tegen Oostenrijk, omdat uitspraken van Haider als antisemitisch werden gezien.

    Louis Michel wou zelfs BELGEN skiën ontraden in Oostenrijk !

    Terugkeer door grote poort

    Bijna één op de twee Oostenrijkers onder de 30 jaar hebben, tijdens de verkiezingen van 28 september, op één van de twee extreem-rechtse partijen gestemd. Dat meldt het wekelijks tijdschrift Profil. De extreem-rechtse partij FPÖ van Heinz-Christian Strache en de populistische partij BZÖ van Jorg Haider hebben samen 43 procent van de stemmen gehaald in de leeftijdscategorie van 16 tot 29 jaar.

    "Ik had niet verwacht dat ze zo veel stemmen zouden krijgen. Wat helemaal verrassend is, is dat vooral jongeren op BZÖ hebben gestemd, terwijl die partij eerder meer oudere kiezers aantrekt", zo zegt Manfred Zentner, socioloog aan het onderzoeksinstituut naar de jongerencultuur.

    "Jongeren hebben schrik dat ze minder goed af zijn dan de vorige generatie. Hun grootste bezorgdheid waren de vreemdelingen, en de FPÖ was de einige partij die inzake het vreemdelingenbeleid iets concreets voorstelde", aldus Zentner. Zo stelde de FPÖ voor dat de sociale zekerheid alleen bestemd zou moeten zijn voor de Oostenrijkers zelf.


    Intussen blijft Oostenrijk verweest achter.

    Grüss Gott.


    12-10-2008 om 22:18 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegalen in Griekenland en Turkije

    Griekse kustwacht onderschept 101 illegalen

    De Griekse kustwacht heeft 101 illegale vluchtelingen onderschept in de Egeïsche zee. De immigranten, die vooral afkomstig zijn uit Afghanistan en Irak, werden opgepikt van verschillende boten uit Turkije. Een 30-jarige Turk wordt intussen vastgehouden en wordt ervan verdacht 10 van de vluchtelingen naar Griekenland te hebben gebracht. De Egeïsche zee is een veelgebruikte vaarroute voor mensensmokkelaars die vluchtelingen naar Europa willen brengen.

     

    Vier illegalen omgekomen in mijnenveld in Griekenland

    Vier illegale immigranten zijn vannacht gedood toen ze een Grieks mijnenveld langs de grens met Turkije in het noordoosten van het land probeerden over te steken, zo meldde de politie. De overlijdens werden bevestigd door een woordvoerder van het Griekse leger die zei dat twee van de slachtoffers Georgiërs waren en dat de twee anderen waarschijnlijk dezelfde nationaliteit hebben.
    De lichamen van de vier mannen tussen 20 en 25 jaar werden vanochtend ontdekt tijdens een patrouille van het Griekse leger, aldus de politie. Het leger was gealarmeerd door de ontploffingen die ze 's nachts hadden gehoord.

    Aangeduid
    De mijnenvelden zijn duidelijk aangeduid met lichtgevende panelen in het Grieks en het Engels. Bovendien is er een dubbele rij prikkeldraad rond gespannen, preciseerde het leger. Sinds 1994 zijn minstens 86 immigranten op deze manier gestorven en 73 anderen raakten gewond. Griekenland besloot in 1974 de grens met Turkije af te bakenen met mijnen na de inval van het Turkse leger in Cyprus. Het land heeft beloofd de zone te ontmijnen tegen 2011.

     

    Illegale immigranten verongelukt in Turkije

    Achttien illegale immigranten uit Afghanistan en Birma zijn in Turkije om het leven gekomen toen de vrachtwagen waarin ze zaten omsloeg. 23 inzittenden raakten gewond. Volgens de politie raakte de chauffeur waarschijnlijk de macht over het stuur kwijt. Bij het ongeluk waren geen andere auto's betrokken. De chauffeur is gevlucht. De slachtoffers zaten in geheime compartimenten. De vrachtwagen zou op weg zijn geweest naar Griekenland. (novum/ap/bdr)

     

    De ongecontroleerde rush naar het "westen" blijft maar duren. Uit drie artikels van vandaag  blijkt duidelijk dat Turkije zo lek is als een zeef. Turkije kan wel jacht maken op leden van de PKK, maar intussen verwaarlozen ze blijkbaar andere problemen.

     

    De vluchtroutes van uit Afghanistan, Syrië, Irak e.a. lopen over dit land. Vraag is : wat willen ze daar echt aan doen ?!

    08-10-2008 om 22:56 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Recht door zee voor Vlaanderen eerst !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Zoeken met Altavista



    Mijn favorieten
  • Krantenkoppen
  • Vlaams Belang
  • Vlaams Benlang Sint-Pieters-Leeuw
  • Bruno Vlakeniers
  • Filip Dewinter
  • Gerolf Annemans
  • Filip Deman
  • Marie-Rose Morel
  • Provincie Brabant
  • Vlaamse Volksbeweging

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wilmaldegem1931
    blog.seniorennet.be/wilmald
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Kijk uit
  • Geert Wilders
  • Geert Wilders
  • Pim Fortuyn

  • Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 03/03-09/03 2008


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!