Inhoud blog
  • Afscheidnemen van Johnny
  • Geldstroom naar Wallonië Studie tegengehouden !
  • Hallucinante snel-belg-wet
  • Vlaams Belang ontgoocheld over houding burgemeesters in BHV
  • Minderjarige kickbokser in Vilvoorde slaat agenten in elkaar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Toujour André
    Ik ben een man en woon in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams Brabant) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 04/06/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: tennis voetbal en schaken.
    In ben de trotse vader van Christophe, Nathalie, Caroline en Pauline. Ik heb een vaste relatie met de liefste Martine die bestaat. Ik ben gemeenteraadslid voor Vlaams Belang en zet mij in voor Vlaamse belangen, normen en waarden. Recht door zee !
    Nieuws VRT NWS
  • "Russische troepen veroveren Voehledar", een van de meest versterkte Oekraïense posities in Donetsk
  • Midden-Oostenexpert Maurits Berger noemt luchtaanval Iran symbolische actie: "Enkel Israël kan nog zorgen voor escalatie van het conflict"
  • Lichaam van stervoetballer Maradona mag overgebracht worden naar een mausoleum, zegt Argentijnse rechter
  • ZOO Antwerpen laat nijlpaard Hermien (43) inslapen in het bijzijn van haar verzorgers
  • Hoe groot is steun voor Hezbollah onder bevolking van Libanon? En kan vluchtelingenstroom tot spanningen leiden?
  • Wat is Hezbollah, hoe sterk zijn ze militair en vertegenwoordigen ze de Libanese samenleving?
  • Hezbollah is één van de zwaarst bewapende milities ter wereld, dankzij Iraanse steun en drugshandel 
  • Ombudsdienst ontving dit jaar al meer klachten over De Lijn dan in heel 2023: "Bussen komen niet opdagen of zijn overvol"
  • Containerparken in Gent en Destelbergen dicht na geval van agressie, afvalophaler overweegt juridische stappen
  • Acteur John Amos (84), bekend van sitcom 'Good times' en miniserie 'Roots', overleden
    Inhoud blog
  • Afscheidnemen van Johnny
  • Geldstroom naar Wallonië Studie tegengehouden !
  • Hallucinante snel-belg-wet
  • Vlaams Belang ontgoocheld over houding burgemeesters in BHV
  • Minderjarige kickbokser in Vilvoorde slaat agenten in elkaar
    Laatste commentaren
  • Ferragamo Belt (Katina)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Kyrie Basketball Shoe (Kim)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Basketball Jerseys (Katherine)
        op "Uitkeringsfraude loopt in tientallen miljoenen"
  • Clarks Shoes For Women (Bynoe)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Adidas Sneakers (William)
        op Verbod op herdenking 9/11 WTC Brussel !
  • Vlaanderen Vrouwen Vrienden Veiligheid Vertrouwen Eerst
    Toujour André
    Fiere Vlaamse Leeuw
    27-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Financiële steun moet altijd verantwoord worden

    "Wij spenderen jaarlijks 13 miljard euro in Wallonië, dan mag je toch verwachten dat er in Wallonië een inspanning wordt gedaan om het land vooruit te helpen ?" (25 mei)


    Karel De Gucht, Minister van buitenlandse zaken, werd aan de tand gevoeld over zijn akkefietjes met Congo, naar aanleiding van een interview op RTL-TVI. Hij deed in het interview tijdens De Zevende Dag een toch wel zeer opmerkelijke uitspraak:

                      

    "Vanuit Franstalige hoek ( familie MICHEL van de MR) krijg ik de kritiek dat Congo een onafhankelijk land is en we daar dus niets meer over te zeggen hebben. Maar daar ben ik het niet mee eens… Wij spenderen jaarlijks 200 miljoen euro in Congo en dan mag je toch ergens voor wat terug krijgen of verwachten dat er met dat vele geld in Congo een inspanning wordt gedaan om het land vooruit te helpen ?"


    Overal waar Karel De Gucht komt, heeft het al bij regelmaat van de klok ergens gedonderd. België werd al meermaals op het diplomatieke matje geroepen met een vraag om uitleg en overleg over één of andere stoute uitspraak. In België krijgt hij wel meestal steun uit allerlei hoeken. Vaak geeft de burger hem zelfs gelijk en volgen hem in zijn uitlatingen. Nu suggereert hij zelfs te stoppen met betalen als we zelfs geen vragen meer mogen stellen of suggesties mogen doen om Congo naar zijn bescheiden mening te helpen en uit het slop te halen.

     

    Ze noemen hem in Congo en ook over de taalgrens een neokolonialist en verwijten hem inmenging in de binnenlandse politiek van Congo ! Hij is te paternalist en bemoeizuchtig in de interne keuken van Kabila. In Congo willen ze geen pottenkijkers, geen wijsneuzen aan tafel en zeker geen curieuze neuzen in de financiële poespas van betalingen en rekeningen.

    De Gucht en de logica.

     

    De Warandegroep heeft niet zolang gelden in een studie aangetoond dat de geldstroom van Vlaanderen naar Wallonië tussen de 12 en 13 miljard euro per jaar kan geschat worden ! NVA reed met een volle vrachtwagen met bankbriefjes tot over de taalgrens om een bedrag van 12 miljard euro te illustreren… Het zorgde voor een kaakslag in het gezicht van de Walen en de Vlamingen die plots wakker werden uit een droom.

     

    Maar nu moet hij die redenering gewoon doortrekken op nationaal vlak en met dezelfde logica Vlaanderen doen respecteren. Als Vlaanderen inderdaad 13 miljard euro per jaar naar Wallonië laat stromen en wij zelfs niet mogen vragen om de grondwet na te leven... dan schort er iets aan het respect.

     

    Karel breng deze logische manier van redeneren over op je politieke spitsbroeders. Ik zou zeggen: “Go, Karel, Go !” of zoals Jean-Luc riep : “let the beast go !”

     

    Overal te lande zal hij Vlamingen tegenkomen die zeggen dat we onder deze omstandigheden maar moeten stoppen met betalen. Dat hij dan ook zijn stoute schoenen aanhoudt en zijn grote mond hier openzet :

    "We spenderen jaarlijks 13 miljard euro in Wallonië, dan mag je toch verwachten dat er in Wallonië een inspanning wordt gedaan om met dat vele geld het land vooruit te helpen en uit het moerase sleuren ?"


    Of is dat ook al niet toegestaan ?

    27-05-2008 om 21:29 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe veilig is Anderlecht nog voor meisjes ?

    Meisje tot orale seks gedwongen voor terugkrijgen van gsm

     

    Vijf Brusselse jongeren hebben vrijdagnacht een 17-jarig meisje gedwongen twee van hen oraal te bevredigen, in ruil voor de gsm van het meisje die ze net gestolen hadden. De feiten vonden plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag in de buurt van het metrostation Sint-Guido in Anderlecht. Het 17-jarige slachtoffer zat met een vriendin tegenover de metrohalte en was een sms aan het versturen toen twee jongeren haar gsm afnamen. Onmiddellijk nadien dook een derde jongen op die haar zei dat ze hen oraal moest bevredigen als ze haar gsm wilde terugkrijgen. De drie jongeren, die nog gezelschap kregen van twee anderen, namen het meisje mee naar het Astridpark.

    Daar nam een van de jongeren het meisje apart en liet zijn broek afzakken. Zij weigerde orale seks en hij drong niet aan. Een tweede jongeman benaderde het meisje en dwong haar wel om hem oraal te bevredigen. Ook een derde deed dat. Toppunt van dit alles : het werd gefilmd met de gsm.

    Op youtube krijg je alles kwijt de dag van vandaag.

    Een buschauffeur die langsreed, alarmeerde de politie. Toen de politiepatrouille het groepje opmerkte sloegen de jongeren op de vlucht. De agenten konden het meisje opvangen en ondervragen terwijl een tweede patrouille achter de daders aan ging. Vier van hen konden opgepakt worden maar zij ontkenden de feiten. Pas toen het meisje tijdens een confrontatie details begon te geven over hun lid, gingen ze door de knieën.

     

    Meisjes die gsm terugkregen na orale seks worden bedreigd door "familie"


    'O wee als mijn neef naar de gevangenis moet', beet iemand het 14-jarige slachtoffer maandag toe op straat in Anderlecht. Ook haar moeder werd bedreigd in een anonieme oproep op haar gsm.

    'Trek de klacht in zodat de jongens worden vrijgelaten', luidde de boodschap.

    Het meisje van 14 zegt dat ze schrik heeft om terug naar school te gaan. Het meisje van 14 was vrijdagavond met haar vriendin van 18 een snack gaan eten in Anderlecht. Enkele jongens pikten de gsm van het oudste meisje. Volgens het 14-jarige meisje werden zij en haar oudere vriendin meegesleurd naar het Astridpark. Daar betastten de jongens haar en dwongen ze het oudste meisje tot orale seks. Een van de jongens filmde alles met zijn gsm.
     

    Jongeren die meisje tot orale seks dwongen geplaatst

    Vier van de vijf jongeren die afgelopen vrijdag in Anderlecht een meisje gedwongen hadden twee van hen oraal te bevredigen, zijn door de Brusselse jeugdrechter geplaatst. Drie zijn overgebracht naar de gesloten instelling van Everberg en één naar Woutersbrakel. De vijfde dader moet een bemiddelingsprocedure opstarten met het slachtoffer.

    De politie slaagde erin eerst vier daders op te pakken. Zij ontkenden tot het meisje details begon te geven over hun geslachtsorgaan. Later werd ook de vijfde dader opgepakt. Alle vijf waren ze 15 en 16 jaar oud. (belga/svm)


    25-05-2008 om 23:03 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV is het failliet van België

    BHV is het failliet van België 

    Column van de Voorzitter

    Het operettestuk dat de voorbije maanden en vooral de laatste weken werd opgevoerd rond Brussel-Halle-Vilvoorde is niet van aard om het zwaar gehavende vertrouwen in de politiek nieuw leven in te blazen. Wat een beschamende vaudeville. Met als ultiem dieptepunt de tijdelijke afschaffing van het parlement, om een ‘eenzijdige’ Vlaamse goedkeuring van de splitsing te beletten.

    ‘Onverwijld’

    “Voor CD&V/N-VA wordt het nu wel zeer gênant”, schreef Luc Van der Kelen (Het Laatste Nieuws, 07.05.08). “Het kartel had beloofd om BHV te splitsen – ‘onverwijld’, weet u nog, ‘in vijf minuten’ en zelfs niet in een regering te stappen zonder oplossing voor dit dossier. Maar het heeft die belofte niet gehouden en zit sindsdien gevangen in een uitstelcarrousel.

    ”O ironie van het lot. De man die BHV met ‘vijf minuten politieke moed’ zou oplossen moest de Franstaligen bidden en smeken om een belangenconflict in te roepen… en zijn regering in het zadel te houden. De enige reden om deze regering te laten voortbestaan is de angst voor nieuwe verkiezingen. De panische angst ook voor een totale regimecrisis en finaal het uit elkaar spatten van het land.

    Acuut geheugenverlies

    Servais Verherstraeten, CD&V-fractieleider in de Kamer, weerde zich als een duivel in een wijwatervat om de schade te beperken. “Wij hebben altijd gepleit voor een onderhandelde oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde”. Dat is natuurlijk een schandelijke, flagrante leugen. En CD&V/N-VA wéét het. Ze zouden niet in de regering stappen voordat de splitsing een feit zou zijn. “Er moet daarover niet meer onderhandeld worden”. En nee, “wij gaan daar geen prijs voor betalen”… U kent het vervolg. CD&V stapte in de regering en over BHV zou wel gepraat worden. Later. De vijf minuten politieke moed zijn zo een cascade van bochten, excuses en vertragingsmanoeuvres geworden.

    Eigen schuld, dikke bult

    Leterme en zijn kartel zitten diep in de modder en dat hebben ze alleen maar aan zichzelf te danken. De huidige patstelling stond in de sterren geschreven van zodra CD&V/N-VA hun belofte om niet in de regering te stappen zonder een splitsing van BHV en een grote staatshervorming, hebben begraven. Daarmee gaven ze hun voornaamste troef uit handen.

    Van het ogenblik dat CD&V en N-VA zich akkoord verklaarden met het principe van een ‘onderhandelde oplossing’ was de buit voor de Franstaligen binnen… Want, wat betekent zo’n ‘onderhandelde oplossing’ voor Brussel-Halle-Vilvoorde? We hebben het al vaak gezegd en ook Rik Van Cauwelaert (Knack, 07.05.08) stelt het kurkdroog vast: een onderhandelde oplossing betekent “dat de uitvoering van het arrest van het Grondwettelijk Hof tijdens de volgende ronde van de staatshervorming letterlijk moet worden afgekocht.”

    Van Cauwelaert stelt het kort en goed: AFGEKOCHT. Betaald. Duur betaald. Met Vlaams geld en Vlaamse toegevingen. Als je openlijk en keer op keer verklaart dat er over de naleving van de Grondwet (!) onderhandeld, gepraat, gemarchandeerd moet worden, moet je niet verbaasd opkijken dat de Franstaligen de bal staalhard in doel trappen. Ze eisen dan ook de uitbreiding van Brussel en de benoeming van Nederlandsonwillige burgemeesters. Wat een stuitend gebrek aan politiek-strategisch doorzicht aan Vlaamse zijde.

    Belgisch fundamentalisme

    Mark Grammens haalt in Journaal zwaar uit naar de tijdelijke sluiting van het parlement om de BHV-lont uit het kruitvat te halen. “Een tsjevenstreek zonder voorgaande, een staatsgreep”, luidt zijn striemende reactie. “Men mocht het niet meemaken dat de opinie merkte dat het kartel CD&V/N-VA tégen de splitsing (of agendering) stemde, en vóór de splitsing (agendering) stemmen, mocht ook niet, want dan deden de Franstaligen de regering vallen. Dus was een staatsgreep door uitschakeling van het parlement aangewezen.”

    Heel wat commentatoren laakten het spektakel en waarschuwden dat het buiten werking stellen van het parlement geen fraaie vertoning was en niet voor herhaling vatbaar. Maar, zo voorspelt Mark Grammens: “het systeem zal doorgetrokken worden, omdat wat alle fundamentalisten ter wereld verenigt, van welke politieke of godsdienstige strekking ook, is dat zij hun denkbeelden hoger aanslaan dan de normen en waarden van de democratie. En de Belgisch-nationalisten hebben als leidraad: voor België alles, met democratie als het kan, zonder democratie als het moet.”


    Geen democratie

    Als er iéts is wat de hele BHV-soap intussen onmiskenbaar heeft aangetoond, is het wel dat België geen democratie is en het ook nooit zal zijn. België is bang van de democratie. Want democratie betekent het einde van België.

    Van het ogenblik dat de Vlamingen ook maar overwegen om hun democratische meerderheid te gebruiken, dreigen de Franstaligen met de val van de regering of hert einde van België. In een emotioneel betoog, schrijft de – erg Belgischgezinde - redacteur Luc Van der Kelen (Het Laatste Nieuws) dat het onzin is dat de Franstaligen zich gewoon moeten neerleggen bij de beslissing van de Vlaamse meerderheid. “Ze (de Vlamingen) hebben van de democratie niets begrepen.

     

    Democratie betekent het bestuur door de meerderheid in respect voor de rechten van de minderheid. De democratie kan nooit de dictatuur door de meerderheid zijn. Vertaald naar België betekent dit dat de meerderheid van 60 Vlamingen niet zomaar haar wil kan opleggen aan 40 Franstaligen. In een land met een tweeledige bevolking kan het bestuur slechts functioneren, als de twee bevolkingsgroepen een ‘modus vivendi’ (akkoord) vinden onder elkaar.”

    Met alle respect voor Luc Van der Kelen, maar dat is in België nu net het probleem. Vlamingen en Walen vinden geen ‘modus vivendi’ meer. Ze zijn het nergens nog over eens, er is niets wat hen nog bindt. In België is de democratie ontaardt in een dictatuur van de minderheid. Waar 40 % Franstaligen tot het einde der dagen hun wil kunnen opleggen aan 60 % Vlamingen, en waar ze elke gerechtvaardigde Vlaamse wens of verzuchting simpel kunnen afblokken met alarmbellen, grendelwetten en belangenconflicten. En dus is het Belgische consensusmodel hopeloos vastgereden. Is dat democratie?

    Zonder België

    Het gaat bij het in stand houden van België in hoofdzaak om het veilig stellen van de miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië. Rik Van Cauwelaert (Knack) merkt dan ook nuchter op dat Elio Di Rupo vroeg of laat zal moeten kiezen “tussen het luxeprobleem van wat (Franstalige) villabewoners in de Vlaamse Rand rond Brussel, en de belangen van de werkloze bewoners van de Borinage, Charleroi en zijn eigen stad Mons die op of onder de armoedegrens leven.”

    Inderdaad, zo simpel is dat. Waarom laten de Vlamingen zich steeds weer in het hoekje drummen en gooien ze het dossier van de miljardentransfers niet op tafel? Wedden dat dit de Franstaligen wel eens snel tot wat meer redelijkheid en toegeeflijkheid zou kunnen aanzetten?

    Maar ach, dat zal nog niet voor morgen zijn. Marianne Thyssen, de nagelnieuwe voorzitster van CD&V, heeft meteen na haar aantreden de lijntjes getrokken waarbinnen het kartel moet en zal kleuren. Belgische lijntjes, zoveel is duidelijk. “Wij van CD&V gaan niet de laatste bladzijde schrijven van het boek dat België heet”. En “aan de interregionale solidariteit wordt niet geraakt”... Tot zover ‘de nieuwe CD&V’.

    Op een in de media breed uitgesmeerd partijcongres van de Lijst Dedecker werd het ‘separatisme’ weggestemd. “Met België als het kan, zonder België als het moet”, dat was de boodschap. Niet echt gedurfd van Jean-Marie en zijn vrienden, als je het ons vraagt. “Met België als het kan, zonder België als het moet”…

     

    Tja, dat was het motto van de Vlaamse beweging, maar dan wel van de jaren ’80 van vorige eeuw. Dat stadium zijn we intussen toch al lang gepasseerd? Wie vandaag, na meer dan 175 jaar gedwongen huwelijk en communautaire ellende nog altijd niet begrepen heeft dat het met België niet kan, heeft er niks van begrepen.

    Bij de SP.A, Open VLD en Groen! willen ze het ook niet begrijpen. Maar wij doen bij deze nogmaals een oproep aan de Vlaamsgezinde krachten binnen CD&V, N-VA en LDD om eindelijk hun conclusies te trekken uit de Belgische onwerkbaarheid. Om samen met ons de krachten te bundelen voor het verlossende ‘plan B’. Want, België is het probleem. Vlaamse onafhankelijkheid is de oplossing.

    Bruno Valkeniers

     

    25-05-2008 om 22:50 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese commissie ongeloofwaardig over Vlaamse Rand

    'De niet-benoeming van de drie Franstalige burgemeesters in de Rand is onaanvaardbaar', oordeelden de waarnemers van de Raad van Europa.

    'Olivier Maingain (FDF) is zeker nog enkele tekstwijzigingen aan het aanbrengen.' Open VLD-kamerlid Luk Van Biesen, maakte met een knipoog zijn eigen analyse toen delegatieleider Michel Guegan op zich liet wachten bij aanvang van zijn persconferentie. De Bretoen Guegan had er samen met de Serviër Dobrica Milovanovic net een 'fact finding mission' van twee dagen in de Vlaamse Rand op zitten.

    Als vertegenwoordigers van het Congres van de lokale besturen van de Raad van Europa, onderzochten ze de niet-benoeming van de burgemeesters van Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem. De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Marino Keulen (Open VLD), weigert hen te benoemen omdat ze de taalwetgeving meermaals overtraden, onder meer door oproepingsbrieven in het Frans te versturen.

    Het commentaar van Van Biesen, zelf gemeenteraadslid in Kraainem, geeft de standpunten meteen weer. Voor de Vlaamse partijen komt het rapport op een vervelend moment. De Franstalige politici die de benoeming van de drie weerspannige burgemeesters willen koppelen aan een staatshervorming, kunnen zich ondertussen in de handen wrijven: de waarnemers veroordeelden de niet-benoeming gisteren scherp.

    'Het is onaanvaardbaar dat een gemeente zo lang zonder burgemeester zit. De situatie sleept bovendien al aan van januari 2007. Het gaat hier om democratisch verkozen burgemeesters. De overheid heeft hier een zware verantwoordelijkheid', zei een zichtbaar opgewonden Guegan.

    Al bij al was het resultaat van de missie wel wat voorspelbaar. Vooral aan Franstalige zijde werd er gelobbyd om de waarnemers naar de Rand te laten komen. Ze hoorden dan ook vooral de Franstalige versie van de feiten. Bovendien was hun kennis van het Belgische (taal)evenwicht summier te noemen, melden verschillende van hun gesprekspartners. Guegan bekeek de zaken door een Bretoense bril. Hij is zelf burgemeester van een kleine gemeente en absoluut voorstander van 'lokale autonomie'. Vol vuur verwees hij naar de ontvoogding waar de burgemeesters in Frankrijk voor hadden moeten strijden.

    Aan Vlaamse zijde wordt de analyse van de waarnemers daarom op hoongelach onthaald. 'Absurd', klinkt het in koor. Overal wordt meteen ook benadrukt dat het om niets meer dan een moreel rapport gaat. 'Een zeer bedenkelijk moreel rapport', preciseert Vlaams minister Marino Keulen. 'De waarnemers hebben compleet geen rekening gehouden met de taalwetgeving. Dat is hetzelfde als een voetbalwedstrijd analyseren zonder rekening te houden met de buitenspelregel. Compleet absurd.'

    Het was een éénzijdig onderzoek, geleid in één rchting op zoek naar één waarheid, die van de franstalige strebers. De rol van het franstalige lid kon moeilijk als neutraal bestempeld worden.

    De franstalige politici hebben de leden van deze commissie de pap in de mond gegeven, de teksten voorbereid en door de woordvoerder werd alles kort voorgekauwd. Op de conferentie spuwde hij het uit... in het gezicht van elke Vlaming.

    Merci...

    19-05-2008 om 07:37 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen D-DAY voor BHV

    Morgen D-DAY voor BHV

     

    In de Wetstraat wordt met een bang hart afgeteld naar de stemming over BHV. De regering Leterme I staat op vallen, België ligt op sterven, de Franstalige politici lopen te panikeren in de Wetstraat, de journalisten hebben hun oorlogscorrespondenten teruggeroepen… Morgen is het D-Day voor Leterme I en België en Vlaanderen.

     

    Als de Vlaamse politici morgen 5 minuten politieke moed hebben en de eindelijk de splitsing ‘eenzijdig’ goedkeuren, ontploft de boel ! Ze hebben de Franstalige politici al één keer op hun knietjes gekregen, wel morgen mogen ze van mijn part plat op hun buik gaan liggen of op hun kont vallen. Morgen is het er op of er onder ! Hun jarenlange arrogantie en misprijzen voor de Vlaming moet morgen afgestraft worden. Ze verdienen niet beter.

     

    Vorige week werd het parlement schaamteloos tijdelijk afgeschaft, om Yves Leterme nog wat extra tijd te geven voor een ‘onderhandelde oplossing’. Zelfs de plenaire Kamerzitting van vandaag werd verdaagd om opnieuw een dagje uitstel van executie te verlenen. Gratie zal niet veel helpen vannacht of morgenvoormiddag.  

    Het Vlaams Belang stelt overigens vast dat zowel CD&V-NVA als VLD blijven benadrukken dat zij streven naar een onderhandelde oplossing, zelfs na een eventuele stemming in plenaire. Vooral de VLD wil de waalse broeders niet in de steek laten en dringt aan op onderhandelingen = toegevingen en compensaties.

     

    Het was van in het begin nochtans uitgesloten dat er voor de splitsing geen enkele prijs zou betaald worden. Elke mogelijke eis en prijs van de Franstalige politici zou zonder meer afgewezen worden !

     

    Het staat immers lijnrecht tegenover de bedoeling van de splitsing ! Zeker met de verkiezingsbeloften van CD&v en NVA, de eis van de Vlaamse burgemeesters en deze van tal van Vlaamse organisaties, samen met het Vlaams Belang : na ruim 40 jaar eindelijk komaf maken met de priviléges van de franstaligen en de Franstalige politici op Vlaams grondgebied.

    André.

    07-05-2008 om 22:45 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winkeldiefstallen blijven een pijnpunt in Sint-Pieters-Leeuw

    Volgens de laatste informatie van de Leeuwse politie zijn diefstallen in woningen gedaald in 2007. Het aantal verkeersongevallen met gewonden nam af. Tot zover het goede nieuws.

    Het pijnpunt blijft echter het stijgend aantal winkeldieftallen. In 2007 kregen 197 Leeuwenaren af te rekenen met inbraak. In 2006 waren dat er nog 239. Diefstallen uit voertuigen daalde met ruim 11 procent. Volgens zonechef Marc Crispel speelde het feit, dat de Leeuwse politie over meer personeel beschikte, een rol. Vooral Vlezenbeek wordt geplaagd door inbraken, Negemanneke en Ruisbroek eerder door diefstallen.

    Minder goed nieuws is er voor onze winkeliers.

    Het aantal zware diefstallen in winkels steeg van 69 naar 88 gevallen. Het aantal gewone diefstallen steeg met liefst 63 procent. Vooral de as van de Bergensesteenweg blijkt  een zwart punt. Zo werd amper een week geleden nog een zoveelste overval gepleegd op een Delhaize-filiaal in het centrum van Negemanneke.

     

    De politie gaat starten met een nieuwe dienst : 'Informatiegestuurd Onderzoek'. In de omgeving van sommige handelszaken kunnen agenten in burger ingezet worden. Eindelijk zou ik zo zeggen.

     

    De veiligheid van de winkeliers, handelaars en de klanten moeten een prioriteit worden. Toestanden zoals in Charlerloi met een overvallen op de Cora-vestiging moeten absoluut vermeden worden. In St-Pieters-Leeuw liggen een paar groothandelszaken die een gemakkelijk doelwit zouden kunnen zijn.   

    Vlaams Belang stelde in haar gemeentelijk verkiezingsprogramma voor om drie politiekantoren open te stellen. Vermits er al meer personeel beschikbaar is, moeten we het nu ook beter spreiden over de gemeente om onmiddellijk te kunnen optreden en nog sneller ter plaatse te kunnen zijn.

     

    André Toujour

     

    Gemeenteraadslid

    05-05-2008 om 22:59 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons Pajottenland heeft recht op eigen volwaardige MUG

    Eindelijk !

     

    Minister van sociale zaken Laurette Onkelinx heeft dinsdag in de kamercommissie Volksgezondheid eindelijk vastgesteld dat het Pajottenland in Vlaams Brabant wel degelijk nood heeft aan eigen volwaardige MUG-dienst. Er moet enkel nog een officiële vraag vanuit het Sint-Mariaziekenhuis in Halle ontvangen.

     

    De Vlaams Brabantse regio ten westen van Brussel moet het nu doen met een sobere PIT-dienst die vanuit dit ziekenhuis in Halle uitrijdt. In een dergelijke ziekenwagen bevindt zich enkel een verpleger, maar geen urgentiearts met de nodige uitrusting zoals een MUG-wagen wel heeft. Meestal moet er bij dringende en/of noodgevallen toch een MUG ter plaatse komen voor reanimatie en dies meer zoals bij zware ongevallen.  

    Voor de dringende medische hulpverlening met MUG en een urgentiearts is de regio van dit stukje Vlaams Brabant en Pajottenland afhankelijk van ziekenhuizen van ofwel Tubeke, Anderlecht en Ukkel. Deze penibele situatie gaf in het verleden al vaak problemen met dramatische afloop tot gevolg door te lange ritten en onvoldoende taalkennis van de zorgverstrekkers.

     

    De directie van het ziekenhuis in Halle bouwde enkele jaren geleden de MUG-dienst af na enkele maanden, omwille van onvoldoende financiële middelen. Vlaams Belang en andere verdienstelijke politici hebben altijd geijverd voor meer middelen en ondersteuning, omdat het vermoedelijke een paar mensenlevens heeft gekost intussen.

     

    Eindelijk zou Onkelinx dinsdagnamiddag een positieve uitspraak gedaan hebben. Voor de eerste keer heeft de bevoegde minister zich overtuigd  positief uitgesproken over de noodzaak van een MUG in Halle. Onkelinx zei wel echter weinig te kunnen ondernemen zolang het ziekenhuis zelf geen initiatief neemt en terug een MUG-dienst .

     

    Het is nu aan onze mandatarissen de nodige druk uit te oefenen om de kliniek te overtuigen om de dienst MUG te organiseren. De Vlaamse hulpbehoevende burgers zullen het zeker weten te waarderen. Het zal alleszins ergernis ter plaatse vermijden tijdens hectische momenten zoals vaak bij een ongeval of een levensbedreigende situatie. Bovenal het zal levens kunnen redden ons Pajottenland.

     

    André Toujour

    01-05-2008 om 00:10 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wet en orde ?

    Wet en orde

    30.04.2008 - Laten we beginnen met de brandende actualiteit. Het B-H-V-egeltje steekt zijn kop weer op, sneller dan verwacht of gevreesd. De Franstalige partijen laten nog eens zien dat ze heer en meester zijn in het politieke stratego-spel. Tegen alle verwachtingen in hebben ze hun vertragingsmanoeuvres laten varen, zodat de Vlaamse wetsvoorstellen voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde volgende week al gestemd kunnen worden in de Kamer. En dat zorgt voor paniek in de Wetstraat. Want ofwel houden de Vlaamse partijen woord ofwel gaan ze nog eens met de billen bloot. Doen ze het eerste, dan lijken de dagen van Leterme I geteld. In het tweede geval kunnen ze enkel hopen dar de Vlaamse kiezer een kort geheugen heeft en de flagrante woordbreuk tegen de volgende verkiezingen vergeten is.

    Eén en ander leidt tot koortsachtig overleg achter de schermen. En voor een gênante vertoning. De Vlaamse partijen – van Yves Leterme tot Bart De Wever - bedelen en smeken er de Franstaligen nu zowaar om alsnog een ‘belangenconflict’ in te roepen. Dat zou de lont enkele maanden uit het politieke kruitvat moeten trekken en weer wat ruimte scheppen voor een ‘onderhandelde oplossing.’ Een oplossing dus waarbij de Vlaamse regeringspartijen zich vooraf akkoord verklaren een prijs te betalen voor het naleven van de Grondwet…

     

    De Vlamingen hebben met andere woorden schrik van hun eigen schaduw. Schrik om hun numerieke en democratische meerderheid in het parlement te gebruiken. En, zoals het spreekwoord zegt: ‘wie schrik heeft, krijgt slaag’. De Franstaligen wéten het en buiten dat ook genadeloos uit. Met onredelijke eisen over de uitbreiding van Brussel en de benoeming van Franstalige burgemeesters die de taalwetten aan hun laarzen lappen en die dat kunnen blijven doen omdat er niet kordaat wordt ingegrepen. De Vlamingen kozen op 10 juni voor ‘meer Vlaanderen’, maar daar komt niks van zolang/omdat wij geregeerd worden door angsthazen.

    Van die politieke platbroeken naar de puinhopen op Justitie is maar een kleine stap.

    Incidentje hier, incidentje daar…

    In Antwerpen werd een man op een lijnbus in elkaar geslagen door ‘jongeren’. De politieagent in burger mag zich gelukkig prijzen dat hij het nog kan navertellen: hij overleefde het ‘incident’ maar net. In Anderlecht werd een politiecombi met een luchtdrukgeweer onder vuur genomen. De relschoppers werden opgepakt, maar op last van het parket de dag daarop meteen weer vrijgelaten. Laatste incident in de lange rij: afgelopen weekend werden in Brussel 15 minderjarige criminelen vrijgelaten omdat er geen opvangplaats meer was in de (Franstalige) jeugdinstellingen. Eind vorige week pakte ‘De Standaard’ nog uit met de veelzeggende titel dat straffen tot 3 jaar (!) in ons land niet of nauwelijks nog worden uitgevoerd. Straffen tot 3 jaar, u leest het goed, dat krijg je niet voor één of andere kruimeldiefstal.

    De wet van de sterkste

    Hoeft het in de gegeven omstandigheden nog te verbazen dat politiemensen ontmoedigd hun kepie aan de kapstok hangen, hun overplaatsing aanvragen of veiligheidshalve even de andere kant opkijken als ze ‘jongeren’ betrappen op criminele feiten? Hoeft het nog te verbazen dat in heel wat wijken van onze grootsteden intussen de wet van de sterkste heerst? “De verhalen die ons uit Kuregem en omstreken bereiken, tarten elke verbeelding”, schrijft Paul Geudens (Gazet van Antwerpen, 22.04.08). “Agenten durven er niet op straat te patrouilleren. Ze worden beschimpt en bekogeld, meestal met afwal, soms met echte wapens. Elke interventie draait uit op een gevecht met jeugdbendes. Die voelen zich onaantastbaar omdat het gerecht hen met rust laat. Zij zijn baas in de Anderlechtse straten. Sommigen onder hen hebben reeds tientallen misdrijven gepleegd, zonder dat ze ooit een dag in de cel doorbrachten.”


    “Vindt u het normaal dat elke jongere die wij arresteren gemiddeld 5 tot 10 strafbare feiten heeft gepleegd waarvoor hij nooit is gestraft”, klinkt het uit de mond van een agent die anoniem getuigt in Het Laatste Nieuws. Daartegenover staat dat je in Vlaanderen geen kruispunt meer oversteekt zonder de kans te lopen om geflitst te worden. Kom vijf minuten na het verstrijken van uw parkeertijd bij uw wagen en de boete – zorry retributie – kleeft onder de ruitenwisser. Straffeloosheid voor criminelen, nultolerantie voor snelle of nonchalante chauffeurs. Men kan dat gemakkelijk wegwuiven als ‘toogpraat’ of ‘populisme’, maar dat verandert niks aan de feiten. De verhoudingen lijken een beetje zoek…

    Draaideurcriminelen

    “In Kuregem alleen al lopen momenteel zo’n 60 Noord-Afrikaanse jongeren rond die al meerdere keren gestraft hadden moeten zijn voor allerhande geweldplegingen. Sommige kerels hebben 60, 70 tot 100 van die feiten achter hun naam staan! Van handtasdiefstallen en inbraken over heling en drugsdelicten tot diefstallen met geweld en agressie.” Zachte heelmeesters maken stinkende wonden…

    De Standaard liet een leraar uit Brussel aan het woord en die zegt zonder omwegen dat ‘men’ het fenomeen van de jeugdbendes jarenlang heeft onderschat. “Wijken die de politie niet meer durft betreden, het systematisch jennen van buurtbewoners, buschauffeurs en politiepatrouilles. Dat is geen nieuw fenomeen, het is al jaren aan de gang.” Kordaat ingrijpen was er niet bij. “De politiek heeft in Brussel een aantal wijken echt laten verrotten. En nu zijn het kankers geworden waar de boefjes de baas zijn”, vertelt een agent in de krant. Of het nu gaat om Anderlecht, Sint-Gillis, Schaarbeek, Vorst en Molenbeek, dagelijks wordt de politie met verbaal of fysiek geweld duidelijk gemaakt dat ze er niet meer welkom zijn; “Deze wijk is van ons, opkrassen!”

    En wat met de politiek?

    De traditionele partijen – àlle traditionele partijen – hebben boter op het hoofd. Ze hebben – samen met sociologen, journalisten en multiculturalisten een klimaat van straffeloosheid in het leven geroepen. Door de problemen te minimaliseren of gewoon te ontkennen. Uit politieke correctheid of lafheid. En nu het de spuigaten begint uit te lopen, worden de paraplu’s opengetrokken. De politie wijst naar het parket. Het parket wijst naar de politiek en de politiek wijst naar ‘sociale oorzaken’.

    Het is de schuld van de verharde samenleving, van ‘discriminatie’, van een ‘ongelukkige jeugd’. Maar nooit van de daders zelf. Die zijn – zo hebben ze ons na mei ’68 onafgebroken trachten wijs te maken – zelf het ‘slachtoffer’ van een onrechtvaardige maatschappij. Een boodschap die er bij de potentiële criminelen als zoete koek is ingegaan en tot op vandaag als alibi wordt ingeroepen voor het terroriseren van trams en bussen, recreatiedomeinen, klassen, weerloze bejaarden.

    Al decennialang kampt dit land met een nijpend tekort aan gevangeniscellen, maar er werden er geen bijgebouwd. Want, zo luidt het dogma, “van de gevangenis is nog niemand beter geworden”. En dus wordt de ‘uitstroom’ drastisch opgedreven. Straffen tot zes maanden hoeven niet meer uitgezeten te worden. Dat is de regel. Meer alternatieve straffen en meer voorwaardelijke vrijlatingen. Of die voorwaarden ook nageleefd worden? Geen hond die het controleert. Zo’n 900 veroordeelden wachten op een elektronische enkelband, intussen lopen ze vrij rond op straat. En minister Vandeurzen? Die holt als een kip zonder kop achter de feiten aan en moet her en der de brandjes blussen op een veel te lang verwaarloosd departement.

    Het roer moet om

    Niet de gevangenis maar de straffeloosheid is dé kweekvijver voor criminaliteit. Wie als magistraat jonge boefjes die op een politiecombi schieten, met een aai over de bol weer de straat opstuurt, moet achteraf niet komen janken dat het uit de hand loopt. Wie als rechter jonge relschoppers die een man op de bus letterlijk doodschoppen, naar huis stuurt met een belachelijke taakstraf, moet achteraf niet jammeren dat ‘jongeren’ zich onaantastbaar voelen.

    Wie dacht dat CD&V voor een grote ommekeer op Justitie zou zorgen, na het vertrek van PS-minister Laurette Onkelinx, mag die illusie stilaan opbergen. Aan de beruchte Wet Lejeune en het principe van vervroegde vrijlatingen wordt niet fundamenteel geraakt. Het fenomeen van de jeugdcriminaliteit wordt niet bij de wortel aangepakt omdat het beleid nog altijd gebaseerd is op een totaal achterhaalde jeugdbeschermingswet van 1965 die er vanuit ging dat jongeren onder de zestien niet zelf verantwoordelijk zouden zijn voor hun daden, of het nu gaat om een handtasdiefstal, een gewapende overval, moord of doodslag. De tijden zijn veranderd, de daders zijn veranderd en de criminaliteit is veranderd, maar de wet bleef wat hij was.

    Let op, wij zijn niet tegen preventie. Maar we moeten durven erkennen dat preventie alleen niet volstaat. Dat een leger pedagogen, welzijnswerkers en straathoekwerkers niet volstaan. En dat we er met praten alleen niet komen. De maatschappij heeft recht op bescherming en de overheid heeft de plicht om haar burgers in bescherming te nemen. En dus moet het roer omgegooid worden. Beter laat dan nooit.

    Criminele jongeren moeten gestraft worden, ongeacht hun leeftijd. En of ze blank, zwart, bruin of paars zijn, doet niets terzake.

    Laten we de dingen maar bij naam noemen. Of zoals een agent getuigt: “Ik durf zeggen dat, wanneer wij een beschrijving doorkrijgen van daders of verdachten, het in 95 tot 99 % van de gevallen over Noord-Afrikaanse jongeren gaat. Wat wil u dan? Dat we blonde Zweden gaan controleren?”

    Daarbij mag overigens opgemerkt worden dat niet alleen bange autochtonen het slachtoffer zijn van allochtone ettertjes die de boel verzieken, maar ook de vele allochtonen die wel degelijk inspanningen doen om zich te integreren. Die worden nu vaak met de nek aangekeken. De allochtone gemeenschap moet dan ook dringend mee orde op zaken stellen.

    Drie keer is out

    Als een aspirientje niet helpt om de (jeugd)criminaliteit terug te dringen, moet de dokter een ander medicijn voorschrijven. Waarom proberen we het niet eens met een kordate aanpak? Streng maar rechtvaardig. Ook jonge daders van moord en doodslag moeten veroordeeld kunnen worden door een volwassenenrechter en opgesloten (kunnen) worden in een echte gevangenis. Straffen moeten uitgezeten worden. Waarom zouden we het Amerikaanse systeem van ‘bootcamps’ (heropvoedingskampen op militaire leest) bij voorbaat verwerpen?

     

    Of het Amerikaanse systeem van “3 strikes, you’re out”, waarbij criminelen wel een tweede kans krijgen, maar bij een derde zwaar misdrijf (gewapende overval, moord of verkrachting) een rode kaart krijgen en levenslang. Dat is tenminste duidelijk en dan weten de (potentiële) criminelen ook waaraan ze toe zijn. Dan krijg je ook geen criminelen met een strafblad zo dik als een telefoonboek. Onderzoeken in Nederland hebben al aangetoond dat het gros van de criminele feiten gepleegd wordt door zogenaamde ‘veelplegers’. Zet die draaideurcriminelen voor lange tijd achter de tralies en de criminaliteit daalt spectaculair.

    Spreek ouders aan op hun verantwoordelijkheid en schrap zonodig de kinderbijslag. Ontneem criminele allochtonen onze nationaliteit en hun verblijfsvergunning en stuur ze terug naar hun land van herkomst. Wie niet horen wil, moet voelen…

    Vlaams Belang is voortrekker

    Jean-Marie Dedecker pakte afgelopen weekend op een partijcongres uit met stoere maatregelen tegen de criminaliteit. Waar hij zijn mosterd gehaald heeft? Bij het Vlaams Belang, dat is onmiskenbaar. Maar goed, het bewijst dat wat wij vertellen nog zo gek niet is en dat wij de voortrekkers zijn, de politieke bakens uitzetten.

     

    Er mag trouwens wel eens op gewezen worden dat de ideeën die wij al jaren verkondigen en die in pers en politiek werden verketterd nu door anderen worden opgevist. Of door journalisten plots respectabel, nuttig of wenselijk worden bevonden. Het kan verkeren, zou Bredero zeggen.

    Bruno Valkeniers

    01-05-2008 om 00:06 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parlement buitenspel en democratie monddood gemaakt

    Parlement buitenspel en democratie monddood gemaakt

     

    Vandaag beslisten de zogeheten democratische partijen CD&V-NVA, Open Vld, PRL-FDF, PS en CdH dat de Kamer woensdag 30 april niet bijeenkomt !

     

    Dat is een schande voor elke democratie - die naam toch waardig - omdat de meerderheid plots beslist dat het Parlement dicht gaat. Niet wegens verlof maar omdat de een mogelijke stemming de regering ten val zou kunnen brengen of een wens van de Vlaamse meerderheid in vervulling zou gaan doordat het haar wetsvoorstel zou kunnen goedkeuren en doordrukken. Hier kan men enkel gewagen van een schijndemocratie, maar zelfs van een leider met dictatoriale trekjes.


    Nochtans bestaan er twee reglementen in het parlement die de wekelijkse vergaderingen voorzien in het parlement !

     

    1. artikel 40 van het Kamerreglement zegt : “De Kamer vergadert bij voorkeur op dinsdag, woensdag en donderdagnamiddag in plenaire vergadering, tenzij zij, wegens spoedeisende werkzaamheden, anders heeft beslist”. Men mag dus eventueel vroeger of meer vergaderen omdat dringend iets moet afgehandeld worden, maar nergens is voorzien in het afschaffen van de zitting.


    2. artikel 124 van het Kamerreglement zegt : “de vertegenwoordigers van het volk heeft de gelegenheid een keer per week vragen te stellen aan de regering. “Minstens éénmaal per week kunnen de leden gedurende één uur bij het begin van een namiddagvergadering, bij voorkeur op donderdag, mondelinge vragen stellen aan de regering


    Leterme I voelt de hete adem in zijn nek en het wordt heet onder de voeten van Leterme, hij ontloopt zijn verantwoordelijkheid en vlucht weg, hij pleegt Vlaams verraad en laat zijn Vlaamse vrienden in de steek om de “amis wallons” te redden van de ondergang.

     

    Hij verliest zijn eer en gezicht om zijn franstalige handlangers niet op hun lange tere tenen te trappen, hun superego niet te kwetsen, hun “folies des grandeurs” niet te krenken en hun chauvinisme niet te bruskeren. Hoe laf kun je zijn ?

     

    De Belgicisten van de vLD-Pest Voor Vlaanderen, met de “croocodil-en-tête” slaakten zachte kreetjes van verluchting voor de zoveelste redding “du pays et son roi”. Leterme is blijkbaar nog steeds in een dronken roes van “Standard champion”, maar voor vele Vlamingen wordt hij nu “le roi des cons”. 

     

    Dit is het toppunt van een tjsevenstreek ! Zo’n tjseef mag zoveel staan springen en zingen en staan zwaaien met zijn stomme rood-witte sjaal van Standard als hij wil, zelfs tot hij de geest geeft. We zullen er niet om treuren in Vlaanderen. Zo bewijst hij Vlaanderen toch nog een dienst en we zullen de Vlaamse Leeuw komen zingen en zeker niet zijn versie van de “Brabançonne… allons enfants de la patrie !”.

     

    Het parlement buitenspel zetten is een misdaad tegen democratische waarden. Dit is alleen denkbaar in landen waar de Junta heerst of een bananenrepubliek. Dit is niet alleen plat op de buik gaan, maar dat is onder de gordel van de Vlaming slaan !

     

     

     

    30-04-2008 om 00:00 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén week later !!

    Parket laat 15 minderjarigen vrij wegens plaatsgebrek

    Het Brussels parket heeft sinds vrijdagavond maar liefst 15 minderjarigen weer op vrije voeten moeten stellen omdat er voor hen geen plaats werd gevonden in een gesloten jeugdinstelling.

     

    Zaterdag liet het parket en de Brusselse magistraat van dienst al weten dat er na een hele reeks diefstallen in Brussel minderjarigen waren opgepakt. Voor hen zou er vermoedelijk geen plaats worden gevonden in een gesloten jeugdinstelling. Ze werden na verhoor allemaal vrijgelaten. Zondag werden nog eens zes minderjarigen ter beschikking gesteld. Ook voor hen is er nergens plaats, waardoor het parket ze nog zal moeten laten gaan.

    Het laatste ernstige feit in Brussel dateert van zaterdagavond.

     

    Een 16-jarige jongen ging in de Zoniënwoudlaan in Sint-Genesius-Rode aan de haal met de handtas van een 79-jarige vrouw. De vrouw viel en liep verschillende ernstige breuken op aan de pols, schouder en heup.

     

    De dader is goed gekend bij justitie en  werd opgepakt en ter beschikking gesteld. Na zijn verhoor door de onderzoeksrechter zal hij zondag echter nog worden vrijgelaten.

     

    Dit is echt dramatisch en een ernstig probleem dat dringend moet worden aangepakt door de Franstalige Gemeenschap. Een kaakslag voor de slachtoffers.

    28-04-2008 om 00:01 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV Stemmen op 8 mei ?

    Bart De Wever wil niet weten van uitstel van de stemming over de splitsing van BHV.

     

    De Franstalige partijen vragen een geste van de Vlamingen om de communautaire onderhandelingen nog een kans te geven. Ze zouden in de Kamer een initiatief moeten nemen om de stemming over de wetsvoorstellen BHV uit te stellen.

    N-VA-voorzitter Bart De Wever voelt niet veel voor zo'n initiatief. 'Dat is een verwachtingspatroon dat niet echt overeenstemt met het onze', zegt hij. 'De procedure loopt, er is een democratische meerderheid voor het voorstel. Wat is dan het probleem?'

    Is een onderhandelde oplossing niet beter?

    'Ondertussen kan er nog wel gepraat worden, dat is juist. Maar dat neemt niet weg dat er gestemd kan worden als er op 8 mei geen oplossing is. De Vlaamse partijen hebben de wetsvoorstellen BHV al eens goedgekeurd.'

    Dan valt de regering.

    'Dat is dan de verantwoordelijkheid van degene die ze doet vallen. Als de Franstaligen ons iets willen voorstellen, mogen ze dat nog altijd doen. Een onderhandelde oplossing is niet onmogelijk voor ons, maar ze moeten natuurlijk niet afkomen met de uitbreiding van Brussel en dat soort dingen. Een oplossing moet ook passen in een globaal akkoord.'

    B-H-V-dossier houding van CD&V is hallucinant

     

    Gerolf Annemans kon - door zich te beroepen op het Kamerreglement - een vroegtijdige stemming over  

    B-H-V afdwingen in de plenaire zitting. In zijn toelichting zei Annemans benieuwd te zijn naar de uiteindelijke stemming, gezien niets de splitsing van B-H-V in de weg kon liggen: "De fameuze termijn is afgelopen, al was het maar door het feit dat het Overlegcomité heeft bekendgemaakt dat het niet tot een oplossing is kunnen komen.

     

    De regering heeft de zaak niet naar zich toegetrokken. Men heeft akte genomen van een niet-beslissing. Daardoor treedt, in functie van het artikel 102 van het Kamerreglement, de procedure in werking waardoor wij kunnen vaststellen dat niets de Kamer nog verhindert om te stemmen over deze zaak."

     

    Annemans wou die vijf minuten politieke moed, waarover in 2003 sprake was bij monde van de heer Leterme, aan de dag leggen: "Bart Somers maakte destijds een manifest met de burgemeesters. Later stond Leterme recht om de kiezers te zeggen dat hij het beter zou doen. Hij beloofde niet in de Vlaamse regering te stappen zolang er niet gesplitst was. ‘Onverwijld' heeft hij inmiddels nu al meer dan vier jaar getrokken. Ik meen dan ook dat er geen enkele reden is om nu te proberen een of andere procedureregel te vinden om er alsnog aan te ontsnappen. Er is geen nieuw beroep en geen nieuw belangenconflict. Laten wij met andere woorden het Kamerreglement toepassen en hier vandaag over stemmen."

    De uiteindelijke stemming loog er niet om. Slechts 18 parlementsleden hebben het verzoek van Annemans gesteund, minder dan de 50 die nodig waren om de agenda te kunnen wijzigen. CD&V stemde met andere woorden tegen.

    "Meneer de voorzitter, ik ben van mijn paard geslagen", reageerde Annemans nog. "Dat had ik van CD&V niet verwacht."


    27-04-2008 om 23:55 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderlechtse agenten vogelvrij verklaard na vrijlating van 'œjongeren' door Brussels parket.

    Straffeloos jongeren vrijlaten gaat levens kosten.

     

    De vrijlating vrijdag van 3 jonge relschoppers die donderdagavond met loden kogels op politiecombi’s hebben geschoten, doet bij het politiekorps van Brussel-Zuid het ergste vrezen. Volgens 2 politieagenten die anoniem wilden getuigen over hun helse job van alle dagen is de situatie niet houdbaar, oncontroleerbaar, explosief en levensgevaarlijk.

     

    Citaat :

     

    “Vroeg of laat kost dit soort van signalen ons hier het leven”

     

    “In bepaalde straten patrouilleren is te vergelijken als rondrijden in Beiroet“

     

    1.     De feiten.

     

    Donderdagavond schieten jongeren met een luchtdrukgeweer op twee combi’s van de politie op de Bergense

    Steenweg vlakbij het beruchte Lemmensplein niet ver van de slachthuizen van Anderlecht. De agenten in de combi’s worden omsingeld en aangevallen door een groep jonge allochtonen. Twee van hen worden toch opgepakt en meegenomen naar het secretariaat. Hun vrienden komen naar het scretariaat de vrijlating opeisen van hun kompanen en vallen een agent aan. Hierbij wordt nog één van hen gearresteerd en in de boeien geslagen. Vrijdag laat het Brussels parket het drietal vrij tot groot ongenoegen van de politie van Anderlecht. Maar verschieten doen ze al lang niet meer van dergelijke beslissingen.

     

    “Wij maken dat dagelijks mee, dat het parket geen gevolg geeft aan geweldplegers en aan feiten van geweld zelfs tegen de politie. Die gasten oppakken heeft geen zin omdat ze een beetje later terug vrij rondlopen op straat. In de wijk Kuregem alleen zijn 60 Noordafrikaanse jongeren bekend voor meerdere zware feiten van geweldplegingen zoals diefstal met geweld, sackjacking, inbraken, heling, geweld en agressie, drugsfeiten enz…  Ze hebben gemiddeld 10 criminele feiten op hun actief, sommigen zitten al aan 60 to zelf 100 feiten achter hun naam staan.

     

    2.     Geen gezag

     

    Er is geen gezag meer en ook geen respect. Geen tucht en geen orde meer in veel Brusselse gemeenten en wijken. De politie is er geen baas meer op straat. De jongeren spelen er de baas.

     

    “Het signaal van straffeloosheid wordt stilaan extreem gevaarlijk voor ons. Omdat de politie in een wijk als Kuregem, maar ook in wijken in Vorst, Molenbeek en Sint-Gillis geen gezag meer heeft.” Dagelijks krijgen wij hier te horen : “Wij maken het recht uit, wij zijn hier de baas, de wijk is van ons, opkrassen!”

     

    Elke dag worden wij hier omsingeld en belaagd, bij een controle kunnen we niet controleren wie we willen… en dan sta je daar als twee blanke bange agentjes tussen een groep heetgebakerde allochtonen die je uitlachen, uitschelden voor poulet en fuck. Binnen de minuut komen er nog tal van vriendjes de groep versterken en vrezen wij vaak voor het ergste…”

     

    3.     Geen controles

     

    “Soms voeren wij noodgedwongen geen controles uit, al was het maar om rellen te voorkomen. Het gaat soms heel ver :  zo werden er onlangs gasten uit een combo bevrijd en nadat er eerst twee collega’s zo hard geslagen werden dat ze arbeidsongeschikt waren. Meestal wordt er minstens één dader gearresteerd, maar die wordt snel weer vrijgelaten en wordt onthaald als een held en wordt de ‘koning’ van de straat. Kom die dan meer eens terug tegen op straat !”

     

    “Iedereen gaat opzij wanneer wij met loeiende sirenes en zwaailichten voor een dringende oproep… zij niet : zij gaan tergend traag de straat opversteken met opgestoken middenvinger en dwingen ons te remmen en zelfs tot stoppen !” Met grootste voldoening op hun tronie en met een air van ‘m’as tu vu’ of ‘heb je mij gezien ?!’  Dat is hier de werkelijkheid in deze straten.

     

    Nog straffer : “Een paar maanden geleden werden we zelf onder vuur genomen en werden er liefst 16 kogels op ons afgevuurd !”  Een politiepatrouille werd opgeroepen voor een neergeschoten persoon op straat en werden door de daders zelf onder vuur genomen. Is dat nog normaal ?

     

    4.     Geen pottenkijkers

     

    Vorige week werd hier nog een journalist fotograaf door die jongeren in mekaar geslagen en bestolen van al wat hij bij zich had. Enkel en alleen omdat hij een paar foto’s had genomen van een paar huizen en winkels, sfeerbeelden zonder mensen op. Hij liet ze zelfs zien om te bewijzen dat hij geen personen had gefotografeerd of er jongeren op stonden.


    5.    
    Beiroet in plaats van Kuregem

     

    “Voor een gewone interventie roepen wij steeds versterking op. Zelfs als een gewone burger ons ons teken doet of iets wil vragen of ergens tegenhoudt. Wij weten het niet meer… het kan soms een hinderlaag zijn en wij voelen ons zelf niet meer veilig. Routine doodt en dat is hier binnenkort letterlijk te nemen in Anderlecht.”

     

    “Hier patrouilleren is rondrijden zoals in Beiroet : hier wordt gegooid met stenen, eieren tot blikjes cola toe. Niet alleen op straat, maar ook in de metro gebeuren die dingen al. Toppunt van dit alles was het gooien van een molotovcocktail naar een collega. Trouwens de wijk Kuregem wordt in de volksmond nu al Beiroet genoemd en dat wil toch al iets zeggen. !”

     

    6.     Sackjacking

     

    “Elke dag geuren in Anderlecht de brutaalste sackjackings. Onlangs stond er een dame voor het rode licht met haar auto met een tweejarig kind in een zitstoeltje : de zijruit werd ingeslagen en ze namen haar handtas mee… dat het kind onder het glas lag, was het minst van hun zorgen”

     

    “Een tijdje geleden werden hier twee Russische toeristen overvallen toen ze bij hun aankomst een taxi verlieten. Ze werden als beesten geslagen en geschopt door een tiental allochtonen. Al hun bagage werd gestolen tot zelfs het werkvalies van de taxichauffeur en dat allemaal bij klaarlichte dag !”

     

    7.     “No go” zones en straten

     

    De politie van Anderlecht blijft vastberaden en geeft de straten niet uit handen aan die jonge criminelen. “Wij doen onze kogelvrije vesten aan en dragen geen naamplaatjes meer omdat het moet ! De daders gaan de politiemensen identificeren en opzoeken waar ze wonen ! Maar, ze moeten wel toegeven dat ze in bepaalde straten niet meet gaan patrouilleren om criminaliteit te voorkomen… wegens té gevaarlijk.”

     

    “Het slechtste signaal dat het Brusselse parket kan geven is deze gasten zo snel vrijlaten : ze worden er enkel arroganter en gevaarlijker door. Er is inderdaad onvoldoende plaats in de gevangenissen, maar dat mag geen excuus blijven. Er zijn genoeg mogelijkheden met leegstaande kazernes, elektronische enkelband met toezicht, heropvoedingskampen op Amerikaanse leest…”

     

    8.     Noodkreet

     

    De politievakbonden pleiten er voor om jongeren die samentroepen bij interventies of controles, collectief zouden gestraft worden wegens bendevorming. Ze willen voorkomen dat dergelijke criminelen te snel vrijkomen en hun straffen zouden ontlopen. Er zijn dan ook geen excuses meer om ze zomaar vrij te laten en straffeloos terug de straat op te laten. Volgens de vakbonden zijn deze jongeren allemaal schuldig en medeplichtig aan de rellen of opstootjes, omdat ze de anderen mee ophitsen en aanzetten tot agressie en geweld. Nu  verdwijnen de daders meestal anoniem in de massa en heeft niemand iets gezien of gedaan.

     

    De politici praten en beloven iets te ondernemen of iets te gaan doen na overleg.  Maar neen, er gebeurt niets ! Tot wanneer er doden vallen misschien ?! De politie wordt niet gesteund in haar werk en doelstellingen. Veiligheid is er geen prioriteit ! De politie wordt aan haar lot overgelaten en moet dweilen met de kranen open. De politiemensen vrezen voor hun leven en dat van hun collega’s. Er komt zo’n dag dat het slecht zal aflopen en die vrees in meer dan gegrond. Er is voor hen geen omgeving in België gevaarlijker dan die buurt of de wijk van Kuregem in Anderlecht.

     

    Zover is het wel gekomen in Anderlecht. Vroeger was “den abattoir” een volkse buurt, met zeer vroege bedrijvigheid, de markt en de vleeshandelaars, de café’s vol klanten van ’s morgens vroeg voor koffie en ’s middags voor een pintje op de goede zaken… Vandaag is dat een broeinest van criminelen allerhande : geweld, diefstal, drugs, gestolen auto’s, enz... Een buurt om te mijden als de pest.

     

    9.     Vlaams Belang

     

    Het Vlaams Belang is geschokt door de lakse en schandalige houding van het Brusselse parket inzake de vrijlating zonder meer van deze herrieschoppers. Tot verbijstering van de politie en de politievakbonden stelde het parket de geweldenaars vrijdag nog in vrijheid ondanks de zware feiten. Met dit extreem lakse beleid geeft het Brussels parket bovendien het signaal dat de politiemensen in de hoofdstad vogelvrij zijn. Men mag deze mensen beschimpen, bespotten, aanvallen en nu zelfs beschieten. Het blijkt allemaal nog onvoldoende zwaar om dergelijke criminelen langer aan te houden en een grondig onderzoek te voeren.

    Zo’n beleid van straffeloosheid is mateloos frustrerend voor de Anderlechtse politiemensen, die zich op die manier volkomen in de steek gelaten voelen. Het Vlaams Belang steunt dan ook ten zeerste de felle protesten van de politievakbonden en is solidair. We eisen van de Anderlechtse burgemeester maatregelen : in de wijk Kuregem en omgeving moet er dringend camerabewaking komen en nog meer politiecontroles.

    22-04-2008 om 17:58 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dossiers in Parlement

    In nagenoeg al de hierna genoemde dossiers of feiten bracht het Vlaams Belang de zaak aan het licht of kaartte ze als eerste in het parlement aan:

     

    • BTW op bouwgronden. Vervanging van registratierechten door BTW op bouwgronden die samen worden verkocht met de woning: Hagen Goyvaerts nam als eerste initiatieven in de commissie Financiën.


    •
    Vastgoedkuiperijen Prins Laurent. Bruno Stevenheydens heeft reeds op 12 maart 2008 een vraag ingediend over de villa van prins Laurent op het eiland Panarea. Die vraag was toen gesteld aan de eerste minister, Guy Verhofstadt en vice-eerste minister/ minister van Financiën Reynders. Die vraag werd opnieuw ingediend op 2 april. Deze keer werd ze gesteld aan eerste minister Leterme en minister Reynders.


    •
    Verdrag van Lissabon. Het Vlaams Belang protesteerde tegen de timing van een debat over het verdrag op de laatste dag van Verhofstadt III. Onze partij dwong een debat af op 9 april 2008. 3 sprekers van het Vlaams Belang (Francis Van den Eynde, Alexandra Colen en Rita De Bont) hielden in de Kamer een lang en goed onderbouwd discours.


    •
    Koningshuis. Amendementen op het ontwerp van algemene uitgavenbegroting voor het begrotingsjaar 2008 (van Hagen Goyvaerts en Barbara Pas) om de bedragen van de vastleggings- en ordonnanceringskredieten voor de Civiele Lijst en alle leden van de koninklijke familie op "nul" te zetten, ingediend op 3 april 2008. Barbara Pas diende een voorstel van resolutie in over een opdracht voor het Rekenhof naar een bijkomend onderzoek en een effectieve controle van de Koninklijke Schenking en de uiteindelijke afschaffing van de Koninklijke Schenking (26 februari 2008). Iets langer geleden dienden wij reeds een wetsvoorstel in tot opheffing van de dotaties aan de leden van de koninklijke familie.


    •
    Staatsscretaris Laloux. Het Vlaams Belang is van mening dat staatssecretaris voor Armoedebestrijding Frédéric Laloux (PS), na diens leugens over zijn huisvesting en de  recente berichten over het onrechtmatig gebruik van een tankkaart, niet langer in functie kan blijven en eist zijn ontslag. Op 10 april stelt Gerolf Annemans in de plenaire vast dat premier Leterme de hand boven het hoofd van de PS’er houdt en dat zelfs een strafrechtelijk onderzoek geen reden is om zijn staatssecretaris terug te trekken. Het was trouwens in de commissie Volksgezondheid dat Koen Bultinck als eerste van wal stak met een striemende tussenkomst over de zaak-Laloux. Hans Bonte en Wouter De Vriendt sprongen nadien mee op de kar.


    •
    Justitie. Het Vlaams Belang laat weten bijzonder ontgoocheld te zijn over de beleidsnota van minister Vandeurzen. Van een echte trendbreuk is geen sprake. De weinige verbeteringen die voorzien waren door Oranje-Blauw werden intussen ongedaan gemaakt. Bart Laeremans en Bert Schoofs sommen onze kritiek op (persmededeling 8 april 2008)


    •
    Tibet. Consequent met onze jarenlange houding nam het Vlaams Belang een aantal initiatieven in de hernieuwe discussie rond Tibet, o.a. met een voorstel van resolutie tot het voeren van een onafhankelijk internationaal VN-onderzoek naar aanleiding van de zware repressie tegen Tibetanen (Gerolf Annemans en Francis Van den Eynde). De minister van Buitenlandse Zaken werd ondervraagd over de hardhandige Chinese repressie tegen de Tibetaanse nationalisten na de recente rellen in Lhasa. De dubbelzinnige houding van de liberale partijen tegenover China is opvallend. De meerderheidspartijen waren niet in getal in de commissie BUZA op 16 april 2008.


    •
    Verkeersveiligheidsfonds. Het Vlaams Belang vreest de onwerkbaarheid van de halfslachtige defederalisering van de verkeersbevoegdheden en de betonnering van de verdoken transfers via het verkeersveiligheidsfonds. Jan Mortelmans klaagt de jaarlijkse transfer van 30 miljoen euro(!) van Vlaanderen naar het Zuiden aan (persmededeling 4 april 2008).


    •
    Zaak Belliraj. Het Vlaams Belang dient op 6 maart als enige partij een voorstel in tot oprichting van een onderzoekscommissie belast met het onderzoek naar het optreden van de politiediensten. Er zijn mondelinge vragen van Bart Laeremans in de commissie Justitie. Met betrekking tot de blunderende Staatsveiligheid dient Filip De Man een wetsvoorstel in tot afschaffing van de Staatsveiligheid, waarbij de taken van de dienst dienen overgenomen te worden door de federale politie.


    •
    ABX. Het mediatieke debat tussen De Croo, Schouppe en Dedecker over het ABXdossier weerhoudt het Vlaams Belang er niet van als eerste een gefundeerd voorstel in te dienen met het oog op de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie. Op 17 april vraagt onze fractie de dringende behandeling ervan.

    •
    Guy D'haeseleer heeft in de commissie Sociale Zaken de berichten van grote sociale fraude aangekaart. Een netwerk van bedrijven lichtte de sociale zekerheid op door de verkoop van valse documenten. Onkelinx belooft strengere controle. D’haeseleer beent ook reeds maanden het verduisteringsdossier rond de fondsen voor bestaanszekerheid uit. Daarnaast werden uiteraard tal van andere initiatieven genomen en -nauwelijks op te sommen- wetsvoorstellen, voorstellen van resolutie, mondelinge en schriftelijke vragen ingediend.

     

    Nog enkele dossiers uit het Vlaams Parlement:

    • An Michiels ondervroeg als enige Vlaams minister van Onderwijs Vandenbroucke die toegaf dat van zo’n 6000 leerplichtige leerlingen in het Brussels gewest niet geweten is of ze aan de leerplicht voldoen. De Franse gemeenschap slaagt er niet in na te gaan wie in het Franstalig leerplichtig onderwijs ingeschreven is.

     

    • Het Vlaams Belang eiste en verkreeg in het Vlaams Parlement een actualiteitsdebat over veiligheid op het openbaar vervoer, waar nieuwe maatregelen werden aangekondigd door minister Van Brempt.


    •
    Talrijke vragen van Joris Van Hauthem over de benoeming van de kandidaatburgemeesters van de faciliteitengemeenten die weigeren de taalwet na te leven, zetten minister Keulen permanent onder druk.


    •
    Het Vlaams Belang was de motor achter de verstrenging van de inburgeringswetgeving. De doelgroep van de verplichte inburgering werd verruimd nadat Filip Dewinter had aangetoond dat slechts 10% van de nieuwkomers onder de wetgeving viel. Er kwamen administratieve sancties toen het Vlaams Belang had aangetoond dat de strafrechtelijke boetes nauwelijks werden toegepast.


    •
    Het Vlaams Belang bracht misbruiken aan het licht m.b.t. experten- en consultancyopdrachten in de Vlaamse regering.

    Gerolf Annemans

    20-04-2008 om 23:57 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buscontroles in Sint-Pieters-Leeuw

    De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw hield vrijdag 11 april 2008, samen met inspecteurs van De Lijn, een controleactie op de lijnbussen op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw. Er werden 27 autobussen en 473 passagiers gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoerbewijs. In totaal werden amper 19 gevallen van “zwartrijden” vastgesteld. Bovendien deden er zich geen incidenten voor bij de controles en ontstonden er geen moeilijkheden bij het opmaken van een proces verbaal. De zwartrijders houden er wellicht een fikse boete aan over.

    Deze controleactie komt op tijd gezien de vele incidenten op andere bussen van de lijn van de laatste weken in Brussel en Antwerpen. Ze passen trouwens in het kader van een overeenkomst tussen de lokale politie en De Lijn. In de toekomst zullen nog meer van deze controleacties op de autobussen van vervoersmaatschappij De Lijn. De reizigers kunnen er een beter veiligheidsgevoel aan overhouden. Vlaams Belang juicht het initiatief evenzeer toe.

     

    Ruisbroek en lijn 50 niet vergeten !

     

    De buslijn 50 die van Brusselse Zuidstation over Ruisbroek naar Lot rijdt verdient ook alle aandacht van de politie. Binnenkort wordt het terug mooi weer en trekken weer tientallen jongeren naar het provinciaal domein van Huizingen. Brusselse jongeren zorgden vorige jaren regelmatig voor overlast, baldadigheden en vandalisme op weg naar het vredige familiepark tot grote ergernis van andere busgebruikers. Ook de omwonenden vanaf de bushaltes en de onmiddellijke omgeving van het domein deelden in de brokken en klappen. Preventief optreden is hier meer dan op zijn plaats !  

     

    Veiligheid nog steeds prioriteit

     

    Deze maatregelen moeten de veiligheid op trams en bussen sterk doen toenemen. Het aantal gevallen van agressie en geweldpleging loopt de laatste maanden de spuigaten uit. Vooral Brussel en Antwerpen kwamen in de kranten en op TV. Vlaams Belang had in een vorige campagne al veiligheid als thema, nu niet komen klagen en zagen dat we er niet voor gewarschuwd hadden.

     

    Initiatieven

     

    Het Vlaams Belang heeft terecht actie gevoerd in Antwerpen aan het beruchte Koningin Astridplein op exact dezelfde plaats waar bijna twee jaar geleden treinbestuurder Guido Demoor het leven liet na het beruchte “busincident” op buslijn 23.

     

    In Antwerpen gebeurden er de laatste tijd een paar incidenten op bussen en trams, met als hoogtepunt het nieuwe incident dat deze keer gelukkig niet dodelijk afliep voor een politieman van 62 jaar. Hij kreeg er rake klappen en trappen toen hij drie “jongeren”  tot kalmte aanmaande. Het Vlaams Belang eist meer veiligheid op het openbaar vervoer.


    Daarom stelt het Vlaams Belang een paar concrete maatregelen voor zoals : een noodknop of een alarm op elke bus of tram, een afgesloten cabine voor alle buschauffeurs, meer toezicht tijdens de avonden en weekends.  

     

    Strenger en sneller straffen


    Het Vlaams Belang is al lang voorstander van harde aanpak van dergelijke jonge criminelen. Daarom wil het Vlaams Belang een aanpassing van de federale strafwet, zodat daders van agressiefeiten op het openbaar vervoer strenger bestraft worden. Het snelrecht moet daar zeker kunnen op inspelen en paal en perk te stellen aan de straffeloosheid van dergelijke jongeren.

     

    Zelfs Dewael en Vandeurzen hebben in die zin al gesprekken gevoerd. Eindelijk !


     

    18-04-2008 om 00:20 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie burgemeesters leggen bom onder de regering Leterme I

    De carrousel met de drie Franstalige burgemeesters draait weer op volle toeren. Het FDF eist de benoeming van de drie kandidaat-burgemeesters, of anders kan Leterme zijn beloofde staatshervorming op zijn buik schrijven ! Met hun eis om toch nog benoemd te worden, maken de drie Franstalige burgemeesters uit de Vlaamse randgemeenten rond Brussel de politieke situatie nog wat radelozer en uitzichtlozer. Ze chanteren eens temeer de Vlaamse regering en leggen de druk bij Marino Keulen.

     

    De partij van Olivier Maingain speelt grof spel en heeft zeker de steun van de MR en Didier Reynders minister van Financiën. Didier Reynders heeft intussen met zijn maatregel van 21 % op een bouwgrond en nieuwbouwwoning het mes op de keel gezet van veel Vlamingen met bouwplannen !

     

    Gelukkig is er aan Vlaamse kant minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen nog altijd niet van plan op die eisen in te gaan. Dat beklemtoonde hij gisteren in het Vlaams parlement. Misschien heeft Reynders nu iets op tafel om over te onderhandelen of een prijs die zal moeten betaald worden ?

     

    Het is vooral een verontrustend voorteken – tenzij er in de overlegcommissies een compromis uit de bus zou komen -  dat we tegen 15 juli afstevenen op een zoveelste confrontatie tussen Vlamingen en Franstaligen. De tegenstellingen tussen de twee gemeenschappen worden weer eens op de spits gedreven.  “Dit is voor CD&v een crisis waard” althans voor Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy.

    De drie Franstalige kandidaat-burgemeesters uit de Vlaamse faciliteitengemeenten Wezembeek-Oppem, Kraainem en Linkebeek werden eind vorig jaar afgewezen door Vlaams minister Marino Keulen omdat ze de oproepingsbrieven voor de verkiezingen in het Frans hadden rondgestuurd. Dit was flagrant in tegenspraak met de Vlaamse wetgeving. Het was de richtlijn of omzendbrief van Peeters, huidig burgemeester van Londerzeel.

     

    Daarna kwamen er nog eens de incidenten in de gemeenteraad bovenop, waarbij telkenmale Frans werd gesproken door gemeenteraadsleden. Vooral Vlaams Belangmandatarissen hadden daar geruchten van opgevangen en trokken massaal naar deze drie gemeenten. Het kwaad geschiedde en het opzet van de fanatiekelingen was niet te stoppen en zo overtraden bewust de taalwetten. De bewuste burgemeesters hebben toegestaan dat er tijdens gemeenteraadszittingen Frans werd gesproken, wat hun taak en verantwoordelijkheid was om dit te beletten. In feite moesten die franskiljonse raadsleden uit de zaal verwijderd worden… maar het waren de protesterende Vlaams Belangers, die de zalen werden uitgezet, vaak met harde hand(en).

    Maar de Franstalige politici leggen zich niet zomaar bij die weigering neer. Ze kondigen aan dat ze dezelfde kandidaten een tweede maal gaan voordragen voor de burgemeesterssjerp. Natuurlijk moet minister Keulen dit weer weigeren. Dat spelletje kan nog een tijdje doorgaan. Dan krijgen we een losgeslagen carrousel die nare herinneringen oproept aan de woelige jaren tachtig, toen een dolgedraaide José Happart telkens opnieuw werd voorgedragen als burgemeester van Voeren.

    Als het FDF zijn dreigement hard kan maken en de MR zover krijgt dat ze zonder die drie benoemingen alle communautaire onderhandelingen boycot, ligt Leterme I nu al te spartelen als een vette vis op het strand. Zonder de veelbeloofde waardevolle en ernstige tweede stap in de staatshervorming heeft Leterme geen regering meer. Dan haakt niet alleen kartelpartner N-VA af, maar dan heeft de hele CD&v maar één optie : de handdoek in de ring gooien, zijn welverdiend ontslag gaan aanbieden aan de Koning en heel de janboel laten voor wat het is.

     

    Het moet gedaan zijn met geven en toegeven ! Het moet gedaan zijn met te zwichten voor de waalse chantages om dit land zogezegd te redden, een land waar veel Vlamingen toch al de buik van vol hebben. Vlamingen betalen zich blauw om de Waals putten te vullen, de PS te plezieren en het profitariaat te financieren. Vlamingen hebben er een indigestie aan overgehouden en constipatie van gekregen. Belziek zijn de Vlamingen ! Wel “belgique” mogen het van mij part hebben.

     

    Geef mij maar Vlaanderen, Vlaanderen mijn land, waar ik echt van hou en waar ik mij thuis voel.

     

    13-04-2008 om 20:30 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno Valekeniers en Joris Van Hauthem in Halle
    Woensdag kwamen Joris Van Hauthem en Bruno Valkeniers een toespraak houden in de vergaderzaal van 't Vondel.

    Een kleine honderd leden kwamen uit de regio samen om vooral met de nieuwe voorzitter kennis te maken en aan het woord te horen. Onze nieuwe voorzitter heeft zeker uitstraling, presence, charme, maatpak en das... kortom een indrukwekkende verschijning om naar uit te kijken. 

    Zijn speech was zeer sterk in de scherpe bewoordingen, zeer doordacht, met vele sterke momenten, met de juiste toon, met hier en daar kritiek met een vleugje cyaan . Af en toe ook met de nodige humor en een ondertoon van cynisme.

    Hij is ook zeer beredeneerd en rustig in zijn toespraak : je ziet dat die man al voor hetere vuren heeft gestaan en het allemaal rustig, maar overtuigend kan overbrengen. Lees maar de volgende column en overtuig u zelf, ik ben het al. 

    De Belgische ziekte

    11.04.2008 - Het zit de Parti Socialiste niet mee. Ondanks hun fameuze Marshallplan voor Wallonië blijft de economische kloof met Vlaanderen groeien. En van de beloofde grote kuis in eigen rangen komt ook al niet veel in huis. Vandaag is het staatssecretaris Frédéric Laloux die een nieuwe bladzijde dreigt toe te voegen aan het rijk gevulde boek van partijschandalen en corruptieaffaires. Laloux - een man waar nog niemand van gehoord had, zelfs Laurette Onkelinx niet - schudde in geen tijd zijn status van ‘nobele onbekende’ af. Eerst liet hij zich filmen in zijn dienstwagen, bij gebrek aan een kabinet beweerde Laloux. Een leugentje om bestwil. Een ‘solidariteitsactie met de daklozen’, aldus Laloux. Een pijnlijke uitschuiver, maar het mogelijke misbruik van een tankkaart als schepen van de stad Namen is van een ander kaliber. Laloux wordt door het gerecht aan de tand gevoeld en zit in nauwe schoentjes.

    En zeggen dat Elio Di Rupo lang heeft gezocht naar een ‘onbesproken figuur’ om de functie in te vullen. We wachten het gerechtelijk onderzoek af, maar de ‘witte ridder’ uit Namen is wel van zijn paard gevallen. Het ziet er dus naar uit dat de PS nog altijd in hetzelfde bedje ziek is en de ‘operatie schone handen’ van Elio Di Rupo geen einde heeft gemaakt aan de oude graai- en grijpcultuur. Of Laloux aan kan blijven? Dat hangt af van Di Rupo en van… voogdijminister Marie Arena (PS). Die Marie Arena kwam zelf ook al eens in het oog van de storm terecht toen uitlekte dat ze op kosten van Jan Modaal een peperdure douche (5000 euro) had laten installeren op haar kabinet. Over de fratsen van Anne-Marie Lizin en André Flahaut zullen we dan nog maar zwijgen, want we willen het netjes en kort houden.

    Erg pijnlijk allemaal voor Yves Leterme, die zich nu zorgen maakt over het imago van zijn regering. Maar wie met de PS-maffia in het schuitje stapt, moet nadien niet komen janken als de storm opsteekt en het schip water maakt. Op medelijden moet Leterme dus niet rekenen. Hij had het kunnen weten toen hij zwichtte voor de chantage van Joëlle Milquet en de PS weer aan boord heeft gehesen. “Een regering zonder de PS is al een staatshervorming op zich”, verklaarde Didier Reynders toen de oranje-blauwe droom nog niet aan scherven was geslagen. En hij kreeg toen bijval van Yves Leterme en Bart De Wever. Maar intussen zit de PS wel mee aan het roer en is de grote staatshervorming verder weg dan ooit..

    Kameleon Leterme

    Yves Leterme heeft in interviews laten verstaan dat hij voorstander is van samenvallende verkiezingen. Daarmee gaat hij lijnrecht in tegen het officiële standpunt van het CD&V/N-VA-kartel. Het is duidelijk dat de politieke kameleon zijn Vlaamse huid definitief heeft afgeworpen en ingeruild voor een Belgisch jasje.

    Volgens Leterme vormen gescheiden verkiezingen “een rem op goed bestuur”. ‘Teveel verkiezingen, dat is niet gezond’, klinkt het. Als antidemocratisch statement kan dat tellen. Wat een belediging voor de kiezer. Leterme zit nog maar net in zijn ambtswoning op Wetstraat 16 en hij heeft – net als zijn illustere voorganger Verhofstadt – al schrik van de kiezer. In een federale staat is het de meest normale zaak van de wereld dat federale en regionale verkiezingen niet op dezelfde dag plaatsvinden. Maar niet in België. Hier zijn politiek en establishment doodsbang voor mogelijke middelpuntvliedende krachten. Het pleidooi van Leterme om de Belgische ‘federatie’ te versterken, moet de Franstaligen als muziek in de oren klinken.

    België uitkleden

    Tegen beter weten in blijven sommigen nog altijd geloven in Belgische oplossingen en Belgische staatshervormingen. “Zonder staatshervorming zullen we onze sociaaleconomische problemen niet kunnen oplossen. En indien we die niet kunnen oplossen, dan is België geen lang leven meer beschoren”, waarschuwt Patrick Dewael (Gazet van Antwerpen, 07.04.08).

    Kijk eens aan. Nadat de VLD alle communautaire dossiers jarenlang veilig heeft weggeborgen in een Belgische koelkast, pleiten ze nu zowaar voor een grondige staatshervorming. Je moet maar durven. Maar goed, er is meer vreugde in de hemel over één bekeerde zondaar…

    Dewael slaat de nagel op de kop. Zonder staatshervorming kunnen we de sociale en economische problemen niet oplossen. Maar het Belgische establishment klampt zich uit lijfsbehoud vast aan een vastgeroeste en onwerkbare structuur.

    “De staatshervorming zal nooit die van onze dromen zijn”, bekent Yves Leterme (Het Laatste Nieuws, 05.04.08). “Maar België uitkleden is niet mijn bedoeling.” Ga er even bij zitten en laat die uitspraak even goed tot u doordringen. Want wat zegt Leterme eigenlijk? Dat Vlaanderen binnen België nooit zal krijgen wat het vraagt en toekomt. Vlaamse gezinnen, KMO’s en bedrijven snakken naar ademruimte, maar die zullen ze in de Belgische dwangbuis waarin ze gevangen zitten nooit krijgen. Wat een bekentenis van Leterme, al zal hij het zo wel niet bedoeld hebben.

    ‘Een Belgische staatshervorming zal nooit die van onze dromen zijn’. Dan ligt de conclusie toch voor de hand, mijnheer Leterme. Als we de Belgische staat moeten uitkleden om onze dromen waar te maken, waar wachten we dan nog op?

    Bruno Valkeniers




    12-04-2008 om 16:02 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sommige lijnbussen zijn wel veilig

    Controles in Sint-Pieters-Leeuw

    De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw hield vrijdag, samen met inspecteurs van De Lijn, een controleactie op de lijnbussen op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw. Er werden 27 autobussen en 473 passagiers gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoerbewijs.

    In totaal stelden deze inspecteurs van De Lijn slechts 19 gevallen van “zwartrijden” vast. Bovendien deden er zich geen incidenten voor bij de controles en ondervonden ze ook geen weerspannigheid bij het opmaken van een proces verbaal.


    Deze controleactie komt op tijd gezien de vele incidenten op andere bussen van de lijn van de laatste weken. Ze passen trouwens in het kader van een charter dat werd opgesteld door de lokale politie samen met de Lijn.

     

    In de toekomst zullen nog meer van deze Op controleacties op de autobussen van vervoersmaatschappij De Lijn. De reizigers kunnen er een beter veiligheidsgevoel aan overhouden.  

    We kunnen het alleen maar toejuichen !

    12-04-2008 om 00:00 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke voor de rechter ?
    Ex-voorzitter van de CD&v en nu kersvers minister van Justitie Vandeurzen wil de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke laten opheffen door het Europees Parlement. 

    Het gaat om een verschenen artikel over vandalisme in een lokaal blad van Sint-Niklaas geschreven door bekend persoon. Frank Vanhecke was als voorzitter enkel verantwoordelijk uitgever als voorzitter, zoals voor tientallen andere lokale bladen. Ondanks de auteur van het artikel zich zelf meldde bij politie en parket, wil "men" dit toch op de spits drijven en Frank Vanhecke voor de rechter dagen... Er volgde zelfs een rechtzetting destijds.

    Bij een eventuele veroordeling riskeert Frank vanhecke zijn mandaat als Eurpees parlementslid te veriezen. De inzet is daardoor zeer hoog in vergelijking met de feiten die hem kunnen ten laste worden gelegd. 

    Als je dan een volgende zin leest kan je je ernstige vragen beginnen stellen : "een verantwoordelijke uitgever kan volgens de Belgische grondwet in principe niet vervolgd worden wanneer de auteur bekend is".

    Het lijkt er op dat de afrekening met het Vlaams Belang wordt verder wordt gezet met deze poging. 

    Intussen hebben we te maken met een reeks "incidenten" op bussen van de Lijn in Brussel en Antwerpen, maar daar zijn geen dringende maatregelen voor nodig, of toch eentje... ze mogen de bus niet meer op !

    Intussen lezen we vandaag in de krant dat grote fraudezaken onder het stof liggen te wachten op verjaring... maar dat zijn geen dringende zaken, dat heeft niets te maken met goed bestuur zeker...

    Intussen is er al een begrotingstekort van 400.000.000 euro;
    intussen heeft de Staatskas al 10,3 miljard euro terkort;
    intussen moet 21 % BTW betaald worden op een bouwgrond in plaats van 10 % registratierechten;
    intussen zit het dossier BHV in de vergeetput;
    intussen verloochent Leterme al zijn verkiezingsbeloften;
    intussen...

    Intussen ziet Leterme I de bomen niet meer door het bos...

     

    10-04-2008 om 21:36 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieselprijs ? Gordels vast !!

    Heb je één minuutje.. en kan je een beetje snel rekenen of hoofdrekenen ?

    In 2000, dus acht jaar geleden kregen we 1 US Dollar voor 1,2 Euro en 1 vat ruwe olie koste toen ongeveer 60 Dollar : 

    Dus 1 vat ruwe olie koste 72 Euro. 
    Aan de pomp betaalde we toen 0,82 Euro voor 1 liter Diesel.


    In het jaar
    2008
    , ergens midden de maand maart, krijgen we 1 US Dollar voor 0,65 Euro en kost 1 vat ruwe olie  nu 100 Dollar. 

    Dus 1 vat kost 65 Euro. Aan de pomp betalen we vandaag 1,25 Euro voor 1 liter Diesel. 

    En nu, mijn beste uitgeperste citroenen en goedgelovige parochianen stel ik de volgende vraag : 

    Als een 1 vat ruwe olie nu goedkoper is (in Euro) als in 2000, 
    waarom betalen wij dan vandaag 50% meer voor 1 liter Diesel ?! 

    We zijn mischien "de citroen en de pineut", maar we zijn niet dom !!!!

    Iemand moet hier  de chauffeurs serieus aan het bedriegen zijn en nog iemand anders serieus zijn zakken aan het vullen zijn, dat kan niet anders !

    07-04-2008 om 16:19 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Record in Wallonië : 36 jaar aan de dop !

    Wallonië heeft vermoedelijk een wereldrecord of minstens goud en zilver behaald in een nieuwe discipline ! Ze is nog niet erkend voor de komende olympische spelen, maar enkele waalse eminenties moeten er misschien eens voor in een "chique lobby" bijeenkomen.

    Inderdaad ! Twee Walen leven al 36 jaar van een werkloosheidsvergoeding en vier 'collega's' zingen het zo al 35 jaar uit. In totaal zijn 23.753 Walen al meer dan tien jaar werkloos, tegenover 5.216 Vlamingen. Dat is ruim vier keer meer dan de 'superwerklozen' in Vlaanderen.

    De kans is vermoedelijk zeer klein dat ook in Vlaanderen mensen al zolang werkloos zouden kunnen zijn. In Vlaanderen bestaat die lange werkloosheid niet ! Dit is ondenkbaar in Vlaanderen. De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) heeft al jaren een stevige aanpak van werklozen, waardoor al te langdurig werklozen bestraft en vooral geschorst werden.

    De VDAB houdt alleen statistieken bij van de laatste tien jaar. Hoe lang de Vlaamse recordhouder zonder werk zit, kon niemand zeggen. Zelfs de RVA kon niet meedelen hoeveel trouwe klanten al werkloosheidsvergoedingen ontvangen. In Brusselse was er niemand die wist hoe lang de "Brusselse" recordhouder al werkloos was.

    De cijfers uit Wallonië kwamen nochtans uit een Franstalige krant La Capitale. Die meldde ook nog dat 5.301 Walen al meer dan twintig jaar werkloos zijn. In totaal telt Wallonië 23.753 dergelijke 'superwerklozen'.

    Het gaat soms zover dat de zoon "de zaak overneemt"

    Het leven wordt er hen misschien niet zo "lastig" gemaakt zoals in Vlaanderen. De hangmatten van de PS, de FGTB, de Mutualités en tal van andere sociale medelevende organisties... zorgen voor de juiste tips, richtinggevend en bijsturend naar de volgende rustperiode. Maar zoals in Vlaanderen gaat het daar helemaal niet aan toe : geen schorsingen en geen druk of gestress op zoek naar werk. 

    De economie leeft er niet op zoals enkele politici dromen met de ogen open... De tewerkstelling ligt er zeer hoog, bijscholen of herscholen is er niet de normaalste zaak voor een werkloze. Vaak liggen familiale situaties of sociale achtertand, toestanden die er niet zo gunstig uitzien. Soms gaat het om mensen met een drugsverslaving, een alcoholprobleem, een gevangenisverleden of het foute of helemaal geen diploma. Het is vaak een doodlopend straatje waar je niet of zeer moeilijk uitgeraakt.

    Noord en Zuid leven en werken met twee snelheden, al decennia. De verschillen worden steeds groter Vlaanderen wordt rijker en Wallonië wordt armer : de geldstroom van 12 miljard euro per jaar is daar niet vreemd aan. Daarom dat een onafhankelijk Vlaanderen als een doembeeld opduikt in Wallonië en Brussel. Ze overleven er goed van...


    07-04-2008 om 15:53 geschreven door ancapa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Recht door zee voor Vlaanderen eerst !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Zoeken met Altavista



    Mijn favorieten
  • Krantenkoppen
  • Vlaams Belang
  • Vlaams Benlang Sint-Pieters-Leeuw
  • Bruno Vlakeniers
  • Filip Dewinter
  • Gerolf Annemans
  • Filip Deman
  • Marie-Rose Morel
  • Provincie Brabant
  • Vlaamse Volksbeweging

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kebber_en_duivin
    blog.seniorennet.be/kebber_
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Kijk uit
  • Geert Wilders
  • Geert Wilders
  • Pim Fortuyn

  • Archief per week
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 03/03-09/03 2008


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!