|
|
15-12-2012 om 00:00
geschreven door Pol Movinttog |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 14-12-2012 | |
een beetje opruimen |
|
|
In de vrieskoude was ik anderhalf uur in beweging met een beetje opruimwerk. ![]() Aan de doorgang naar het achterste deel van de tuin stonden planken tegen de afsluiting. Ze kwamen van de afbraak van de serre. Ik gaf ze een andere plaats. Ze werden aan de buitenkant van de kippenren aan de zijkant van het kippenhok aan de draad vastgebonden ![]() Dit eerste luik van de opruimactie is geslaagd. ![]() Ook aan de achterste garagepoort was het wat rommelig en moest het een beetje opgeruimd worden. De planken staan nu tegen de geknotte kriekelaar. De paletten heb ik aan de draad van de kippenren gebonden aan de kant van de ingang naar het kippenhok.
De balkjes zijn helemaal in de hoek van de garagemuur met de gevel van het huis van de buurman geplaatst Glas en hout moeten apart aangeboden worden in het containerpark. Aangezien ik zoveel mogelijk glas wil uithalen zonder te breken is het nu te koud voor dat werkje. 14-12-2012 om 05:42
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 13-12-2012 | |
schorseneren |
|
|
Er zijn groenten die ik graag eet maar niet of niet meer kweek.
vond ik de beste beschrijving van wat een schorseneer in feite is.
-De plant wordt toegepast als groente die voor de Tweede Wereldoorlog vrij algemeen gegeten werd. -Na de oorlog raakte ze in diskrediet, mogelijk door zijn bewerkelijkheid. Bij het schillen van de langwerpige, donkere wortels komt namelijk een kleverig melksap vrij. -Dit feit heeft de groente de bijnaam "keukenmeidenverdriet" of "huisvrouwenleed" opgeleverd. -Dit zijn ook bijnamen die ook aan de verwante haverwortel worden gegeven. -Andere bijnamen zijn: 'winterasperge' (of 'armeluisasperge') en winterstaaf. -Schorseneren zijn een typische wintergroente, met de grootste aanvoer in februari. Maar bij http://www.janstraatman.nl/groenten/schorseneren.html vond ik de meest beknopte uitleg over soorten , telen en ziekten. -Grond en bemesting De liefst lichte grond moet diep bewerkt worden (minstens 40 cm) en zo los mogelijk gehouden worden. Als de grond te vast is, krijg je vertakte pennen. De grond mag niet vers bemest worden omdat dit zou leiden tot weelderig bladgroei en vertakte pennen. -Soorten Schorseneer behoort tot de samengesteldbloemigen. Veelgebruikte soorten zijn Lange Jan, Westlandia Flandria en Duplex. Deze soorten schieten niet makkelijk. Je hebt ook nog o.a.de Russiche reuzen, de Deense reuzen en andere soorten. -Plant- en oogstgegevens Schorseneren worden in april - mei op regels gezaaid (4 cm in de rij, 25 cm tussen de rij). Het zaad kiemt langzaam. Uitdunnen op 8 cm. Oogst van november tot eind maart. Naarmate het seizoen vordert, neemt de kwaliteit af. -Wissel- en combinatieteelt Schorseneren behoren tot de wortelgewassen. Teeltwisseling 1 op 4. Voor combinatieteelt: gedijen ze het best bij: biet, koolrabi, prei, sla, ajuin. -Ziekten Schorseneren kunnen last hebben van meeldauw of schimmel. Ze zijn niet erg gevoelig. Doe je het niet dan blijven ze eetbaar maar zijn ze hol. Wie beschikt over het veltboek 'Handvoek Ecologisch tuinieren' kan dit natuurlijk best raadplegen. Wij noemen het 'onze tuinbijbel'. Dit boek is zo goed als compleet. Alle velt -boeken zijn te verkrijgen bij onze boekenverantwoordelijke van elke afdeling. Alleen wanneer u de boeken rechtstreeks bij Velt nationaal bestelt, betaalt u de verzendingskosten. 13-12-2012 om 00:00
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 12-12-2012 | |
een velt -artikel |
|
|
Vandaag neem ik een artikel over uit seizoenen mei-juni 2008. Een nieuwe preiplaag: Napomyza gymnostoma
12-12-2012 om 07:18
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 11-12-2012 | |
grondvesting nieuwe serre |
|
|
Mijn schoonbroer, geholpen door mijn broer, legde gisteren de grondvesten voor de nieuwe serre. Die serre zal een meter korter zijn maar een halve meter breder dan de oude. Dit was gisteren het uitgangspunt, de oude grondvesten.
Hier wordt de rechterkant er uit gehaald. De oude plaats blijft behouden maar wordt uitgediept en aangevuld met stabilsé. Aan de linker zijde komt de verbreding die direct op de juiste diepte is gedolven.
Hier zie je de aanvulling met stabilisé vooraleer de balk word terughelegd.
Maar deze morgen bleek dat we hadden afgedekt tegen zeer minieme nachtvorst. Die opvulling is zoals de rest van de tuin, deze morgen bedekt met een fijn laagje poedersneeuw. 11-12-2012 om 09:12
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 10-12-2012 | |
nieuwe serre 1 |
|
|
De nodige voorbereidingen voor de nieuwe serre zijn gestart. ![]() De linkerkant die een halve meter breder wordt is deels uitgegraven.
De achterkant die een meter vooruit moet komen is ook deels uitgegraven. Het is niet goed om koude onder te delven want die raakt er niet vlug meer uit.. 10-12-2012 om 05:41
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 08-12-2012 | |
weekendrecept rucolasoep |
|
|
Het wijst zichzelf dat er dit weekend een recept wordt naar voor gebracht met rucola. Dit vond ik op: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/710654/rucolasoep Ik paste de presentatie een beetje aan. Al mijn recepten probeer ik in dezelfde vorm te gieten.
-50 g boter + -1 ui, gesnipperd + -50 g bloem + -1 potje bouillon met kip (350 ml) + -1 beker slagroom (250 ml) + -1 aardappel kruimig, geschild + -2 zakken rucola (sla, a 75 g) + -100 g zachte geitenkaas Bereiding -Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui 5 min. -Voeg de bloem toe en bak nog 5 min. of tot het mengsel begint te kleuren (roux). -Voeg de bouillon, 500 ml water en de slagroom toe. -Snijd de aardappel in kleine blokjes en voeg toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken. -Neem de pan van het vuur. -Houd enkele blaadjes rucola achter voor de garnering en voeg de rest toe aan de soep. -Laat 1 min. slinken en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. -Verdeel de soep over 4 kommen of borden en verkruimel de geitenkaas erover. -Garneer met de rest van de rucola. 08-12-2012 om 05:37
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 07-12-2012 | |
tuin afdekken vóór de vorst is gelukt |
|
|
Met de druk op de ketel kan je altijd nog een ietsje meer. Het was nog half donker toen ik een bussel hout in de vijver legde. Zo ben ik gerust dat, zelfs als het streng vriest de visjes voldoende zuurstof krijgen. Het midden van de bussel vervriest niet zodat er altijd een gat in het ijs blijft.
Colette heeft er heel wat werk aan gehad om het bruikbare te scheiden van het niet bruikbare. Ik kan je verzekeren dat rucolasoep een pittig en fijn gerechtje kan zijn hoor. Overdrijf je in hoeveelheid tegenover de hoeveelheid prei en dan wordt het een te pittig, bitter soepje.
Ik begon met het kleine strookje aan de rucola. De prei was ondertussen reeds verdreven op vak 3 juist achter de peterselie.
De tuin was in zijn geheel bedekt vóór de sneeuw en de vorst mag ook komen.
07-12-2012 om 00:00
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 06-12-2012 | |
winterbedekking vervolg |
|
|
Het is vandaag de ultieme dag om het af te werken, daarna volgt de vrieskou. Ik heb vak 3 van de wisselteelt nu ook van alle ongewenst groen vrij gemaakt.
06-12-2012 om 06:37
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 05-12-2012 | |
letterlijke opruiming |
|
|
Vandaag verdween afval en wat rommel uit de tuin richting containerpark. De badkuip en alle rommelige potjes zijn weggevoerd. De ramen zijn blijven staan omdat het glas er eerst moet worden uit gehaald. Deze twee zaken moeten apart aangeboden worden. Hier zijn enkel de lange planken over gebleven. Onder het kleine afdakje aan de moerbezie en het houtkot zijn enkele zakjes met zand over gebleven. De rest, waaronder kapotte tuinstoelen en gebroken bakjes en kuipen werd weggevoerd. Door de vele regen is de vijver vol gelopen zodat het waterpeil hoog staat. Ik denk dat ook de ondergrondse waterspiegel van behoorlijk laag naar zeer hoog is gekomen. Ik de tuin begint het op vele plaatsen glad te worden omdat de grasmat modderig wordt. 05-12-2012 om 16:14
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 04-12-2012 | |
winterbedekking |
|
|
Voor de winterbedekking wordt het meer dan tijd. Ze krijgen hun soepele vorm wel terug hoor. Als je niet kunt wachten op de voorjaarszon, dan leg je ze even op een doek op de verwarmingsradiator. De broccoliplanten heb ik verdreven dicht bij de kruisbessen waar een klein lapje grond vrij is. Die worden beetje bij beetje voor de kippen gegooid als groenvoeding.
04-12-2012 om 00:00
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 03-12-2012 | |
eerste nachtvorst hier |
|
|
Op onze kleigrond hier komt de nachtvorst altijd een tijdje later dan op andere plaatsen. Als het klaar werd zag ik dat het gras wit berijmd was. De groene selder leed er niet onder maar het suikerbrood zag er echt vervroren uit. Prei kan op dat vlak tegen een stevige duw.
Nu mogen de planten worden gerooid want nieuwe kroppen zullen er niet meer op komen. Ons broccoliseizoen heeft dit jaar geduurd tot 1 december..
03-12-2012 om 11:08
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 01-12-2012 | |
![]() |
|
|
Het weekend recept met paksoi sluit de serie af met: Ingrediënten: -2 struiken paksoi gewassen -4 el plantaardige olie -1 ui fijn gesnipperd -300 g rundergehakt -3 el curry poeder (hot) -3 bosui grof gesneden -zout Voedingswaarde p.p. -8 g koolhydraten -347 kcal -27 g vet, waarvan 7 g verzadigd -18 g eiwit Bereiding -Verwarm de oven voor op 175°C. -Snijd de onderkant van de paksoi. Verwijder de stelen van 8 grote bladeren. Kook de bladeren een halve minuut en laat ze op een bord uitdampen. -Snijd de resterende witte stengels in reepjes en schep ze om met 2 el olie en zout. -Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui zonder dat deze kleurt. -Rul het gehakt. (Rullen is het braden van gehakt zonder dat er een bal van is gemaakt.) -Voeg de bosui toe. -Breng het op smaak met zout en curry poeder. -Snijd de overgebleven paksoibladeren fijn en roer ze door het gehakt. -Bak het geheel ca. 5 min. tot de paksoi is geslonken. -Leg de bladeren op een grote plank. -Verdeel het gehakt erover en vouw de bladeren dicht. -Leg ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal, tussen de fijngesneden stengels van de paksoi. -Zet de schaal in het midden van de oven en laat de paksoirolletjes nog 15 min. warm worden. Als je op het einde van deze serie recepten over paksoi nog niet overtuigd bent van de vele mogelijkheden van paksoi!!! Dan kan ik je maar één raad geven: Maak de paksoi eens klaar op alle verschillende wijzen die je op het net kunt vinden. Ik heb van alle verschillende manieren van klaar maken met evenveel smaak genoten. Wil je de zuivere smaak van paksoi direct proeven , stoof dat, heel fijn gesneden, gewoon op met een weinig boter van rundmelk. Hoe je het ook klaar maakt
wens ik je heel smakelijk eten. Wat je aan dit gerecht toevoegt, hetzij rijst, aardappelen, mie of couscous, om het even. 01-12-2012 om 09:27
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 30-11-2012 | |
venkel en paksoi binnen halen |
|
|
Er is nachtvorst aangekondigd en dan vind het tijd om de venkel in te kuipen en de paksoi in te vriezen. In de tuin wordt de venkel gerooid en het groen wordt ingekort. Het hart wordt gespaard. Omdat er dit jaar weinig venkel over gebleven is bracht ik de kuip met zand op de kruiwagen in de tuin. Nu kon ik gemakkelijk de kuip met zand en al naar de veranda brengen. Ik heb de paksoi uitgehaald en met de kruiwagen naar de veranda gebracht. Eerst wou ik de paksoi invriezen maar omdat er maar vijf kleinere kroppen zijn, plaats ik ze eerst in de kuip. 30-11-2012 om 09:22
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 29-11-2012 | |
tuinclub en velter voor velters |
|
|
Ik wou er reeds lang een artikel aan wijden maar had een beter idee. Ik laat hem gewoon zelf voor jou aan het woord. Ik weet dat Marc het mij niet kwalijk zal nemen dat ik een beetje aan de schikking werkte met behoud van de inhoud.
Is opgericht om alle tuinierende Velters bij elkaar te krijgen. Zowel de beginner, de gevorderde als de cracks worden met elkaar in contact gebracht. Ze geven zo ook gratis kennis en ervaring aan elkaar door, zonder daarvoor lesgevers te moeten uitnodigen. Zo komen wij van februari tot juli elke maand op zondagvoormiddag samen in: Het salon van Addi, café t Oud Gemeentehuis. in Stalhille. In het najaar gebeurt dit enkel in september en november. Het is een gezellige boel zon praatgroep, waarvan alle items vooraf digitaal worden doorgegeven. Het geheel bestaat eerst en vooral uit vaste rubrieken zoals de komende moestuinwerkzaamheden, wat te doen in de fruittuin en de siertuin. Er kunnen op elk moment vragen daaromtrent worden gesteld. Iedereen kan ook zijn eigen tuinproblemen naar voor brengen. Het gaat ook over preventieve bestrijding, econieuws uit de media of uit gevolgde voordrachten. Een uitwisselingsscenario wordt gehanteerd zodat iedereen bij blijft. Het bezoek aan een bio -bedrijf in de regio behoort ook tot een jaarlijks terugkerende activiteit. Zo kunnen we ook eens zien hoe de beroeps het aanpakken. In november overlopen we samen de bestellijst voor bio-zaden. We geven aan elkaar door wat wel en wat geen succes was in het afgelopen teeltseizoen. Er wordt ook aan uitwisseling gedaan of gedeelde aankopen voor wie de hoeveelheden per pakje te groot zijn. In mei organiseren we een ruil/verkoop onder de leden van plantoverschotten en in juni gaan we op aperitief in de tuin van één der leden. Wie van al dit moois ook wil proeven kan zich gewoon aansluiten, je hoeft niet perse een Veltlid te zijn, maar wat niet is, kan komen. De Laatste samenkomst was op zondag 25 nov. van 10u tot 12u. Het programma van de tuinclub is ook telkens terug te vinden op de website van Velt Jabbeke. http://www.velt.be/Jabbeke/ Velter voor Velters. Wat de een te veel heeft is misschien hetgeen waar een ander op zoek naar is. Daarom hebben we een digitaal forum opgestart waar Veltleden terecht kunnen met vraag en aanbod. En het werkt. Heel wat leden die iets in overschot hebben sturen een mail naar de voorzitter. Het kan bvb gaan over; planten scheuren, verwijderen na heraanleg, teveel van één soort of een rijke oogst aan druiven, appelen enz. De voorzitter verstuurt dan het aanbod naar de medeleden. Ook vragen waar iets te vinden is komt aan bod, kortom een uitwisseling onder mensen met hetzelfde gedachtegoed. Tevens is het een uitstekende manier om leden van onze vereniging met elkaar in contact te laten komen wat op die manier ook stimulerend en verrijkend werkt. Alle aanbiedingen en vragen worden gestuurd aan Marc Deketelaere, voorzitter Velt Jabbeke. Hij stuurt ze op zijn beurt door naar alle leden die hun e-mail adres aan hem hebben doorgegeven.. Al dit, is ook te vinden op de website van Velt Jabbeke onder Zoekertjes, kijk maar eens mee. Telkens ik niet kan aanwezig zijn op de tuinclub weet ik dat ik veel heb gemist: Het gezellig samen zijn maar vooral de uitwisseling van kennis. En je mag er zeker van zijn dat er onder de leden Ckracks zijn hetzij op het vlak van siertuin, moestuin, fruittuin of serreteelt. De sfeer bij Addi Je bent ook in de gelegenheid om er een aperitief activiteit van te maken. Ook heb ik onlangs, na het mislukken van de pompoenoogst beroep gedaan op Velter voor Velters. Ik vroeg specifiek naar de Hokaïdo pompoen of kleine exemplaren van een andere soort. De dag erop kreeg ik reeds een aanbod.
of naar: www.velt.be/jabbeke 29-11-2012 om 08:59
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 27-11-2012 | |
reactie met o.a. een vraag |
|
|
In mijn mailbox vond ik op de eerste plaats een beaming van wat ik over spaghetti pompoenen schreef. De mail eindigde met veel lof en aanmoediging. Tussenin staat een dubbele vraag over de bedekking in mijn tuin. Ik vraag heb die dan maar in vette letters gezet. Als jij geen filosoof bent... Ik vond tot nu toe enkel rogge die in aanmerking komt. Ik ben tot nu toe zo intens bezig met van alles en nog wat. Soms begint het moeilijk te lopen maar een beetje trager gaat ook. 27-11-2012 om 11:11
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 26-11-2012 | |
tuin klaar maken voor de winter. |
|
|
Het wordt natuurlijk hoogtijd dat ik de rest van de tuin afdek. Ook het einde van de tuin krijgt door het afboorden een duidelijkere grens. Het is enkel de buiten laag die er de krop bedrieglijk slecht doet uitzien. Vooral deze rij zal ik een beetje indekken met bladeren. Het is mogelijk dat het groenlof deze winter in de tuin blijft. Als de serre er vlug genoeg staat, plaats ik het toch nog binnen.
26-11-2012 om 06:41
geschreven door tuinblog d |
|
|
| 24-11-2012 | |
wekendrecept Paksoi met vis |
|
|
Het weekendrecept toont nog maar eens over de mogelijkheden met paksoi. Ik vond het op: http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/zeeduivel/gestoomde-zeeduivel-paksoi Gestoomde zeeduivel in paksoi Dit is een Oosters visgerecht voor 2 personen.
Ingrediënten -2 stukken zeeduivelfilet van ca. 125 g -3 eetlepels sesamolie -4 stengels paksoi -3 eetlepels sinaasappelsap -geraspte schil van 1 sinaasappel -1 theelepel sambal oelek -2 eetlepels Japanse sojasaus -1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes Bereiding -Wrijf de zeeduivelfilets in met zout en peper en ½ eetlepel sesamolie. -Verdeel ze over de bodem van een (bamboe) stoommandje. -Verpak de andere zeeduivelfilet op dezelfde manier. -Leg de pakketjes in het stoommandje. -Zet in de wok het stoommandje op een rekje boven het water of hang het stoommandje in de pan. -Dek de wok of pan af en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar. -Schenk de dressing in twee kleine kommetjes (of eierdopjes). -Zet een kommetje met dressing ernaast. Lekker met pandan- of Basmatirijst.
Stoompan of pan met stoommandje/vergiet Je kan ook de zeeduivel vervangen door kabeljauw, zeewolf of schelvis. Het recept 'Gestoomde zeeduivel in paksoi' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau. Van zodra er een beetje vorst wordt aangekondigd oogst ik de rest van de paksoi. Dan snij ik die in heel kleine stukjes en bewaar alles rauw in de diepvries. 24-11-2012 om 07:57
geschreven door tuinblog d |
|
|
|
||
![]() |
![]() |
| Mijn favorieten | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
| E-mail ons |
Druk op onderstaande knop om ons te e-mailen. |
| Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren |
![]() |
![]() |
| Ecologie leert ons inzicht te krijgen in de levende wezens en hun natuurlijke samenhang onderling en met hun omgeving. Vergeten we niet dat wij in de cirkel van de levende wezens zitten en niet er buiten. |
Welkom bij de TUINCLUB Velt Jabbeke. We hopen dat u veel plezier zal beleven aan deze groep ! |
|
Pol Movinttog |
tuinblog d |
| Mijn favorieten | ||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
| Bezoek ook eens ... | ||||||||
|
||||||||
| Blog als favoriet ! |
| De TUINCLUB bij Addi |
![]() |
![]() |
![]() |
| Luxe uitgave van onze Tuinclub bij Luc! |
![]() |
| Zoeken in blog |
| Archief per week | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
| De Tuinclub : Experimenteren en resultaten bespreken! |
| dubbele tunnel : januari 2006 |
![]() |
| sla januari 2006 : vorstvrij |
![]() |
| sla + look : half maart 2006 |
![]() |