| 
					
					 Vandaag koos ik voor een vlugge warme eenvoudige bereiding van groenlof
  
  Groenlof met kaas en spek. 
 - 1kg groenlof 
- 100g spek 
- 30gr boter 
- 2 el geraspte oude kaas 
- zout 
- sap van een halve citroen 
  
- was de groente en snij ze in reepjes van 1cm 
- blancheer in kokend water met wat zout met het citroensap  5min. laat daarna goed uitlekken 
- het spek in dunne reepjes snijden en bakken naar smaak in boter 
- de groenlof toevoegen en op een laag vuurtje smoren gedurende 10min. en af en toe eens omkeren 
- alles in een ingevette schotel scheppen en bestrooien met de geraspte kaas 
- enkele minuten de schotel in een voorverwarmde oven op 150° of onder de gril plaatsen en opdienen 
  
deze groente is zeer smakelijk bij gekookte aardappelen en gehaktballen in pikante saus 
					 08-01-2009 om 07:14 
geschreven door tuinblog d   
 
					
					
					 |