Aansluitend bij onze proefwandeling in Bulskampveld zocht ik voor jullie op het net een recept op om zelf eens een kastanjepaté klaar te maken. Ziehier het resultaat.
Recept voor kastanjepaté.
Ingrediënten:
-1,25 g gepelde kastanjes 
-0,75 g laurierbladeren
-0,75 el cacaopoeder
-1,75 el havermeel
-0,50 el gerstmout
-0,25 g snuifje zout
Bereidingswijze:
- Kook de kastanjes met een beetje zout en de laurierbladeren. - Giet het water af wanneer ze gaar en zacht zijn en laat ze in de pan met het
deksel erop totdat ze wat afgekoeld zijn. - Verwijder de laurierbladeren. - Haal de kastanjes door de groentevijzel. - Maak een crème van het havermeel door er een beetje water aan toe te voegen
en gedurende enkele minuten zachtjes te laten koken. - Meng de kastanjepasta met de cacao, het havermeel en de gerstemout. - Doe het mengsel in een kleine, ingevette bakvorm. Bak in de oven (180°C gedurende 20 minuten. - Koel af tot kamertemperatuur. 
Zelf maakten wij het nog niet klaar maar voor wie het uitprobeert wens ik alvast een geslaagde, smakelijke paté.
02-11-2010 om 14:42
geschreven door tuinblog d 
|