- Om fruit te drogen kan je ze best wassen, de appelen en peren ontdoen van hun klokhuis terwijl je de pruimen en abrikozen kan drogen met of zonder pit. - Je kan de vruchten geheel of in stukjes drogen. De droogtijd hangt af van de grootte van de stukjes. Hoe kleiner die zijn, hoe rapper het drogen gaat. - Drogen kan door: op een draad te rijgen, ze op horren plaatsen of in een gewone of speciale oven.
Drogen in de oven: -beginnen op 30 à35° en maximaal te eindigen op 80 -stukjes van 0,5à 1cm vergen 7 tot 10u. -Ganse vruchten vragen 1 tot 2 dagen.
- Om droog fruit te bewaren plaatsje het best donker en droog.
![](http://blogimages.seniorennet.be/tuinclubveltjabbeke/744459-9c2068a3d5e5a50b031e23b832e620ad.jpg) Speciale fruit- of groentedroger en hoe je in verschillende lagen kan stapelen.
![](http://blogimages.seniorennet.be/tuinclubveltjabbeke/744459-ecd8842cd3aa961d6a4ece6034933e5b.jpg) Principe van de droger...ventilator die de warme lucht, verwekt door elektrische warmte elementen naar boven stuurt.
![](http://blogimages.seniorennet.be/tuinclubveltjabbeke/744459-bd6e2a7b90fbb174ac5ba4b19b1bda51.jpg) Proeven stond ook op het programma en het heeft gesmaakt. Deze vorm van bewaren vraagt heel wat tijd en een groot deel van die tijd zal wel gaan in het versnijden van de vruchten tenzij je ze droogt zoals ze zijn en voor appelen er best het klokhuis uit verwijderd.
|