diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    26-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempel en graven


    Te veel tempels gezien!





    Gezonde taarten

    Maal fijn tot meel met een koffiemolen: 80g zonnbloempitten, 150g sesamzaad, 150g amandelen, 60g geraspte kokos.
    Pureer: 200g (bruine) geweekte rozijnen en 150g ontpitte zachte dadels.
    Voeg alles tesamen, goed mengen en kneden. Breng het deeg in een vorm als taartbodem.


    Vulling:
    Snijd 10 á 12 grote perzikken (geschild) in schijven en meng dit met 6el vers sinaasappelsap.
    Maak 200g amandelen fijn en voeg dit samen met 6el ahornsiroop (sap van esdoorn ingedikt) of 2el goedlopende honing, 3dl water en 2tl vanille-extract tot een romige saus in de mixer.

    Druppel op de laagste mixerstand 2dl neutrale olie(distel) bij.
    Bestrijk de taartbodem met de brei, leg daarboven op schijfjes perzik, dan weer brei, dan weer perzik.
    Versier met muntblaadjes en plaats 2uur in de koelkast.

    Andere taartvullingen:

    Pruimentaartvulling
    14 verse pruimen, 6 dadels, 2tl gemalen kaneel, 1/2tl foelie, 2el geraspte kokos.

    Ananasvulling
    2el foelie, 8 bananen, 50g geraspte kokos, 2 kleine vliegtuigananassen, 4tl honing, 4tl agar-agar, 2dl water 1 rijpe kiwi.

    Bestrooi de taartbodem met foelie. Rangschik de bananen in schuine plakjes in de vorm.
    Meng de kokos, ananas en honing tot een romige saus in de mixer.
    Verwarm het water tot koken, breng de agar-agar erin en roer 2 á 3min. door.
    Meng het agar-agar-mengsel bij de ananas in de mixer (de hoogste stand).
    Pel de kiwi, snij in de lengte doormidden en, snij plakjes en leg deze over de taart.
    Overstrooi met kokosschilfers.

    Smul gezond!




    Het waren dappere strijders...


    26-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tempel Aboe Simbel


    Deze tempel was het klapstuk van de reis langs de Nijl.






    Vegetarisch avondmaal

    Kastanjepastei met witte koolsla in een knoflook-kruidendressing

    (3-4pers)

    1. de pastei

    250g gepelde kastanjes, 1 dikke ui, 150g wortel, 150g knolselder, 3dl water.

    De gepelde kastanjes stomen in de ketel tot ze gaar zijn.
    Ondertussen de overige ingrediënten schoonmaken en fijnschaven.
    Dan alles samen in een mengbeker doen, het water erbij en en mixen tot een gladde massa.
    In een pot doen en warm houden voor het opdienen.

    2. witte koolsla

    1 middelgrote kool fijnschaven in nogal grove stukjes.

    3. knoflook-kruidendressing

    1 geplette of gehakte knoflookteen, 5el olijfolie, 1/2tl kervel, 1/2tl marjolein, 1/4tl pepermunt, 1/2tl tijm, 1/8tl dragon, 1/2tl groentebouillon.
    (De opgesomde kruiden zijn in gedroogde vorm).


    Alle ingrediënten in een kom goed door elkaar kloppen of in de mixer.
    Vermengen met de koolsla en wat laten trekken. Eventueel 3el appelsap of 2el vers citroensap doorroeren.

    Veel succes en smulze!



    Hoeveel kiekjes zouden er van deze tempel al gemaakt zijn?

    25-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tempel Aboe Simbel en Ramses II


    Een prachtige  lokatie na een hete, maar fascinerende tocht door de woestijn.






    Varkensfilet met pestosaus

    12 plakjes platgeslagen varkensfilet van 40g, 60g basilicum, 4 teentjes knoflook,
    30g pijnboompitten, 4 slagen versgemalen peper, 1dl olijfolie, 100g Pecorino-kaas.


    Meng basilicum, knoflook, pijnboompitten in een foodprocessor.
    Roer er de helft van de olijfolie langzaam door.
    Voeg de geraspte kaas door het mengsel en roer er de rest van de olie door.
    Breng de saus op smaak met peper en zout.
    Bestrijk het vlees met een kruiden-olijfolie en bak kort in een grillpan.
    Serveer met de saus, een gemengde salade en gebakken krielaardappeltjes.

    Eetsmakelijk!



    Ramses II is watching you...


    24-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hierogliefen


    Mooie Hiërogliefen (monumentaal Egyptisch schrift in de vorm van mensen, dieren en dingen, gegraveerd in tempels door priesters).






    Jacobsschelpen met garnalensaus

    200g Jacobsschelpen, 150g verse garnalen, 1el kervel, 2 sjalotjes, 75g ongezouten boter, 1/2 dl witte wijn, 1dl slagroom, versgemalen witte peper.

    Fruit de sjalotjes in 1 lepel boter, voeg wijn en azijn toe en laat 3 min. koken. Voeg slagroom toe en laat nog eens 3 min. koken.
    Meng de helft van de garnalen met boter en draai tot een gladde massa.
    Breng de saus opnieuw aan de kook, voeg Jacobsschelpen toe en laat kort meesudderen.
    Roer er de garnalenboter door en voeg restant garnalen toe met de kervel.
    Laat de saus niet meer koken en breng op smaak met peper en zout.
    Serveer als een voorgerecht met toast.

    Een luxieus voorgerecht of tussendoortje!



    Soms worden de graveringen gerestaureerd!


    23-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde Dia-show Egypte







    Filosoof

    500g soepvlees, 2 uien, laurier, peper en zout, azijn, beetje bloem, peperkoek, gare aardappelpuree, beschuit, boter.

    Kook het soepvlees gaar en maak er hachee van: snij het in stukjes en meng het met de laurier, de klein gesneden uien,
    wat peper en zout, de azijn, de bloem en 2 plakjes kleingesneden en met water gestoofde peperkoek.
    Schep de hachee in een ingevette ovenschaal, daar bovenop de puree.
    Verkruimel de beschuit op de bovenste laag en leg er wat klontjes boter op.
    Ong. 30 min. in een voorverwarmde oven, stand 6.
    Smaakt lekker met appelmoes.

    Tip: Gebruik de bouillon van het soepvlees voor heldere groentensoep.






    22-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aanvang tussen kunst en kitsch


    Kunst













    Kitsch

    21-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    20-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotobewerking Erica-heide


    De vrijwel orginele foto









     






    De orginele foto wat bijgesneden en versterkt!

    20-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!