diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    31-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leven op de Nijl


    Heerlijke speelplaats op zo'n zandplaatje!




    Kipragôut met aspergestukjes

    2 kipfilets, 40g boter, 1el tuinkruiden, 2 sjalotjes (gesnipperd), 1/2 gesnipperde rode paprika,
    2el bloem, 3dl bouillon, 250g gekookte aspergestukjes, 2el citroensap, 1dl room, 2el boter, 1tl zout.

    Braad de stukjes kipfilet in de boter, voeg de tuinkruiden en citroensap toe en laat de kip een paar min. stoven.
    Voeg de paprika, de aspergestukjes en de sjalotjes toe en laat 5 min. stoven. Voeg de bouillon toe en laat 5 min. pruttelen.
    Giet de bouillon in een zeef en vang de soep op in een bakje. Verhit de resterende boter in de pan.
    Roer met een garde de bloem erdoor, bak de roux 2 min., giet langzaam de bouillon bij de roux en breng de saus roerend aan de kook.
    Laat 5 min. pruttelen, voeg de inhoud van de zeef toe en maak de saus af met peper en zout.
    Voeg een beetje room bij de ragôut en serveer met een pasteitje.

    Smulze!




    Een manier om de kost te verdienen!

    31-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl vanuit de boot gezien



     

     



    Zalmfilet met gegrilde groenten

    4 zalmfilets van 150g, 1ui, 1 rode paprika, 1 venkelknol, 1 courgette, 2 ansjovis, 3el olijfolie

    Snij de ui, paprika en venkel in parten, de courgette in dikke plakken.
    Pureer de ansjovisfilets en meng met olie.
    Kwast de groenten in met het oliemengsel en gril ze knapperig.
    Bestrijk de vis met olie en grill deze gaar.
    Schep de zalmfilet op borden en de groenten ernaast.
    Serveer met risotto en een frisse salade.

    Laat het u smaken!




    Een zeezieke toerist?

    30-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl onderweg


    Onderweg van Luxor naar Aswan




    Fishermans' Stew

    Het visgerecht heeft een Engelse achtergrond. Zo stelt men dat in de meeste Franse kookboeken.
    Van het orginele recept is niet zoveel overgebleven, want het bereiden van een saus dmv een roux is een typisch kenmerk van de klassieke Franse keuken.
    De Engelsen gebruikten er heel lang kruim van witbrood voor om hun sauzen te binden.
    Waarschijnlijk deed men dat vroeger ook met de Fishermans'Stew.

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    750g gefileerde zeevis (bij voorkeur 2 à 3 soorten, zoals kabeljauw, schelvis en rode poon),
    1,5 tablet voor visbouillon, 1 kleine citroen of limoen (schoon geboend, in 6 schijfjes gesneden),
    ca. 65g boter, 30g bloem (gezeefd), 1 eierdooier, 4el slag- of kookroom, zout, witte peper uit de molen,
    6el fijngeraspte oude Goudse kaas, 2 à 3el droog kruim van ontkorst wit-of bruinbrood.

    Spoel de vis onder stromend koud water, maak ze droog met keukenpapier en snijd ze in stukken van ca. 2,5 cm.
    Breng 1 liter water aan de kook en laat de bouillontabletten erin oplossen. Voeg citroen- of limoenschijfjes toe.
    Leg de stukken vis in de bouillon en houd alles 5 min. tegen de kook aan. Neem de vis uit de pan en houd alles warm.
    Zeef de bouillon, verhit een pan met dikke bodem en laat er 35g boter in smelten. Wacht tot het schuim begint weg te trekken.
    Roer de bloem erdoor en blijf roeren tot een vrij gladde massa is verkregen.
    Schenk er onder voortdurend roeren zoveel gezeefde bouillon bij tot een niet al te dikke saus is verkregen.
    Roer er 3el geraspte kaas door en blijf roeren tot de kaas in de saus is opgelost. Laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen.
    Roer in een kommetje eierdooier en en room los. Roer er 4el hete saus door, schenk het mengsel bij de saus en roer alles krachtig door.
    Voeg naar smaak zout en/of peper toe en schep 1/3 deel van de hete saus in een reeds beboterde (ca. 15g) ovenvaste schaal.
    Verdeel de vis erover en schenk er vervolgens de rest van de saus zo gelijkmatig mogelijk over.
    Bestrooi alles met geraspte kaas en broodkruim. Leg er hier en daar een flintertje boter op of sprenkel er 15g gesmolten boter over.
    Plaats de schaal zolang onder een reeds hete ovengrill tot er een mooi goudbruin korstje op het gerecht is gevormd.
    Geef er lekker warm en knapperig stokbrood bij.

    Veel succes!


    één van de vele passagiersboten!

    29-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl tussen Luxor en Aswan






    Vis met hoi-sin-saus

    Voor de saus bij de vis moet u kunnen beschikken over de hoi-sin-saus, verkrijgbaar in alle Aziatische winkels en ook in de betere supermarkten.
    De saus is samengesteld met een donkere sojasaus waaraan knoflook en verschillende kruiden en specerijen zijn toegevoegd.
    Proef de saus vóór het gebruik, want juist daardoor kom je er achter, dat jer er slechts een theelepeltje van nodig hebt.

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    400 à 500g gefileerde zeevis, zoals kabeljauw of schelvis in acht of meer gelijke stukken,
    3el (arachide)olie, 4 teentjes knoflook in dunne plakjes, 2el lichte Chinese soyasaus,
    1tl fijngeraspte verse gemberwortel, 1tl hoi-sin-saus, 2 bosuitjes met veel groen (gesnipperd).

    Maak de vis droog met keukenpapier, verhit de wok en laat de olie er even doorwalsen.
    Laat de knoflookplakjes, onder voortdurend roeren en omscheppen, er zolang in bakken tot ze een licht goudbruine kleur hebben gekregen.
    Neem ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken.
    Bak hierna de stukken vis, bij gedeelten, aan weerszijden goudbruin.
    Schuif de reeds gebakken stukken steeds naar een zijde van de wok.
    Voeg na het bakken sojasaus aan de resterende olie toe.
    Laat alles even pruttelen en roer er vervolgens de gemberwortel door.
    Schakel na 1 min. de warmtebron uit en roer de hoi-sin-saus door de saus op de bodem van de wok.
    Schuif de stukken vis voorzichtig door de saus en verdeel ze over voorverwarmde borden.
    Strooi eerst de plakjes knoflook en daarna de bosuitjes over de gerechten.
    Geef er gekookte en daarna in een heel weinig olie gebakken mie bij.
    Schep vlak voor het opdienen enkele eetlepels gefruite uitjes door de mie.

    Veel keukenplezier!



    Een grafberg?

    28-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dejavu Nassermeer en aangemeerd






    Lekker 'eenpans'gemak

    Dat lekker eten heel gemakkelijk te bereiden is, zie je vooral bij eenpansmaaltijden.
    Alle ingrediënten gaan in één pan, waardoor de verschillende smaken zich heerlijk met elkaar kunnen vermengen.
    U heeft er nauwelijks omkijken naar. En heel weinig afwas bovendien!

    Griekse rijstschotel met shoarma, olijven en fêtakaas
    (hoofdgerecht voor 4 personen en ca. 20 min. bereidingstijd)

    olijfolie, 24g Blue Band, 500g shoarmavlees, 250g gesneden prei, 350g langkorrelrijst,
    1/2 liter kant en klare tomatensaus, 1 vleesbouillontablet, 300g gemarineerde olijven met fêtakaas

    Verhit een scheutje olie (ca. 2el) met de Blue Band in een diepe braadpan. Roerbak hierin het vlees 3 min.
    Voeg de prei toe en roerbak deze 1 min. mee. Roer de rijst erdoor.
    Voeg 1/2 l water, de tomatensaus en het bouillontablet toe.
    Breng het geheel tegen de kook aan en laat de rijst op een heel laag vuur in ca. 15 min. gaar worden.
    Tussentijds een paar keer omroeren.
    Roer de gemarineerde olijven met fêtakaas op het laatste moment door het gerecht en laat het nog even doorwarmen.
    Serveer er eventueel een knapperige salade van ijsbergsla, tomaat, paprika en uiringen bij.

    Eetsmakelijk!




    27-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristenkramen langs de Nijl


    Koopwaar te kust en te keur!



    Griekse salade

    4 rode grof gesnipperde paprika's, 300g blokjes feta, 3 uien in ringen gesneden,
    4 vleestomaten, 100g zwarte olijven, 3el citroensap, 6el olijfolie,
    3el gehakte basilicumblaadjes, sap van een halve citroen, peper en zout.

    Meng paprika, feta, ui, tomaten en olijven. Maak een dressing van citroensap, olijfolie, zout en peper.
    Dressing met salade mengen en voor het opdienen de basilicumblaadjes over de salade strooien.

    Serveer met pitabrood en eetsmakelijk!




    Mooie kramen waar je hard voorbijbij moest lopen, liefst zonder te kijken!

    26-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristenkramen


    Hoe staat de rok bij deze mevrouw? Doet mij denken aan mijn teenertijd!





    Vegetarische omelet

    1 grote gesnipperde ui, 2 geperste teentjes knoflook, 3el olijfolie, 4 eieren, 4el melk, 1/2tl zout,
    1/2 gesnipperde paprika, 2 blokjes spinazie, 2 gekookte aardappelen en 1/2 tl basilicum.

    Fruit ui, knoflook en de paprika in de olie. Voeg de ontdooide spinazie toe en bak kort mee.
    Snij de aardappels in schijven, klop de eieren met melk, zout en basilicum los en leg de aardappelschijven in de pan.
    Giet er de eieren over en laat ze op een klein pitje zachtjes stollen. Keer de omelet om en laat nog 2 min. bakken.

    Lekker met wat versgebakken broodjes en rauwkost!



    De rijdende bakker aan huis is hier nog in zwang!

    25-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!