diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    25-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristenkramen


    Hoe staat de rok bij deze mevrouw? Doet mij denken aan mijn teenertijd!





    Vegetarische omelet

    1 grote gesnipperde ui, 2 geperste teentjes knoflook, 3el olijfolie, 4 eieren, 4el melk, 1/2tl zout,
    1/2 gesnipperde paprika, 2 blokjes spinazie, 2 gekookte aardappelen en 1/2 tl basilicum.

    Fruit ui, knoflook en de paprika in de olie. Voeg de ontdooide spinazie toe en bak kort mee.
    Snij de aardappels in schijven, klop de eieren met melk, zout en basilicum los en leg de aardappelschijven in de pan.
    Giet er de eieren over en laat ze op een klein pitje zachtjes stollen. Keer de omelet om en laat nog 2 min. bakken.

    Lekker met wat versgebakken broodjes en rauwkost!



    De rijdende bakker aan huis is hier nog in zwang!

    25-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl en eiland met tempel


    Gezien vanaf onze passagiersboot.




    Pruimentaart met vanilleroom

    1kg pruimen, 6el suiker, 100g boter, 1tl kaneel, 300g korstdeeg, 5dl melk, 1dl room,
    6 eidooiers, 1 vanillestokje, 1/2 citroenschil, 100g suiker, 10cl cognac.

    Neem een platte ovenschotel en smeer deze in met boter.
    Snij de pruimen in plakjes en leg deze in de ovenschotel.
    Bestrooi ze met suiker en kaneelpoeder. Korstdeeg uitrollen en op de pruimen leggen.
    Goed aandrukken en met een vork gaatjes prikken.
    Kook de melk en de room met citroenschil en het kaneelstokje. Laat mengsel afkoelen.
    Haal vanillestokje en citroenschil uit de melk. Roer eidooiers los met suiker en cognac en klop er koude melk onder.
    Laat mengsel in een oven van 120 graden stollen in ong. 45 min. Bak de taart krokant in een oven van 200 graden in 35 min. en serveer de taart warm met de afgekoelde vanilleroom.

    Een ware koninginnentaart!



    De tempel van Isis op Philae-eiland tussen de oude en nieuwe Aswandam.

    24-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodil en kamelen


    Een huisdier waar je beter maar niet mee knuffelt!





    Asperges met kaaskorstje

    1,5kg asperges, 1tl suiker, 1tl zout, 40g Parmezaanse kaas, 1el paneermeel, 1 bekertje zure room, 25g boter, mespunt paprikapoeder.

    Asperges schoonmaken en in 15 min koken. In kommetje Parmezaanse kaas en paneermeel door elkaar mengen.

    In andere kommetjes zure room loskloppen. Asperges overdoen in een ovenschaal. Boter in klontjes erover verdelen.
    Kaasmengsel erover strooien, onder grill schuiven en in 2 min. lichtbruin grilleren.
    Zure room op asperges scheppen en bestrooien met een snufje paprikapoeder.

    Even wachten tot het asperge-seizoen aanbreekt of uit de diepvries halen!



    De kamelen(dromedarissen)-tocht staat te gebeuren!

    23-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aswandam en omgeving


    De Aswandam in de Nijl is een prachtige bezienswaardigheid!




    Kaascake

    250g volkorenbeschuitjes, 200g boter, 2 citroenen, 275g verse roomkaas,
    350g kwark, 50g suiker, 4 eieren, 1 blikje abrikozenvulling

    Rol de koekjes fijn, smelt de boter en roer deze door de kruimels.

    Smeer een springvorm in met boter en bekleed deze met het koekjesdeeg.
    Rasp de citroenschil en meng deze met de kwark, roomkaas en de suiker en klop er de eieren door.
    Schenk het mengsel in de bodem en bak de taart in een voorverwarmde oven op 175 graden gaar in een uur.
    Schakel de oven uit en laat de taart in de oven nagaren.
    Laat de kaastaart afkoelen en strijk er de abrikozenvulling over.

    Lekker smullen maar en niet denken aan de lijn!




    Een weg in de omgeving van de Aswandam, waarschijnlijk op weg naar weer een tempel!

    22-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektrische centrale Aswandam


    De stuwdam aan het Nassermeer





    Mediterrane picknick

    In zuidelijke landen gaat een dagje uit vaak gepaard met een uitgebreide picknick.
    Zo'n picknick wordt samengesteld uit vaak simpele maar smakelijke ingrediënten:
    brood (bv een plat Turks brood of Italiaanse ciabatta), salami met lekker veel knoflook,
    gedroogde ham in niet al te dunne plakken, fetakaas in blokjes of aan een stuk, verse tomaten voor uit het vuistje,
    hardgekookte gepelde eieren met knoflooksaus, parten watermeloen, druiven, gedroogde vijgen en een lekkere salade met olijven.

    Mediterrane rijstsalade met tonijn
    Picknicksalade voor 3-4 pers.
    Bereidingstijd ca. 20 min.

    200g langkorrelrijst, zout, versgemalen peper, 50g pijnboompitten, 1 citroen, 1 blikje (ca. 200g) tonijn naturel,
    1 pot (580ml) Crea'Salad Mediterranea (Bonduelle), 10el mayonaise, 3el fijngeknipte bieslook

    Kook de rijst in ruim kokend water met een snufje zout in ca. 12min. gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
    Afgieten, onder de koude kraan spoelen tot de rijst koud is en laten uitlekken.
    Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan op een matig vuur al roerende goudbruin.
    Laat afkoelen. Pers de citroen uit. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in kleine stukjes.
    Laat de Crea'Salad uitlekken en meng deze met de rijst, de pijnboompitjes, de tonijn,
    het citroensap, de mayonaise, de bieslook en versgemalen peper naar smaak.
    Verdeel de salade over 3 of 4 afsluitbare plastic schaaltjes (1 grote afsluitbare schaal is ook goed).
    Neem de salade mee in een koelbox of tas met koelelementen.




    De elektrische centrale aan de Aswandam is zeer belangrijk voor de welvaart van Egypte!

    21-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamelentoer


    Zicht op zeilboot en Aswan, Egypte





    Spaghetti met koude saus

    350g rijpe tomaten, 1 gedroogde Spaanse peper, 1 teentje knoflook, 20 ontpitte zwarte olijven,
    6 blaadjes verse basilicum, 3el olijfolie, Parmezaanse kaas, zout, 1 pak spaghetti.

    Ontvel de tomaten en haal de zaadjes eruit.
    Snij het restant in kleine blokjes en doe in een schaal.
    Verkruimel er het Spaanse pepertje over.
    Voeg de fijngehakte knoflook, de ontpitte en gehalveerde olijven,
    de olijfolie, de kaas, de fijngesneden basilicum en wat zout toe.
    Meng de ingrediënten goed door elkaar en dek de schaal af.
    Laat het mengsel minimaal een half uur in de koelkast rusten.
    Kook nadien de spaghetti beetgaar.
    Giet af, doe de spaghetti in een schaal en meng er het tomatenmengsel doorheen.
    Serveer met geraspte kaas en brood.
    Smakelijk!



    De kamelenorganisatie ligt al op ons te wachten!

    20-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de schoolklas


    Stoute kinderen moeten in de hoek!






    Griekse salade met fetakaas

    4 rode grof gesnipperde paprika's, 300g blokjes fêta, 3 uien in ringen gesneden, 100g zwarte olijven,
    3el citroensap, 6el olijfolie, 3el gehakte basilicumblaadjes, handvol rocketslablaadjes.

    Meng paprika, slablaadjes, fêta, ui en olijven. Maak een dressing van citroensap, olie, zout en peper.
    Dressing met salade mengen en voor het opdienen de basilicum-blaadjes over de salade strooien.
    Serveer met pita-brood.

    Lekker genieten!



    Wie kan onze roepnamen lezen?


    19-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het leven aan de Nijl


    De koe, de geit en de ezel?? Wassen en plassen!




    Lamscurry

    500g lamsvlees, 4el olie, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1tl geraspte gemberwortel, 2el kerriepoeder, 1tl zout, 1el azijn, 1,5dl kokosmelk en 1dl melk

    Snij het lamsvlees in stukjes en bak kort in 3el olie.
    Verhit 1el olie en fruit de knoflook, de gember en de ui in de pan in 10 min. tot de ui zacht en goudbruin is.
    Zet het vuur hoger en bak het kerriepoeder 30 sec. mee.
    Voeg daarna het zout en de azijn toe en laat deze ingrediënten 1 min. meekoken.
    Voeg het lamsvlees toe en roer alles goed door elkaar.
    Voeg de kokosmelk en de melk toe en laat 30 min. op een laag vuur sudderen.
    Serveer met rijst en een uiensalade met koriander.

    Succes!




    Nog wat bijlessen voor de toeristen!

    18-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boottochtje vanuit Aswan




     

     


    Zalmfilet met tuinkruiden

    4 zalmfilets van 150g, 1 citroen, 4el gehakte tuinkruiden, 1/4dl slagroom, 20g paneermeel, 30g gezouten roomboter en 2el witte wijn.

    Leg de visfilets in een met olijfolie ingevette schaal. Besprenkel de vis met de citroen.
    Voeg de kruiden toe en 2el witte wijn. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    Bak de vis in een voorverwarmde oven op 175 graden ged. 10 min. gaar.
    Verwarm de room en schenk deze over de vis, bestrooi de vis met paneermeel en de gesmolten boter.
    Laat dit onder de grill bruin worden en serveer met boontjes en krielaardappeltjes.





    17-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overkant Nijl vanaf Aswan en Kitchener eiland


    Grafkelders voor hoge priesters!




    Kip met cashewnoten in ovenkasserol

    1 ui, 250g kuikenborstfilet, 2 stengels bleekselderij, 1/2 bakje champignons, 1el citroensap, 2el olijfolie, zout,
    peper, 1 pakje doperwten van 300g (diepvries), 2el ketjap manis, 3el sherry, 50g cashewnoten (ongezouten)

    Ui pellen en snipperen, kipfilet in dobbelsteentjes snijden, bleekselderij wassen en in stukjes snijden.
    Champignons wassen, in plakjes snijden en met citroensap besprenkelen.
    In braadpan olie verhitten, ui 3 min fruiten, kip bestrooien met zout en peper, aan ui toevoegen en 5 min. meebakken.
    Toevoegen: doperwten, bleekselderij, champignons, , ketjap en sherry.
    Door elkaar scheppen, overdoen in een ovenschotel en in oven van 200 graden 20 min. stoven. Noten erdoor scheppen.
    Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met safraanrijst.


    Lekker Egyptisch!



    16-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogel op Botanisch eiland Kitchener





     





    Risotto met Spaanse ham

    1 liter kippenbouillon, 1 gesnipperde ui, 1 grof gesnipperde courgette, 1el boter, 1 pakje risottorijst,
    1 klein blikje ananas, 250g Spaanse ham, 3el olie, 4el rozijnen, 1 tl kerriepoeder.

    Fruit de ui en courgette in de boter en kook de rijst gaar in de bouillon vlgs de gebruiksaanwijzing.
    Ananas uit laten lekken, ham in reepjes snijden, mengen met het ui-mengsel, bestrooien met kerriepoeder.
    Laat 5 min. stoven, meng met de rijst en olie en breng op smaak met peper en zout.

    Serveer met een salade als lunchgerecht.






    15-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanisch eilandje in de Nijl bij Aswan


    De entree wanneer je op Kitchener eiland beland!



     


    Tulband

    500g bloem, 1tl bakpoeder, 4dl melk, 2 eieren, 100g boter, 1 pakje vanillesuiker, 1tl zout.
    Vulling: 150g in rum geweekte rozijnen, 1 gesnipperde appel, 50g amandelschaafsel en 1 el bloem.

    Alle ingrediënten met elkaar vermengen tot een beslag. Meng rozijnen en appels met bloem en voeg toe aan het beslag.
    Beboter een grote tulbandvorm, strooi er wat amandelschaafsel door en spatel het beslag in de vorm.
    Bak de tulband op 160 graden in ong. 60 min. gaar. Laat afkoelen en sprenkel er wat rum over.
    Laat 1 dag intrekken en serveer de cake met geklopte slagroom, stroop en poedersuiker.


    Oefen maar vast voor de feestdagen!



    Van dichtbij bezien!

    14-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanische tuin en overkant Nijl bij Aswan




     



    Geroosterde paling

    1kg dunne paling, laurier en zout.

    Vraag de visboer om de ingewanden uit de paling te halen, maar laat de kop en het vel eraan zitten.
    Was de paling goed, leg ze in halve circels tegen elkaar aan in een breed visrooster.
    Doe tussen elke twee palingen een paar blaadjes laurier en rooster gaar op een barbecue.
    Al naar gelang de dikte duurt het roosteren tussen de 5 en 10 minuten. Dan pas de paling zouten.

    Serveren met een frisse salade. Een stevige witte wijn, een rode rioja of een Italiaanse rosato smaken er goed bij!








    13-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanische tuin Kitchener eiland




     

     

    Pasta met salie-botersaus

    150g boter, 50g kleine stukjes ontbijtspek, 3el fijngehakte salie,
    4el citroensap, 1dl witte wijn, 1el suiker.

    Smelt 2el boter en bak hierin de spekjes en salie 3 min. op een klein vuurtje.
    Voeg citroensap, witte wijn en suiker toe en laat dit 2 min. koken.
    Klop er beetje bij beetje de boter door en breng de saus op smaak met peper en zout.
    Kook 250g pasta gaar en roer de saus door de pasta. Serveer met vis.


     



    12-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.entree onvoltooide Obelisk Aswan


    Aankomst bij de onvoltooide Obelisk in Aswan, Egypte




    Macaroni met tomatensaus

    2 uien, 50g gepelde gehakte walnoten, 3el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten,
    1tl gedroogde basilicum, 1dl kippenbouillon, 2el gehakte verse basilicum, 1tl suiker,
    zwarte peper uit de molen, zout, 400g schelpjes-macaroni, 100g geraspte oude kaas, 1dl room.

    In pan olie verhitten, gesnipperde ui en knoflook toevoegen en samen 3 min. zachtjes bakken.
    De gehakte walnoten toevoegen en 2 min. meebakken. Voeg de gepelde tomaten, bouillon, basilicum, suiker en peper toe.
    Zonder deksel 15 min. zachtjes koken en af en toe roeren. Intussen schaal voorverwarmen.
    In pan macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing en roer er 4el olijfolie door.
    Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper.
    Roer de room door de saus en schep de macaroni erdoor met de vers gehakte basilicum.
    De kaas in een schaaltje doen en apart erbij geven. Serveer met krokant stokbrood en komkommersalade.

    Lekker vegetarisch op een mooie herfstdag!



    11-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    10-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoltooide Obelisk in de kijker


    Een enorm kunstwerk met schaduwspel!





    Gemengde bonencasserole

    500g gemengde bonen, 2 gesnipperde uien, 1 rode en groene paprika, 4 tomaten, 2 grote aardappels, 200g paprikaworst, 1 teentje knoflookpulp.

    Bonen 12 uur weken, afspoelen en beetgaar koken. Aardappels schillen en in stukjes snijden.
    Worst in dobbelsteentjes snijden. Tomaten wassen en in schijfjes snijden.
    Meng bonen, aardappel, tomaat worst, paprika, ui en knoflook.
    Besprenkel royaal met olijfolie en stoof gaar op een klein vuurtje in 30 min.
    Breng op smaak met peper en zout en serveer met hartige pannenkoekjes.

    Smikkelse!



    Een toeristische attracktie!

    10-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoltooide Obelisk langs de Nijl


    Door de aanwezigheid van de mensen op de dia krijg je een indrukt van de immense grootte (41 meter!)



     


    Varkensfilet met paprika's

    2 uien, 1 grote rode paprika, 12 plakjes varkensfilet van 40g, 2el boter,
    2tl paprikapoeder, 4el slagroom, 1el gehakte peterselie.

    Bak de gesnipperde ui en de reepjes paprika in 1el boter.
    Voeg paprikapoeder toe en laat de groenten 5 min. sudderen.
    Bestrijk het vlees met een kruidenolie.
    Verhit een grillpan en grilleer het varkensvlees gaar. Halverwege het vlees keren.
    Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en dek af met aluminiumfolie.
    Voeg de room toe aan het paprika/ui-mengsel en voeg 1dl water toe.
    Laat de saus 4 min. zachtjes pruttelen en breng de saus op smaak met peper en zout.
    Serveren met frites en een salade.

    Smakelijk!


    Het lange gevaarte weegt meer dan 1000 ton!

    09-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoltooide Obelisk met spleet


    Alleen maar steen en toch mooi!





    Lamskoteletten met venkel

    8 lamskoteletjes, 4 middelgrote venkelknollen, 2el olijfolie, 1tl grof zeezout en versgemalen zwarte peper

    Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Laat 1 uur intrekken.
    Maak venkelknollen schoon en snij ze in vieren Leg ze in een ovenschotel en giet er de olie over.
    Meng de groente met de olie.Bestrooien met zeezout en peper.
    Plaats in voorverwarmde oven van 230 graden en rooster ze in 20 min gaar.
    Wentel ze regelmatig. Grill het lamsvlees gaar en serveer met de venkel.

    Een Koningsmaal!


    Tijdens het uithakken viel er een spleet in het graniet

    08-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige hierogliefen





    Kip-salade sandwich

    2 kipfilets, 2tl citroensap, 2 lente-uitjes, 1 steel bleekselderij, 2el mayonaise, 2el crème fraîche,
    1tl kerriepoeder, 2 blaadjes munt, 4el gehakte hazelnoten, 8 sneetjes witbrood.

    Kook de kipfilets met weinig zout gaar in ca. 15 min. en laat ze afkoelen.
    Lente-uitjes in ringetjes snijden, bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden.
    Snij de kipfilets in stukjes en meng deze met de selderij, lente-uitjes en noten.
    Maak een saus van crème fraîche, kerrie, mayonaise en gesnipperde munt.
    Breng de saus op smaak met peper en zout en roer door de kipsalade. Laat het geheel 2 uur intrekken.
    Rooster de sneetjes witbrood en beleg deze met slablaadjes en de kipsalade.


    Kip genoeg in Egypte!



    07-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werklui, priesters en toeristen...


    Werkbespreking (wanneer zal het gaan regenen?) bij de Open Kiosk van Trajanus





    Gratins

    Gegratineerde Italiaanse tomatensoep

    250g gesnipperde uien, 2 blikjes tomatenblokjes, 2 teentjes knoflook, 7el olijfolie, 50g boter, 2tl suiker,
    1,5 liter vleesbouillon, 3dl witte droge wijn, 1/4 tl tijm, 12 knoflooksneetjes, 200g gehakte mozzarella.

    Verhit 4el olijfolie in een bakpan en fruit uien met knoflook en suiker in 30 min goudbruin.
    Voeg bouillon, tomatenblokjes en wijn toe en roer aanbaksel los.
    Breng de soep aan de kook en laat 30min zachtjes pruttelen.
    Verwarm de oven op 200 graden en strijk de sneetjes stokbrood in met olijfolie. Rooster ze in de oven.
    Breng de soep op smaak met peper en zout en schep de soep in ovenvaste koppen.
    Leg op iedere kop twee sneetjes geroosterd brood en bestrooi rijkelijk met kaas. Zet onder de grill tot de kaas begint te smelten.

    Aardappelgratin

    1kg aardappelen, 30g boter, 5 teentjes knoflook, 1 ui, 3el olijfolie, 1 ui, 1 ei, 1dl room, 1dl melk 1el gehakte peterselie, 200g geraspte jonge kaas, 1tl zout, peper uit de molen.

    Snij de knoflook in dunne plakjes en fruit met de gesnipperde ui in de olie.
    Schil de aardappelen en schaaf ze in dunne plakjes.
    Vet een ovenschaal in met boter en meng ui/knoflookmengsel met de aardappelschijfjes.
    Maak laagjes van aardappel en bestrooi elke laag met kaas, peterselie en met peper en zout.
    Klop het ei los met de room en de melk, breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de ovenschotel.
    Bak de aardappelgratin in een oven van 175 graden in 60 min. goudbruin gaar.

    Eet smakelijk!


    06-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!