De stuwdam aan het Nassermeer

Mediterrane picknick
In zuidelijke landen gaat een dagje uit vaak gepaard met een uitgebreide picknick. Zo'n picknick wordt samengesteld uit vaak simpele maar smakelijke ingrediƫnten: brood (bv een plat Turks brood of Italiaanse ciabatta), salami met lekker veel knoflook, gedroogde ham in niet al te dunne plakken, fetakaas in blokjes of aan een stuk, verse tomaten voor uit het vuistje, hardgekookte gepelde eieren met knoflooksaus, parten watermeloen, druiven, gedroogde vijgen en een lekkere salade met olijven.
Mediterrane rijstsalade met tonijn Picknicksalade voor 3-4 pers. Bereidingstijd ca. 20 min.
200g langkorrelrijst, zout, versgemalen peper, 50g pijnboompitten, 1 citroen, 1 blikje (ca. 200g) tonijn naturel, 1 pot (580ml) Crea'Salad Mediterranea (Bonduelle), 10el mayonaise, 3el fijngeknipte bieslook
Kook de rijst in ruim kokend water met een snufje zout in ca. 12min. gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd). Afgieten, onder de koude kraan spoelen tot de rijst koud is en laten uitlekken. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan op een matig vuur al roerende goudbruin. Laat afkoelen. Pers de citroen uit. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in kleine stukjes. Laat de Crea'Salad uitlekken en meng deze met de rijst, de pijnboompitjes, de tonijn, het citroensap, de mayonaise, de bieslook en versgemalen peper naar smaak. Verdeel de salade over 3 of 4 afsluitbare plastic schaaltjes (1 grote afsluitbare schaal is ook goed). Neem de salade mee in een koelbox of tas met koelelementen.
De elektrische centrale aan de Aswandam is zeer belangrijk voor de welvaart van Egypte!

|