diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    21-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Shouldham (Kings Lynn)







    Keukenweetjes van Willemijn

    Gehaktballen haken tijdens het braden niet aan de bodem van de pan wanneer u deze bekleedt met reepjes spek.
    Wanneer u de gehaktballen enigszins vochtig maakt alvorens ze de pan in gaan is de kans klein dat ze openbarsten.

    Maak ook eens gehaktbrood: deze bakt u in een langwerpige bakvorm in uw oven.
    U kunt in zo'n gehaktbrood allerlei lekkers verstoppen, zoals: niet al te harde eieren,
    plakjes of blokjes salami, fijngehakte olijven, blokjes kaas, artisjokkenbodems, aspergepunten e.d.
    Nog feestelijker wordt een gehaktbrood, wanneer u het (na afkoeling) bespuit met sierlijke toefjes aardappelpuree
    en het geheel nog even in een hete oven wordt gezet om een goudbruin korstje te krijgen!

    Handig is het om een voorraadje gehaktballen en-balletjes en een gehaktbrood in de diepvriezer te bewaren.
    Hierbij bebruik makend van de weekaanbieding bij de slager of supermarkt!

    Vraag bij de slager of poelier of hij u kan helpen aan een klosje vinkegaren om rollades en gevogelte goed in model op te binden!
    Wanneer u geen tijd hebt om een gevulde vogel dicht te naaien,
    dek dan de vulling simpelweg af met met een tweetal in melk uitgeknepen sneetjes wittebrood!
    Het vlees van gevogelte dat in de oven wordt gebraden blijft lekker sappig wanneer u
    een mengsel van 1 dl water en 0,25dl  (verse) ananassap in de buikholte van de vogel giet!


    21-05-2017, 21:55 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marham op weg naar Raf-basis







    Keukenweetjes van Willemijn

    Een idee voor gehaktkruiden-mengsel:
    knoflookpoeder + kerrie + dragon +gemberpoeder + oregano + paprikapoeder + rozemarijn + nootmuskaat of kaneel.
    Met een wegwerphandschoen van doorzichtig plastic kunt u gehakt mengen zonder vuile handen te krijgen,
    handig wanneer je een wondje aan uw hand heeft!

    Gehakt krijgt meer volume wanneer u er een portie aardappelpuree, een handje havermout,
    geweekt broodkruim of verkruimelde cream-crackers of beschuit
    aan toevoegt!
    Of zeer fijn gesnipperde kool, of een geraspte aardappel (1 kopje per 500g gehakt)!

    In sommige winkels is E.E.T (extra eiwit toegevoegd) verkrijgbaar.
    Dit produkt bestaat voor driekwart uit normaal gehakt en voor een kwart uit plantaardig 'gehakt' (sojabonen).
    Wat betreft voedingswaarde en smaak valt er niets op dit produkt aan te merken.

    Hamburgers worden lekker 'sappig' wanneer u er een scheutje water aan toevoegt, maar overdrijf niet, per 500g gehakt is 0,5-0,75 dl vocht voldoende.
    Gehaktballen worden mooi glad wanneer u ze tussen vochtige handen in model brengt.



    20-05-2017, 20:40 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk weg naar RAF-basis







    Keukenweetjes van Willemijn

    Om lunchworst onbeschadigd uit het blik te krijgen, kunt u het beste zowel de onderkant als de bovenkant te openen!
    Let op dat het water, waarin de rookworst warm wordt, niet aan de kook komt.
    De worst knapt dan en het kostelijke sap gaat verloren!

    Een stukje spek kan gemakkelijk in blokjes of plakjes worden gesneden wanneer het een tijdje in de vriezer gelegen heeft.
    Plakjes ontbijtspek hebben de vervelende gewoonte om op elkaar te plakken en moeilijk van elkaar te halen.
    Rol de plakjes met verpakking en al op en leg terug in de koelkast,
    de benodigde plakjes kunnen nu gemakkelijk afgewikkeld worden!
    Reepjes onbijtspek krullen tijdens het bakken niet op als ze tevoren onder de koude kraan zijn gehouden
    en op div. plaatsen ingesneden.
    In de Ver.Staten legt men op de plakjes spek in de pan een zwaar gietijzeren blok, een z.g. bacon press!



    19-05-2017, 15:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marham onderweg naar RAF-basis







    Keukenweetjes van Willemijn

    In Nederland is men van mening dat hart uitsluitend geschikt is voor huisdieren, maar van runderhart
    kan men een uitstekende bouillon trekken en van kalfshart allerlei verfijnde gerechten bereiden!

    Alvorens zwezerik gebakken of gesmoord wordt, dient hij eerst te worden geblancheerd, d.w.z.
    ondergedompeld in kokendheet water en afgespoeld met koud water, waarna vet en vliezen kunnen worden verwijderd!
    Neem een ruim gewicht voor de bereiding van nieren, want deze slinken aanzienlijk!

    Laat verse worst en saucijsjes eerst in kokend water wellen, dan knappen ze tijdens het bakken niet open, tenzij u dat wilt!
    Dep ze na hun verblijf in het hete water zorgvuldig af en rol ze door een laagje bloem.
    Let bij aankoop van vleeswaren in vacuüm-verpakking goed op de uiterste verkoopdatum
    die op het etiket staat en controleer of de verpakking nog deugdelijk is!

    Gesneden vleeswaren drogen snel uit. Bewaar ze derhalve in speciale doosjes in de koelkast of verpak ze zorgvuldig in folie.
    Desondanks blijven ze max. 3-4 dgn in goede conditie. Reden te meer om een voorraadje in uw diepvriezer te bewaren!



    18-05-2017, 20:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marham hoofdweg Plumtreehouse








    Keukenweetjes van Willemijn

    Na de scharrelkip heeft ook het scharrelzwijn zich aangediend, het type varken van het ouderwetse lekkere vlees!

    Vindt u de kleur van de jus niet goed, voeg dan eens een scheutje koffie-extract of oploskoffie toe.
    Bij matig gebruik proeft u er niets van en het effect is geweldig!
    Is de jus te vet, laat hem dan afkoelen, zodat hij stolt en het vetlaagje eraf gewipt kan worden!

    Bak lever nooit te lang en strooi er pas na het bakken zout overheen, anders wordt hij taai!
    Leg de plakken lever eerst enige tijd in melk (of tomatensap). Daarna afdrogen en bestuiven met bloem.
    Garneer
    met gebakken uitjes en schijven appel (=klassiek).




    17-05-2017, 22:15 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!