Keukenweetjes van Willemijn
Een idee voor gehaktkruiden-mengsel: knoflookpoeder + kerrie + dragon +gemberpoeder + oregano + paprikapoeder + rozemarijn + nootmuskaat of kaneel. Met een wegwerphandschoen van doorzichtig plastic kunt u gehakt mengen zonder vuile handen te krijgen, handig wanneer je een wondje aan uw hand heeft!
Gehakt krijgt meer volume wanneer u er een portie aardappelpuree, een handje havermout, geweekt broodkruim of verkruimelde cream-crackers of beschuit aan toevoegt! Of zeer fijn gesnipperde kool, of een geraspte aardappel (1 kopje per 500g gehakt)!
In sommige winkels is E.E.T (extra eiwit toegevoegd) verkrijgbaar. Dit produkt bestaat voor driekwart uit normaal gehakt en voor een kwart uit plantaardig 'gehakt' (sojabonen). Wat betreft voedingswaarde en smaak valt er niets op dit produkt aan te merken.
Hamburgers worden lekker 'sappig' wanneer u er een scheutje water aan toevoegt, maar overdrijf niet, per 500g gehakt is 0,5-0,75 dl vocht voldoende. Gehaktballen worden mooi glad wanneer u ze tussen vochtige handen in model brengt.
|