diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    10-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoltooide Obelisk in de kijker


    Een enorm kunstwerk met schaduwspel!





    Gemengde bonencasserole

    500g gemengde bonen, 2 gesnipperde uien, 1 rode en groene paprika, 4 tomaten, 2 grote aardappels, 200g paprikaworst, 1 teentje knoflookpulp.

    Bonen 12 uur weken, afspoelen en beetgaar koken. Aardappels schillen en in stukjes snijden.
    Worst in dobbelsteentjes snijden. Tomaten wassen en in schijfjes snijden.
    Meng bonen, aardappel, tomaat worst, paprika, ui en knoflook.
    Besprenkel royaal met olijfolie en stoof gaar op een klein vuurtje in 30 min.
    Breng op smaak met peper en zout en serveer met hartige pannenkoekjes.

    Smikkelse!



    Een toeristische attracktie!

    10-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoltooide Obelisk langs de Nijl


    Door de aanwezigheid van de mensen op de dia krijg je een indrukt van de immense grootte (41 meter!)



     


    Varkensfilet met paprika's

    2 uien, 1 grote rode paprika, 12 plakjes varkensfilet van 40g, 2el boter,
    2tl paprikapoeder, 4el slagroom, 1el gehakte peterselie.

    Bak de gesnipperde ui en de reepjes paprika in 1el boter.
    Voeg paprikapoeder toe en laat de groenten 5 min. sudderen.
    Bestrijk het vlees met een kruidenolie.
    Verhit een grillpan en grilleer het varkensvlees gaar. Halverwege het vlees keren.
    Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en dek af met aluminiumfolie.
    Voeg de room toe aan het paprika/ui-mengsel en voeg 1dl water toe.
    Laat de saus 4 min. zachtjes pruttelen en breng de saus op smaak met peper en zout.
    Serveren met frites en een salade.

    Smakelijk!


    Het lange gevaarte weegt meer dan 1000 ton!

    09-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoltooide Obelisk met spleet


    Alleen maar steen en toch mooi!





    Lamskoteletten met venkel

    8 lamskoteletjes, 4 middelgrote venkelknollen, 2el olijfolie, 1tl grof zeezout en versgemalen zwarte peper

    Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Laat 1 uur intrekken.
    Maak venkelknollen schoon en snij ze in vieren Leg ze in een ovenschotel en giet er de olie over.
    Meng de groente met de olie.Bestrooien met zeezout en peper.
    Plaats in voorverwarmde oven van 230 graden en rooster ze in 20 min gaar.
    Wentel ze regelmatig. Grill het lamsvlees gaar en serveer met de venkel.

    Een Koningsmaal!


    Tijdens het uithakken viel er een spleet in het graniet

    08-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige hierogliefen





    Kip-salade sandwich

    2 kipfilets, 2tl citroensap, 2 lente-uitjes, 1 steel bleekselderij, 2el mayonaise, 2el crème fraîche,
    1tl kerriepoeder, 2 blaadjes munt, 4el gehakte hazelnoten, 8 sneetjes witbrood.

    Kook de kipfilets met weinig zout gaar in ca. 15 min. en laat ze afkoelen.
    Lente-uitjes in ringetjes snijden, bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden.
    Snij de kipfilets in stukjes en meng deze met de selderij, lente-uitjes en noten.
    Maak een saus van crème fraîche, kerrie, mayonaise en gesnipperde munt.
    Breng de saus op smaak met peper en zout en roer door de kipsalade. Laat het geheel 2 uur intrekken.
    Rooster de sneetjes witbrood en beleg deze met slablaadjes en de kipsalade.


    Kip genoeg in Egypte!



    07-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werklui, priesters en toeristen...


    Werkbespreking (wanneer zal het gaan regenen?) bij de Open Kiosk van Trajanus





    Gratins

    Gegratineerde Italiaanse tomatensoep

    250g gesnipperde uien, 2 blikjes tomatenblokjes, 2 teentjes knoflook, 7el olijfolie, 50g boter, 2tl suiker,
    1,5 liter vleesbouillon, 3dl witte droge wijn, 1/4 tl tijm, 12 knoflooksneetjes, 200g gehakte mozzarella.

    Verhit 4el olijfolie in een bakpan en fruit uien met knoflook en suiker in 30 min goudbruin.
    Voeg bouillon, tomatenblokjes en wijn toe en roer aanbaksel los.
    Breng de soep aan de kook en laat 30min zachtjes pruttelen.
    Verwarm de oven op 200 graden en strijk de sneetjes stokbrood in met olijfolie. Rooster ze in de oven.
    Breng de soep op smaak met peper en zout en schep de soep in ovenvaste koppen.
    Leg op iedere kop twee sneetjes geroosterd brood en bestrooi rijkelijk met kaas. Zet onder de grill tot de kaas begint te smelten.

    Aardappelgratin

    1kg aardappelen, 30g boter, 5 teentjes knoflook, 1 ui, 3el olijfolie, 1 ui, 1 ei, 1dl room, 1dl melk 1el gehakte peterselie, 200g geraspte jonge kaas, 1tl zout, peper uit de molen.

    Snij de knoflook in dunne plakjes en fruit met de gesnipperde ui in de olie.
    Schil de aardappelen en schaaf ze in dunne plakjes.
    Vet een ovenschaal in met boter en meng ui/knoflookmengsel met de aardappelschijfjes.
    Maak laagjes van aardappel en bestrooi elke laag met kaas, peterselie en met peper en zout.
    Klop het ei los met de room en de melk, breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de ovenschotel.
    Bak de aardappelgratin in een oven van 175 graden in 60 min. goudbruin gaar.

    Eet smakelijk!


    06-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oud stadje langs de Nijl






    Gehaktballetjes in rode saus

    Ca. 1kg gehakt
    Voor de saus: 3el azijn, 3el mosterd, 3el tomatenketchup, 3el ketjap, 3el bruine suiker, 1,5el paprikapoeder, 3 uien en 2 blikjes tomatenpuree.

    Gehakt in balletjes draaien, uien in ringen snijden en de gehaktballetjes braden.
    Voor de saus alle ingrediënten bij elkaar doen en een half uur laten sudderen.
    Daarna de balletjes erbij doen.

    Lekker met stokbrood als tussendoortje of met pasta als gerecht.




    05-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempel Isis op eiland Philae bij Aswan







    Kip curry

    1000g kipdelen, 2dl yoghurt, sap van een 1/2 citroen, 1tl zout, 1/4 tl zwarte peper, 45g boter, 1el boter, 2 grote gesnipperde uien,
    2 teentjes knoflookpulp, 1/2 tl korianderpoeder, 2el kerriepoeder, 1el zeer fijngehakte verse gember, 40g gehakte walnoot.

    Marineer de stukken kip gedurende 1 uur in de yoghurt, citroensap, zout en peper.
    Smelt de boter met de olie en fruit hierin de ui en knoflook goudgeel.
    Voeg dan de kruiden en noten toe en laat het 3-4 min. zachtjes verder fruiten.
    Doe het over in een ovenschaal en voeg de kip met de marinade toe.
    Laat de kip in de afgedekte schotel in de oven in anderhalf uur zachtjes gaar stoven.
    Serveer er gekookte rijs met doperwten bij.


    Een gebruikelijk gerecht in Egypte!



    04-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!