diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    06-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Distelvlinders


    Een bonte verzameling!












    06-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Distelvlinders op vlinderstruik


    Hier volgt een prachtige serie Distelvlinders!




















    05-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    04-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandoogje op Hemelsleutel

    Een lust om te zien!




    Sla-groente

    De slasoorten vormen de grote groep van de bladgroenten en zijn een rijke aanvulling in een gevarieerde groententuin.
    Ze zijn rauw moeilijk verteerbaar, vandaar dat het nuttig is ze voor het gebruik erg klein te scheuren of te snijden.
    Ook goed kauwen!

    De kropsla beïnvloed het slapen, vandaar dat hij ideaal is bij het avondmaal.
    Andijvie, vooral de krulandijvie, stimuleert de eetlust. Paardebloemsla beïnvloedt de lever. Veldsla levert vit.C in de winter.
    Tuin- en veldkerssla zuivert het bloed en de capucijnesla ofwel de Oostindische kers heeft een remmende werking op ongunstige bacteriën.
    De gele of oranje bloemen zij eetbaar en worden gebruikt om schotels te versieren.




    04-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandoogjes op Laurier


    Het Zandoogje met gesloten en met geopende vleugeltjes
    .





    Slasoorten en vinaigrette

    In het sla-assortement verliest de gewone krop terrein, ten koste van de langer houdbare ijsbergsla.
    Met de overige, meer exotische sla-soorten, zoals lollo rossa, radicchio rosso en eikenbladsla wil het niet erg lukken.

    Vinaigrette
    De vaste verhouding van de vinaigrette is 1 deel azijn op 3 delen olie, te vermengen met de staafmixer.
    De talloze soorten olie, azijn en mosterd maken het mogelijk om eindeloos te variëren.
    Gembersap, tomatenketchap of honing zijn dé middelen om het zure van de vinaigrette terug te dringen.

     De sla kan ook smaakvoller gemaakt worden door het toevoegen van kaas en/of spekblokjes.
    Hoe geprononceerder de smaak van de kaas, hoe kleiner de blokjes moeten zijn.
    En als de spekblokjes na het uitbakken nog even door de keukenmachine worden gehaald,
    dan worden het in de sla lekkere kleine, zoute korreltjes!




    03-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    02-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinders op bloemen en planten


    Een sfeervolle dia van het Koolwitje!




    Sla-groente
    (door onze voedingsconsulente)

    Sla is een heel eenvoudige groente, een basis-grondstof in de keuken, vaak niet meer dan alleen de garnering op een schotel.
    De Grieken en Romeinen aten, volgens zeggen, al een wild soort sla.
    Ze kenden een rustgevende werking toe aan het wit sap in de stronk. Of dit nu nog opgaat is de vraag.
    Door de massaproduktie en gewasbescherming gaat veel van het natuurlijk karakter verloren.
    Toch zijn er mensen die slaap krijgen na het eten van sla of zelfs hoofdpijn krijgen.

    Sla is een prima voorgerecht, want het is vezelrijk en zet daardoor het spijsverterings-stelsel aan het werk.
    Vanwege deze voedingsvezels eet men de sla het best vooraf teneinde opstopping in het maag-darmstelsel te voorkomen.
    Sla hoor je te scheuren en niet te snijden, volgens de Fransman.
    Door het krenken van de bladeren zou te veel vitamine C verloren gaan!

    Slateelt was lang volledig zware handarbeid.
    Kruipen over het veld om de plantjes te zetten en opnieuw kruipen om te oogsten.
    Alhoewel het uitplanten vandaag de dag veelal machinaal geschiedt is het oogsten nog al te vaak handwerk.
    Het vollegronds-seizoen loopt van maart tot augustus.
    In voor- en najaar duurt het 7-8 weken voordat een krop gesneden kan worden.
    In hoogzomer is daar maar 4 weken voor nodig, waardoor in één seizoen 3 oogsten van één veld kan worden gehaald.


    Een motje nestelde zich op het dubbele glas van onze huiskamer!

    02-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    01-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flora van Europa

     



     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


    01-11-2016, 10:43 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landschappen Swellendam Westkaap ZA

    Overberg  view over hills to Arniston

     

     

     

    Dutoitkloof Pass on the N1


     

     

    Du Toitkloof Pass on the N1

     


     

     

    Du Toitkloof Pass on the N1

     


     

     

     

    Hermanus coast


     

     

     

    Swellendamhill


     

     

     

    Langeberg Mountains


     

     

     

     


     

     

    Buffelsjags Dam

     


    31-10-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!