Synthetische kruiden zijn veel goedkoper dan natuurlijke, maar missen de bio-energetische ofwel magische kracht ofwel geestelijke informatie, waardoor je met hoger geconcentreerde middelen moet werken. Daardoor neemt de kans op ev. bijwerkingen en giftigheid toe.
Ook uit natuurlijke kruiden geïsoleerde bestanddelen verliezen hun geestelijke informatie door de bewerkingen.
Geschiedenis:
1805--> Serturnen : isoleert Morfine uit Opium 1820--> Wetenschap : Kinine wordt uit Kinabast geïsoleerd 1828--> Posselt : isoleert Nicotine uit Tabak 1831--> Liebig : ontdekt de chemische formule van Morfine 1860--> Wetenschap : Salicylzuur wordt uit Wilgenschors geïsoleerd 1880--> Wetenschap : de Synthese doet zijn intrede 1918--> Wetenschap : de Hormonen-synthese wordt ingevoerd 1952--> Wetenschap : de Morfine-synthese wordt ingevoerd 1980--> J.Dries : voert het begrip Bio-energie door in de Gezondheidszorg
Verklarende woorden:
Mythisch =verborgen Mysthisch=gestraft door de natuur
Bij op Geitenbaard en distelvlinders op Vlinderstruik
Planten-geografie
Extreem droge gebieden
Koude streken (toendra's, lage beplanting; bevroren bodem): Coniferen --> kort wortelgestel, geringe verdamping. Warme streken (woestijnen, droog; geen water): cactussen, vetplanten --> watervasthoudend.
Zeegebieden
Zandstranden, overspoeld met zout water: roodwieren, bruinwieren, groenwieren (chlorofiel); zeevenkel en -raket (net boven de zeespiegel), diatomeeënaarde (kiezelwieren).
Slikken (ieder tij overspoeld), schorren (overspoeld bij springtij), duin en polderklei
slikken: zeekraal, obione of zoutmelde schorren: Engels slijkgras, lamsoor en zee-aster duinen: blauwe zeedistel, bies-tarwegras, zandzegge, helm, zeeraket, strandbiet, zeekool, zeeweegbree, duindoorn, meidoorn, vlier en duinroos. polderklei (achter de duinen met tussenin een zoetwaterbel=kalkrijk): zeepkruid, parnassia, muurpeper, echt walstro en Jakobkruiskruid.
De vlinderstruik lijkt voor de distelvlinders ontworpen te zijn. Of zouden ze ook op distels te zien zijn?
Maak 10 inkepingen in het vlees en vul deze met de kruiden en de ansjovisfilets. Wrijf het vlees in met citroensap en olijfolie. Bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper. Neem de ovenschaal en besmeer met olie. Leg het vlees in de schaal en strooi er de gehakte ui en knoflook over. Plaats in een voorverwarmde oven van 225 graden en braad in 1 uur gaar. Laat het vlees 10min rusten, snij dikke plakken en serveer met de jus en cous cous.
4 grote aardappels, 1 kleine witte kool, 1 fijngesnipperde wortel, 1 gesnipperde ui, 1 bekertje sourcream, sap van een halve citroen, 1el honing, 1el sesamzaad, 50g gewelde rozijnen, 1 friszure appel, 100g grof gehakte walnoten, 1/4 tl paprikapoeder, 1/4tl zout, 1el worcestershire saus
Was de aardappels en pof ze in een uur gaar in een oven van 200 graden. Snij de witte kool in fijne snippers en meng dit met ui en wortel. Vermeng de sourcream met citroensap, paprikapoeder, zout, worcesteshiresaus, honing, sesamzaad en rozijnen. Meng de kool met de saus en voeg de gesnipperde appel en walnoten toe. Meng alles goed dooreen en breng de salade op smaak met zout en peper. Snij de aardappel open en vul deze met de koolsalade.
Laat de gesnipperde ui en knoflook smoren in de boter, voeg de bleekselderie toe en laat 5 min. stoven. Roer er de bloem door, voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat de soep 15 min. doorkoken. Smoor de champignons. Giet de soep in een foodprocessor en draai niet langer dan 15 tellen. Voeg de room toe en maak de soep af met peper en zout. Roer de champignons door de soep en verwarm 5 min.
Verhit de olie, fruit de knoflook, gember en ui in de pan ged. 10 min. tot de ui zacht en goudbruin is. Zet het vuur hoger en bak de kerriepoeder 30 sec. mee. Voeg daarna het zout en de azijn toe en laat deze ingrediënten 1 min. meekoken. Voeg de kipstukjes toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de kokosmelk en de melk toe en laat de curry 20 min. op een laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout en serveer met gekookte rijst.
Blancheer de spinazieblaadjes kort en koel ze in koud water. Plet de tongfilet, kruid deze met peper en zout en rol de blaadjes in de filet, zet vast met een prikker. Bak ze kort in olijfolie met knoflook. Kook de pasta gaar en vermeng deze met tuinkruiden. Roer er de boter door, kruiden met peper en zout. Leg de pasta op een voorverwarmd bord. Leg er het visrolletje op en bestrooi met de gebruinde amandelen.