diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    08-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spin in web en macro


    Deze griezel kan ook heel mooi zijn!






    Kruidenchemie

    Synthetische kruiden zijn veel goedkoper dan natuurlijke, maar missen de bio-energetische ofwel magische kracht ofwel geestelijke informatie,
    waardoor je met hoger geconcentreerde middelen moet werken.
    Daardoor neemt de kans op ev. bijwerkingen en giftigheid toe.

    Ook uit natuurlijke kruiden geïsoleerde bestanddelen verliezen hun geestelijke informatie door de bewerkingen.

    Geschiedenis:

    1805-->  Serturnen     : isoleert Morfine uit Opium
    1820-->  Wetenschap :
    Kinine wordt uit Kinabast geïsoleerd
    1828-->  Posselt        : isoleert Nicotine uit Tabak
    1831-->  Liebig          : ontdekt de chemische formule van Morfine
    1860-->  Wetenschap : Salicylzuur wordt uit Wilgenschors geïsoleerd
    1880-->  Wetenschap : de Synthese doet zijn intrede
    1918-->  Wetenschap : de Hormonen-synthese wordt ingevoerd
    1952-->  Wetenschap : de Morfine-synthese wordt ingevoerd
    1980-->  J.Dries         :
    voert het begrip Bio-energie door in de Gezondheidszorg

    Verklarende woorden:

    Mythisch =verborgen
    Mysthisch=gestraft door de natuur



    08-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij op Geitenbaard en distelvlinders op Vlinderstruik






    Planten-geografie

    Extreem droge gebieden

    Koude streken (toendra's, lage beplanting; bevroren bodem): 
    Coniferen --> kort wortelgestel, geringe verdamping.
    Warme streken (woestijnen, droog; geen water):
    cactussen, vetplanten --> watervasthoudend.

    Zeegebieden

    Zandstranden, overspoeld met zout water: 
    roodwieren, bruinwieren, groenwieren (chlorofiel); zeevenkel en -raket (net boven de zeespiegel), diatomeeënaarde (kiezelwieren).

    Slikken (ieder tij overspoeld), schorren (overspoeld bij springtij), duin en polderklei

    slikken:  zeekraal, obione of zoutmelde
    schorren:  Engels slijkgras, lamsoor en zee-aster
    duinen:  blauwe zeedistel, bies-tarwegras, zandzegge, helm, zeeraket, strandbiet, zeekool, zeeweegbree, duindoorn, meidoorn, vlier en duinroos.
    polderklei (achter de duinen met tussenin een zoetwaterbel=kalkrijk):  zeepkruid, parnassia, muurpeper, echt walstro en Jakobkruiskruid.





    De vlinderstruik lijkt voor de distelvlinders ontworpen te zijn. Of zouden ze ook op distels te zien zijn?

     

     

     

     

     

     


     

     

     

     

     

     


    07-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    06-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde Dia-show flora en fauna


    De bloemen van deze smalle weegbree zijn mooier dan de bloemen van de brede weegbree.






    Lamsbout met ansjovisfilets


    1 lamsbout van 2 kg; takjes Rozemarijn; 10 ansjovisfilets; 3el citroensap; 3el olijfolie.

    Maak 10 inkepingen in het vlees en vul deze met de kruiden en de ansjovisfilets.
    Wrijf het vlees in met citroensap en olijfolie.
    Bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper.
    Neem de ovenschaal en besmeer met olie.
    Leg het vlees in de schaal en strooi er de gehakte ui en knoflook over. Plaats in een voorverwarmde oven van 225 graden en braad in 1 uur gaar.
    Laat het vlees 10min rusten, snij dikke plakken en serveer met de jus en cous cous.

    Succes en eet smakelijk!


    De duif apart uitvergroot in de spar

    06-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    05-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aanvang diashow uitstapjes







    Gepofte aardappel met koolsalade

    4 grote aardappels, 1 kleine witte kool, 1 fijngesnipperde wortel, 1 gesnipperde ui,
    1 bekertje sourcream, sap van een halve citroen, 1el honing, 1el sesamzaad, 50g gewelde rozijnen,
    1 friszure appel, 100g grof gehakte walnoten, 1/4 tl paprikapoeder, 1/4tl zout, 1el worcestershire saus

    Was de aardappels en pof ze in een uur gaar in een oven van 200 graden.
    Snij de witte kool in fijne snippers en meng dit met ui en wortel.
    Vermeng de sourcream met citroensap, paprikapoeder, zout, worcesteshiresaus, honing, sesamzaad en rozijnen.
    Meng de kool met de saus en voeg de gesnipperde appel en walnoten toe.
    Meng alles goed dooreen en breng de salade op smaak met zout en peper.
    Snij de aardappel open en vul deze met de koolsalade.

    Succes en smakelijk!




    05-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    04-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heikantse streek Zws Vlaanderen







    Champignonsoep met knoflook

    1 gesnipperde ui, 5 teentjes knoflook, 50g boter, 1 steel bleekselderij (in stukjes gesneden),
    300g plakjes champignons, 50g boter, 3el bloem, 1 liter bouillon, 2el room, 2el gehakte koriander

    Laat de gesnipperde ui en knoflook smoren in de boter, voeg de bleekselderie toe en laat 5 min. stoven.
    Roer er de bloem door, voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat de soep 15 min. doorkoken.
    Smoor de champignons. Giet de soep in een foodprocessor en draai niet langer dan 15 tellen.
    Voeg de room toe en maak de soep af met peper en zout. Roer de champignons door de soep en verwarm 5 min.

    Serveer de soep met hartige broodcroutons.




    04-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vaart bij Zuiddorpe Zeeuws Vlaanderen









    Kip curry

    500g stukjes kipfilet, 1el olie, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1/2tl geraspte gemberwortel,
    2el kerriepoeder, 1/2tl zout, 1 el azijn, 1/2dl kokosmelk, 1dl melk

    Verhit de olie, fruit de knoflook, gember en ui in de pan ged. 10 min. tot de ui zacht en goudbruin is.
    Zet het vuur hoger en bak de kerriepoeder 30 sec. mee.
    Voeg daarna het zout en de azijn toe en laat deze ingrediënten 1 min. meekoken.
    Voeg de kipstukjes toe en roer alles goed door elkaar.
    Voeg de kokosmelk en de melk toe en laat de curry 20 min. op een laag vuur sudderen.
    Breng op smaak met peper en zout en serveer met gekookte rijst.

    Eet smakelijk!





    03-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    02-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zicht over de vlasvelden (Zws Vl)








    Pasta met visrolletjes

    4 kleine tongfilets, 8 spinazieblaadjes, 200g groene pasta, 2el tuinkruiden,
    2el room, 2el boter, 1 teentje knoflook, 25g geschaafde en gebruneerde amandelen

    Blancheer de spinazieblaadjes kort en koel ze in koud water.
    Plet de tongfilet, kruid deze met peper en zout en rol de blaadjes in de filet,
    zet vast met een prikker. Bak ze kort in olijfolie met knoflook.
    Kook de pasta gaar en vermeng deze met tuinkruiden.
    Roer er de boter door, kruiden met peper en zout.
    Leg de pasta op een voorverwarmd bord.
    Leg er het visrolletje op en bestrooi met de gebruinde amandelen.

    Smulze!





    02-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!