Snij de filet in stukjes en meng chutney, kerrie, pesto, room en mayonaise tot een saus. Breng op smaak met peper en zout, voeg kalkoenstukjes toe en laat de salade 2 uur marineren. Serveer met brood en gemengde salade. Smakelijk!
2 speklappen zonder zwoerd, paneermeel, 1 ei, peper en zout.
Speklappen bestrooien met peper en zout en door losgeklopt ei halen, daarna paneermeel overstrooien. Klontje boter in een koekenpan doen en speklappen zachtjes bruin en gaar braden in ca. 20 min.
Misschien was dit het lievelingsgerecht van Ramses!
Kruid de lapjes met peper en zout en bestrijk ze met mosterd. Bak ze aan in boter en leg ze in een ovenschaal. Maak het zakje braadjus aan en giet het over het vlees, voeg tijm en 2 laurierblaadjes toe en stoof gaar in ong. 2 uur in de oven op 150 graden. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukken. Kook ze gaar en stoom de kool beetgaar. Pureer de aardappelen en voeg de kool en de melk toe. Breng de puree op smaak met peper en zout. Roer de boter door de puree en serveer samen met de gaar gestoofde sucadelapjes.
Fruit ui, courgette en knoflook. Voeg zout, oregano en pepertje toe met het blikje tomatenblokjes en laat 5 min. pruttelen. Snij de vis in grove stukjes en besmeer deze met het citroensap. Doe de visstukjes in de tomatensaus en laat 6min. zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel een beetje chilipoeder. Serveer er pasta bij.
Meng basilicum, knoflook, pijnboompitten in een foodprocessor. Roer er de helft van de olijfolie langzaam door. Voeg de geraspte kaas door het mengsel en roer er de rest van de olie door. Breng de saus op smaak met pepere en zout. Bestrijk het vlees met een kruiden-olijfolie en bak kort in een grillpan. Serveer met de saus, een gemengde salade en gebakken krielaardappeltjes.
Maal 200g amandelen, 8 grote ontpitte dadels, 100g gedroogde vijgen en 150g donkere rozijnen door de vleesmolen en draai bolletjes van het maalsel. Eventueel bestrooien.
Dadelines 400g dadels, 80g geraspte kokos op de zelfde wijze bereiden als hierboven
Energiereep (ca. 24 repen)
Meng tot deeg : 70g sesamzaad +70g amandelen (als poeder verwerkt), 100g ontpitte dadels + 100g gedroogde bananen + 200g gedroogde vijgen + 120g rozijnen + 1,5dl appelsap + 80g geraspte kokos (gemengd in de mengbeker). Rol uit met een deegrol en snij de repen uit (aan één kant Hostipapier).
Saus op ijs
Mix aardbeien met amandelen.
Snoep gezond maar suikerpatiënten moeten hiermee toch wel uitkijken!
80g geraspte kokos, 12 gepelde navelsinaasappelen, 12 theel geraspte gemberwortel, 2 theel gemalen kardamon (kruid), 2 sappige mango's of papaya's, 6 eetl agar-agar (staven weken, sliertjes en poeder hoeft niet), 2dl water en muntblaadjes om te versieren.
Bereiding Mix de geraspte kokos met de ontpitte sinaasappelen, gember, kardamon, mango of papaya. Maak de agar-agar klaar en voeg dit aan het mengsel toe. Breng het mengsel over in de taartbodem en versier. Laat opstijven en smullen maar!