diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    03-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de desert (woestijn)


    Elektriciteit in de woestijn bij Aswan



     



    Kalkoensalade

    250g gerookte kalkoenfilet, 3el rozijnenchutney, 1tl kerriepoeder, 1el pestosaus, 2el mayonaise, 1el room.

    Snij de filet in stukjes en meng chutney, kerrie, pesto, room en mayonaise tot een saus.

    Breng op smaak met peper en zout, voeg kalkoenstukjes toe en laat de salade 2 uur marineren.
    Serveer met brood en gemengde salade. Smakelijk!



     




    03-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramses en draagbar


    Een extra dimensie bij donker!






    Valse koteletten

    2 speklappen zonder zwoerd, paneermeel, 1 ei, peper en zout.

    Speklappen bestrooien met peper en zout en door losgeklopt ei halen, daarna paneermeel overstrooien.
    Klontje boter in een koekenpan doen en speklappen zachtjes bruin en gaar braden in ca. 20 min.

    Misschien was dit het lievelingsgerecht van Ramses!




    Het ultieme vervoermiddel van Ramses

    02-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beelden Koning en Koningin


    Tempel bij Luxor





    Stampot met sucadelapjes

    600g sucadelapjes, 50g mosterd, 1 zakje braadjus, 1 kg aardappelen,
    500g gesneden boerekool, 2dl melk, 4el boter, 1/2 tl tijm, 2 laurierblaadjes.

    Kruid de lapjes met peper en zout en bestrijk ze met mosterd.

    Bak ze aan in boter en leg ze in een ovenschaal.
    Maak het zakje braadjus aan en giet het over het vlees, voeg tijm en 2 laurierblaadjes
    toe en stoof gaar in ong. 2 uur in de oven op 150 graden.
    Schil de aardappelen, was ze en snij ze in stukken.
    Kook ze gaar en stoom de kool beetgaar.
    Pureer de aardappelen en voeg de kool en de melk toe.
    Breng de puree op smaak met peper en zout.
    Roer de boter door de puree en serveer samen met de gaar gestoofde sucadelapjes.

    Lekker ouderwets smullen maar!






    01-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tempels tussen Luxor en Aswan







    Kabeljauw in Italiaanse saus

    500g kabeljauw, 1el citroensap, 2dl water, 1 gesnipperde ui, 1/2 courgette in stukjes gesneden,
    1 knoflookteentje, 1/4tl oregano, 1 rood pepertje, 1tl zout, 1 blikje tomatenblokjes, 3el olijfolie, 2el kappertjes.

    Fruit ui, courgette en knoflook. Voeg zout, oregano en pepertje toe met het blikje tomatenblokjes en laat 5 min. pruttelen.
    Snij de vis in grove stukjes en besmeer deze met het citroensap.
    Doe de visstukjes in de tomatensaus en laat 6min. zachtjes koken.
    Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel een beetje chilipoeder. Serveer er pasta bij.





    30-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tempels bij Aswan







    Varkensfilet met pestosaus

    12 plakjes plat geslagen varkensfilet van 40g, 60g basilicum, 4 teentjes knoflook,
    30g pijnboompitten, 4 slagen versgemalen peper, 1dl olijfolie en 100g Pecorina-kaas.


    Meng basilicum, knoflook, pijnboompitten in een foodprocessor. Roer er de helft van de olijfolie langzaam door.
    Voeg de geraspte kaas door het mengsel en roer er de rest van de olie door. Breng
    de saus op smaak met pepere en zout.
    Bestrijk het vlees met een kruiden-olijfolie en bak kort in een grillpan.
    Serveer met de saus, een gemengde salade en gebakken krielaardappeltjes.


    Eet smakelijk!



    29-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptische woestijnarchitectuur


    Ga er maar aanstaan!






    Gezond snoep

    Snoepjes (16 stuks)

    Maal 200g amandelen, 8 grote ontpitte dadels, 100g gedroogde vijgen en 150g donkere rozijnen
    door de vleesmolen en draai bolletjes van het maalsel. Eventueel bestrooien.

    Dadelines

    400g dadels, 80g geraspte kokos op de zelfde wijze bereiden als hierboven

    Energiereep (ca. 24 repen)

    Meng tot deeg :
    70g sesamzaad +70g amandelen (als poeder verwerkt), 100g ontpitte dadels + 100g gedroogde bananen
    + 200g gedroogde vijgen  + 120g rozijnen + 1,5dl appelsap + 80g geraspte kokos (gemengd in de mengbeker).
    Rol uit met een deegrol en snij de repen uit (aan één kant Hostipapier).

    Saus op ijs

    Mix aardbeien met amandelen.

    Snoep gezond maar suikerpatiënten moeten hiermee toch wel uitkijken!




    Hier zou ik toch niet uit willen drinken!

    28-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fata Morgana in de Egyptische woestijn


    Op weg naar het achtste wereldwonder...




    Gekruide Sinaasappeltaart met Gember

    80g geraspte kokos, 12 gepelde navelsinaasappelen, 12 theel geraspte gemberwortel, 2 theel gemalen kardamon (kruid), 2 sappige mango's
    of papaya's, 6 eetl agar-agar (staven weken, sliertjes en poeder hoeft niet), 2dl water en muntblaadjes om te versieren.


    Bereiding
    Mix de geraspte kokos met de ontpitte sinaasappelen, gember, kardamon, mango of papaya.
    Maak de agar-agar klaar en voeg dit aan het mengsel toe.
    Breng het mengsel over in de taartbodem en versier. Laat opstijven en smullen maar!






    Om nooit meer te vergeten!

    27-04-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!