diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    30-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Pollen in Overijsel (NL)


    Pitrus en biezen













































































    30-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    29-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)







    Bami Goreng

    1 pakje bami, 1 pakje bami-kruiden, 500g bami-groenten, 3 teentjes knoflook, 1dl olie,
    400g stukjes varkensvlees, 4el ketjap, 1el sambal, 1el gemberstukjes, 1 grote augurk, kroepoek

    Week de bami-kruiden en kook de rijst gaar.
    Verhit olie in een pan, kruid het vlees met peper en zout en bak het vlees rondom bruin.
    Voeg de groenten en knoflook toe en roerbak 3 min.
    Schep de bami-kruiden door het mengsel en voeg al omscheppend rijst en gember toe.
    Bak dit 5 min. en voeg soja en sambal toe. Breng op smaak met peper en zout.

    Serveer met eieren, augurk en kroepoek




    29-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de weilanden van Geesteren






    Lamshaasje met rode paprika's

    2 uien, 1 grote rode paprika, 500g lamsfilet, 2el boter, 2tl paprikapoeder, 4el slagroom, 1el gehakte peterselie

    Bak de gesnipperde ui en de reepjes paprika in 1el boter.

    Voeg paprikapoeder toe en laat de groenten 5 min. sudderen.
    Verhit de boter in een pan en bak het lamsvlees in 6 min. rosé. Halverwege het vlees keren.
    Leg het vlees op een voorverwarmde schaal en dek af met aluminiumfolie.
    Voeg de room toe aan het paprika/ui-mengsel en voeg 1dl water toe.
    Laat de saus 4 min. zachtjes pruttelen en breng de saus op smaak met peper en zout.
    Snij het vlees in schijfjes en laat in de saus 5 min. nagaren.

    Serveer met rijst en tomatensalade.



    28-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het boerenland van Geesteren








    Puree met spinazie

    400g spinazieblaadjes, 1kg aardappels, 1 fijngesnipperde ui, 1dl room, 50g boter

    Kook de geschilde aardappelen gaar en fruit de ui in olijfolie.
    Was de spinazie en snipper deze fijn.
    Vermeng met de aardappelen, voeg ui toe en roer er de room door.
    Stamp tot een fijne massa, breng op smaak met peper en zout en klop er de boter door.
    Serveer met warme gerookte forel.


    Lekker gemakkelijk!



    27-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlijn



     

     

     Uitstap naar de hoofdstad van Duitsland

     


    26-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitstapjes Nederland



     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


    25-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburg



     

     

     Schoon Limburg

     


    24-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel

     Uitstap naar de Belgische hoofdstad



     

     

     

     


    23-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquariumvissen Dierentuin Antwerpen







    Crème de Javanaise

    2,5dl melk, 2 eieren, 4el suiker, 4 blaadjes gelantine, 1/8 liter slagroom,
    1 pakje vanillesuiker, evt. 1/2 blik ananas (12 schijven)

    De blaadjes gelantine ca.10 min. weken in koud water. De melk heet maken, niet koken.
    De eierdooiers met de suiker goed romig kloppen. Bij evt. toevoegen van de ananas, deze fijnsnijden.
    Als de melk heet is, de gelatine uitknijpen en erdoor roeren. Dan de eierdooiers met de suiker en evt. de ananas al roerend toevoegen
    Daarna de geklopte slagroom en de vanillesuiker (apart) toevoegen. Alles in glazen schaal doen en een nacht in de koelkast op laten stijven.

    Lekker!!




    22-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen dierentuin Koraalduivel






    Chili con Carne

    2 blikken kidneybonen, 1 blikje maïs, 400g gekruid gehakt, 100g spekjes, 2 grote gesnipperde uien,
    100g gesnipperde winterwortel, 1dl bouillon, 3 uitgeperste knoflooktenen, 1 grote rode gesnipperde paprika,
    4el olijfolie, 50g tomatenpuree, 1 blikje tomaatstukjes, 3tl chilipoeder, zout en peper

    Verhit in een pan met dikke bodem 4el olijfolie. Bak het gekruid gehakt los en kruimelig.
    Fruit dan de uiensnippers, wortel, spekjes en de reepjes paprika mee. Blus af met de bouillon.
    Roer vervolgens alle overige ingrediënten erdoor met als laatste de bonen en de stukjes tomaat.
    Laat 15 min. zachtjes op een laag pitje sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

    Serveer met een frisse sla en pitabroodjes. 




    21-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kathedraal en domtoren Münster (D)






    Wentelteefjes

    8 sneetjes oud brood (liefst wit), 2,5dl melk, 2 eieren,
    1tl kaneel of 1/2 geraspte citroenschil, 20g suiker, 50g boter

    Klop de eieren met kaneel of citroenrasp en de suiker.
    Roer er vervolgens de melk door.
    Verwijder de korstjes van het brood en snijd evt. de sneetjes in tweeën.
    Laat het brood in de vloeistof weken tot al het vocht is opgenomen.
    Bak ze dan in de boter langzaam aan beide kanten bruin.

    Opdienen met suiker of poedersuiker!




    20-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    19-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Diashow Uitstapjes Pinguins Zoo Münster (D)


    Zuid-Afrikaanse pinguins in dierenpark Münster (D)






    Appel-perzik chutney

    2kg appels, 1 blikje perziken, 300g fijngesnipperde ui, 1/4l appelazijn, 1/2 tl gemalen kruidnagel, 1tl gemberpoeder,
    200g bruine suiker, 100g rozijnen, sap van een citroen en 1 sinaasappel, 1tl zout, (1tl sambal).

    Schil de appels en ontklok ze, snipper de appels en perziken fijn.
    Doe ze samen met alle grondstoffen in een pan en breng aan de kook.
    Laat op een klein pitje in een pan zonder deksel 1 uur zachtjes pruttelen, zodat er een mooie dikke brij ontstaat.
    Giet in glazen bewaarpotten, laat afkoelen en zet in de koelkast.


    Serveer chutney bij kaasplateau of bij varkensvlees. 



    19-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canada Lake Ontario en Niagara Falls

    Bij Toronto









    18-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canada Niagara-watervallen



    Canadese zijde





    17-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canada St-Lawrence-rivier Niagara

    Toronto-Niagara









    16-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canada St Lawrence-rivier

    nabij Toronto








    15-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Texas Cape Canaveral








    Keukenweetjes van Willemijn

    Bij goede groentesoep is de groente nog lekker knapperig als de soep wordt geserveerd.
    Voeg derhalve de groente pas op het allerlaatste moment toe!

    Tomatensoep wordt extra smakelijk wanneer u er een schepje suiker aan toevoegt
    en extra 'wollig' met een
    mengsel van bloem en melk!

    Let op wanneer u room aan een soep toevoegt:

    de room moet eerst in een kommetje kennismaken met een portie van de hete soep!
    Giet dit mengsel vervolgens in een dun straaltje en onder voortdurend roeren bij de inhoud van de soeppan.
    Op die manier kán de soep gewoon niet schiften (maar niet meer terug aan de kook brengen!).

    Wanneer u bij de bereiding van erwtensoep een paar sneetjes wittebrood onder in de pan legt,
    kunnen de erwten niet aan de pan
    vastplakken of - erger nog - aanbranden!
    Ontdekt u dat u geen bloem in huis heeft voor het binden van een saus of soep,
    neem dan
    1 el. maïzena, aardappelmeel of rijstebloem i.pv. 2el bloem!




    14-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florida Golf van Mexico en Kentucky Horse-racing

    op de camping










    13-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kentucky Natural Bridge

    Natuurwandeling!










    12-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cincinnati City-park Mapleleaf-tree

    Maple-leaf tree (Esdoorn)









    11-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!