diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    20-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinoverzicht


    Een prachtige vijvertuin in beeld!





    Gevulde champignons


    8 middelgrote champignons, 1 kleine rode gedroogde chilipeper, 400g spinazie, 1 kleine gesnipperde ui,
    2 teentjes gesnipperde knoflook, 1 bol mozzarella, 1 citroen, 1tl verse tijm.

    Borstel de champignons schoon en neem de steeltjes weg. Plaats ze in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met  zout en kruimel de peper over de champignons.
    Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180 graden ged. 20 min.
    Was de spinazie en kook deze gaar, laat uitlekken en hak fijn.
    Fruit de ui, knoflook en tijm in olijfolie glazig en meng met de spinazie.
    Vul de champignons met de spinazie en leg een plakje mozzarella op de vulling.
    Meng citroensap met het oliekookvocht en giet over de kaas.
    Plaats in oven tot de kaas gesmolten is en serveer met risottorijst.

    Zet u op de tuinbank aan tafel en smul ze!



    20-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de vijver met goudvissen


    Een vijver is een aantrekkelijk onderdeel van een tuin.
    In en rond een vijver is er altijd wel wat te beleven!







    Bonenschotel

    2 blikken kidneybonen, 1 blikje mais (200g), 400gr lamsgehakt, 100gr spekjes, 2 grote uien gesnipperd, 100gr gesniperde winterwortel, 1dl bouillon, 3 uitgeperste knoflooktenen, 1 grote rode paprika in reepjes gesneden, 4el olijfolie, 150gr tomatenpuree, 1tl chilipoeder.

    Verhit in een pan met dikke bodem 4el olijfolie. Bak het gekruid gehakt los en kruimelig.
    Fruit dan de uiensnippers, wortel, spekjes en de reepjes paprika mee.
    Blus af met bouillon en roer vervolgens alle overige ingredienten erdoor met als laatste de bonen en de mais.
    Laat 15 min. zachtjes op een laag pitje sudderen. Breng op smaak met peper en zout.





    19-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    18-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie(klets)tuin


    Een leuk idee, zo'n koffiekletsprieel!




    Oorlogstaart

    750g moesappels, 1 l melk, custardpoeder, suiker, rode jam, 1 rol beschuiten.

    Maak van de moesappels een stevige appelmoes, voorzie deze van suiker en kook een liter stevige custardpudding.
    Spoel een flinke schaal om met water, stort de helft van de pudding in de schaal en bedek de pudding met beschuiten.
    Schep hier de appelmoes op tot de beschuiten goed bedekt zijn en leg hierop weer een laag beschuiten.
    Stort hierop de andere helft van de custardpudding en zet de schaal een nacht in de koelkast.
    Stort de volgende dag het nagerecht op en plat bord en versier het met toefjes rode jam.
    Snijd deze aan als een taart en verdeel het over de borden.


    Smulze!



    18-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    17-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijver- en Theetuin


    Prachtig overzicht!





    Wintersoep met paling

    800 gr paling, 1 dikke prei, 200 gr winterwortel, 2 eierdooiers,
    1 dl room, 3 stelen bleekselderij, 4 takjes peterselie, 1,5 l bouillon.

    Snij de groente fijn, stroop de paling, snij in stukken en kruid met peper en zout.
    Smelt de helft van de boter in een pan, verdeel de groenten en voeg een scheutje bouillon toe.
    Leg de paling op de groenten, verdeel de overige boter en strooi de tuinkruiden erover.
    Laat de pan afgedekt 20 min. zachtjes verwarmen, giet de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
    Laat 10 min. doorwarmen, haal de paling uit de soep en leg op voorverwarmde borden.
    Klop dooiers los met room en een scheutje met bouillon en voeg al roerend aan stoofvocht toe.
    Blijf roeren tot de soep licht gebonden is, breng op smaak met peper en zout en schep de soep over de paling.

    Eet smakelijk maar vergeet niet het maag(vlug)zout bij de hand te houden!





    17-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinen langs de weg


    Lekker fietsen of wandelen en dan mooie tuinen fotograferen!






    Andijvie-stampot

    600g sukadelapjes, 50g mosterd, 1 zakje braadjus, 1kg aardappelen, 500g gesnipperde andijvie, 2dl melk, 4el boter, 0,5 tl tijm, 2 laurierblaadjes, 1tl zout.

    Kruid de lapjes met peper en zout en bestrijk ze met mosterd.
    Bak ze aan in boter, leg ze in een ovenschaal en giet de braadjus over het vlees.
    Voeg de tijm en de 2 laurierblaadjes toe en stoof ze in de oven gaar bij 150 graden in ong. 2 uur.
    Schil de aardappelen, was en snij ze in stukken en kook ze gaar in zout water (1 tl zout).
    Pureer de aardappelen en voeg de gesnipperde andijvie toe.
    Voeg de melk toe en breng op smaak met peper en zout (evt. met nootmuskaat).
    Roer vóór het serveren de boter door de puree en dien op met het gestoofde sucadelapje.


    Succes en eet smakelijk van dit heerlijke streekgerecht!





    16-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sfeervolle tuinkiekjes


    Als de winter komt er aankomt, kunnen we weer stoken!






    Borstplaat

    200g suiker, 0,5dl melk, borstplaatvorm, boterhampapier, voor chocoladesmaak: 1 afgestreken el cacao, voor koffiesmaak: 1 volle tl oploskoffie, voor vruchten of amandelsmaak: 1/4 flesje essence.

    Roer in een klein pannetje, bij voorkeur een steelpan, de suiker en melk en laat de suiker langzaam smelten.
    Roer er de cacao of de oploskoffie door (essence mag nooit meekoken!).
    Laat de massa zachtjes inkoken tot één van de eerste druppels van een lepel in een kopje met koud water meteen een balletje vormt.
    Neem de massa van het vuur (roer er dan evt. de essence door) en laat dit al roerende afkoelen tot ze nog juist kan worden uitgegoten.
    Giet het dan vlug in de met boter ingepenseelde of in koud water gedoopte borstplaatvormen,
    die op een ingevet velletje boterhammenpapier of beboterde stenen tafel liggen.
    Laat de borstplaat ong. 5 min. liggen, zet ze dan met vorm en al op haar kant en laat ze opdrogen en koud worden.


    Matig van snoepen, hoor!




    15-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berk en Merbulaan


    De witte berk (Betula alba) in onze tuin.






    Oma's toetje

    1 l melk, 5 beschuiten, 1/2 potje aardbeien- of kersenjam, 3el custard of vanille-pudding, 3el suiker.

    Neem 5 boterhambordjes en doe op elk bordje een el melk, hierop de beschuit en bedek deze met de jam.
    Kook de melk, meng ondertussen de custard- of vanillepudding met de suiker en maak dit aan met een beetje melk.
    Zodra de melk kookt, het mengsel in de pan gieten en op een laag pitje 2 min. doorkoken.
    Dan de pudding over de beschuiten gieten, zodat je geen jam meer ziet.
    Het toetje is nog lekkerder als je het daags van tevoren maakt.

    Ouderwets smullen maar!





    De witte berk met de Merbula in onze tuin.


    14-11-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!