diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    15-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klaproos en Kamillebloem (macro)

    GB Norfolk Kings-Lynn















    Nederland Zeeuws-Vlaanderen St-Jansteen

    15-01-2017, 10:25 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boshelianthus (macro)

    Bos-helianthus pril en volwassen

    De kleur geel staat voor intelligentie!




    Salade met garnalen en kip
    (
    hoofdgerecht voor 4 personen)

    1 pond kippenbout, zout, citroensap, 300g nieuwe aardappeltjes, 3 eieren, bieslook, 200g komkommer,
    300g tomaat, 2 harde appels, 30 rivierkreeftjes of 16 grote garnalen, 0,5 liter visbouillon, 1 krop sla.
    voor de mayonaise: 1 eierdooier, 1el azijn, 1tl mosterd, 1,5-3dl olie, zout en peper.

    Braad de kippenbout in wat boter/olie met zout, peper en paprika in 30 min. gaar.
    Laat afkoelen en trek het vlees van de botjes. Snijd in reepjes.
    Kook de aardappels in de schil in 20 min. gaar en kook de eieren hard.
    Kook de rivierkreeftjes 5 min. in wat visbouillon, laat afkoelen en haal de staartjes eruit.
    Schil de appel en maak er partjes van; schil de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes.
    Snijd de tomaat ook in plakjes, scheur de sla in reepjes, snijd de aardappel in blokjes en de eieren in partjes.
    Mix alles met de kip en de kreeftjes in een saladeschaal en voeg gesnipperde bieslook toe.
    Klop de mayonaise: roer de dooier los met azijn en de mosterd en voeg met kleine scheutjes de olie
    toe tot het mengsel dik is. Maak op smaak met peper en zout.
    Meng de mayonaise vlak voor het serveren door de salade.

    Succes vezekerd!



    14-01-2017, 10:53 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    13-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.macro violier en dopheide



    Een prachtige kern!






    Pasta met vissaus

    1 gesnipperde uitje, 2 teentjes knoflook, 2el gehakte peterselie, 1 blik tomaten, 2el citroensap,
    1dl witte wijnazijn, 200g diepvriesdoperwten, 600g kabeljauw, 1/2dl olijfolie, 3el room, pasta.

    Kruid de vis met peper en zout en besprenkel met citroensap. Laat 15 min. intrekken.

    De vis droogdeppen en in de olie bakken.
    Neem de vis uit de pan en bak op hoog vuur de uien, knoflook en peterselie.
    Voeg na een paar min. de azijn toe en laat inkoken, zodat de helft verdampt.
    Voeg de tomaten toe en laat 5 min. meebakken.
    Roer de room en doperwten door de saus en breng op smaak met peper en zout.
    Leg de kabeljauw in de saus en laat deze 15 min. doorwarmen. Kook de pasta gaar en serveer met de saus.




    Macro-fotografie: een prachtige techniek!

    13-01-2017, 09:34 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiwies en bananentaart


    Een gezonde vrucht met veel vitamine C.
    Breekt overtollig eiwit af in het lichaam.
    Ook buiten het lichaam breekt de vrucht eiwitten af,
    waardoor eiwithoudende voedingsmiddelen,
    zoals bijv. yoghurt en kwark bitter worden!
    Dus de combinatie van Kiwi en genoemde voedingsmiddelen snel opeten!




    Bananentaart

    75g rozijnen, 1dl rum, 4 rijpe bananen, 1 zakje vanillesuiker, 1el citroensap, 125g boter, 125g poedersuiker, 2 eieren, 125g zelfrijzend bakmeel, 50g fijngehakte walnoten, 100g pure chocolade, 1dl slagroom.

    Week de rozijnen in rum ged. 1 nacht en prak de bananen fijn met het citroensap en de vanillesuiker.
    Roer de boter romig met suiker en klop er de eieren door.
    Giet de rozijnen af boven de bananenpuree en roer er de rum door.
    Schep afwisselend de bakpoeder en puree door het beslag.
    Voeg als laatste de rozijnen en noten door het deeg.
    Schep het deeg in een ingevette cakevorm en bak de cake gaar in 75 min. op 175 graden.
    Snipper de chocolade, verhit de room, voeg de chocolade toe en roer tot de snippers zijn opgelost.
    Serveer de warme saus met de taart, evt. samen met vanille-ijs!




    Klein, maar fijn.
    Op dit formaat worden de Kiwies ook al commerciëel gekweekt,
    vanwege zijn bizonder fijne smaak!


    12-01-2017, 12:16 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overgevlogen kip in de tuin

    Nederland Zeeuws-Vlaanderen

















    11-01-2017, 20:38 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelderse roos met distel- en muntvlinder (macro)


    Het binnenvlak van de Gelderse roos-bloem
    de bloempjes en de bloemknopjes





    Broeder

    3/4 pakje margarine, zout, 4 eieren, beetje melk, 1 pak zelfrijsend bakmeel, 200g rozijnen, 200g krenten.

    In een juspan de margarine laten smelten. Bakmeel in een mengkom doen met wat zout en de eieren.
    Door elkaar roeren, dan zoveel lauwe melk erdoor dat het beslag net vloeibaar is, niet te dun dus.
    Daarna de helft van de gesmolten margarine door het beslag doen en dan de gewassen krenten en rozijnen.
    Alles in de juspan doen, waar de rest van de gemolten boter in zit.
    De pan kan nu op een héél laag vuur (met sudderplaatje) en in ca. 1uur gaar laten worden.
    Daarna keren met behulp van deksel en nog ca. 10 min. aan andere kant bruin laten worden.
    Eten met boter en suiker en genieten maar!





    Deze dia is verkregen door een uitsnede van een foto, welke genomen is op een open tuinendag met mijn splinternieuwe video-camera. Je kunt daarmee ook heel goed foto's maken van zeer goede kwaliteit.
    Het was een treffen dat het muntvlindertje in de buurt was!


    gemaakt met een Sony handycam HDR500XR520

    10-01-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    09-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spiegelbeeld macro-Violier

    Een kruid welke het goed doet op een vochtige schaduwplek.







    Van onze voedingstherapeute:

    Diabetici moeten suikervrij eten
    Lange tijd verkeerde men in de veronderstelling dat diabetespatiënten absoluut geen suiker mochten gebruiken.
    Eind jaren zeventig wees wetenschappelijk onderzoek echter anders uit.
    Diabetes-patiënten mogen nu in principe dezelfde voeding gebruiken als niet-diabetici. Ze moeten alleen in de gaten houden dat de hoeveelheid koolhydraten die zij tot zich nemen in verhouding staat tot de hoeveelheid insuline die zij spuiten, zodat de gevormde suikers in ieder geval in de lichaams-cellen kunnen worden opgenomen.





    09-01-2017, 11:57 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!