diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    02-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boulder Pinguins






    Keukenweetjes van Willemijn

    Oliebollen worden extra smakelijk wanneer het beslag wordt verrijkt met een gesnipperd appeltje en een scheut brandewijn!
    Ook toevoeging van geconfijte gember en sucadesnippers heeft een gunstige invloed op de bollen!
    Wanneer u het beslag met behulp van een bolronde ijsscheptang in het hete frituurvet laat glijden worden de oliebollen heel gelijkmatig van vorm!

    Beignets zuigen tijdens het bakken minder frituurvet op, wanneer er meer eierdooiers in het beslag worden verwerkt!
    Flensjesbeslag wordt extra luchtig met een mengsel van melk en mineraalwater!

    Flensjes bakken is een kwestie van oefening.
    Ervaren flensjesbakkers hebben een soepel polsgewricht... en een goede pan, die uitsluitend voor dit doel gebruikt wordt!
    Laat het beslag zo dun mogelijk over de bodem van de hete pan vloeien en keer het flensje om zodra de bovenzijde dof is.





    02-04-2017, 09:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaap de Goede Hoop Atl oceaan






    Keukenweetjes van Willemijn

    Gesneden brood blijft minder lang vers dan ongesneden brood.
    Verpak het brood zorgvuldig in een plastic zak of bewaar het gedeelte dat niet direkt wordt gebruikt in de diepvriezer.
    Vers gebakken broodjes blijven op tafel langer warm wanneer u ze opdient in een mandje dat met aluminiumfolie is bekleed!

    Bestrijk de boterhammen uit uw lunchpakket eens met een dun laagje piccalilli, een schrapje mosterd,
    een lik zure room, mayonaise, chutney, smeerkaas of gistpasta.




    01-04-2017, 09:37 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaap de Goede Hoop Surfers







    Keukenweetjes van Willemijn

    Wanneer pasta wordt gekookt in water waaraan een paar druppels gele voedingskleurstof zijn toegevoegd krijgt het geheel zo'n
    fraaie goudgele kleur dat menigeen zou denken dat u de pasta eigenhandig heeft bereid!

    Wanneer een kleine hoeveelheid gekookte pasta opnieuw moet worden opgewarmd, houd deze dan in een zeef onder de hete kraan.
    Of hang de zeef in een pan waarin een bodempje water aan de kook is gebracht.

    Bak eens een pizza met een korst van volkorenmeel i.pv. wittebloem.
    Met een mengsel van bloem en tarwegries bereikt u eveneens verrassende resultaten!
    Bestrooi de pizza-bodem allereerst met geraspte kaas en giet er dan pas de tomatensaus overheen.
    Dan blijft de korst brosser en verbrandt de kaas minder snel omdat hij door het vocht van de saus vochtig wordt gehouden!




    31-03-2017, 09:56 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaapstad en Yzerfontein








    Keukenweetjes van Willemijn

    Kook macaroni, spaghetti en andere pastasoorten zoals het behoort:
    breng in een niet te kleine pan een flinke hoeveelheid water met een schepje zout aan de kook. Laat de pasta in het zachtborrelende water zakken en roer voorzichtig!
    Leg vervolgens het deksel schuin op de pan en wacht tot de deegslierten 'bijtgaar' of zoals de Italianen zeggen: 'al dente' zijn.
    Giet het kookvocht af en spoel de deegslierten af met koud water (op een zeef of vergiet onder de koude kraan). Schud goed en laat de pasta verder uitlekken!

    Laat de pasta niet te gaar worden, vooral niet wanneer het gerecht dat ermee wordt bereid nog eens in de oven wordt gegratineerd.
    Pasta kookt niet over wanneerde rand van de pan wordt ingevet of wanneer er een scheutje olie aan het kookvocht wordt toegevoegd. Dit geldt overigens ook voor de rijst!





    30-03-2017, 08:59 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelberg en Riebeek






    Keukenweetjes van Willemijn

    Bij het verwijderen van een splinter kan een ijsblokje voor de verdoving zorgen.

    Opgepast met scherpe messen!
    De keukenla is soms net een grabbelton, maar dan een heel gevaarlijke!
    Zet uw messen liever rechtop in een messenblok, een houten blok met gleuven, of hang ze op!
    Of bescherm de mespunten met kurken, waarin een passend gleufje is gemaakt!

    Heeft u zich gesneden?
    Druk de wond dan stevig dicht en pak de EHBO-doos, die natuurlijk op een handige plaats in de keuken klaar staat!
    Roep zonodig om hulp van huisgenoeten of buren en ga niet zelf staan hannessen!
    U heeft natuurlijk het telefoonnummer van uw huisarts, het ziekenhuis en de apotheek bij de telefoon klaarliggen!

    Heeft u bij het lezen van al het onheil dat u in de keuken bedreigt een flinke hoofdpijn gekregen,
    wikkel dan een aantal ijsblokjes in een schone theedoek, doe er een plastic zak omheen en druk dit pakket tegen uw bonzende slapen!




    29-03-2017, 09:22 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yzerfontein







    Keukenweetjes van Willemijn

    Rijstkorrels worden prachtig wit wanneer ze gekookt worden in water met een paar druppeltjes citroensap. Rijst wordt lekker pittig wanneer u hem in bouillon kookt.
    Gekookt in water met een paar draadjes saffraan worden de korrels mooi goudgeel en met een scheut tomatensap rossig!

    Rijstebrij wordt extra lekker wanneer er kort voor het opdienen een stijfgeslagen eiwit doorheen geschept wordt!

    Rijst koken en energie sparen:
    1.
    de rijstkorrels minstens 2 uur vóór het koken in de benodigde hoeveelheid vocht te weken zetten. Hierdoor wordt de kooktijd gehalveerd!
    2. de rijst 8-10 min. op een zacht vuurtje koken.
    Dan de pan in krantenpaier en een handdoek verpakken en in een bed of hooikist plaatsen (het bed is dan vast voorverwarmd!).





    28-03-2017, 08:45 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tulbagh Franschhoek







    Keukenweetjes van Willemijn

    Heeft u zich gebrand?
    Houd de plek dan snel onder de koude kraan of in een bakje water met ijsblokjes, of in water waarin een aspirine is opgelost!
    Bij geringe verbrandingsverschijnselen kunt u de getroffen plek bedekken met een plakje komkommer of een schijf rauwe aardappel.
    U mag er ook een (schone) natte spons tegenaan drukken!
    Of een vochtige spons die speciaal voor dit doel in het vriesvak voor dit doel klaar ligt....
    Zo'n ijskoude spons werkt pijstillend en voorkomt de vorming van blaren.
    Raadpleeg bij ernstige verbrandingen altijd een arts!!

    Een ijslollie is een prima middel en schrale troost voor kinderen die hun tand door de lip vallen!
    Voor kleuters die tandjes krijgen is het plezierig om op een taaie broodkorst te bijten!
    Een bevroren partje sinaasappel kan hier ook de pijn verzachten!




    27-03-2017, 10:38 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!