diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    25-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bistro en hanging basket


    Deze uitsnede van een tuinfoto brengt een leuk Bistro-plaatje voort.
    We zien alweer uit naar de lente, nu de sneeuwpret voorbij is en de grauwe mist over de velden sluiert.
    Zet u op een zetel en geniet van deze dia!






    Aardappel-kaassalade

    1kg gekookte aardappelen, 200g jonge kaas, 3el citroensap, 4 grof gesnipperde appels,
    2 gesnipperde uien, 2el mayonaise, 2 bekertjes zure room, 2tl grove mosterd, 2el gehakte tuinkruiden.

    Meng de zure room, mayonaise, citroensap, mosterd en tuinkruiden tot een saus.
    Snij de aardappelen in plakjes en de kaas in blokjes.
    Meng de aardappel, appel en de kaas, roer er de saus door en breng de salade op smaak met peper en zout.
    Serveer als lunchgerecht!



    De Surfinia als hangplant is een geliefd dekoratie-artikel. Je kunt er veel kanten mee op en past ook erg goed bij een Bistro-tafereel.
    Maar ook in een Spar doet hij goede diensten!


    25-12-2016, 16:34 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    24-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegerij - Natuur

    Bezienswaardigheden



     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


    24-12-2016, 10:57 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Utah (VS) - Rozenburg (NL) - Wuppertal-Keulen (D)

    Diverse Kaders


     

     

     

    Stilleven - kreatie van een soldaat in militaire dienst


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


    23-12-2016, 19:49 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aronskelk-bessen, lavendelbloemen en kitsch


    In het wild komen deze Aronskelk-planten niet zoveel voor in Belgie en
    Nederland, behalve in Limburg. In Frankrijk zie je ze wel veelvuldig.
    De tuinvorm is echter ook prachtig!






    Portugese soep

    1 groene paprika, 1 rode paprika, 2 uien, 1 gesnipperde wortel, 1/2 kg tomaat, 2 aardappels,
    1 1/2 liter bouillon, 3el olijfolie, 1 eidooier, 1/2dl slagroom, 1/4tl Chilipoeder, 100g linzen.

    Stoof de linzen gaar in water met een scheut olijfolie.
    Maak de groenten zuiver en snij deze in kleine stukjes.
    Fruit de groenten in olijfolie, voeg tomaat en bouillon toe en breng dit aan de kook.
    Laat de soep 20 min. koken en breng op smaak met chilipoeder.
    Giet de soep over in een blender en voeg eidooier toe. Mix nu zeer kort.
    Roer de linzen door de soep en breng op smaak met peper en zout.
    Serveer de soep met een scheutje room en vers geroosterd boerenbrood besmeerd met een kruiden-olijfolie.


    Thee gezet van lavendel-bloemtjes kan men inzetten voor de gezondheid
    om rustig te worden en/of de bloeddruk te laten zakken!






    Mossels met pasta

    2 gehakte Italiaanse tomaten, 1 gesnipperde paprika, 2 gesnipperde sjalotjes, 2tl verse peterselie, 2tl reraspte gemberwortel, 3 teentjes gesnipperde knoflook, 3el witte wijn, 1kg schoongemaakte mosselen, 2tl olijfolie, versgemalen zwarte peper.

    Meng groenten en kruiden met witte wijn in een oven-casserolle en breng mengsel op smaak met peper en zout.
    Leg de mosselen op de groenten en plaats de pot in een oven van 200 graden en gaar ze tot de mosselen openstaan.
    Serveer met spaghetti.

     

     



    22-12-2016, 11:09 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemen in vazen



    verjaardag!






    Eindejaars Poffert

    500g bloem, 1tl bakpoeder, 4dl melk, 2 eieren, 50g boter, 1 pakje vanillesuiker, snufje zout.

    Vulling: 150g in rum geweekte rozijnen, 1 gesnipperde appel, 50g amandelschaafsel.

    Alle ingrediënten met elkaar vermengen tot een beslag en voeg de rumrozijnen toe met de stukjes appel.
    Beboter een grote tulbandvorm, strooi er wat amandelschaafsel door en spatel het beslag in de vorm.
    Bak de poffert in een oven op 160 graden in ong. 60 min. gaar. Laat afkoelen en sprenkel er wat rum over.
    Laat een dag intrekken en serveer de poffert met geklopte slagroom, stroop en poedersuiker.



    Pensionering!






    Gevulde tomaten

    400g zwarte olijven, 100g ansjovisfilets, 4 teentjes knoflook, 100g kappertjes,
    sap van 1 citroen, 1dl olijfolie, 4 halve tomaten, 4 eidooiers, 2el peterselie.

    Pureer de ontpitte olijven, ansjovis, knoflook en de kappertjes grof met een staafmixer.
    Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
    Laat de machine langzaam draaien en meng er de olijfolie door.
    De pasta moet dik en vloeibaar zijn.
    Prak de eidooiers fijn en meng deze met de tapenade.
    Snij de tomaten overlangs door en hol ze uit. Plaats ze 5 min. in een warme oven.
    Vul de halve tomaten met tapenade en serveer met lamskoteletten.



    huwelijksdag!

    21-12-2016, 11:06 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloeiwijzen als muurdekoratie


    Nog wat fotolijstjes van bloeiwijzen op formaat!






    Gratin met courgette

    500g aardappelen, 2 kleine courgettes, 1 gesnipperde ui, 2el olijfolie, 1tl zout, mespunt kerriepoeder, 3dl melk

    Rasp de aardappelen en courgettes met een grove zeef.
    Meng melk en zout, olie en kerriepoeder.
    Voeg de ui, aardappel en geraspte courgette toe en roer alles door elkaar.
    Beboter een ovenschaal en giet het mengsel in de schaal.
    Druk aan, giet eventueel overtollige melk weg, maar zorg dat het aangedrukte mengsel onder de melk staat.
    Plaats het geheel in een oven van 175 graden en bak gaar in 1 uur.

    Lekker met lamsgehakt!


    De bekende Afrikaan!





    Groene asperges

    2 bosjes groene asperges, 1tl suiker, 1tl zout, 40g Parmezaanse kaas, 1el paneermeel, 1 bekertje zure room, 25g boter, mespuntje paprikapoeder

    Asperges schoonmaken en in een pan met ruim water, zout en suiker brengen. In 12 min. beetgaar koken.
    Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand en in kommetje Parmezaanse kaas en paneermeel door elkaar mengen.
    In andere kommetjes zure room loskloppen en asperges overdoen in ovenvaste schaal. In klontjes boter er over verdelen.
    Kaasmengsel erover strooien, onder grill schuiven en in 2 min. lichtbruin grillen.
    Zure room op aspergekoppen scheppen en bestrooien met snufje paprikapoeder.
    Serveer met vis en aardappelpuree!



    De bloeiwijze van de Patersplant, een Aronskelk-achtige!






    Appelbeignets

    4 harde zure appels, 1 eierdooier, 175g bloem, 60g suiker, mespunt zout, 3dl melk

    Maak beslag: meng bloem, suiker en zout in een kom.
    Roer de eierdooier los met een scheutje melk en voeg dit aan het bloemmengsel.
    Roer er scheut voor scheut de melk door totdat er een hangend glad beslag is en laat dit een half uur rusten.
    Schil de appels en snij in schijven. Bestrooi met kaneel en haal de schijven door het beslag met een vork.
    Frituur ze in hete olie en bestrooi ze met poedersuiker.
    Serveer de beignets warm!



    De prachtige bloeiwijze van de grote Weegbree in een mooi lijstje!


    20-12-2016, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    19-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.artistieke kelken








    Tongfilet met kruidenboter

    4 tongfilets van 150g, 75g boter, 1tl peterselie, 1tl kervel, sap van uitgeperste citroen, 50g boter.

    Hak peterselie en kervel fijn, meng boter met citroensap en voeg de gehakte kruiden toe.
    Breng de boter op smaak met peper en zout, maak een boterrolletje en zet weg in de koelkast.
    Kruid de tongfilet met peper en zout, bestrooi ze licht met bloem en bestrijk ze met olijfolie.
    Grill ze ged. een paar minuten  aan elke kant.
    Serveer met een plakje boter, in de schil gekookte nieuwe aardappeltjes en een trosje waterkers.


    Eet Smakelijk!







    Stooflapjes

    1 ui, 3 worteltjes, 1 dunne prei, 1/4 knolselderij, 1 1/2 el citroensap,
    4 grote aardappelen, 2 sukadelappen 500g, zout en peper, 3el boter, 1 pijpje bier, (0,3l),
    1 bl tomatenpuree (70g), 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, 1el bruine basterdsuiker.

    Ui pellen en snipperen, worteltjes schrappen, wassen en in stukken snijden.
    Van prei lelijk blad en wortels verwijderen. Prei in ringen snijden en in zeef wassen.
    Knolselderij in plakken snijden en dik schillen, in blokjes snijden en besprenkelen met 1/2el citroensap.
    Aardappelen schillen en in blokjes snijden, tot gebruik onder water zetten.
    Vlees inwrijven met zout en peper, in braadpan boter verhitten en  het vlees snel aan beide kanten bruinbakken.
    Toevoegen: ui, bier, tomatenpuree, laurierblaadje, kruidnagels en basterdsuiker.
    Met deksel op pan vlees 1 1/4 uur zachtjes stoven, toevoegen: wortel,prei, knolselderij en aardappelen.
    Vlees nog 45 min. gaar laten stoven, op smaak brengen met 1el citroensap, snufje zout en peper.
    Serveren met spruiten en aardappelpuree.

    Surfina's







    Caramelco

    Blikje gecondenseerde melk met suiker (staat bij de suprermarkt niet bij de gewone koffiemelk)

    Vul een hoge pan met water, zodat het blikje 1 of 2 cm onder water staat.
    Het water aan de kook brengen, het vuur vervolgens half hoog zetten en het blikje rechtop in de pan zetten.
    Het water gedurende anderhalf uur laten koken, zodanig dat het licht borrelt.
    Het blikje moet daarbij onder water blijven; de pan evt bijvullen met (kokend) water.
    Het blikje eruit halen en met de bovenzijde op een handdoek zetten.
    Pas openmaken als het helemaal is afgekoeld anders loopt de caramelco eruit.

    Snoepse!




    19-12-2016, 12:52 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!