4 zalmfilets van 150g, 1 citroen, 4el gehakte tuinkruiden, 1/4dl slagroom, 20g paneermeel, 30g gezouten roomboter en 2el witte wijn.
Leg de visfilets in een met olijfolie ingevette schaal. Besprenkel de vis met de citroen. Voeg de kruiden toe en 2el witte wijn. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de vis in een voorverwarmde oven op 175 graden ged. 10 min. gaar. Verwarm de room en schenk deze over de vis, bestrooi de vis met paneermeel en de gesmolten boter. Laat dit onder de grill bruin worden en serveer met boontjes en krielaardappeltjes.
Ui pellen en snipperen, kipfilet in dobbelsteentjes snijden, bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Champignons wassen, in plakjes snijden en met citroensap besprenkelen. In braadpan olie verhitten, ui 3 min fruiten, kip bestrooien met zout en peper, aan ui toevoegen en 5 min. meebakken. Toevoegen: doperwten, bleekselderij, champignons, , ketjap en sherry. Door elkaar scheppen, overdoen in een ovenschotel en in oven van 200 graden 20 min. stoven. Noten erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met safraanrijst.
Fruit de ui en courgette in de boter en kook de rijst gaar in de bouillon vlgs de gebruiksaanwijzing. Ananas uit laten lekken, ham in reepjes snijden, mengen met het ui-mengsel, bestrooien met kerriepoeder. Laat 5 min. stoven, meng met de rijst en olie en breng op smaak met peper en zout.
Tulband 500g bloem, 1tl bakpoeder, 4dl melk, 2 eieren, 100g boter, 1 pakje vanillesuiker, 1tl zout. Vulling: 150g in rum geweekte rozijnen, 1 gesnipperde appel, 50g amandelschaafsel en 1 el bloem.
Alle ingrediënten met elkaar vermengen tot een beslag. Meng rozijnen en appels met bloem en voeg toe aan het beslag. Beboter een grote tulbandvorm, strooi er wat amandelschaafsel door en spatel het beslag in de vorm. Bak de tulband op 160 graden in ong. 60 min. gaar. Laat afkoelen en sprenkel er wat rum over. Laat 1 dag intrekken en serveer de cake met geklopte slagroom, stroop en poedersuiker.
Vraag de visboer om de ingewanden uit de paling te halen, maar laat de kop en het vel eraan zitten. Was de paling goed, leg ze in halve circels tegen elkaar aan in een breed visrooster. Doe tussen elke twee palingen een paar blaadjes laurier en rooster gaar op een barbecue. Al naar gelang de dikte duurt het roosteren tussen de 5 en 10 minuten. Dan pas de paling zouten.
Serveren met een frisse salade. Een stevige witte wijn, een rode rioja of een Italiaanse rosato smaken er goed bij!
Smelt 2el boter en bak hierin de spekjes en salie 3 min. op een klein vuurtje. Voeg citroensap, witte wijn en suiker toe en laat dit 2 min. koken. Klop er beetje bij beetje de boter door en breng de saus op smaak met peper en zout. Kook 250g pasta gaar en roer de saus door de pasta. Serveer met vis.
In pan olie verhitten, gesnipperde ui en knoflook toevoegen en samen 3 min. zachtjes bakken. De gehakte walnoten toevoegen en 2 min. meebakken. Voeg de gepelde tomaten, bouillon, basilicum, suiker en peper toe. Zonder deksel 15 min. zachtjes koken en af en toe roeren. Intussen schaal voorverwarmen. In pan macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing en roer er 4el olijfolie door. Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper. Roer de room door de saus en schep de macaroni erdoor met de vers gehakte basilicum. De kaas in een schaaltje doen en apart erbij geven. Serveer met krokant stokbrood en komkommersalade.