Aankomst bij de onvoltooide Obelisk in Aswan, Egypte

Macaroni met tomatensaus
2 uien, 50g gepelde gehakte walnoten, 3el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 1tl gedroogde basilicum, 1dl kippenbouillon, 2el gehakte verse basilicum, 1tl suiker, zwarte peper uit de molen, zout, 400g schelpjes-macaroni, 100g geraspte oude kaas, 1dl room.
In pan olie verhitten, gesnipperde ui en knoflook toevoegen en samen 3 min. zachtjes bakken. De gehakte walnoten toevoegen en 2 min. meebakken. Voeg de gepelde tomaten, bouillon, basilicum, suiker en peper toe. Zonder deksel 15 min. zachtjes koken en af en toe roeren. Intussen schaal voorverwarmen. In pan macaroni koken volgens gebruiksaanwijzing en roer er 4el olijfolie door. Tomatensaus op smaak brengen met zout en peper. Roer de room door de saus en schep de macaroni erdoor met de vers gehakte basilicum. De kaas in een schaaltje doen en apart erbij geven. Serveer met krokant stokbrood en komkommersalade.
Lekker vegetarisch op een mooie herfstdag!

|