diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    07-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de 'Nijldroom'






    Lamsbout

    1 lamsbout, 5 jeneverbessen, 2 gesnipperde uien, 2el soyasaus, 2dl bouillon, 1 winterwortel,
    2 teentjes knoflook, 3el olijfolie, 1el grove mosterd, 4el room, 2el gehakte tuinkruiden.

    Maak in de lamsbout kleine inkepingen en vul deze met stukjes knoflook.
    Braad de bout aan met de olie in een royale pan en voeg daarna alle ingrediënten (behalve de bouillon) toe.
    Laat dit 5 min. sudderen en voeg de bouillon toe. Zet de pan in een oven van 175 graden en laat de bout in 45 min. rosé gaar worden.
    Giet de saus over  in een andere pan en kook deze tot de helft in. Roer de room erdoor en maak de saus af met peper en zout.
    Snij de lamsbout in plakjes en giet de saus over het vlees.
    Serveer met geroosterde aardappelen en gestoofde zomergroenten.



    Het is goed toeven op de boot!

    07-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de kade bij de cruiseboat


    Gelukkig een Engelse vertaling!





    Goelasj

    500g lamsvlees, 4el boter, 2 grof gesnipperde paprika's, 1 grote gesnipperde ui,
    2 knoflookteentjes, 1el paprikapoeder, 75g tomatenpuree, 3dl bouillon, 2dl rode wijn, 2el bloem.

    Snij het lamsvlees in stukjes en kruid met peper en zout. Verhit de boter en schroei de stukken vlees snel dicht.

    Voeg paprikapoeder, ui, paprika en bloem toe. Roer er de bouillon en de wijn door en blijf roeren tot de saus gebonden is.
    Roer er de tomatenpuree, geperste knoflook en de laurier door. Laat de goelasj 3 uur stoven.
    Breng op smaak met peper en zout. Serveer met gekookte aardappelen en witte koolsalade.

    Eet smakelijk!


    Streekvervoer!

    06-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Boot aan de kade bij Luxor


    Gereed voor vertrek!





    Gemengde bonensoep

    500g geweekte casserole bonen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 paprika, 1 prei, 400g gepelde tomaten, 2el olijfolie, 7dl kippenbouillon, 1 glas rode wijn,
    versgemalen zwarte peper, 1el paprikapoeder, 1 laurierblad, 200g gekookt spek in stukjes gesneden.

    Kook de bonen gaar in de bouillon. Snij de ui, de knoflook, de paprika en de prei fijn.
    Roerbak de groenten in de olie en voeg de tomaten toe.
    Voeg de wijn, 1tl zout, wat versgemalen peper, paprikapoeder en het laurierblad toe.
    Laat dit 15 min doorsudderen en doe daarna de bonen en het vocht erbij.
    Voeg het spek toe en laat de soep nog ongeveer 15 min. pruttelen.
    Breng de soep op smaak met peper en zout.
    Serveer donkerbruin brood erbij.


    Succes verzekerd!



    Gooi de ankers maar los!


    05-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl gesplitst door eilanden





    Macaroni met garnalen en saffraanroomsaus

    200g rose garnalen, 1 gesnipperde sjalot, 25g boter, 1/4 liter slagroom, 2 zakjes saffraan, 200g macaroni, 2 eierdooiers.

    Smoor de sjalot in boter, breng de slagroom met de saffraan aan de kook en laat tot 2/3 inkoken.
    Kook de pasta gaar in gezouten water en roer de eierdooiers met 2el warme room door elkaar.
    Roer daarna de dooiers door de room en verwarm voorzichtig tot een gebonden saus.
    Breng de saus op smaak met peper en zout, roer deze door de pasta en voeg de garnalen en de sjalot toe.
    Roer de macaroni door de saus en serveer met Parmesanse kaas en vers brood.

    Eetsmakelijk!



    04-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    03-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kolossen en obelisk


    De kolossen van Memnon




     


    Gemarineerd varkensvlees

    600g magere hamlappen, 2 kleine uien, 200g ontbijtspek,
    marinade: 5el ketjap, 1el gembersiroop, 1 halve geraspte ui, 1 teentje knoflook, 1tl citroensap en 1tl gemberpoeder

    Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snij de hamlappen in blokjes en schep deze door de marinade.
    Laat het vlees minimaal 2 uur marineren. Pel de uien en snij deze in vieren. Halveer de plakjes spek.
    Rijg spek, uien en het gemarineerde vlees om en om aan de spiesjes en rooster deze in 10 min. gaar.
    Serveer met saté-saus en rijst.

    Lekker!




    De Obelisk

    03-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tempelbezoeken langs de Nijl

     





     



    Varkensfilet met hazelnoot en korianderboter

    20g ontvliesde hazelnoten, 50g boter, 1el gehakte koriander, 1tl gehakte peterselie,
    1 gehakte sjalot, 1 tl citroensap, 8 plakjes varkensfilet van 50g, 4 schijfjes citroen.

    Bestrijk het vlees met kruidenolie. Rooster de noten in een pan en laat ze afkoelen, hak ze fijn.
    Meng boter met de noten, koriander, peterselie, citroensap en sjalot.
    Maak er een rolletje van en leg weg in de koelkast. Grill het vlees aan beide kanten 5 min.
    Leg op het vlees een dun plakje hazelnootboter en laat onder de grill smelten.
    Serveer met een plakje citroen, gekookte aardappelen en peultjes!








     


    Hartige vegetarische courgettetaart

    250g bloem, 125g boter, 1dl water, 1tl zout, 250g geraspte kaas, 200g gesnipperde courgette,
    1dl melk, 1dl room, 2 eieren, 2el bloem en een snufje nootmuskaat

    Maak deeg van bloem, boter, water en zout. Klop de eieren los met melk, voeg room toe en meng de bloem met de geraspte kaas en de courgettesnippers.
    Voeg dit toe aan het beslag en breng op smaak met peper, zout en een weinig nootmuskaat.
    Bekleed een vlaaivorm met een dun laagje deeg, vul ze met het kaasmengsel en bak ze in 25 min. gaar in de oven van 180 graden.
    Serveer als lunchgerecht!





    02-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl bij avond en nacht


    Soms is het zonde om te gaan slapen.
    Maar ja, het is vaak vroeg opstaan geblazen door de vele excursies naar de tempels en bevolking in de woestijn!




     

     



    Sinaasappel-boterkoek

    250g bloem, 225 g boter, 125g suiker, 50g geraspte sinaasappelschil,
    snufje zout,1 zakje vanillesuiker, snufje kruidnagel en 12 halve walnoten
    en eidooier(voor garnering)


    Verwarm de oven op 175 graden. Zeef de bloem, snij de boter in blokjes en meng met alle grondstoffen.
    Kneed kort tot een deeg, druk het deeg in een ingevette boterkoekvorm en strijk de de bovenkant glad.
    Bestrijk met eierdooier en maak een ruitpatroon. Garneer met walnoten en bak gaar in 25 minuten.

    Niet goed voor de lijn, wel voor lekkerbekken!

     




    01-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!