diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    01-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl bij avond en nacht


    Soms is het zonde om te gaan slapen.
    Maar ja, het is vaak vroeg opstaan geblazen door de vele excursies naar de tempels en bevolking in de woestijn!




     

     



    Sinaasappel-boterkoek

    250g bloem, 225 g boter, 125g suiker, 50g geraspte sinaasappelschil,
    snufje zout,1 zakje vanillesuiker, snufje kruidnagel en 12 halve walnoten
    en eidooier(voor garnering)


    Verwarm de oven op 175 graden. Zeef de bloem, snij de boter in blokjes en meng met alle grondstoffen.
    Kneed kort tot een deeg, druk het deeg in een ingevette boterkoekvorm en strijk de de bovenkant glad.
    Bestrijk met eierdooier en maak een ruitpatroon. Garneer met walnoten en bak gaar in 25 minuten.

    Niet goed voor de lijn, wel voor lekkerbekken!

     




    01-06-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leven op de Nijl


    Heerlijke speelplaats op zo'n zandplaatje!




    Kipragôut met aspergestukjes

    2 kipfilets, 40g boter, 1el tuinkruiden, 2 sjalotjes (gesnipperd), 1/2 gesnipperde rode paprika,
    2el bloem, 3dl bouillon, 250g gekookte aspergestukjes, 2el citroensap, 1dl room, 2el boter, 1tl zout.

    Braad de stukjes kipfilet in de boter, voeg de tuinkruiden en citroensap toe en laat de kip een paar min. stoven.
    Voeg de paprika, de aspergestukjes en de sjalotjes toe en laat 5 min. stoven. Voeg de bouillon toe en laat 5 min. pruttelen.
    Giet de bouillon in een zeef en vang de soep op in een bakje. Verhit de resterende boter in de pan.
    Roer met een garde de bloem erdoor, bak de roux 2 min., giet langzaam de bouillon bij de roux en breng de saus roerend aan de kook.
    Laat 5 min. pruttelen, voeg de inhoud van de zeef toe en maak de saus af met peper en zout.
    Voeg een beetje room bij de ragôut en serveer met een pasteitje.

    Smulze!




    Een manier om de kost te verdienen!

    31-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl vanuit de boot gezien



     

     



    Zalmfilet met gegrilde groenten

    4 zalmfilets van 150g, 1ui, 1 rode paprika, 1 venkelknol, 1 courgette, 2 ansjovis, 3el olijfolie

    Snij de ui, paprika en venkel in parten, de courgette in dikke plakken.
    Pureer de ansjovisfilets en meng met olie.
    Kwast de groenten in met het oliemengsel en gril ze knapperig.
    Bestrijk de vis met olie en grill deze gaar.
    Schep de zalmfilet op borden en de groenten ernaast.
    Serveer met risotto en een frisse salade.

    Laat het u smaken!




    Een zeezieke toerist?

    30-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl onderweg


    Onderweg van Luxor naar Aswan




    Fishermans' Stew

    Het visgerecht heeft een Engelse achtergrond. Zo stelt men dat in de meeste Franse kookboeken.
    Van het orginele recept is niet zoveel overgebleven, want het bereiden van een saus dmv een roux is een typisch kenmerk van de klassieke Franse keuken.
    De Engelsen gebruikten er heel lang kruim van witbrood voor om hun sauzen te binden.
    Waarschijnlijk deed men dat vroeger ook met de Fishermans'Stew.

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    750g gefileerde zeevis (bij voorkeur 2 à 3 soorten, zoals kabeljauw, schelvis en rode poon),
    1,5 tablet voor visbouillon, 1 kleine citroen of limoen (schoon geboend, in 6 schijfjes gesneden),
    ca. 65g boter, 30g bloem (gezeefd), 1 eierdooier, 4el slag- of kookroom, zout, witte peper uit de molen,
    6el fijngeraspte oude Goudse kaas, 2 à 3el droog kruim van ontkorst wit-of bruinbrood.

    Spoel de vis onder stromend koud water, maak ze droog met keukenpapier en snijd ze in stukken van ca. 2,5 cm.
    Breng 1 liter water aan de kook en laat de bouillontabletten erin oplossen. Voeg citroen- of limoenschijfjes toe.
    Leg de stukken vis in de bouillon en houd alles 5 min. tegen de kook aan. Neem de vis uit de pan en houd alles warm.
    Zeef de bouillon, verhit een pan met dikke bodem en laat er 35g boter in smelten. Wacht tot het schuim begint weg te trekken.
    Roer de bloem erdoor en blijf roeren tot een vrij gladde massa is verkregen.
    Schenk er onder voortdurend roeren zoveel gezeefde bouillon bij tot een niet al te dikke saus is verkregen.
    Roer er 3el geraspte kaas door en blijf roeren tot de kaas in de saus is opgelost. Laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen.
    Roer in een kommetje eierdooier en en room los. Roer er 4el hete saus door, schenk het mengsel bij de saus en roer alles krachtig door.
    Voeg naar smaak zout en/of peper toe en schep 1/3 deel van de hete saus in een reeds beboterde (ca. 15g) ovenvaste schaal.
    Verdeel de vis erover en schenk er vervolgens de rest van de saus zo gelijkmatig mogelijk over.
    Bestrooi alles met geraspte kaas en broodkruim. Leg er hier en daar een flintertje boter op of sprenkel er 15g gesmolten boter over.
    Plaats de schaal zolang onder een reeds hete ovengrill tot er een mooi goudbruin korstje op het gerecht is gevormd.
    Geef er lekker warm en knapperig stokbrood bij.

    Veel succes!


    één van de vele passagiersboten!

    29-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl tussen Luxor en Aswan






    Vis met hoi-sin-saus

    Voor de saus bij de vis moet u kunnen beschikken over de hoi-sin-saus, verkrijgbaar in alle Aziatische winkels en ook in de betere supermarkten.
    De saus is samengesteld met een donkere sojasaus waaraan knoflook en verschillende kruiden en specerijen zijn toegevoegd.
    Proef de saus vóór het gebruik, want juist daardoor kom je er achter, dat jer er slechts een theelepeltje van nodig hebt.

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    400 à 500g gefileerde zeevis, zoals kabeljauw of schelvis in acht of meer gelijke stukken,
    3el (arachide)olie, 4 teentjes knoflook in dunne plakjes, 2el lichte Chinese soyasaus,
    1tl fijngeraspte verse gemberwortel, 1tl hoi-sin-saus, 2 bosuitjes met veel groen (gesnipperd).

    Maak de vis droog met keukenpapier, verhit de wok en laat de olie er even doorwalsen.
    Laat de knoflookplakjes, onder voortdurend roeren en omscheppen, er zolang in bakken tot ze een licht goudbruine kleur hebben gekregen.
    Neem ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken.
    Bak hierna de stukken vis, bij gedeelten, aan weerszijden goudbruin.
    Schuif de reeds gebakken stukken steeds naar een zijde van de wok.
    Voeg na het bakken sojasaus aan de resterende olie toe.
    Laat alles even pruttelen en roer er vervolgens de gemberwortel door.
    Schakel na 1 min. de warmtebron uit en roer de hoi-sin-saus door de saus op de bodem van de wok.
    Schuif de stukken vis voorzichtig door de saus en verdeel ze over voorverwarmde borden.
    Strooi eerst de plakjes knoflook en daarna de bosuitjes over de gerechten.
    Geef er gekookte en daarna in een heel weinig olie gebakken mie bij.
    Schep vlak voor het opdienen enkele eetlepels gefruite uitjes door de mie.

    Veel keukenplezier!



    Een grafberg?

    28-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dejavu Nassermeer en aangemeerd






    Lekker 'eenpans'gemak

    Dat lekker eten heel gemakkelijk te bereiden is, zie je vooral bij eenpansmaaltijden.
    Alle ingrediënten gaan in één pan, waardoor de verschillende smaken zich heerlijk met elkaar kunnen vermengen.
    U heeft er nauwelijks omkijken naar. En heel weinig afwas bovendien!

    Griekse rijstschotel met shoarma, olijven en fêtakaas
    (hoofdgerecht voor 4 personen en ca. 20 min. bereidingstijd)

    olijfolie, 24g Blue Band, 500g shoarmavlees, 250g gesneden prei, 350g langkorrelrijst,
    1/2 liter kant en klare tomatensaus, 1 vleesbouillontablet, 300g gemarineerde olijven met fêtakaas

    Verhit een scheutje olie (ca. 2el) met de Blue Band in een diepe braadpan. Roerbak hierin het vlees 3 min.
    Voeg de prei toe en roerbak deze 1 min. mee. Roer de rijst erdoor.
    Voeg 1/2 l water, de tomatensaus en het bouillontablet toe.
    Breng het geheel tegen de kook aan en laat de rijst op een heel laag vuur in ca. 15 min. gaar worden.
    Tussentijds een paar keer omroeren.
    Roer de gemarineerde olijven met fêtakaas op het laatste moment door het gerecht en laat het nog even doorwarmen.
    Serveer er eventueel een knapperige salade van ijsbergsla, tomaat, paprika en uiringen bij.

    Eetsmakelijk!




    27-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristenkramen langs de Nijl


    Koopwaar te kust en te keur!



    Griekse salade

    4 rode grof gesnipperde paprika's, 300g blokjes feta, 3 uien in ringen gesneden,
    4 vleestomaten, 100g zwarte olijven, 3el citroensap, 6el olijfolie,
    3el gehakte basilicumblaadjes, sap van een halve citroen, peper en zout.

    Meng paprika, feta, ui, tomaten en olijven. Maak een dressing van citroensap, olijfolie, zout en peper.
    Dressing met salade mengen en voor het opdienen de basilicumblaadjes over de salade strooien.

    Serveer met pitabrood en eetsmakelijk!




    Mooie kramen waar je hard voorbijbij moest lopen, liefst zonder te kijken!

    26-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristenkramen


    Hoe staat de rok bij deze mevrouw? Doet mij denken aan mijn teenertijd!





    Vegetarische omelet

    1 grote gesnipperde ui, 2 geperste teentjes knoflook, 3el olijfolie, 4 eieren, 4el melk, 1/2tl zout,
    1/2 gesnipperde paprika, 2 blokjes spinazie, 2 gekookte aardappelen en 1/2 tl basilicum.

    Fruit ui, knoflook en de paprika in de olie. Voeg de ontdooide spinazie toe en bak kort mee.
    Snij de aardappels in schijven, klop de eieren met melk, zout en basilicum los en leg de aardappelschijven in de pan.
    Giet er de eieren over en laat ze op een klein pitje zachtjes stollen. Keer de omelet om en laat nog 2 min. bakken.

    Lekker met wat versgebakken broodjes en rauwkost!



    De rijdende bakker aan huis is hier nog in zwang!

    25-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nijl en eiland met tempel


    Gezien vanaf onze passagiersboot.




    Pruimentaart met vanilleroom

    1kg pruimen, 6el suiker, 100g boter, 1tl kaneel, 300g korstdeeg, 5dl melk, 1dl room,
    6 eidooiers, 1 vanillestokje, 1/2 citroenschil, 100g suiker, 10cl cognac.

    Neem een platte ovenschotel en smeer deze in met boter.
    Snij de pruimen in plakjes en leg deze in de ovenschotel.
    Bestrooi ze met suiker en kaneelpoeder. Korstdeeg uitrollen en op de pruimen leggen.
    Goed aandrukken en met een vork gaatjes prikken.
    Kook de melk en de room met citroenschil en het kaneelstokje. Laat mengsel afkoelen.
    Haal vanillestokje en citroenschil uit de melk. Roer eidooiers los met suiker en cognac en klop er koude melk onder.
    Laat mengsel in een oven van 120 graden stollen in ong. 45 min. Bak de taart krokant in een oven van 200 graden in 35 min. en serveer de taart warm met de afgekoelde vanilleroom.

    Een ware koninginnentaart!



    De tempel van Isis op Philae-eiland tussen de oude en nieuwe Aswandam.

    24-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krokodil en kamelen


    Een huisdier waar je beter maar niet mee knuffelt!





    Asperges met kaaskorstje

    1,5kg asperges, 1tl suiker, 1tl zout, 40g Parmezaanse kaas, 1el paneermeel, 1 bekertje zure room, 25g boter, mespunt paprikapoeder.

    Asperges schoonmaken en in 15 min koken. In kommetje Parmezaanse kaas en paneermeel door elkaar mengen.

    In andere kommetjes zure room loskloppen. Asperges overdoen in een ovenschaal. Boter in klontjes erover verdelen.
    Kaasmengsel erover strooien, onder grill schuiven en in 2 min. lichtbruin grilleren.
    Zure room op asperges scheppen en bestrooien met een snufje paprikapoeder.

    Even wachten tot het asperge-seizoen aanbreekt of uit de diepvries halen!



    De kamelen(dromedarissen)-tocht staat te gebeuren!

    23-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aswandam en omgeving


    De Aswandam in de Nijl is een prachtige bezienswaardigheid!




    Kaascake

    250g volkorenbeschuitjes, 200g boter, 2 citroenen, 275g verse roomkaas,
    350g kwark, 50g suiker, 4 eieren, 1 blikje abrikozenvulling

    Rol de koekjes fijn, smelt de boter en roer deze door de kruimels.

    Smeer een springvorm in met boter en bekleed deze met het koekjesdeeg.
    Rasp de citroenschil en meng deze met de kwark, roomkaas en de suiker en klop er de eieren door.
    Schenk het mengsel in de bodem en bak de taart in een voorverwarmde oven op 175 graden gaar in een uur.
    Schakel de oven uit en laat de taart in de oven nagaren.
    Laat de kaastaart afkoelen en strijk er de abrikozenvulling over.

    Lekker smullen maar en niet denken aan de lijn!




    Een weg in de omgeving van de Aswandam, waarschijnlijk op weg naar weer een tempel!

    22-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektrische centrale Aswandam


    De stuwdam aan het Nassermeer





    Mediterrane picknick

    In zuidelijke landen gaat een dagje uit vaak gepaard met een uitgebreide picknick.
    Zo'n picknick wordt samengesteld uit vaak simpele maar smakelijke ingrediënten:
    brood (bv een plat Turks brood of Italiaanse ciabatta), salami met lekker veel knoflook,
    gedroogde ham in niet al te dunne plakken, fetakaas in blokjes of aan een stuk, verse tomaten voor uit het vuistje,
    hardgekookte gepelde eieren met knoflooksaus, parten watermeloen, druiven, gedroogde vijgen en een lekkere salade met olijven.

    Mediterrane rijstsalade met tonijn
    Picknicksalade voor 3-4 pers.
    Bereidingstijd ca. 20 min.

    200g langkorrelrijst, zout, versgemalen peper, 50g pijnboompitten, 1 citroen, 1 blikje (ca. 200g) tonijn naturel,
    1 pot (580ml) Crea'Salad Mediterranea (Bonduelle), 10el mayonaise, 3el fijngeknipte bieslook

    Kook de rijst in ruim kokend water met een snufje zout in ca. 12min. gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
    Afgieten, onder de koude kraan spoelen tot de rijst koud is en laten uitlekken.
    Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan op een matig vuur al roerende goudbruin.
    Laat afkoelen. Pers de citroen uit. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in kleine stukjes.
    Laat de Crea'Salad uitlekken en meng deze met de rijst, de pijnboompitjes, de tonijn,
    het citroensap, de mayonaise, de bieslook en versgemalen peper naar smaak.
    Verdeel de salade over 3 of 4 afsluitbare plastic schaaltjes (1 grote afsluitbare schaal is ook goed).
    Neem de salade mee in een koelbox of tas met koelelementen.




    De elektrische centrale aan de Aswandam is zeer belangrijk voor de welvaart van Egypte!

    21-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamelentoer


    Zicht op zeilboot en Aswan, Egypte





    Spaghetti met koude saus

    350g rijpe tomaten, 1 gedroogde Spaanse peper, 1 teentje knoflook, 20 ontpitte zwarte olijven,
    6 blaadjes verse basilicum, 3el olijfolie, Parmezaanse kaas, zout, 1 pak spaghetti.

    Ontvel de tomaten en haal de zaadjes eruit.
    Snij het restant in kleine blokjes en doe in een schaal.
    Verkruimel er het Spaanse pepertje over.
    Voeg de fijngehakte knoflook, de ontpitte en gehalveerde olijven,
    de olijfolie, de kaas, de fijngesneden basilicum en wat zout toe.
    Meng de ingrediënten goed door elkaar en dek de schaal af.
    Laat het mengsel minimaal een half uur in de koelkast rusten.
    Kook nadien de spaghetti beetgaar.
    Giet af, doe de spaghetti in een schaal en meng er het tomatenmengsel doorheen.
    Serveer met geraspte kaas en brood.
    Smakelijk!



    De kamelenorganisatie ligt al op ons te wachten!

    20-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug in de schoolklas


    Stoute kinderen moeten in de hoek!






    Griekse salade met fetakaas

    4 rode grof gesnipperde paprika's, 300g blokjes fêta, 3 uien in ringen gesneden, 100g zwarte olijven,
    3el citroensap, 6el olijfolie, 3el gehakte basilicumblaadjes, handvol rocketslablaadjes.

    Meng paprika, slablaadjes, fêta, ui en olijven. Maak een dressing van citroensap, olie, zout en peper.
    Dressing met salade mengen en voor het opdienen de basilicum-blaadjes over de salade strooien.
    Serveer met pita-brood.

    Lekker genieten!



    Wie kan onze roepnamen lezen?


    19-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het leven aan de Nijl


    De koe, de geit en de ezel?? Wassen en plassen!




    Lamscurry

    500g lamsvlees, 4el olie, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1tl geraspte gemberwortel, 2el kerriepoeder, 1tl zout, 1el azijn, 1,5dl kokosmelk en 1dl melk

    Snij het lamsvlees in stukjes en bak kort in 3el olie.
    Verhit 1el olie en fruit de knoflook, de gember en de ui in de pan in 10 min. tot de ui zacht en goudbruin is.
    Zet het vuur hoger en bak het kerriepoeder 30 sec. mee.
    Voeg daarna het zout en de azijn toe en laat deze ingrediënten 1 min. meekoken.
    Voeg het lamsvlees toe en roer alles goed door elkaar.
    Voeg de kokosmelk en de melk toe en laat 30 min. op een laag vuur sudderen.
    Serveer met rijst en een uiensalade met koriander.

    Succes!




    Nog wat bijlessen voor de toeristen!

    18-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boottochtje vanuit Aswan




     

     


    Zalmfilet met tuinkruiden

    4 zalmfilets van 150g, 1 citroen, 4el gehakte tuinkruiden, 1/4dl slagroom, 20g paneermeel, 30g gezouten roomboter en 2el witte wijn.

    Leg de visfilets in een met olijfolie ingevette schaal. Besprenkel de vis met de citroen.
    Voeg de kruiden toe en 2el witte wijn. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    Bak de vis in een voorverwarmde oven op 175 graden ged. 10 min. gaar.
    Verwarm de room en schenk deze over de vis, bestrooi de vis met paneermeel en de gesmolten boter.
    Laat dit onder de grill bruin worden en serveer met boontjes en krielaardappeltjes.





    17-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overkant Nijl vanaf Aswan en Kitchener eiland


    Grafkelders voor hoge priesters!




    Kip met cashewnoten in ovenkasserol

    1 ui, 250g kuikenborstfilet, 2 stengels bleekselderij, 1/2 bakje champignons, 1el citroensap, 2el olijfolie, zout,
    peper, 1 pakje doperwten van 300g (diepvries), 2el ketjap manis, 3el sherry, 50g cashewnoten (ongezouten)

    Ui pellen en snipperen, kipfilet in dobbelsteentjes snijden, bleekselderij wassen en in stukjes snijden.
    Champignons wassen, in plakjes snijden en met citroensap besprenkelen.
    In braadpan olie verhitten, ui 3 min fruiten, kip bestrooien met zout en peper, aan ui toevoegen en 5 min. meebakken.
    Toevoegen: doperwten, bleekselderij, champignons, , ketjap en sherry.
    Door elkaar scheppen, overdoen in een ovenschotel en in oven van 200 graden 20 min. stoven. Noten erdoor scheppen.
    Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met safraanrijst.


    Lekker Egyptisch!



    16-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogel op Botanisch eiland Kitchener





     





    Risotto met Spaanse ham

    1 liter kippenbouillon, 1 gesnipperde ui, 1 grof gesnipperde courgette, 1el boter, 1 pakje risottorijst,
    1 klein blikje ananas, 250g Spaanse ham, 3el olie, 4el rozijnen, 1 tl kerriepoeder.

    Fruit de ui en courgette in de boter en kook de rijst gaar in de bouillon vlgs de gebruiksaanwijzing.
    Ananas uit laten lekken, ham in reepjes snijden, mengen met het ui-mengsel, bestrooien met kerriepoeder.
    Laat 5 min. stoven, meng met de rijst en olie en breng op smaak met peper en zout.

    Serveer met een salade als lunchgerecht.






    15-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanisch eilandje in de Nijl bij Aswan


    De entree wanneer je op Kitchener eiland beland!



     


    Tulband

    500g bloem, 1tl bakpoeder, 4dl melk, 2 eieren, 100g boter, 1 pakje vanillesuiker, 1tl zout.
    Vulling: 150g in rum geweekte rozijnen, 1 gesnipperde appel, 50g amandelschaafsel en 1 el bloem.

    Alle ingrediënten met elkaar vermengen tot een beslag. Meng rozijnen en appels met bloem en voeg toe aan het beslag.
    Beboter een grote tulbandvorm, strooi er wat amandelschaafsel door en spatel het beslag in de vorm.
    Bak de tulband op 160 graden in ong. 60 min. gaar. Laat afkoelen en sprenkel er wat rum over.
    Laat 1 dag intrekken en serveer de cake met geklopte slagroom, stroop en poedersuiker.


    Oefen maar vast voor de feestdagen!



    Van dichtbij bezien!

    14-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botanische tuin en overkant Nijl bij Aswan




     



    Geroosterde paling

    1kg dunne paling, laurier en zout.

    Vraag de visboer om de ingewanden uit de paling te halen, maar laat de kop en het vel eraan zitten.
    Was de paling goed, leg ze in halve circels tegen elkaar aan in een breed visrooster.
    Doe tussen elke twee palingen een paar blaadjes laurier en rooster gaar op een barbecue.
    Al naar gelang de dikte duurt het roosteren tussen de 5 en 10 minuten. Dan pas de paling zouten.

    Serveren met een frisse salade. Een stevige witte wijn, een rode rioja of een Italiaanse rosato smaken er goed bij!








    13-05-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!