diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    25-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitstapjes Nederland



     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


    25-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburg



     

     

     Schoon Limburg

     


    24-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel

     Uitstap naar de Belgische hoofdstad



     

     

     

     


    23-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aquariumvissen Dierentuin Antwerpen







    Crème de Javanaise

    2,5dl melk, 2 eieren, 4el suiker, 4 blaadjes gelantine, 1/8 liter slagroom,
    1 pakje vanillesuiker, evt. 1/2 blik ananas (12 schijven)

    De blaadjes gelantine ca.10 min. weken in koud water. De melk heet maken, niet koken.
    De eierdooiers met de suiker goed romig kloppen. Bij evt. toevoegen van de ananas, deze fijnsnijden.
    Als de melk heet is, de gelatine uitknijpen en erdoor roeren. Dan de eierdooiers met de suiker en evt. de ananas al roerend toevoegen
    Daarna de geklopte slagroom en de vanillesuiker (apart) toevoegen. Alles in glazen schaal doen en een nacht in de koelkast op laten stijven.

    Lekker!!




    22-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen dierentuin Koraalduivel






    Chili con Carne

    2 blikken kidneybonen, 1 blikje maïs, 400g gekruid gehakt, 100g spekjes, 2 grote gesnipperde uien,
    100g gesnipperde winterwortel, 1dl bouillon, 3 uitgeperste knoflooktenen, 1 grote rode gesnipperde paprika,
    4el olijfolie, 50g tomatenpuree, 1 blikje tomaatstukjes, 3tl chilipoeder, zout en peper

    Verhit in een pan met dikke bodem 4el olijfolie. Bak het gekruid gehakt los en kruimelig.
    Fruit dan de uiensnippers, wortel, spekjes en de reepjes paprika mee. Blus af met de bouillon.
    Roer vervolgens alle overige ingrediënten erdoor met als laatste de bonen en de stukjes tomaat.
    Laat 15 min. zachtjes op een laag pitje sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

    Serveer met een frisse sla en pitabroodjes. 




    21-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kathedraal en domtoren Münster (D)






    Wentelteefjes

    8 sneetjes oud brood (liefst wit), 2,5dl melk, 2 eieren,
    1tl kaneel of 1/2 geraspte citroenschil, 20g suiker, 50g boter

    Klop de eieren met kaneel of citroenrasp en de suiker.
    Roer er vervolgens de melk door.
    Verwijder de korstjes van het brood en snijd evt. de sneetjes in tweeën.
    Laat het brood in de vloeistof weken tot al het vocht is opgenomen.
    Bak ze dan in de boter langzaam aan beide kanten bruin.

    Opdienen met suiker of poedersuiker!




    20-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    19-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Diashow Uitstapjes Pinguins Zoo Münster (D)


    Zuid-Afrikaanse pinguins in dierenpark Münster (D)






    Appel-perzik chutney

    2kg appels, 1 blikje perziken, 300g fijngesnipperde ui, 1/4l appelazijn, 1/2 tl gemalen kruidnagel, 1tl gemberpoeder,
    200g bruine suiker, 100g rozijnen, sap van een citroen en 1 sinaasappel, 1tl zout, (1tl sambal).

    Schil de appels en ontklok ze, snipper de appels en perziken fijn.
    Doe ze samen met alle grondstoffen in een pan en breng aan de kook.
    Laat op een klein pitje in een pan zonder deksel 1 uur zachtjes pruttelen, zodat er een mooie dikke brij ontstaat.
    Giet in glazen bewaarpotten, laat afkoelen en zet in de koelkast.


    Serveer chutney bij kaasplateau of bij varkensvlees. 



    19-06-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!