Varkensfilet met hazelnoot en korianderboter
20g ontvliesde hazelnoten, 50g boter, 1el gehakte koriander, 1tl gehakte peterselie, 1 gehakte sjalot, 1 tl citroensap, 8 plakjes varkensfilet van 50g, 4 schijfjes citroen.
Bestrijk het vlees met kruidenolie. Rooster de noten in een pan en laat ze afkoelen, hak ze fijn. Meng boter met de noten, koriander, peterselie, citroensap en sjalot. Maak er een rolletje van en leg weg in de koelkast. Grill het vlees aan beide kanten 5 min. Leg op het vlees een dun plakje hazelnootboter en laat onder de grill smelten. Serveer met een plakje citroen, gekookte aardappelen en peultjes!
Hartige vegetarische courgettetaart
250g bloem, 125g boter, 1dl water, 1tl zout, 250g geraspte kaas, 200g gesnipperde courgette, 1dl melk, 1dl room, 2 eieren, 2el bloem en een snufje nootmuskaat
Maak deeg van bloem, boter, water en zout. Klop de eieren los met melk, voeg room toe en meng de bloem met de geraspte kaas en de courgettesnippers. Voeg dit toe aan het beslag en breng op smaak met peper, zout en een weinig nootmuskaat. Bekleed een vlaaivorm met een dun laagje deeg, vul ze met het kaasmengsel en bak ze in 25 min. gaar in de oven van 180 graden. Serveer als lunchgerecht!
|