Lamsbout
1 lamsbout, 5 jeneverbessen, 2 gesnipperde uien, 2el soyasaus, 2dl bouillon, 1 winterwortel, 2 teentjes knoflook, 3el olijfolie, 1el grove mosterd, 4el room, 2el gehakte tuinkruiden.
Maak in de lamsbout kleine inkepingen en vul deze met stukjes knoflook. Braad de bout aan met de olie in een royale pan en voeg daarna alle ingrediënten (behalve de bouillon) toe. Laat dit 5 min. sudderen en voeg de bouillon toe. Zet de pan in een oven van 175 graden en laat de bout in 45 min. rosé gaar worden. Giet de saus over in een andere pan en kook deze tot de helft in. Roer de room erdoor en maak de saus af met peper en zout. Snij de lamsbout in plakjes en giet de saus over het vlees. Serveer met geroosterde aardappelen en gestoofde zomergroenten.
Het is goed toeven op de boot!
|