diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    04-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heikantse streek Zws Vlaanderen







    Champignonsoep met knoflook

    1 gesnipperde ui, 5 teentjes knoflook, 50g boter, 1 steel bleekselderij (in stukjes gesneden),
    300g plakjes champignons, 50g boter, 3el bloem, 1 liter bouillon, 2el room, 2el gehakte koriander

    Laat de gesnipperde ui en knoflook smoren in de boter, voeg de bleekselderie toe en laat 5 min. stoven.
    Roer er de bloem door, voeg de bouillon toe, breng de soep aan de kook en laat de soep 15 min. doorkoken.
    Smoor de champignons. Giet de soep in een foodprocessor en draai niet langer dan 15 tellen.
    Voeg de room toe en maak de soep af met peper en zout. Roer de champignons door de soep en verwarm 5 min.

    Serveer de soep met hartige broodcroutons.




    04-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vaart bij Zuiddorpe Zeeuws Vlaanderen









    Kip curry

    500g stukjes kipfilet, 1el olie, 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 1/2tl geraspte gemberwortel,
    2el kerriepoeder, 1/2tl zout, 1 el azijn, 1/2dl kokosmelk, 1dl melk

    Verhit de olie, fruit de knoflook, gember en ui in de pan ged. 10 min. tot de ui zacht en goudbruin is.
    Zet het vuur hoger en bak de kerriepoeder 30 sec. mee.
    Voeg daarna het zout en de azijn toe en laat deze ingrediënten 1 min. meekoken.
    Voeg de kipstukjes toe en roer alles goed door elkaar.
    Voeg de kokosmelk en de melk toe en laat de curry 20 min. op een laag vuur sudderen.
    Breng op smaak met peper en zout en serveer met gekookte rijst.

    Eet smakelijk!





    03-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    02-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zicht over de vlasvelden (Zws Vl)








    Pasta met visrolletjes

    4 kleine tongfilets, 8 spinazieblaadjes, 200g groene pasta, 2el tuinkruiden,
    2el room, 2el boter, 1 teentje knoflook, 25g geschaafde en gebruneerde amandelen

    Blancheer de spinazieblaadjes kort en koel ze in koud water.
    Plet de tongfilet, kruid deze met peper en zout en rol de blaadjes in de filet,
    zet vast met een prikker. Bak ze kort in olijfolie met knoflook.
    Kook de pasta gaar en vermeng deze met tuinkruiden.
    Roer er de boter door, kruiden met peper en zout.
    Leg de pasta op een voorverwarmd bord.
    Leg er het visrolletje op en bestrooi met de gebruinde amandelen.

    Smulze!





    02-02-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlasstreek Zws-Vlaanderen







    Vismousse

    250g gerookte zalm, 75g gerookte paling, 2 blaadjes gelatine, 125g slagroom, 1 blikje rode zalm, 2el tomatenketchup, 1tl citroensap, 1el fijngehakte dille

    Week de gelatine in water. Bekleed een vorm met folie en bekleed deze met gerookte zalm.
    Klop de slagroom stijf en roer er een paar druppeltjes tobasco door.
    Pureer de zalm uit blik met tomatenketchup, citroensap en restje afsnijsel van de gerookte zalm.
    Snij paling in kleine stukjes en voeg deze toe. Los de gelatine op in zo weinig mogelijk heet water en meng dit door de zalm.
    Voeg dille toe en spatel het mengsel door de slagroom.Vul de vorm en druk het mengsel aan.
    Zet een paar uur in de koelkast en snij er plakjes van en serveer met een salade als voorgerecht.

    Succes en eetsmakelijk!




    01-02-2015, 15:38 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.huis en tuin in Koewacht (Zws Vl)





    Ons wonderlijke bloed

    Ons bloed is samengesteld uit ca. 25 tot 30 miljard rode cellen en 50 miljard witte cellen (wie zou die geteld hebben?).
    Deze cellen zijn gesuspendeerd in een vloeistof: het plasma. Dit plasma bevat vele voedingsstoffen en kliersecreties (sappige uitscheidingen).
    Het bloed transporteert het juiste voedsel naar elk weefsel in het lichaam en verwijdert tevens alle ongebruikte voedingsstoffen en afvalstoffen van de weefsels.
    Het bloed bevat ook chemische stoffen en cellen die, waar nodig, organen herstellen.
    Tevens bevat het bloed anti-lichamen, wanneer de weefsels zich moeten verdedigen tegen binnendringende microben.
    In het bloedplasma bevinden zich bovendien een eiwit, fibrogeen genaamd, waarvan de vezels zich aan wonden hechten en bloedingen doen ophouden.
    De stroom van voedingsstoffen gaat door het gehele lichaam naar de spijsverteringsorganen, wiens slijmvliezen buitengewoon grote oppervlakten hebben.
    Na vertering van deze voedingsstoffen worden ze opgenomen door de cellen van de slijmvliezen om in het lichaam te komen.



    31-01-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tussen Koewacht en Zuiddorpe (Zws Vl)






    Wetenschappelijke ontdekkingen

    over het wonderlijke gebeuren in het menselijke lichaam in de loop van de tijd:

    * Ondanks alle beïnvloedingspogingen, die aangewend werden om het geslacht van een kind te bepalen bleken tevergeefs.
    Het wordt al bepaald op het ogenblik van de bevruchting, dwz dat vanaf het moment dat het zaad van de vader
    het eitje van de moeder binnendringt, niets meer aan de geslachtsbepaling veranderd kan worden!
    *Geloofd werd, dat in elk menselijk eitje en zaadje zich 24 uiterst kleine chromosomen bevonden,
    maar dat blijken er 23 te zijn. Bij elk der partners is een dezer chromosomen, die de erfelijke bestanddelen bevatten, het geslachtshormoon.
    Het is de wedloop van de geslachtshormonen van de vader (X-chromosoom=vrouwelijk, Y-chromosoom=mannelijk) naar het eitje, dat bepaald of het een jongen of een meisje wordt!
    *Statieken gaven aan dat er altijd een mannenoverschot was. Men dacht dat de mannelijke embryo's sterker zouden zijn en daardoor beter in staat te blijven bestaan.
    Het blijkt echter dat juist de mannelijke babies veel vatbaarde zijn voor misvorming of sterfte op weg naar de geboorte!
    *Om de inwendige wereld van ons lichaam te kunnen begrijpen zoals zij is, moeten ook de levende mens en het levende dier worden bestudeerd.
    De levende cellen hangen af van het medium, waarin zij zijn ondergedompeld.
    Zij veranderen dit medium constant en visa versa.
    Ze zijn er in feite niet van te scheiden!



    31-01-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maïsvelden in de grensstreek (Zws Vl)








    Sangria

    1 grote sinaasappel en 1 halve citroen in plakjes gesneden, 2 el citroensap, 100g basterdsuiker,
    2dl sinaasappelsap, 1/2dl Cognac, 1/2dl Cointreau, 1 fles rode wijn, 1 kaneelstokje, 5dl spa rood

    Meng citroensap, sinaasappelsap, Cognac, Cointreau en basterdsuiker.
    Voeg de plakjes sinaasappel en citroen samen met het kaneelstokje toe en zet de drank 2 uur in de koelkast.

    Voeg ijsklontjes toe en serveer direct!




    30-01-2015, 16:08 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vee op de Heikant Zws Vlaanderen







    Gerookte makreelsalade

    1 citroen, 2 takjes dille, 3 takjes peterselie,1 sjalot, 1tl suiker, 4 gerookte makreelfilets, 20 gepelde walnoten

    Halve citroen uitpersen, restant in dunne plakjes snijden, kruiden fijnknippen en in een kommetje doen.
    Sjalotje snipperen, voeg citroensap, suiker en versgemalen peper toe en roer tot marinade.
    De vis bestrijken met de marinade en afgedekt minstens 2 uur in de koelkast laten staan.
    Leg de vismoten op een bedje van salade en strooi er de noten over.
    Roer olijfolie door de resterende marinade en druppel dat over de salade.


    Serveer met plakjes citroen en eet er vers brood bij.








    Broccolisoep met kerriecroutons

    1kg broccoli, 250g prei, 2el boter, 1,5l kippebouillon, 4 sneetjes witbrood, 1,5tl kerriepoeder, 125g room

    Was de groenten en pluk de roosjes van de stronk. Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen.
    Verhit de boter en bak de prei en broccoli 3 min. Bouillon toevoegen en met de deksel op de pan 25 min. zachtjes laten koken.
    Haal de gare broccoli uit de bouillon, pureer en doe de groente terug in de soep. Ontkorst het brood en snij kleine driehoekjes.
    Verhit restant boter in een pan, voeg kerriepoeder toe en bak de broodstukjes krokant.
    Breng de soep aan de kook, roer room door de soep en breng deze op smaak met peper en zout.












    Hartige tonijntaart

    250g bloem, 125g boter, 1dl water, 1/2tl zout, 150g geraspte kaas, 1 gesnipperde rode paprika,
    1 blikje tonijn, 2el gehakte olijven, 1dl melk, 1/2dl room, 2 eieren, 2el bloem, snufje nootmuskaat

    Maak deeg van bloem, boter, water en zout. Klop de eieren los met melk.
    Voeg room toe en meng de bloem met de geraspte kaas en voeg dit toe aan het beslag.
    Meng met tonijn, paprika en olijven en breng het beslag op smaak met peper, zout en een weinig paprikapoeder.
    Bekleed een vlaaivorm met een dun laagje deeg, vul ze met het mengsel en bak ze in 25 min. gaar.

    Serveer als lunchgerecht met een salade.




    29-01-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heikantse polder Zws Vlaanderen








    Forelfilet met kruidenboter

    4 forelfilets, 4 plakjes kruidenboter, 3el bloem, 100g mager spek, 5el olijfolie, 1 citroen

    Bestrooi de vis met peper en zout en wentel door de bloem.
    Snij het gerookt spek in reepjes en bak ze in de olie.
    Leg de filets in de pan en bak ze op laag vuur aan beide kanten 4 min. Bedruip de vis met braadvocht.
    Serveer de vis op voorverwarmde borden en garneer ze met citroen en de plakjes kruidenboter.

    Eet er boontjes en gebakken aardappels bij!





    28-01-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grensstreek Axel-Hulst (Zwsvl)








    Risotto met kip

    1 gesnipperde ui, 1 grof gesnipperde courgette, 1 halve rode gesnipperde paprika,
    1dl witte wijn, 8dl bouillon, 100g gehakte champignons, 1 teentje knoflook, 300g risottorijst,
    200g gekookte kipstukjes, 1el zout, 3el olijfolie, 2el boter, 2el tuinkruiden, 3el Parmesankaas

    Fruit ui, courgette, champignons, paprika en knoflook in olie.
    Voeg boter en rijst toe met het zout en roer totdat rijst glazig is.
    Verhit wijn en bouillon en roer het vocht beetje bij beetje door de rijst.
    Voeg de kipstukjes toe en kook de rijst in 10 min. gaar.

    Serveer met een komkommersalade!





    27-01-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.doorkijk akkers (Zws Vl)


    Grensgebied Zeeuws-Vlaanderen




















    26-01-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een huis met tuin in Drente (NL)







    Rijst met krenten

    1 pak dessertrijst, handjevol krenten, 1 pakje vanillesuiker,
    citroenschilletje, 1l melk, boter, bruine suiker

    Rijst met melk al roerende aan de kook brengen (heel langzaam).
    Vanillesuiker, de gewassen krenten en de citroenschil erbij doen. Na ong. 20 min. is de rijst gaar.
    Schep klontje boter op de rijst en strooi er de bruine suiker over.

    Smullen maar!




    25-01-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuin bij Drents huis







    Appeltaart

    75g boter, 25g suiker, 1 ei, 125g bloem, 2el abrikozenjam, 4 appels, 1,5dl slagroom, 1 ei, 1el suiker, 1tl kaneelpoeder

    Maak deeg van boter, ei, suiker, bloem en voeg een snufje zout toe. Koel het deeg een paar uur voor gebruik.
    Vul een vlapan met het uitgerolde deeg en smeer er de jam in. Schil de appels, snij ze in 8 stukjes en leg ze in de vlapan.
    Verwarm de slagroom en klop ei met suiker los.
    Roer de room door het eimengsel en giet dit over de appels.
    Strooi er kaneelsuiker over. Bak de taart in een oven van 200 graden C gaar in 25 min.

    Lekker, lekker!






    Kaneelcake

    2 eieren, 100g boter, 150g suiker, 165g bloem, 2tl bakpoeder, 1/4tl zout, 1tl kaneel, 1,5dl melk, (ca.11 eetlepels)
    voor de garnering: 1 kop cornflakes, 50g suiker, 15g gesmolten boter

    Splits de eieren. Roer de boter, de suiker en de eidooiers schuimig, evt. met de elektrische handklutser.
    Meng en zeef de bloem, bakpoeder, zout en kaneel en voeg deze geleidelijk toe aan het eiermengsel.
    Roer er daarna de melk doorheeen. Klop de eiwitten tot ze bijna stijf zijn en spatel dit voorzichtig door het deeg.
    Vul een springvorm van 23 cm met het deeg. Voor de garnering:
    maak de cornflakes iets fijn, meng ze met de overige ingrediënten en bedek het deeg met dit mengsel.
    Zet de vorm ongeveer 1 1/4 uur onder het midden van een vrij warme oven. Gasoven stand 4, 175 graden, elektrische oven: 175 graden, hete luchtoven 160 graden.

    Tip: in plaats van bloem en bakpoeder kan ook zelfrijzend bakmeel worden gebruikt!



    24-01-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de ven uitsnede en de vennenplassen


    Ee
    n prachtig gebied in het Nederlandse Overijsel om de hond uit te laten of zomaar een wandeling te maken,
    met of zonder camera!














    Het is hier echt schitterend en bij elk weertype weer anders.
    Wel oppassen voor steekbeestjes!


    23-01-2015, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aankondiging diashows







    Tonijnsaus met olijven

    1 blikje tonijn, 1 blik tomatenblokjes, 1 gesnipperde kleine ui, 3 teentjes knoflook, 3el olijfolie, 1el oregano, 1el tomatenpuree,
    1 Spaanse peper, 2el kappertjes, 8 zwarte olijven zonder pit, 100g geraspte Parmezaanse kaas, 1el peterselie.

    Fruit de ui en knoflook in de olie en voeg de tomatenblokjes, oregano,tomatenpuree en Spaanse peper toe.
    Laat de saus 20 min. pruttelen totdat het vocht is verdampt.
    Voeg de kappertjes, olijven en stukjes tonijn met de olie bij de saus en breng op smaak met peper en zout.
    Warm de saus nog enkele minuten door en strooi er de fijngehakte peterselie over.
    Serveer met risottorijst en Parmasankaas!






    01-12-2009, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (7)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!