Gepofte aardappel met koolsalade
4 grote aardappels, 1 kleine witte kool, 1 fijngesnipperde wortel, 1 gesnipperde ui, 1 bekertje sourcream, sap van een halve citroen, 1el honing, 1el sesamzaad, 50g gewelde rozijnen, 1 friszure appel, 100g grof gehakte walnoten, 1/4 tl paprikapoeder, 1/4tl zout, 1el worcestershire saus
Was de aardappels en pof ze in een uur gaar in een oven van 200 graden. Snij de witte kool in fijne snippers en meng dit met ui en wortel. Vermeng de sourcream met citroensap, paprikapoeder, zout, worcesteshiresaus, honing, sesamzaad en rozijnen. Meng de kool met de saus en voeg de gesnipperde appel en walnoten toe. Meng alles goed dooreen en breng de salade op smaak met zout en peper. Snij de aardappel open en vul deze met de koolsalade.
Succes en smakelijk!
|