Keukenweetjes van Willemijn
In Nederland is men van mening dat hart uitsluitend geschikt is voor huisdieren, maar van runderhart kan men een uitstekende bouillon trekken en van kalfshart allerlei verfijnde gerechten bereiden!
Alvorens zwezerik gebakken of gesmoord wordt, dient hij eerst te worden geblancheerd, d.w.z. ondergedompeld in kokendheet water en afgespoeld met koud water, waarna vet en vliezen kunnen worden verwijderd! Neem een ruim gewicht voor de bereiding van nieren, want deze slinken aanzienlijk!
Laat verse worst en saucijsjes eerst in kokend water wellen, dan knappen ze tijdens het bakken niet open, tenzij u dat wilt! Dep ze na hun verblijf in het hete water zorgvuldig af en rol ze door een laagje bloem. Let bij aankoop van vleeswaren in vacuüm-verpakking goed op de uiterste verkoopdatum die op het etiket staat en controleer of de verpakking nog deugdelijk is!
Gesneden vleeswaren drogen snel uit. Bewaar ze derhalve in speciale doosjes in de koelkast of verpak ze zorgvuldig in folie. Desondanks blijven ze max. 3-4 dgn in goede conditie. Reden te meer om een voorraadje in uw diepvriezer te bewaren!
|