diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk weg naar RAF-basis







    Keukenweetjes van Willemijn

    Om lunchworst onbeschadigd uit het blik te krijgen, kunt u het beste zowel de onderkant als de bovenkant te openen!
    Let op dat het water, waarin de rookworst warm wordt, niet aan de kook komt.
    De worst knapt dan en het kostelijke sap gaat verloren!

    Een stukje spek kan gemakkelijk in blokjes of plakjes worden gesneden wanneer het een tijdje in de vriezer gelegen heeft.
    Plakjes ontbijtspek hebben de vervelende gewoonte om op elkaar te plakken en moeilijk van elkaar te halen.
    Rol de plakjes met verpakking en al op en leg terug in de koelkast,
    de benodigde plakjes kunnen nu gemakkelijk afgewikkeld worden!
    Reepjes onbijtspek krullen tijdens het bakken niet op als ze tevoren onder de koude kraan zijn gehouden
    en op div. plaatsen ingesneden.
    In de Ver.Staten legt men op de plakjes spek in de pan een zwaar gietijzeren blok, een z.g. bacon press!



    19-05-2017, 15:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marham onderweg naar RAF-basis







    Keukenweetjes van Willemijn

    In Nederland is men van mening dat hart uitsluitend geschikt is voor huisdieren, maar van runderhart
    kan men een uitstekende bouillon trekken en van kalfshart allerlei verfijnde gerechten bereiden!

    Alvorens zwezerik gebakken of gesmoord wordt, dient hij eerst te worden geblancheerd, d.w.z.
    ondergedompeld in kokendheet water en afgespoeld met koud water, waarna vet en vliezen kunnen worden verwijderd!
    Neem een ruim gewicht voor de bereiding van nieren, want deze slinken aanzienlijk!

    Laat verse worst en saucijsjes eerst in kokend water wellen, dan knappen ze tijdens het bakken niet open, tenzij u dat wilt!
    Dep ze na hun verblijf in het hete water zorgvuldig af en rol ze door een laagje bloem.
    Let bij aankoop van vleeswaren in vacuüm-verpakking goed op de uiterste verkoopdatum
    die op het etiket staat en controleer of de verpakking nog deugdelijk is!

    Gesneden vleeswaren drogen snel uit. Bewaar ze derhalve in speciale doosjes in de koelkast of verpak ze zorgvuldig in folie.
    Desondanks blijven ze max. 3-4 dgn in goede conditie. Reden te meer om een voorraadje in uw diepvriezer te bewaren!



    18-05-2017, 20:48 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marham hoofdweg Plumtreehouse








    Keukenweetjes van Willemijn

    Na de scharrelkip heeft ook het scharrelzwijn zich aangediend, het type varken van het ouderwetse lekkere vlees!

    Vindt u de kleur van de jus niet goed, voeg dan eens een scheutje koffie-extract of oploskoffie toe.
    Bij matig gebruik proeft u er niets van en het effect is geweldig!
    Is de jus te vet, laat hem dan afkoelen, zodat hij stolt en het vetlaagje eraf gewipt kan worden!

    Bak lever nooit te lang en strooi er pas na het bakken zout overheen, anders wordt hij taai!
    Leg de plakken lever eerst enige tijd in melk (of tomatensap). Daarna afdrogen en bestuiven met bloem.
    Garneer
    met gebakken uitjes en schijven appel (=klassiek).




    17-05-2017, 22:15 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marham Plumtreehouse sneeuw







    Keukenweetjes van Willemijn

    Er bestaan handige schalen met lekbak en deksel waarin u grote stukken vlees of gevogelte uit de diepvriezer kunt laten ontdooien.

    De lekkerste Schnitzels paneert u zelf, met losgeklopt ei en broodkruim. Schud de losse kruimeltjes eraf.
    Die zouden gaan vebranden in het hete vet en een bittere smaak geven!
    De beste biefstuk bakt u in roomboter! Mocht deze te heet worden, nog vóór dat het vlees in de pan is gelegd,
    dan haalt u de pan van de warmtebron af en voegt u nog snel een klontje boter toe.

    Braad lamsvlees niet te lang, het behoort inwendig mooi rose te blijven en serveer het op warme borden.
    Lamsvlees heeft namelijk een laag stollingspunt!
    Onthaal de lamsbout in uw oven op een kopje koffie met suiker en room!
    Overgiet het gebraad een kwartiertje vóór het einde van de braadtijd met dit vocht, dan krijgt het een prachtige diepbruine glans!



    14-05-2017, 11:10 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kings-Lynn Marham Plumtreehouse







    Keukenweetjes van Willemijn

    Heeft u vlees of vis gepaneerd? Schud dan de losse kruimels eraf vóór u met bakken begint.
    Tijdens het bakken zouden die losse kruimels snel donker worden en dat resulteert in een lelijk gezicht en bittere smaak!

    Gaat u een stuk vlees in de oven braden? Zet dan een vuurvaste schaal met water onderin de oven!
    In de hete oven verdampt het water, waardoor het vlees lekker sappig blijft.
    Leg het vlees, dat in een braadslede in de oven wordt gebraden eens op een bedje van wortelreepjes en fijngehakte bleekselderij-stengels.
    Bedruip
    het vlees tijdens het braden regelmatig met het allengs geuriger wordende braadvocht!
    Controleer bij een stuk vlees, dat in de oven wordt gebraden de temp. mbv een speciale vleesthermometer.

    Wanneer u in de gaten krijgt dat het vlees al te donker wordt, leg er dan een velletje aluminiumfolie over!
    Een stuk gebraden vlees moet een poosje rusten alvorens het wordt aangesneden, anders stroomt het kostelijke vleesnat eruit!



    13-05-2017, 16:15 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Castle Rising & Marham







    Keukenweetjes van Willemijn

    Spoel vlees nooit en te nimmer onder de kraan af!! Dep het zorgvuldig droog met keukenpapier of wrijf het af met een in azijn gedrenkte doek.
    Ziet het vlees er taai uit, leg het dan een poosje in een geurige marinade of masseer het minstens 2 uur voor het de pan in gaat met olijfolie!

    Een mengsel van boter en olie kan tot een hogere temp. worden verhit dan boter alleen en dat kan plezierig zijn!
    Wanneer het vet in de braadpan heftig spettert moet u er eens een schepje zout op strooien!
    Keer een stuk vlees tijdens het braden op gezette tijden om, dan wordt het gelijkmatig bruin, blijven de sappen in beweging
    en droogt het vlees minder gauw uit! Prik er zo min mogelijk in, gebruik liever houten spatels!
    Blus tijdens het braden van vlees het braadvet op gezette tijden af met een scheutje warme bouillon of water.
    Wanneer het vocht te koud is, daalt de temp. van het vet te snel en is de kans groot dat het vlees te taai wordt!



    12-05-2017, 20:47 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kings-Lynn Marham stationnetjes





    Keukenweetjes van Willemijn

    De beste perssinaasappelen hebben een gladde, tamelijk dunne schil en voelen verrassend zwaar aan!
    Wanneer u warme gerechten met sinaasappelen bereidt kunt u het beste handsinaasappelen gebruiken.
    Het vruchtvlees van perssinaasappelen is nl. te stug en de kleur is minder fraai.
    Na het reinigen van de oven kunt u een paar sinaasappelschilletje in de oven verwarmen voor een lekkere geur!

    Niet alleen het vruchtvlees en het sap van de sinaasappel, maar ook de schil kunt u op diverse manieren gebruiken.
    Allereerst kunt u uitgeholde sinaasappelhelften vullen met een lekker toetje. Voorts kunt u reepjes schil confeiten voor de garnering van gebak e.d.
    U gaat daarvoor als volg te werk: boen de vruchten schoon en schil ze in reepjes van 0,5-5cm.
    Zet deze 1 uur in koud water en kook ze vervolgens in 10 min. in een bodempje water gaar. Laat ze afkoelen en uitlekken.
    Strooi een dikke laag kristalsuiker op een bord en leg hierin de reepjes schil naast elkaar. Laat ze - met suiker bestrooid - 24 uur staan.
    Herhaal
    deze behandeling totaal 3 keer en laat de snippers daarna op een stuk papier met poedersuiker drogen. Droog bewaren!



    11-05-2017, 21:17 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Narborrough Forelkwekerij







    Keukenweetjes van Willemijn

    Doe onrijpe peren tezamen met een rijpe appel in een bruine zak, waarin u een paar gaatjes heeft geprikt.
    De rijpe appel scheidt ethyleengas af, waardoor het rijpingsproces van de peren wordt bevorderd.
    Dit geldt ook voor onrijpe tomaten en perziken!

    Behandel perzikken met zachtheid; zo gauw perzikken beurs zijn rotten ze snel weg!
    Perziken, die rijp maar niet overrijp zijn, kunt u het beste schillen met een dunschiller.
    Zijn de perziken nog niet rijp, leg ze dan eens naast elkaar in een kartonnen doos, met een krant eroverheen.
    Zet de doos op een warme plaats (bv in de cv-ruimte).

    Gaat u perziken ontvellen? Leg de vruchten dan in een kom, overgiet ze met kokend water en laat
    ze na een minuut onder de koude kraan 'schrikken'. U trekt het velletje er moeiteloos af!
    U mag de vruchten ook aan een vork steken en in kokend water dompelen of in een open (gas)vlam houden tot de huid barst.

    Pruimen bevatten een hoog percentage onverteerbare vezelstoffen. Deze vormen een extra stimulans voor de darmwerking!
    Het fijnsnijden van rozijnen gaat het gemakkelijkst met een mes dat met een weinig boter of olie is ingevet!



    10-05-2017, 21:09 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk oude dorpen







    Keukenweetjes van Willemijn

    Overrijpe meloenen kunnen rondom ingedrukt worden; de kans is groot dat het vruchtvlees een beetje melig smaakt.
    Om te controleren of een watermeloen rijp is, moet u met de knokkels van uw vingers tegen de vrucht kloppen.
    Hoort u een helder geluid dan is de meloen rijp!
    Het vruchtvlees (zonder pitjes) met sodawater en een scheut campari  is een idee voor zomerse dagen!
    Een uitgeholde meloen, waarvan de rand mbv een scherp mesje van karteltjes is voorzien is een natuurlijke schaal voor een feestelijke fruitsalade!

    Groene en zwarte olijven komen van dezelfde boom, alleen zijn de zwarte rijp en de groen niet!
    Zwarte olijven zijn rijker aan calorieën dan groene en de olie wordt uit rijpe vruchten geperst.
    Wanneer u niet al te dol bent op olijven, die zeer nadrukkelijk naar olijf smaken moet u de vruchtjes eens onder de koude kraan afspoelen. Daarna droogdeppen!



    09-05-2017, 20:37 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandringham-house & Garden







    Keukenweetjes van Willemijn

    Lyches, exotische vruchten met een stekelig, roodbruin schilletje, zijn van oorsprong uit Cina afkomstig.
    Het witte, zachtzure vruchtvlees heeft een enigszins kruidige smaak. In de wintermaanden vers verkrijgbaar!
    De pit behoort te worden verwijderd!

    De mango (of manga)
    is van oorsprong uit India afkomstig en is een verrukkelijke vrucht, maar pas op voor vlekken!
    Lekker ook in combinatie met andere vruchten, zoals aardbeien.

    Bij aankoop van een meloen moet u op het volgende letten:
    goed kijken: de kleur zegt nl. veel. Al te groene meloenen zijn beslist nog niet rijp!
    schudden: bij een rijpe meloen hoort u de zaden in de kern rammelen.
    ruiken: een rijpe meloen verspreidt een fijne geur!
    voelen: rondom de steelaanzet en 'navel' aan de onderzijde voelt een rijpe meloen veerkrachtig aan.



    08-05-2017, 11:38 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Narborrough- en Sandringham-Parc







    Keukenweetjes van Willemijn

    Kiwi's of Chinese kruisbessen bevatten een stof  (eiwitafbrekend!) die in combinatie met zachtzure vruchten als appelen
    of tezamen met kwark, yoghurt en warme melk een gerecht een enigszins bittere smaak kunnen geven.
    In verband hiermee is het verstandig kiwi pas op het laatste moment toe te voegen. Dit geldt overigens ook voor verse ananas.
    Dit kan bij een verse fruitsalade belangrijk zijn!

    Kokosnoten
    - letterlijk ruwe bolster, blanke pit! Jonge kokosnoten bevatten veel kokosmelk, de oudere niet.
    Wanneer u eventjes schudt weet u of u met een jonge of een oude noot te maken heeft!
    Open de kokosnoot op de volgende wijze: boor in twee van de aanhechtingspunten een gaatje en laat de melk eruit lopen.
    Geef daarna met een hamer een flinke tik tussen beide gaatjes in zodat de noot opensplijt (of klem de noot in een bankschroef en zaag hem doormidden).
    Het vruchtvlees is lekker om op te knabbelen en kan bovendien op diverse manieren in allerlei gerechten worden verwerkt.
    De vogels in de tuin zijn er ook dol op...



    07-05-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Kings-Lynn Marham dorp







    Keukenweetjes van Willemijn

    Bij Grapefruit wordt de kwaliteit niet bepaald door de kleur van de schil, maar door de dikte hiervan.
    Een vrucht met dunne schil bevat doorgaans veel sap, terwijl bij de 'dikhuiden' het vruchtvlees wat steviger is.
    Ook aan het gewicht kunt u voelen of er veel sap inzit of niet!
    Het pellen van de vrucht gaat gemakkelijker wanneer je hem even in kokend water legt!

    Ook tamme kastanje pellen beter (na het eerst tweemaal kruiselings insnijden aan de onderzijde) na een kwartier koken in water.
    2 min. in warm (niet dampend-heet) frituurvet dompelen of 8 min. in een hete oven leggen kan ook!

    Er bestaan speciale apparaatjes waarmee u kersen (en olijven) gemakkelijk van hun pit kunt ontdoen!
    Zoete, enigszins flauwsmakende kersen worden een stuk lekkerder, wanneer u ze besprenkelt met een weinig kirsch, brandewijn of rum!



    06-05-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Flora en mooie tuinen

     



     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


    05-05-2017, 20:32 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Shouldham







    Keukenweetjes Willemijn

    Wanneer u een citroen tussen handpalm en werkblad heen en weer rolt, komt er beslist meer sap uit!
    Wanneer u slechts een paar druppeltjes citroensap nodig heeft prikt u met een vork in de vrucht en knijpt u er zachtjes in.
    Bewaar een aangesneden of ingeprikte citroen in plastic folie in de koelkast!

    Citroensap bevat in de meeste gevallen vliesjes en pitjes en dat kan wel eens lastig zijn.
    U kunt zuiver sap verkrijgen door de doormidden gesneden citroen af te dekken met kaasdoek en er vervolgens in te knijpen. Of door de citroen op de gebruikelijke manier te persen en het sap door een plastic zeefje te gieten.
    1 el gezeefd citroensap vermengd met 2,5 dl melk is een prima alternatief voor een beker vol karnemelk!

    Eigen citroenrasp maakt u als volgt: was een aantal citroenen. Rasp, schrap of schil met een scherp mesje het geelgekleurde deel van de schil eraf.
    Vermeng de geurige massa met suiker en bewaar het mengsel in een goed gesloten jampotje!



    04-05-2017, 22:12 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk the Broads







    Keukenweetjes van Willemijn

    De geraspte schil van een citroen maakt cakes en ander gebak extra lekker en het sap is voor vele doeleinden geschikt!
    Zoals voor citroenkwast en het oppeppen van dranken, sauzen, soepen enz; om het verkleuren van fruit tegen te gaan;
    om rijst mooi blank en bloemkool  wit te houden tijdens het koken; voor het marineren van vis en ander zeebanket;
    als alternatief voor azijn in menig slasausje enz.


    Citroenen met een bolrond model en een gladde schil zijn doorgaans sappig en geurig, want deze vruchten kregen de kans om volledig rijp te worden.
    Citroenen met een ruwe schil zijn weliswaar minder sappig maar de schil is geschikter om geraspt te worden!
    Citroenen leveren - evenals andere citrusvruchten - meer sap als ze warm zijn.
    Leg ze dus even op een zonnig plekje, in een warme oven of in warm water alvorens u ze perst!




    03-05-2017, 13:05 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Kings-Lynn en the Fens







    Keukenweetjes van Willemijn

    Ook onrijpe bananen kunt u snel aanrijpen door ze bij een paar rijpe appelen te leggen.
    De rijpe bananen blijven langer vers wanneer u ze (ongepeld) in een goed afgesloten doos rangschikt of in de groentela.
    De schil wordt weliswaar bruin, maar de vrucht zelf blijft in goede conditie!

    Groene bananen worden spoedig rijp naast overrijpe bananen of gewikkeld in een vochtige theedoek en  in een plastic zak op een zonnige plaats.

    Bessen ritst u het best met een vork!
    Cranberries worden niet langer gekookt dan strikt noodzakelijk, anders worden ze bitter!
    Af en toe goed roeren in de kokende massa tot alle bessen opengebarsten zijn, dan de pan van het vuur af.
    Tijdens het koken een klontje boter toevoegen, dan kookt de boel niet over!
    Een restant cranberry-compôte kan gebruikt worden door een portie appelpartjes, waarmee u bijv uw appeltaart vult.
    Voeg er desgewenst wat gehakte nootjes door!



    02-05-2017, 14:31 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Wash-baai







    Keukenweetjes van Willemijn

    Gepofte appelen, een warme tractatie voor de koude winteravonden kan men het beste bereiden
    door de schil 'langs de evenaar' in te snijden om het onwillige openscheuren te voorkomen!

    Om appelen een hele poos te bewaren laat u de appelen in de Supermarkt-verpakking (plastic zak met luchtgaatjes) zitten.
    Wilt u de appelen echter langere tijd bewaren, kunt u de appelen het beste uit de verpakking halen en op enige afstand van elkaar op krantenpapier leggen op een koele droge plaats, waar goed geventileerd kan worden.
    De appelen moeten om de 3 dagen gekeerd worden en de slechte er direkt uitgehaald!

    Val-appelen zijn ideaal voor de bereiding van appelmoes (diepvriesvoorraad) en/of chutney!




    01-05-2017, 21:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Diashow GB -West-Zuidkust Kent-







    Keukenweetjes van Willemijn

    Controleer of een avocado rijp is door er zachtjes in te knijpen of er een coctailprikkertje in te steken!
    Rijpe avocado's kunnen nog een dag of 2 in de groentela van de koelkast worden bewaard.
    Avocado's die nog niet helemaal rijp zijn worden snel rijp wanneer ze een poosje in een warme oven verblijven,
    of op een zonnig plekje in een papieren zak worden gelegd.

    Een luxe salade maakt men door met een meloenlepeltje bolletjes uit het vruchtvlees te snijden.
    Breng er direct een weinig citroensap overheen om bruinkleuring te voorkomen!

    De Mexicanen noemen avocado's 'boter uit het bos' want avocado's behoren tot de vetste vruchten ter wereld.
    Per 100g avocado krijgt u toch zeker 167 caloriën (ruim 700 Joules) binnen, maar ook vit A en C.
    Het vet bestaat echter uit de bekende onverzadigde vetzuren.

    De pit van de avocado kan gebruikt worden on een jonge plant aan te kweken! Steek hiertoe een viertal spelden
    rondom het midden op gelijke afstanden en zet de pit met de bolle kant naar onderen op de rand van een smal glas,
    dat net genoeg water bevat  om de onderkant van de pit te raken. Maak in de bovenzijde een inkeping in de harde schil.
    Na enkele weken verschijnen er worteltjes aan de onderzijde en kunt u aan de bovenzijde een jonge plant in wording waarnemen!
    Zodra het wortelstelsel zich voldoende heeft ontwikkeld kan de jonge plant in een bloempot met aarde geplaatst worden.


    30-04-2017, 22:05 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aanvang diashow Zuid-afrika rondreis Gauting






    Keukenweetjes van Willemijn

    Zet eens een paar aardbeiplantjes in uw tuin of balkonbak; na een jaar kunt u al rijkelijk oogsten!
    Voor de super de lux zomerkoninkjes: met behulp van een injectienaald in elke fraaie aardbei een portie likeur spuiten en de
    vruchten daarna met hun onderzijde in gesmolten pure chocolade dopen!

    Zo ontvelt u amandelen: zet ze op met koud water en breng ze aan de kook.
    Haal daarna snel de pan van het vuur en giet het kookvocht af.
    Spoel de noten na met veel koud water en wrijf vervolgens de velletjes eraf.
    Ook andere noten (en vruchtgroenten) kunnen zo worden ontveld!

    Verse ananas en gelatine verdragen elkaar niet; de vrucht bevat nl. een enzym dat het opstijven van de gelatine belemmert.
    (note: het enzym breekt eiwitten af en maakt eiwithoudende zuivelprodukten bitter!)
    Gebruik liever ananas uit blik of leg de verse ananas -in stukjes of schijven- ged. 5 min. in kokend water!



    29-04-2017, 21:15 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op de camping






    Keukenweetjes van Willemijn

    Jammer dat die ouderwetse spanen aardbeiensloffen verdwenen zijn,
    maar de moderne plastic mandjes kunnen ook voor allerlei doeleinden worden gebruikt!

    Aardbeien behoren mooi stevig te zijn voor het garneren van taarten. Leg de vruchten zonodig in
    ijskoud water (met een ijsblokje) of in het vriesvak (beslist niet te lang!) dan worden ze
    extra stevig.
    Ieder jaar zijn de mooiste aardbeien de eerste bewoners van uw
    rumpot!

    Niet alleen radijsjes en bleekselderij-stengels, worteltjes en bloemkool-rozetjes,
    maar ook aardbeien smaken lekker bij een aperitief, vooral de wat kleinere exemplaren!
    Bestrooi de vruchten dan gelijk eens met een waasje
    versgemalen peper.

    In de Zuid-Amerikaanse keuken worden aardbeien gecombineerd met romige jonge kaas.
    Wellicht is het een idee om deze combinatie onder een hete grill te zetten.


    28-04-2017, 10:19 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!