Keukenweetjes van Willemijn
Kiwi's of Chinese kruisbessen bevatten een stof (eiwitafbrekend!) die in combinatie met zachtzure vruchten als appelen of tezamen met kwark, yoghurt en warme melk een gerecht een enigszins bittere smaak kunnen geven. In verband hiermee is het verstandig kiwi pas op het laatste moment toe te voegen. Dit geldt overigens ook voor verse ananas. Dit kan bij een verse fruitsalade belangrijk zijn!
Kokosnoten - letterlijk ruwe bolster, blanke pit! Jonge kokosnoten bevatten veel kokosmelk, de oudere niet. Wanneer u eventjes schudt weet u of u met een jonge of een oude noot te maken heeft! Open de kokosnoot op de volgende wijze: boor in twee van de aanhechtingspunten een gaatje en laat de melk eruit lopen. Geef daarna met een hamer een flinke tik tussen beide gaatjes in zodat de noot opensplijt (of klem de noot in een bankschroef en zaag hem doormidden). Het vruchtvlees is lekker om op te knabbelen en kan bovendien op diverse manieren in allerlei gerechten worden verwerkt. De vogels in de tuin zijn er ook dol op...
|