Keukenweetjes Willemijn
Wanneer u een citroen tussen handpalm en werkblad heen en weer rolt, komt er beslist meer sap uit! Wanneer u slechts een paar druppeltjes citroensap nodig heeft prikt u met een vork in de vrucht en knijpt u er zachtjes in. Bewaar een aangesneden of ingeprikte citroen in plastic folie in de koelkast!
Citroensap bevat in de meeste gevallen vliesjes en pitjes en dat kan wel eens lastig zijn. U kunt zuiver sap verkrijgen door de doormidden gesneden citroen af te dekken met kaasdoek en er vervolgens in te knijpen. Of door de citroen op de gebruikelijke manier te persen en het sap door een plastic zeefje te gieten. 1 el gezeefd citroensap vermengd met 2,5 dl melk is een prima alternatief voor een beker vol karnemelk!
Eigen citroenrasp maakt u als volgt: was een aantal citroenen. Rasp, schrap of schil met een scherp mesje het geelgekleurde deel van de schil eraf. Vermeng de geurige massa met suiker en bewaar het mengsel in een goed gesloten jampotje!
|