Keukenweetjes van Willemijn
Zet eens een paar aardbeiplantjes in uw tuin of balkonbak; na een jaar kunt u al rijkelijk oogsten! Voor de super de lux zomerkoninkjes: met behulp van een injectienaald in elke fraaie aardbei een portie likeur spuiten en de vruchten daarna met hun onderzijde in gesmolten pure chocolade dopen!
Zo ontvelt u amandelen: zet ze op met koud water en breng ze aan de kook. Haal daarna snel de pan van het vuur en giet het kookvocht af. Spoel de noten na met veel koud water en wrijf vervolgens de velletjes eraf. Ook andere noten (en vruchtgroenten) kunnen zo worden ontveld!
Verse ananas en gelatine verdragen elkaar niet; de vrucht bevat nl. een enzym dat het opstijven van de gelatine belemmert. (note: het enzym breekt eiwitten af en maakt eiwithoudende zuivelprodukten bitter!) Gebruik liever ananas uit blik of leg de verse ananas -in stukjes of schijven- ged. 5 min. in kokend water!
|