diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    11-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kings-Lynn Marham stationnetjes





    Keukenweetjes van Willemijn

    De beste perssinaasappelen hebben een gladde, tamelijk dunne schil en voelen verrassend zwaar aan!
    Wanneer u warme gerechten met sinaasappelen bereidt kunt u het beste handsinaasappelen gebruiken.
    Het vruchtvlees van perssinaasappelen is nl. te stug en de kleur is minder fraai.
    Na het reinigen van de oven kunt u een paar sinaasappelschilletje in de oven verwarmen voor een lekkere geur!

    Niet alleen het vruchtvlees en het sap van de sinaasappel, maar ook de schil kunt u op diverse manieren gebruiken.
    Allereerst kunt u uitgeholde sinaasappelhelften vullen met een lekker toetje. Voorts kunt u reepjes schil confeiten voor de garnering van gebak e.d.
    U gaat daarvoor als volg te werk: boen de vruchten schoon en schil ze in reepjes van 0,5-5cm.
    Zet deze 1 uur in koud water en kook ze vervolgens in 10 min. in een bodempje water gaar. Laat ze afkoelen en uitlekken.
    Strooi een dikke laag kristalsuiker op een bord en leg hierin de reepjes schil naast elkaar. Laat ze - met suiker bestrooid - 24 uur staan.
    Herhaal
    deze behandeling totaal 3 keer en laat de snippers daarna op een stuk papier met poedersuiker drogen. Droog bewaren!



    11-05-2017, 21:17 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Narborrough Forelkwekerij







    Keukenweetjes van Willemijn

    Doe onrijpe peren tezamen met een rijpe appel in een bruine zak, waarin u een paar gaatjes heeft geprikt.
    De rijpe appel scheidt ethyleengas af, waardoor het rijpingsproces van de peren wordt bevorderd.
    Dit geldt ook voor onrijpe tomaten en perziken!

    Behandel perzikken met zachtheid; zo gauw perzikken beurs zijn rotten ze snel weg!
    Perziken, die rijp maar niet overrijp zijn, kunt u het beste schillen met een dunschiller.
    Zijn de perziken nog niet rijp, leg ze dan eens naast elkaar in een kartonnen doos, met een krant eroverheen.
    Zet de doos op een warme plaats (bv in de cv-ruimte).

    Gaat u perziken ontvellen? Leg de vruchten dan in een kom, overgiet ze met kokend water en laat
    ze na een minuut onder de koude kraan 'schrikken'. U trekt het velletje er moeiteloos af!
    U mag de vruchten ook aan een vork steken en in kokend water dompelen of in een open (gas)vlam houden tot de huid barst.

    Pruimen bevatten een hoog percentage onverteerbare vezelstoffen. Deze vormen een extra stimulans voor de darmwerking!
    Het fijnsnijden van rozijnen gaat het gemakkelijkst met een mes dat met een weinig boter of olie is ingevet!



    10-05-2017, 21:09 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk oude dorpen







    Keukenweetjes van Willemijn

    Overrijpe meloenen kunnen rondom ingedrukt worden; de kans is groot dat het vruchtvlees een beetje melig smaakt.
    Om te controleren of een watermeloen rijp is, moet u met de knokkels van uw vingers tegen de vrucht kloppen.
    Hoort u een helder geluid dan is de meloen rijp!
    Het vruchtvlees (zonder pitjes) met sodawater en een scheut campari  is een idee voor zomerse dagen!
    Een uitgeholde meloen, waarvan de rand mbv een scherp mesje van karteltjes is voorzien is een natuurlijke schaal voor een feestelijke fruitsalade!

    Groene en zwarte olijven komen van dezelfde boom, alleen zijn de zwarte rijp en de groen niet!
    Zwarte olijven zijn rijker aan calorieën dan groene en de olie wordt uit rijpe vruchten geperst.
    Wanneer u niet al te dol bent op olijven, die zeer nadrukkelijk naar olijf smaken moet u de vruchtjes eens onder de koude kraan afspoelen. Daarna droogdeppen!



    09-05-2017, 20:37 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandringham-house & Garden







    Keukenweetjes van Willemijn

    Lyches, exotische vruchten met een stekelig, roodbruin schilletje, zijn van oorsprong uit Cina afkomstig.
    Het witte, zachtzure vruchtvlees heeft een enigszins kruidige smaak. In de wintermaanden vers verkrijgbaar!
    De pit behoort te worden verwijderd!

    De mango (of manga)
    is van oorsprong uit India afkomstig en is een verrukkelijke vrucht, maar pas op voor vlekken!
    Lekker ook in combinatie met andere vruchten, zoals aardbeien.

    Bij aankoop van een meloen moet u op het volgende letten:
    goed kijken: de kleur zegt nl. veel. Al te groene meloenen zijn beslist nog niet rijp!
    schudden: bij een rijpe meloen hoort u de zaden in de kern rammelen.
    ruiken: een rijpe meloen verspreidt een fijne geur!
    voelen: rondom de steelaanzet en 'navel' aan de onderzijde voelt een rijpe meloen veerkrachtig aan.



    08-05-2017, 11:38 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Narborrough- en Sandringham-Parc







    Keukenweetjes van Willemijn

    Kiwi's of Chinese kruisbessen bevatten een stof  (eiwitafbrekend!) die in combinatie met zachtzure vruchten als appelen
    of tezamen met kwark, yoghurt en warme melk een gerecht een enigszins bittere smaak kunnen geven.
    In verband hiermee is het verstandig kiwi pas op het laatste moment toe te voegen. Dit geldt overigens ook voor verse ananas.
    Dit kan bij een verse fruitsalade belangrijk zijn!

    Kokosnoten
    - letterlijk ruwe bolster, blanke pit! Jonge kokosnoten bevatten veel kokosmelk, de oudere niet.
    Wanneer u eventjes schudt weet u of u met een jonge of een oude noot te maken heeft!
    Open de kokosnoot op de volgende wijze: boor in twee van de aanhechtingspunten een gaatje en laat de melk eruit lopen.
    Geef daarna met een hamer een flinke tik tussen beide gaatjes in zodat de noot opensplijt (of klem de noot in een bankschroef en zaag hem doormidden).
    Het vruchtvlees is lekker om op te knabbelen en kan bovendien op diverse manieren in allerlei gerechten worden verwerkt.
    De vogels in de tuin zijn er ook dol op...



    07-05-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Kings-Lynn Marham dorp







    Keukenweetjes van Willemijn

    Bij Grapefruit wordt de kwaliteit niet bepaald door de kleur van de schil, maar door de dikte hiervan.
    Een vrucht met dunne schil bevat doorgaans veel sap, terwijl bij de 'dikhuiden' het vruchtvlees wat steviger is.
    Ook aan het gewicht kunt u voelen of er veel sap inzit of niet!
    Het pellen van de vrucht gaat gemakkelijker wanneer je hem even in kokend water legt!

    Ook tamme kastanje pellen beter (na het eerst tweemaal kruiselings insnijden aan de onderzijde) na een kwartier koken in water.
    2 min. in warm (niet dampend-heet) frituurvet dompelen of 8 min. in een hete oven leggen kan ook!

    Er bestaan speciale apparaatjes waarmee u kersen (en olijven) gemakkelijk van hun pit kunt ontdoen!
    Zoete, enigszins flauwsmakende kersen worden een stuk lekkerder, wanneer u ze besprenkelt met een weinig kirsch, brandewijn of rum!



    06-05-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Flora en mooie tuinen

     



     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


     

     

     

     


    05-05-2017, 20:32 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Shouldham







    Keukenweetjes Willemijn

    Wanneer u een citroen tussen handpalm en werkblad heen en weer rolt, komt er beslist meer sap uit!
    Wanneer u slechts een paar druppeltjes citroensap nodig heeft prikt u met een vork in de vrucht en knijpt u er zachtjes in.
    Bewaar een aangesneden of ingeprikte citroen in plastic folie in de koelkast!

    Citroensap bevat in de meeste gevallen vliesjes en pitjes en dat kan wel eens lastig zijn.
    U kunt zuiver sap verkrijgen door de doormidden gesneden citroen af te dekken met kaasdoek en er vervolgens in te knijpen. Of door de citroen op de gebruikelijke manier te persen en het sap door een plastic zeefje te gieten.
    1 el gezeefd citroensap vermengd met 2,5 dl melk is een prima alternatief voor een beker vol karnemelk!

    Eigen citroenrasp maakt u als volgt: was een aantal citroenen. Rasp, schrap of schil met een scherp mesje het geelgekleurde deel van de schil eraf.
    Vermeng de geurige massa met suiker en bewaar het mengsel in een goed gesloten jampotje!



    04-05-2017, 22:12 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk the Broads







    Keukenweetjes van Willemijn

    De geraspte schil van een citroen maakt cakes en ander gebak extra lekker en het sap is voor vele doeleinden geschikt!
    Zoals voor citroenkwast en het oppeppen van dranken, sauzen, soepen enz; om het verkleuren van fruit tegen te gaan;
    om rijst mooi blank en bloemkool  wit te houden tijdens het koken; voor het marineren van vis en ander zeebanket;
    als alternatief voor azijn in menig slasausje enz.


    Citroenen met een bolrond model en een gladde schil zijn doorgaans sappig en geurig, want deze vruchten kregen de kans om volledig rijp te worden.
    Citroenen met een ruwe schil zijn weliswaar minder sappig maar de schil is geschikter om geraspt te worden!
    Citroenen leveren - evenals andere citrusvruchten - meer sap als ze warm zijn.
    Leg ze dus even op een zonnig plekje, in een warme oven of in warm water alvorens u ze perst!




    03-05-2017, 13:05 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Kings-Lynn en the Fens







    Keukenweetjes van Willemijn

    Ook onrijpe bananen kunt u snel aanrijpen door ze bij een paar rijpe appelen te leggen.
    De rijpe bananen blijven langer vers wanneer u ze (ongepeld) in een goed afgesloten doos rangschikt of in de groentela.
    De schil wordt weliswaar bruin, maar de vrucht zelf blijft in goede conditie!

    Groene bananen worden spoedig rijp naast overrijpe bananen of gewikkeld in een vochtige theedoek en  in een plastic zak op een zonnige plaats.

    Bessen ritst u het best met een vork!
    Cranberries worden niet langer gekookt dan strikt noodzakelijk, anders worden ze bitter!
    Af en toe goed roeren in de kokende massa tot alle bessen opengebarsten zijn, dan de pan van het vuur af.
    Tijdens het koken een klontje boter toevoegen, dan kookt de boel niet over!
    Een restant cranberry-compôte kan gebruikt worden door een portie appelpartjes, waarmee u bijv uw appeltaart vult.
    Voeg er desgewenst wat gehakte nootjes door!



    02-05-2017, 14:31 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norfolk Wash-baai







    Keukenweetjes van Willemijn

    Gepofte appelen, een warme tractatie voor de koude winteravonden kan men het beste bereiden
    door de schil 'langs de evenaar' in te snijden om het onwillige openscheuren te voorkomen!

    Om appelen een hele poos te bewaren laat u de appelen in de Supermarkt-verpakking (plastic zak met luchtgaatjes) zitten.
    Wilt u de appelen echter langere tijd bewaren, kunt u de appelen het beste uit de verpakking halen en op enige afstand van elkaar op krantenpapier leggen op een koele droge plaats, waar goed geventileerd kan worden.
    De appelen moeten om de 3 dagen gekeerd worden en de slechte er direkt uitgehaald!

    Val-appelen zijn ideaal voor de bereiding van appelmoes (diepvriesvoorraad) en/of chutney!




    01-05-2017, 21:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde Diashow GB -West-Zuidkust Kent-







    Keukenweetjes van Willemijn

    Controleer of een avocado rijp is door er zachtjes in te knijpen of er een coctailprikkertje in te steken!
    Rijpe avocado's kunnen nog een dag of 2 in de groentela van de koelkast worden bewaard.
    Avocado's die nog niet helemaal rijp zijn worden snel rijp wanneer ze een poosje in een warme oven verblijven,
    of op een zonnig plekje in een papieren zak worden gelegd.

    Een luxe salade maakt men door met een meloenlepeltje bolletjes uit het vruchtvlees te snijden.
    Breng er direct een weinig citroensap overheen om bruinkleuring te voorkomen!

    De Mexicanen noemen avocado's 'boter uit het bos' want avocado's behoren tot de vetste vruchten ter wereld.
    Per 100g avocado krijgt u toch zeker 167 caloriën (ruim 700 Joules) binnen, maar ook vit A en C.
    Het vet bestaat echter uit de bekende onverzadigde vetzuren.

    De pit van de avocado kan gebruikt worden on een jonge plant aan te kweken! Steek hiertoe een viertal spelden
    rondom het midden op gelijke afstanden en zet de pit met de bolle kant naar onderen op de rand van een smal glas,
    dat net genoeg water bevat  om de onderkant van de pit te raken. Maak in de bovenzijde een inkeping in de harde schil.
    Na enkele weken verschijnen er worteltjes aan de onderzijde en kunt u aan de bovenzijde een jonge plant in wording waarnemen!
    Zodra het wortelstelsel zich voldoende heeft ontwikkeld kan de jonge plant in een bloempot met aarde geplaatst worden.


    30-04-2017, 22:05 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aanvang diashow Zuid-afrika rondreis Gauting






    Keukenweetjes van Willemijn

    Zet eens een paar aardbeiplantjes in uw tuin of balkonbak; na een jaar kunt u al rijkelijk oogsten!
    Voor de super de lux zomerkoninkjes: met behulp van een injectienaald in elke fraaie aardbei een portie likeur spuiten en de
    vruchten daarna met hun onderzijde in gesmolten pure chocolade dopen!

    Zo ontvelt u amandelen: zet ze op met koud water en breng ze aan de kook.
    Haal daarna snel de pan van het vuur en giet het kookvocht af.
    Spoel de noten na met veel koud water en wrijf vervolgens de velletjes eraf.
    Ook andere noten (en vruchtgroenten) kunnen zo worden ontveld!

    Verse ananas en gelatine verdragen elkaar niet; de vrucht bevat nl. een enzym dat het opstijven van de gelatine belemmert.
    (note: het enzym breekt eiwitten af en maakt eiwithoudende zuivelprodukten bitter!)
    Gebruik liever ananas uit blik of leg de verse ananas -in stukjes of schijven- ged. 5 min. in kokend water!



    29-04-2017, 21:15 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op de camping






    Keukenweetjes van Willemijn

    Jammer dat die ouderwetse spanen aardbeiensloffen verdwenen zijn,
    maar de moderne plastic mandjes kunnen ook voor allerlei doeleinden worden gebruikt!

    Aardbeien behoren mooi stevig te zijn voor het garneren van taarten. Leg de vruchten zonodig in
    ijskoud water (met een ijsblokje) of in het vriesvak (beslist niet te lang!) dan worden ze
    extra stevig.
    Ieder jaar zijn de mooiste aardbeien de eerste bewoners van uw
    rumpot!

    Niet alleen radijsjes en bleekselderij-stengels, worteltjes en bloemkool-rozetjes,
    maar ook aardbeien smaken lekker bij een aperitief, vooral de wat kleinere exemplaren!
    Bestrooi de vruchten dan gelijk eens met een waasje
    versgemalen peper.

    In de Zuid-Amerikaanse keuken worden aardbeien gecombineerd met romige jonge kaas.
    Wellicht is het een idee om deze combinatie onder een hete grill te zetten.


    28-04-2017, 10:19 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezienswaardigheden






    Keukenweetjes van Willemijn

    Wanneer u een doosje aardbeien, bramen of frambozen hebt gekocht,
    draai het dan bij thuiskomst behoedzaam om op een bord of serveerblad!
    Verwijder direkt de minder goede of de ronduit slechte exemplaren
    en zorg dat de vruchten op enige afstand van elkaar liggen!
    De vruchten kunnen zo eventueel een paar dagen bewaard worden,
    mits ze niet overrijp of vochtig zijn.
    Zet ze in een koele goed ventilerende ruimte, bijv. in de kelderkast of de garage!
    Niet in de koelkast, want daar is de luchtcirculatie te gering en de temp. net iets te laag!

    Neem bij aardbeien en frambozen de volgende werkwijze in acht: eerst wassen en daarna ontkronen!
    De ware aardbeienliefhebber wast zijn vruchten bij voorkeur in sinaasappelsap,
    omdat water uit de kraan afbreuk zou doen aan de
    fijne smaak!



    Muziektent in de tuin van een B&B-gasthuis

    27-04-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lagunes Indische Oceaan







    Keukenweetjes van Willemijn

    Geschilde of gesneden vruchten verkleuren niet, wanneer u de stukjes fruit met citroensap
    besprenkelt of in een bakje water legt, waarin een paar vitamine C-tabletjes zijn opgelost!

    De meeste vruchten ondervinden geen nadelige gevolgen van een tijdelijk verblijf in de diepvriezer.
    Tere waterrijke vruchten worden echter wel wat slap (b.v. aardbeien en frambozen).
    De meeste soorten behoeven niet te worden geblancheerd; men vriest ze in met suiker of suikersiroop of als moes.
    Enkele soorten, zoals appels, moeten echter wel worden geblancheerd (de appelpartjes blijven dan een jaartje goed!).
    Harde bessen, zoals cranberries, kunnen zonder speciale behandeling worden ingevroren.

    Bij aankoop van een doosje aardbeien (frambozen of bramen) moet u uw ogen goed te kost geven.
    Speur goed of er geen sprake is van schimmelvorming!
    Controleer of de onderkant van het (kartonnen) doosje  droog aanvoelt.
    Verpak het doosje met zijn kostelijke inhoud losjes in een papieren zak en zet het boven op uw andere boodschappen!



    26-04-2017, 00:00 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vogelpark pauw






    Keukenweetjes van Willemijn

    Een goede kaasfondue, bereid volgens de Zwitserse kookkunst, begint met
    het inwrijven van de fondue-pan met een doormidden gesneden knoflook-teentje!
    Wanneer u dit vergeten bent, hak het teentje dan fijn, fruit het in een weinig hete boter en roer het baksel door de fondue!

    Vleesfondue, oergezellig voor jong en oud, wordt nog lekkerder, als de hompjes vlees een nachtje in de marinade hebben gelegen!
    Of in een doek die met cognac is gedrenkt.  Het vlees wordt eerst gebraden en dan pas met zout en peper bestrooid!

    Chinese fondue, met bouillon i.p.v vet, is heel licht verteerbaar!
    Hompjes vlees en vis, gehaktballetjes en garnalen worden gaar gemaakt in een allengs steeds
    krachtig wordende bouillon, waaraan ter verfijning van de smaak een glaasje sherry is toegevoegd!
    Bij een Chinese fondue-maaltijd wordt tot besluit van de maaltijd de geurige bouillon opgedronken!




    25-04-2017, 21:17 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vogelpark duif







    Keukenweetjes van Willemijn

    Gerechten die worden geflambeerd behoren gaar en startklaar te zijn. Het flamberen is slechts de 'finishing touch'!
    Voor het flamberen van flensjes, vruchten, ijs en andere nagerechten is rum de aangewezen drank. Let op het alcoholpercentage!
    Voor het flamberen van vis en ander zeebanket, biefstukken e.d. zijn cognac of gin, wisky of wodka het meest geschikt!

    Kaasfondue is een smakelijk en zeer gezellig gerecht, de ware liefhebber drinkt er thee bij.
    Een glaasje witte wijn kan natuurlijk ook en een glaasje Kirschwasser heeft een gunstige invloed op de spijsvertering!
    Recepten voor kaasfondue zijn er te kust en te keur.
    Gebruik zoveel mogelijk de kaassoort die in het recept staat opgegeven.
    Door toevoeging van fijngehakte tuinkruiden, gesmoorde paddestoelen, geroosterde uiensnippers
    of een likje tomatenpuree kan een 'gewone'kaasfondue' een heel verrassend accent krijgen!





    24-04-2017, 21:49 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pronkvogel en Zinkwazi







    Keukenweetjes van Willemijn

    Flamberen lukt alleen met vloeistoffen met een alcoholpercentage  van minstens 38%.
    Soms gebruikt men mengsels van diverse dranken om een speciaal smaakeffect te bereiken.
    Flamberen in een pan op het fornuis geschiedt immer met de wasemkap uit!!

    Verwarm allereerst de vloeistof, waarmee een gerecht wordt geflambeert in een grote bolronde soeplepel.
    Houd er een lange brandende lucifer bij en giet de drank brandend en wel over het gerecht.
    Serveer het gerecht terwijl de vlammetjes erover heen spelen!

    Giet nooit drank direkt uit de fles over een brandend gerecht (gevaar voor ontploffing en brand!).


    Verwarm het geestrijke vocht altijd in een bolronde soeplepel!!





    23-04-2017, 23:03 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zinkwazi en St Lucia







    Keukenweetjes van Willemijn

    Maak voor het reinigen van de barbecue proppen krantenpapier of aluminiumfolie, pannensponsjes
    en/of een metaalborstel. Een driekanten verfkrabber kan eveneens goede diensten bewijzen!
    Laat geen rommel achter. Neem altijd een vuilniszak of een kartonnen doos mee om de rommel op te ruimen.
    Ook het eventuele gemaakte kuiltje in de grond dient weer met een laagje vochtige grond  te worden afgedekt!

    Flamberen is heel gezellig en spectaculair, maar niet van gevaar ontbloot!
    Pas op met laaghangende lampekappen, papieren servetten, droogboeketten
    e.d. en niet in de laatste plaats met nieuwsgierige kinderen.
    Zet ze met hun handjes op hun rug op veilige afstand van het tafelkomfoor!




    22-04-2017, 21:39 geschreven door wilhelmina3

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!