Keukenweetjes van Willemijn
Gerechten die worden geflambeerd behoren gaar en startklaar te zijn. Het flamberen is slechts de 'finishing touch'! Voor het flamberen van flensjes, vruchten, ijs en andere nagerechten is rum de aangewezen drank. Let op het alcoholpercentage! Voor het flamberen van vis en ander zeebanket, biefstukken e.d. zijn cognac of gin, wisky of wodka het meest geschikt!
Kaasfondue is een smakelijk en zeer gezellig gerecht, de ware liefhebber drinkt er thee bij. Een glaasje witte wijn kan natuurlijk ook en een glaasje Kirschwasser heeft een gunstige invloed op de spijsvertering! Recepten voor kaasfondue zijn er te kust en te keur. Gebruik zoveel mogelijk de kaassoort die in het recept staat opgegeven. Door toevoeging van fijngehakte tuinkruiden, gesmoorde paddestoelen, geroosterde uiensnippers of een likje tomatenpuree kan een 'gewone'kaasfondue' een heel verrassend accent krijgen!
|