Keukenweetjes van Willemijn
Geschilde of gesneden vruchten verkleuren niet, wanneer u de stukjes fruit met citroensap besprenkelt of in een bakje water legt, waarin een paar vitamine C-tabletjes zijn opgelost!
De meeste vruchten ondervinden geen nadelige gevolgen van een tijdelijk verblijf in de diepvriezer. Tere waterrijke vruchten worden echter wel wat slap (b.v. aardbeien en frambozen). De meeste soorten behoeven niet te worden geblancheerd; men vriest ze in met suiker of suikersiroop of als moes. Enkele soorten, zoals appels, moeten echter wel worden geblancheerd (de appelpartjes blijven dan een jaartje goed!). Harde bessen, zoals cranberries, kunnen zonder speciale behandeling worden ingevroren.
Bij aankoop van een doosje aardbeien (frambozen of bramen) moet u uw ogen goed te kost geven. Speur goed of er geen sprake is van schimmelvorming! Controleer of de onderkant van het (kartonnen) doosje droog aanvoelt. Verpak het doosje met zijn kostelijke inhoud losjes in een papieren zak en zet het boven op uw andere boodschappen!
|