Keukenweetjes van Willemijn
Een barbecue-maaltijd in de vrije natuur dient te geschieden op een veilige plaats. In de meeste natuurgebieden zijn speciale plaatsen ingericht voor barbecue-fans, met het oog op bos- en heidebrand!
Zet de barbecue op een vlakke ondergrond en houd afstand van brandbaar materiaal, zoals struiken. Zorg voor een windscherm, zodat brandende vonken niet ongecontroleerd kunnen wegwaaien of overkap het vuur met een deksel van fijn metaalgaas en zet een emmer met zand of water klaar! Neem rustig de tijd en loop niet weg bij het vuur. Houd kinderen en en huisdieren op veilige afstand.
U kunt het vuur op verschillende manieren aansteken: 1. met de bekende aanmaakblokjes 2 met een scheutje spiritus of terpentine die u heeft laten intrekken bij een paar houtskooltjes of op oud papierpropjes in kartonnen closet- of keukenpapier-rollen of op een paar oude bierviltjes, in tweeën gescheurd, gesprenkeld.
Strooi één van de mogenlijkheden tussen de houtskooltjes en ontsteek het vuur met een lange lucifer of een gasaansteker!
|