Deze ganzen hielden de wacht bij een gezin, genaamd Macdonald, in de buurt van Lake Tahoe, Minden, Nevada VS. Echter, een cayote maakte weer jacht op de ganzen!
Culinair
Andijviesla
500gr in reepjes gesneden jonge andijvie, 1 grote appel, 1 gesnipperde ui, 100g walnoten, 200gr Gruyère-kaas, 3el olijfolie, 1el ciderazijn, 1tl mosterd, 2el tuinkruiden, 2el zure room, sap van een halve sinaasappel.
Was de andijvie en laat hem uitlekken. Snijd de kaas in kleine blokjes en snipper de appel. Wrijf een slabak in met een knoflookteen. Maak een dressing van azijn, mosterd, olie en sinaasappel. Roer er de zure room en de tuinkruiden door en breng op smaak met peper en zout. Meng de kaas, ui en appel, andijvie en noten. Hussel alles voorzichtig om en giet de dressing over de salade. Serveer met spekpannekoeken.
Of met gebraden gans? Eet smakelijk!
|