Deze paarden lopen alsmaar rondjes. Het zijn zeker manegepaarden of geweest!
Toetje van (oud) rozijnenbrood
1 rozijnenbrood, 0,5 l melk, 100 g suiker, boter, paneermeel, kaneel.
Een idee om overgebleven brood te verwerken. Rozijnenbrood in dobbelstenen snijden. De melk aan de kook brengen, dobbelsteentjes rozijnenbrood en de suiker aan de melk toevoegen. Even goed laten doorkoken en opkloppen; ovenschaal invetten met boter. De broodpap in de schaal doen, dan paneermeel, kaneel en klontje boter er bovenop. Plaats de schaal in de oven en laat op de hoogste stand de pap bakken ged. ca 30 min. totdat er een bruin korstje op is gekomen.
Eetsmakelijk!
Gegrilleerde lamskoteletjes
8 lamskoteletjes, 1 el olijfolie, 1 teentje knoflookpulp, 1 tl mosterd, 12 grofgekneusde zwarte peperbolletjes, 1 mespunt gemalen koriander en 1 mespunt gemalen komijn.
Maak een marinade van olie, knoflook en de specerijen. Wrijf de koteletjes in met dit mengsel en laat een paar uur intrekken op een koele plaats. Grill de koteletjes aan beide kanten vier tot vijf minuten. Serveer met aardappelpuree, vermengd met gehakte zwarte olijven en een tomatensalade.
Met paardenkoteletjes gaat het misschien ook!
Paardenmopje:
Zegt het ene paard tegen het andere: wat zie jij er beroerd uit!
Zegt het andere paard tegen het ene: geen wonder, ik heb vannacht een nachtmerrie gehad!
|