Pizza met spinazie en mozzarella (lunchgerecht 4 personen)
250g mozzarella, 300g spinazie (diepvries deelblokjes), 1 rode paprika, 25g boter, 2 eierdooiers (middelgroot), 1dl Room Culinair, nootmuskaat, versgemalen peper, 4 pizzabodems, 24 plakjes salami.
Verwarm de oven voor tot 220 graden. Snijd de mozzarella in plakjes. Was en slinger de spinazie droog. Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes. Smelt de boter in een koekenpan, voeg de spinazie toe en laat hem al omscheppend slinken. Schep de losgeklopte eierdooiers, de Room Culinair en naar smaak nootmuskaat en peper erdoor. Schep de mozzarella erdoor en verdeel het spinazie-mengsel over de bodems. Leg er de salami en de paprika op en bak de pizza's in de voorverwarmde oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
Variatietip Vervang de spinazie door in ringen gesneden prei of fijngesneden andijvie. Succes!
|