Een prachtig aangelegde vijver door amateurs.
Cordon-bleu met spinaziesaus
2 grote dunne kalfsschnitzels, 1el citroensap, 1 plak gekookte ham, 1 grote plak kaas, 2el bloem, 1 ei, 4el paneermeel, 1dl olie, 1dl room, 1 klein blikje spinazie, 1dl kippenbouillon.
Meng room en bouillon en kook dit in tot de helft. Leg op elke schnitsel een plak kaas en ham. Bestrooi de schnitzels met peper en zout en vouw ze dubbel. Zet ze vast met een prikker. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Aanbakken in heet vet, nabakken op een lagere temperatuur, zodat het vlees vanbinnen gaar wordt en de kaas smelt. Voeg spinazie toe aan de saus en breng deze op smaak met peper en zout. Serveer de cordon-bleu met de saus en lekkere aardappelpuree.
Smakelijk!
|