Deze tuin met vijver is aangelegd door een hobbyïst!
Paling in het groen is het meest bekende streekgerecht in Vlaanderen!
1kg verse paling (schoongemaakt en zonder vel), 100g sjalotjes (in stukjes gesneden), 1 knoflookteentje (geperst), 0,5 liter bier (liefst witbier), 150g spinazie, kervel, zurkel, citroenmelisse; 150g dragon, marjolein, pimpernel, basilicum, munt, bonenkruid, peterselie, salie, 1 kruidenbosje (maw zowat de gehele kruidentuin!); 1 citroen, 1el maïzena, 2 eierdooiers, 1dl room, 50g boter, peper van de molen, zeezout.
Dompel de paling in heet water zodat de vinnen rechtop komen te staan. Verwijder die met een scherp mesje. Snij de paling in mootjes van 5 cm en hak de kruiden fijn. Doe de sjalotsnippers met de boter en de look in een kookpot en laat lichtjes bakken zonder te kleuren. Voeg palingmootjes en bier toe en laat een vijftal minuten onder gesloten deksel stoven. Voeg de kruiden toe, plaats opnieuw de deksel op de pot en laat 10 min. zachtjes koken. Controleer of de paling gaar is en bind de saus met eierdooiers, room en zetmeel. Breng verder op smaak met citroensap en serveer warm, lauw of koud.
|