Iedere dag werden we verrast door een nieuwe kreatie in onze hut. Wij vonden het erg leuk en kunstig, maar de akties werd niet door iedereen gewaardeerd. Een euro-tip van onze kant werd natuurlijk wel verwacht!
Tomatensaus voor pasta
1kg rijpe tomaten, 4 gesnipperde uien, 1 gesnipperde winterwortel, 3 teentjes knoflook, 1el sambal, 2el olijfolie, 2tl gedroogde tijm, 2tl rozemarijn, 1tl gedroogde oregano, 1 laurierblad, 1el zout, 3tl honing, 1 glas witte wijn.
Fruit ui, wortel en knoflook in boter, ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Voeg alle ingrediënten toe en laat de saus 30 min. zachtjes doorkoken. Neem het laurierblad weg, pureer de saus en serveer die met pasta, kip of vis. Evt. een scheutje koksroom toevoegen.
Je rondslingerende kleding werd ook gebruikt!
Aardappelomelet met ham en kaas
Het recept van vandaag is van Zwitserse origine waar men er Emmentalerkaas voor gebruikt. Die kaas laat zich goed door onze Edammer kaas vervangen.
Hoofdgerecht voor 4 personen: 650 à 700g aardappelen (geen afkokers), ca. 75g boter, 3 eieren, 60g grof geraspte belegen Edammer kaas, 1 dikke (ca. 100g, tot kruimels gehakte) plak gekookte ham, 4dl melk, zout, witte peper uit de molen, 2el fijngehakte peterselie.
Snijd de geschilde aardappelen in dunne schijfjes. Verhit een koekenpan en laat er 60g boter in smelten. Wacht tot het schuim begint weg te trekken. Bak de aardappeltjes erin onder regelmatig omscheppen (of schudden) ged. 5 min. Strooi er een beetje zout over en temper daarna de warmtebron. Voeg de rest van de boter toe, leg een deksel op de pan en laat de aardappelen zachtjes gaar worden. Schep of schud de aardappelen na 5 min. nog eenmaal om en klop intussen de eieren in een kom los. Voeg er kaas, ham melk, wat zout, peper en peterselie aan toe. Klop alles even flink op en wacht tot de aardappelen gaar zijn. Schenk het mengsel over de aardappelen en roer alles eenmaal door. Leg het deksel opnieuw op de pan en wacht tot de bovenzijde van de omelet is gestold. Leg een groot bord of platte schotel op de pan en keer alles in een snelle beweging om. Dien het gerecht onmiddelijk daarna op.
Tip: geef er frisse gemengde (groene) sla bij.
Een buffel?
Forelfilet met gorgonzola
2el boter, 4 forelfilets, 2 bosuitjes, 100g Gorgonzola, 2el witte wijn, 1el bieslook.
Vet een ovenschaal in met boter en leg er de filets in. Snij de bosuitjes in ringen en vermeng deze met de gorgonzola. Schep de kaas over de vis en sprenkel er de wijn over. Maal er verse peper over en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden ged. 15 min. tot de vis gaar is. Serveer met een gekookte aardappel en een salade.
Schattig gedaan toch?
|