diashows
Inhoud blog
  • vennenplas en vaart
  • de Pollen in Overijsel (NL)
  • Ribhouse Geesteren Overijsel (NL)
  • de weilanden van Geesteren
  • het boerenland van Geesteren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    fotografie
    17-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bij gids thuis


    Er was een 'heerlijke' overvloedige maaltijd voor ons bereid. Je moest wel met je vingers eten en op de vloer zitten.
    Handen wassen deed je tussen het hoofdgerecht en het nagerecht(??) en de zitkussens werden op de (stoffige) grond gegooid, terwijl het eten er al stond.
    De stofwolken die over het eten walmden deden onze ergste honger temperen.
    Na ons ontbijt om 5 uur op de boot was dit om drie uur smiddags onze eerste hap!




    Ratatouille

    2 aubergines, 2 courgettes, 2 grote uien, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 4 tomaten, 3el olijfolie,
    1/4tl gemengde Italiaanse kruiden, 1el honing, basilicum, 2 teentjes knoflook.

    Fruit de gesnipperde ui in olijfolie. Snij de aubergines in schijven, de courgette en de paprika's in repen.
    Stort de groenten bij de ui en laat enkele minuten sudderen.
    Breng op smaak met peper, basilicum en een geperst teentje knoflook.
    Ontvel de tomaten, snij ze in vieren en voeg bij de overige groenten. Voeg honing toe en laat 15 min. sudderen.
    Breng de groentenschotel op smaak met peper en zout en serveer als vegetarische schotel met rijst.

    Eet gezond!

    Het was een hele ervaring om in zo'n Egyptisch dorpje rond te kijken!
    Het verbouwen van suikerriet is een belangrijke inkomstenbron.





    Lepelkost

    1/2 witte kool, 500g uien, 1,5 liter water, zout,
    300g saucijsjes of varkensvlees, 3 opgehoopte lepels havermout, 2 bouillontabletten,
    1l melk, 1 pak 'witte' soep, evt. peper en zout, maïzena of tarwebloem

    Hak of snij de kool en de uien heel fijn. Zet de groente met het water en wat zout op
    en laat ze koken tot de groente heel gaar en geslonken is.
    Doe de saucijsjes, de havermout en de bouillontabletten erin.
    Prik de saucijsjes in en haal deze er na een uur zacht koken weer uit.
    Vul het gerecht al roerende aan met 1 liter kokende melk en de aangemaakte
    inhoud van het pakje soep (bijv. romige prei- of kervelsoep of gebonden kippensoep).
    Voeg zonodig wat zout en peper toe en bind de soep met aangemaakte
    maïzena of tarwebloem (hij moet zo dik zijn als erwtensoep!)
    Bij het opscheppen van de soep de saucijsjes er weer bij doen.

    Zorg voor een goede eetlust!

    Deze oude oven werd niet meer gebruikt!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 30/11-06/12 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!